• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
in.gr - Κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό της κάλπης στα Εξάρχεια - Ειδήσεις - Ελλάδα

«Αρνούμαστε τη συναίνεση, τα διλήμματά τους, την ταξική ειρήνη. Η ασφάλεια αφορά τα οφέλη του ντόπιου και του πολυεθνικού κεφαλαίου, η ελευθερία όλο τον υπόλοιπο κόσμο»

Εξαιρετικό, ας κάψουμε την κάλπη. ΝΑ μια ιδέα που θα εξασφαλίσει την ελευθερία του κόσμου!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Περίμενε εσύ να ασχοληθεί η αστυνομία με τη ΧΑ.
Το ακριβώς αντίθετο είπα, ότι δεν ελπίζω ότι θα ασχοληθεί μαζί τους. Τουλάχιστον όχι έτσι όπως είναι τώρα η αστυνομία (και δε βλέπω να την αλλάζει ο Αντωνάκης). Από τους εισαγγελείς πάντως έχω μια ελπίδα παραπάνω.

Και περίμενε από αυτούς που ψήφισαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών να διαλύσουν τη διαφθορά στην Ελλάδα.
Ούτε αυτό είπα, αν περίμενα κάτι τέτοιο, θα ψήφιζα κόμμα που δημιούργησε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δεν περιμένω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να περάσουν τέτοιο νόμο.

Και έχε αυταπάτες του στυλ "δικαίωμα στην απεργία και στην εργασία ταυτόχρονα".Απεργοσπασία ονομάζεται αυτό αγόρι μου,αιώνες τώρα.

Όχι, ονομάζεται πολιτισμός. Έχω ζήσει σε χώρα όπου όταν εμείς απεργούσαμε, επιτρέπαμε στους 20-30 που ήθελαν να κάνουν μάθημα να μπουν και να το κάνουν, ενώ εμείς τρώγαμε απουσίες και κινδυνεύαμε να χάσουμε το εξάμηνο. Δεν είναι όλες οι χώρες σαν την Ελλάδα, δεν είναι νόμος του πεζοδρομίου ο τραμπουκισμός παντού, παρά μόνο σε μπανανίες. Εντάξει, πλειοψηφία είναι οι μπανανίες στον πλανήτη αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αποδεχόμαστε να είμαστε μια από αυτές.

Ποιος νόμος καθορίζει ποιος δικαιούται και ποιος όχι να απεργεί;Ο ίδιος φαντάζομαι που κρίνει όλες τις απεργίες παράνομες.

Όλες δεν τις κρίνει παράνομες. Και είναι ο νόμος που ψηφίζεται από αυτούς που στέλνουμε στη βουλή. Αν δε θέλουμε τέτοιους νόμους, ψηφίζουμε άλλα φυντάνια. Καλώς ήρθες στον πλανήτη γη, λέγεται δημοκρατία. Παίρνουμε ό,τι ψηφίζουμε.

Οι δε συζήτηση και μόνο για ρυθμιστικούς νόμους διαδηλώσεων και διαμαρτυριών μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί.Φαντάζομαι ξέρεις σε ποια καθεστώτα εφαρμόστηκαν αυτά.
Μεταξύ άλλων και σε ορισμένα από τα πιο δημοκρατικά, όπου δεν πέφτουν ποτέ χημικά ή εξαιρετικά σπάνια.Αλλά αυτά επιλέγεις να τα αγνοείς. Σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες υπάρχουν κανόνες και -συνήθως- τηρούνται. Εσύ θεωρείς πως πουθενά δε λειτουργούν δημοκρατικά τα πράγματα, άρα ο κοινοβουλευτισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει, άρα ας πάρουμε τα όπλα. Ε τι να κάνουμε, λειτουργεί σε πολλά μέρη του κόσμου, αρκεί η κοινωνία να έχει την ωριμότητα να ψηφίζει ανθρώπους που τον τιμούν.

Η Ελληνική δε μετάφραση αυτού είναι "αν διαδηλώνεις πρέπει να δέρνεσαι και να τρως χημικά",αυτό μέχρι σήμερα.
Ε, αν έχεις ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί 40 χρόνια, όλα μεταφράζονται διαφορετικά απ' ό,τι πρέπει, γιατί ψηφίζεις κλέφτες και ααπτεώνες. Αφού αυτούς ψηφίζαμε για 40 χρόνια, καλά να πάθουμε. Το γιατί πέφτουν χημικά σε όλες τις ελληνικές πορείες είναι άμεσα συναρτώμενο με το τι ψήφισαν οι διαδηλωτές.

Με το Βορίδη μπορεί και να μας εκτελούν.Θα χαρείς φαντάζομαι γιατί θα μπορείς να κάνεις ανενόχλητος τη βόλτα σου στο Σύνταγμα ενώ δεν θα έχουμε γάζες στα νοσοκομεία.

Φαντάζεσαι λάθος, ως συνήθως. Πρέπει να είναι η πεντηκοστή φορά στο νήμα που βάζεις λόγια στο στόμα μου ή "φαντάζεσαι" πράγματα που εγώ δεν πιστεύω. Λάθος καταλαβαίνεις, λάθος τα λέω, δε θες να καταλάβεις... υπάρχει πάντως μια δυσκολία κατανόησης, είναι ένα πρόβλημα κι αυτό...

Ξύλο σε διαδηλωτές πέφτει σε όλο το πλανήτη από όλων των μορφών τα πολιτεύματα.Κανείς από τους διαμαρτυρώμενους δεν έχει δίκιο επιτέλους;
Στις πολιτισμένες κοινωνίες το ξύλο πέφτει εξαιρετικά σπάνια, σε ορισμένες και ποτέ. Θα ήθελα να μου πεις σε πόσες από τις διαδηλώσεις της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας πέφτει ξύλο. Στον Καναδά που όντως τελευταία πέφτει ξύλο, πόσο συχνά γίνεται αυτό; Σε μία στις 50, μία στις 300 διαδηλώσεις; Κι εσύ επιλέγεις να δεις τη μία από τις 300 βέβαια, διότι αυτό βολεύει το γενικό σου δόγμα, σε πε΄σιμα των υπολοίπων 299: δε δουλεύει τίποτε πουθενά, να τα αλλάξουμε όλα.

Όλοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι;Από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία πέφτει ξύλο και χημικά κι εσύ μας λες λίγο πολύ ότι καλώς πέφτει.
Όχι, δεν είπα βέβαια αυτό. Δεν νομίζω ότι έχει και πολύ νόημα να συζητάμε αν συνεχίζεις έτσι, αδυνατείς να κάνεις απλή κατανόηση κειμένου. Δείξε μου ΜΙΑ φράση που έγραψα που να λέει αυτό. ΜΙΑ.

Δεν σε είχα για τέτοιο.
Ούτε εγώ σε είχα για άνθρωπο που νομίζει ότι νομίζω αυτά που νομίζεις ότι νομίζω.

Ένα σεντόνι ολόκληρο χωρίς να πεις τίποτα.
Ή εγώ δεν είπα τίποτε ή εσύ δεν τα κατάλαβες. Ένα από τα δύο συνέβη σίγουρα. Απάντησα μία προς μία στις φράσεις σου.
Φαντάζομαι δέχεσαι πως είναι έντιμο από την πλευρά ενός κόμματος να τιμά τις δεσμεύσεις του προς τους ψηφοφόρους του.
Απολύτως.Και υπό αυτή την έννοια, καλά κάνει και δε συμμετέχει στην κυβέρνηση, το έγραψα.

Ε,λοιπόν ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισε όχι απλώς για να μην συγκυβερνήσει με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά να μην συνδιαλλαγεί καν μαζί τους.
Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θυμάμαι να είπε προεκλογικά ότι δε θα μιλάει με κανέναν, ότι θα γίνει το νέο ΚΚΕ, ότι θα είναι μουγγαφόν. Το δε συμφωνώ με κάποιον δε σημαίνει δε συναλάσσομαι ή δε συζητώ καν. Αυτά μόνο το ΚΚΕ τα λέει.

Ο κόσμος τους ψήφισε γιατί ήθελε να καταγγελθεί το μνημόνιο,κι ας ακούγεται,κι ας είναι σαχλαμάρα.
Δεκτόν. Με την ένσταση βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και το χαμηλότερο ποσοστό ψηφοφόρων που συμφωνούσαν με τις θέσεις του, χαμηλότερο και από τη ΝΔ. Αλλά ναι, από την ώρα που ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρεις ότι θα το καταγγείλει. Το ότι καταγγέλει βέβαια το μνημόνιο, σημαίνει πως θα διαπραγματευτεί, αυτό δεν έλεγε ο Τσίπρας; Ότι θα πάει και θα διαπραγματευτεί καταπληκτικά; Γιατί δεν πάει αφού τον καλούν;

Δεν τους ψήφισε για να πάνε παρεούλα όλοι να μιλήσουν στην κυρα-Αγγέλα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείται να κάνει το αυτονόητο, να στηρίξει κάτι που και ο ίδιος θα έκανε αν έβγαινε. Αυτό ακριβώς λέγεται μικροκομματισμός, να συμφωνείς με κάτι, αλλά να διαφωνείς όταν πάει να το κάνει ο άλλος, με απώτερο σκοπό να πάρεις την καρέκλα.

Εσύ το κρίνεις ως μικροκομματισμό αυτό,εγώ και κάποιοι άλλοι ως έντιμο.
ΟΚ, διαφωνούμε.

Έχουμε διάσταση απόψεων δεν τρέχει τίποτα,καλό κάνει αρκεί να μη μας χαστουκίσεις.

Δε θυμάμαι να σε έχω χαστουκίσει και ποτέ, δεν κατάλαβα την αναφορά.

Μα πως γίνεται να λαϊκίζει τόσο και να τον στηρίζουν τα ανώτερα μορφωτικά επίπεδα;

Όπως γίνεται τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μόρφωσης ο Έλληνας έχει μια αγάπη στο λαϊκισμό. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που έπαιρναν το 80-85% των ψήφων σε ορισμένες εκλογές έπαιρναν ψήφους μόνο από αμόρφωτους; Όποιος λέει "θα δώσω, θα διορίσω, Τσοβόλα δώστα όλα, λεφτά υπάρχουν, όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, δεν πληρώνουμε γιατί έτσι γουστάρουμε" κερδίζει και πολλές ψήφους, από μορφωμένους και μη. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι αμόρφωτοι. Ούτε υπάρχει και άμεση σύνδεση ανάμεσα στην πολιτική ωριμότητα και τη μόρφωση. Άσε που πήρε τις νέες ηλικίες, που και πιο ευάλωτες στο λαϊκισμό είναι και πιο μορφωμένες από τις μεγαλύτερες. Κι έχω και απορίες στο διάγραμμα, δεν είναι ξεκάθαρο, δεν πολυκαταλαβαίνω τα ποσοστά, αν το καταλαβαίνω σωστά, η ΔΗΜΑΡ αναλογικά με το ποσοστό που πήρε έχει πιο πολλούς αποφοίτους από το ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερους αμόρφωτους, αλλά λείπουν διευκρινιστικά. Τέλος πάντων, δεν παίζει και πολύ ρόλο, αλλά αν βρεις καμιά ανάλυση ποιοτικών χαρακτηριστικών ψηφοφόρων που να φαίνεται καλύτερα, με ενδιαφέρει πολύ.

Εσύ δεν πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε λαϊκισμό δηλαδή; Ευθεία απάντηση περιμένω...

chrisbd

Member
Ίσως και σήμερα κυβέρνηση..τώρα τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση ο θεός και η ψυχή της ξέρουν...

Να επιμείνω και να πω ότι μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός οι φωνές και τα διλλήματα θα επανέλθει ο κίδυνος της δραχμής .....

Πιθανόν να πέσουν οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί στο να μη συμβεί αλλά πως μπορεί ΝΔ ΠΑΣΟΚ και άντε και η ΔΗΜΑΡ να μας βγάλουν απο όσα δεινά μας περιμέμνουν εγω δεν μπορώ να το καταλάβω.....

Θέλουμε έργα ρεε και όχι λόγια...γμτ μου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εσύ δεν πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε λαϊκισμό δηλαδή; Ευθεία απάντηση περιμένω...
Κανονικότατα,αλλά πιθανόν να διαφωνούμε σε ποια σημεία λαϊκισε και σε ποια όχι.

Ειλικρινά βαριέμαι να σχολιάσω όλα τα παραπάνω,θα κάνω μόνο μια μικρή παρατήρηση.

Οι ελάχιστες ειρηνικές κοινωνίες που αναφέρεις αντιμετωπίζουν ελάχιστα προβλήματα.Στον υπόλοιπο πλανήτη επικρατεί φτώχεια,δυστυχία,διαφθορά,κυριολεκτικά αδίστακτο κεφάλαιο,τεράστιες κοινωνικές ανισότητες κλπ κλπ

Απάντησέ μου κι εσύ ευθέως,πρέπει οι λαοί αυτών των χωρών να διαδηλώνουν δυναμικά ή να βολτάρουν μέσα σε γήπεδα χωρίς να τους ακούει κανείς;

Οι σύγχρονες εργατικές κατακτήσεις δεν έγιναν επειδή αποφάσισαν οι δυο πλευρές να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν,έγιναν επειδή κάποια κινήματα διεκδικητικά τους ανάγκασαν να καθίσουν.

Σε μια χώρα λοιπόν που δέχεσαι ότι είναι μπανανία,την ίδια ώρα μου λες να σεβαστώ τους μπανανονόμους της,τους οποίους μάλιστα δεν εφαρμόζουν ούτε καν αυτοί που τους υποστηρίζουν.Δεν βρίσκεις μια αντίφαση σε αυτό;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
αλλά αν βρεις καμιά ανάλυση ποιοτικών χαρακτηριστικών ψηφοφόρων που να φαίνεται καλύτερα, με ενδιαφέρει πολύ.
Τρίτη 19/6 εκδήλωση: Μια μέρα μετά τις εκλογές (ΙΙ) | Left.gr

Η ανάλυση των προηγούμενων εκλογών ήταν διαφωτιστικότατη,δεν περιμένω κάτι λιγότερο και τώρα.

Αν ανέβει στο youtube θα το ποστάρω.

liopyr

Member
Δυστυχώς και οι αριστεροί φασίστες,νομιμοποιημένοι είναι εδώ και κάμποσα χρόνια
Μπορεί κάποιος να είναι φασίστας, μπορεί κάποιος να είναι αριστερός, μπορεί κάποιος να είναι φασίστας και να δηλώνει αριστερός, πάντως να είναι και αριστερός και φασίστας συγχρόνως, δεν γίνεται.

(αυτό επειδή είμαι λίγο ευαίσθητος με τους ορισμούς)
:cool:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σε ανοιχτή γραμμή με τον Yorgos ο Μπένι...

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως σε αυτή την ομάδα διαπραγμάτευσης «είναι πάντα ανοιχτή η πρόσκληση και επιβεβλημένη η αποδοχή της πρόσκλησης για τη συμμετοχή και δυνάμεων πέραν αυτών που θα μετέχουν στην κυβέρνηση».

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Σε ανοιχτή γραμμή με τον Yorgos ο Μπένι...

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως σε αυτή την ομάδα διαπραγμάτευσης «είναι πάντα ανοιχτή η πρόσκληση και επιβεβλημένη η αποδοχή της πρόσκλησης για τη συμμετοχή και δυνάμεων πέραν αυτών που θα μετέχουν στην κυβέρνηση».
United we stand, divided we fall.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ο Φωταρας θα το κανει το θαυμα του ετσι ;;;:haha:

thessaris

Member
ο Φωταρας θα το κανει το θαυμα του ετσι ;;;:haha:
O Φωτάρας γι΄αυτό ακριβώς πήρε το 6,3%. Για να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα καταγγείλει ούτε θα ακυρώσει το μνημόνιο αλλά θα επαναδιαπραγματευτεί όρους του.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
O Φωτάρας γι΄αυτό ακριβώς πήρε το 6,3%. Για να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα καταγγείλει ούτε θα ακυρώσει το μνημόνιο αλλά θα επαναδιαπραγματευτεί όρους του.
α νταξ συγνωμη μπερδευτηκα :haha::haha::haha:

ειχα ακουσει καπου οτι δεν θα δινε αριστερο αλλοθι σε μια τετοια κυβερνηση... η στον υπνο μου θα το ακουσα η απλα θα τους δωσει αλλοθι που δεν ειναι ααριστερο :clap:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic