• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Το ανέφερα κι εγώ ήδη αυτό που μου τονίζεις.
Η Νιγηρία λοιπόν είναι δημοκρατία.

Διάβασε τι λέω κι αν δεν το καταλαβαίνεις έλα να συνεχίσουμε.
Αν διαφωνείς καλώς και δικαίωμά σου.Αρκεί να καταλαβαίνεις τι λέω από τη δική μου θέση.
Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα, παρόλο που αλλάζεις αυτά που λές κατά το πως νομίζεις ότι σε βολεύει.

Δεν ανέφερες καθόλου αυτό που τονίζω, είπες ότι δεν συνδέεται η δημοκρατία με τον κοινοβουλευτισμό παρόλο που στον σύγχρονο κόσμο αυτό ακριβώς ισχύει.

Αν θεωρείς τη Νιγηρία παράδειγμα του σύγχρονου κόσμου παώ πάσο, δεν συνεννοούμαστε σήμερα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά, δικαίωμα σας είναι να υποστηρίζετε ότι θέλετε, ακόμη κι ότι ο γαίδαρος πετάει. Αλλά αν θέλετε να κάνουμε συζήτηση, θα πρέπει να τεκμηριώσετε κάπως αυτή σας την πίστη....
Όπως π.χ. ότι με άλλο πρόγραμμα ψηφίστηκε το κόμμα που κυβέρνησε και άλλα έκανε;
Όπως ότι δεν έθεσε σε δημόσια διαβούλευση κανένα από τα νομοσχέδια που πέρασε;
Όπως ότι πέρασε διεθνή σύμβαση χωρίς αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή;
Όπως ότι η σύμβαση που υπέγραψε έχει όρους που ούτε οι Βρετανοί αποικιοκράτες δεν επέβαλλαν στις κτήσεις τους;
Όπως ότι όποιος διαμαρτύρεται για όλα αυτά δέρνεται μέχρι αηδίας μέσα σε σύννεφα χημικών;

Αν δεν σου φτάνουν για αρχή πες μου...
Τι διαφορετικό κάνουν οι χούντες;
Μόνο τα αληθινά πυρά καθορίζουν μια χούντα;

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Το κινεζικο ρητο λεει "μια φωτογραφια, 1000 λεξεις". Η πιο μοντενα εκδοση λεει "ενα link, ολη η γνωστη ξεφτιλα του να ζεις σε αυτη της χωρα".

Newsbeast.gr | ΠΟΛΙΤΙΚΗ : «Εξοχότατη, αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα "να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα"»

Μπραβο!Καποιοι θα τον λοιδορησουν βεβαια αλλα απο μεσα τους θα ξερουν οτι εχει 100% δικαιο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αυτό ακριβώς ένοιωσα όταν το διάβασα πριν λίγο καιρό.
Ότι ο Τζήμερος έχει 100% δίκιο!!!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όπως π.χ. ότι με άλλο πρόγραμμα ψηφίστηκε το κόμμα που κυβέρνησε και άλλα έκανε;
Είναι δημοκρατική υποχρέωση το κυβερνών κόμμα να εφαρμόζει το πρόγραμμά του? Θα ήταν καλύτερο και δημοκρατικότερο, ναι, αλλά όχι πως το να μην το κάνει το θέτει εκτός δημοκρατίας... Κι εν πάση περιπτώσει, τώρα σας ενόχλησε? Αν ήταν έτσι, δεν είχαμε ποτέ δημοκρατία...

Όπως ότι δεν έθεσε σε δημόσια διαβούλευση κανένα από τα νομοσχέδια που πέρασε;
Είναι δημοκρατική υποχρέωση η νομοθετική εξουσία να θέτει τα πάντα σε δημόσια διαβούλευση? Από πότε? Δηλαδή ο κοινοβουλευτισμός (η πιο διαδεδομένη μορφή δημοκρατίας) δεν είναι καν δημοκρατία?

Όπως ότι πέρασε διεθνή σύμβαση χωρίς αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή;
Όλες οι διεθνείς συμβάσεις χρόνια τώρα έτσι περνάνε. Ακόμα και η ένταξη στην ΕΕ και στο ΕΥΡΩ έτσι πέρασε. Αντιδημοκρατικό δεν είναι. Αλλά αν θες τη γνώμη μου, έπρεπε να έχει ζητήσει τις 180 ψήφους για να θέσει το Σαμαρά προ των ευθυνών του και να αναγκαστεί να στηρίξει από την αρχή, κι όχι να δαιμονοποιεί το μνημόνιο όσο τον έπαιρνε...

Όπως ότι η σύμβαση που υπέγραψε έχει όρους που ούτε οι Βρετανοί αποικιοκράτες δεν επέβαλλαν στις κτήσεις τους;
?????

Όπως ότι όποιος διαμαρτύρεται για όλα αυτά δέρνεται μέχρι αηδίας μέσα σε σύννεφα χημικών;
Σε όλες τις δημοκρατίες του κόσμου, υπάρχουν όρια στο που και πως μπορεί κάποιος να διαδηλώσει ελεύθερα την άποψή του χωρίς όμως να πλήττει το δημόσιο συμφέρον. Και οι κάποιοι από τους χειρότερους περιορισμούς διαδηλώσεων είναι στις χώρες-πρότυπα της Αριστεράς....
Για τις μεθόδους επιβολής των περιορισμών αυτών, θεωρώ πάρα πολύ λάθος τις πρακτικές της ΕΛΑΣ, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να πούμε ότι καταλύεται η δημοκρατία....

Αν δεν σου φτάνουν για αρχή πες μου...
Περιμένω ακόμα την αρχή... γιατί τα παραπάνω δεν.

chrisbd

Member
Παιδιά μη μαλώνετε ......το αεροπλάνο με το λογότυπο ΕΛΛΑΔΑ πετάει και με έναν κινητήρα .......άμα χάσει και αυτόν δεν ξέρω αν θα μπορεί να πετάξει σαν ανεμοπλάνο έτσι ώστε να προσγειωθεί ομαλά και να μην βάλουμε τις ταυτότητες στα στόματα....:D

Για το χαράτσι πιστεύω ότι πραγματι είναι αντιδημοκρατικό (όπου δημοκρατία=δικαιοσύνη. Επειδή το κράτος είναι ανίκανο να μαζέψει φόρους απο τους έχοντες που φοροδιαφεύγουν βάζει χαράτσια να πληρώσουν όλοι υποτίθεται αναλογικά αλλά αυτοί που φοροδιαφεύγουν πάλι στην ουσία την γλυτώνουν...

taver δώσε μου μια απάντηση εδώ http://www.travelstories.gr/413148-post2512.html άμα θες βέβαια....

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Περιμένω ακόμα την αρχή... γιατί τα παραπάνω δεν.
Επειδή απάντησες με ένα κάρο σαχλαμάρες που βγάζουν νόημα μόνο μέσα στην θολή νεοσυντηρητική σκέψη σου θα πρέπει να συνεχίσω εγώ να μιλάω μαζί σου.

Μίλα καλύτερα με τους ομοίους σου που καταλαβαίνεστε και μεταξύ σας,γιατί αυτά που λες δεν χωράνε στο μικρό μου μυαλουδάκι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αλλά αφού taver είναι ξεκάθαρη η άποψή σου, και απ΄ότι καταλαβαίνω δεν είναι και πολλά τα κόμματα που θα μπορούσαν να βάλουν πλάτη (πλάτη τρόπος του λέγειν) με το μνημόνιο, προς τι το δίλλημά σου ;;;;Εκτός αν το δίλλημά σου εξαντλείται στο ΠΑΣΟΚ η ΝΔ....
Επειδή το ανέφερες το λέω και φυσικά ο καθένας είναι δικαίωμά του να κάνει ότι θέλει....
To point είναι πρώτα να εστιάσουμε στις προτεινόμενες πολιτικές (για το μέλλον), κι όχι στα πρόσωπα (και την ως τώρα τους απόδοση). Αυτά, έχουν επίσης τη σημασία τους όσον αφορά κυρίως στην αξιοπιστία της πολιτικής πρότασης, αλλά δε μπορεί να είναι το πρωτεύον. Αν τα "νέα και άφθαρτα" πρόσωπα είναι επιπέδου Αν. Ελ. ή Σύριζα, καλύτερα να μείνω στα παλιά. Αν υπάρχουν κι άλλες επιλογές στη σφαίρα της λογικής εκτός από τα παλιά, είναι ευπρόσδεκτες φυσικά.
Αλλά ξανά: Μιλάω για το κριτήριο. Για τη λογική της ψήφου.
Ακόμα και στη Γαλλία, ο κόσμος επέλεξε Πρόεδρο, σε μια διαδικασία από τη φύση της αυστηρά προσωποπαγή, με κριτήρια θέσεων και όχι προσώπου. Χωρίς η Γαλλία να είναι χώρα-πρότυπο, κάτι τέτοιο θα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε και στην Ελλάδα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επειδή απάντησες με ένα κάρο σαχλαμάρες που βγάζουν νόημα μόνο μέσα στην θολή νεοσυντηρητική σκέψη σου θα πρέπει να συνεχίσω εγώ να μιλάω μαζί σου.

Μίλα καλύτερα με τους ομοίους σου που καταλαβαίνεστε και μεταξύ σας,γιατί αυτά που λες δεν χωράνε στο μικρό μου μυαλουδάκι.
Δε μπορώ να συνεχίζω σ΄ αυτούς τους τόνους. Σαχλαμάρες, όπως απέδειξα, λες εσύ και οι "όμοιοί σου".

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Απέδειξες πως;
Λέγοντας αυτά που προσωπικά πιστεύεις,δεν αποδεικνύεις τίποτα όσες υπογραμμίσεις,θαυμαστικά ή αστερίσκους και να βάλεις.

Όλη η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή καταπάτηση δικαιωμάτων σε πολλαπλά επείπεδα όλο αυτό το διάστημα κι εσύ κάθεσαι και μας τσαμπουνάς νεοφιλελεύθερες μπαρούφες σε κάθε σου φράση.

Συνέχισε λοιπόν να αποδεικνύεις στον εαυτό σου την μοναδική αλήθεια των αγορών.

Το βράδυ όταν έχεις εφιάλτες ότι μπορεί να μείνεις μια μέρα άνεργος πως τους αντιμετωπίζεις;
Παρακαλώντας τον καλό θεούλη ή τη μητέρα ελεύθερη αγορά;
Γιατί κανείς από τους δύο δεν θα είναι εκεί αν έρθει αυτή η ώρα.

Και να ήσουν κεφάλαιο να το καταλάβω.Είναι όμως πραγματικά λυπηρό ένας εργαζόμενος να εκφράζεται τόσο σκληρά εναντίον της ίδιας του της τάξης.

chrisbd

Member
To point είναι πρώτα να εστιάσουμε στις προτεινόμενες πολιτικές (για το μέλλον), κι όχι στα πρόσωπα (και την ως τώρα τους απόδοση). Αυτά, έχουν επίσης τη σημασία τους όσον αφορά κυρίως στην αξιοπιστία της πολιτικής πρότασης, αλλά δε μπορεί να είναι το πρωτεύον. Αν τα "νέα και άφθαρτα" πρόσωπα είναι επιπέδου Αν. Ελ. ή Σύριζα, καλύτερα να μείνω στα παλιά. Αν υπάρχουν κι άλλες επιλογές στη σφαίρα της λογικής εκτός από τα παλιά, είναι ευπρόσδεκτες φυσικά.
Αλλά ξανά: Μιλάω για το κριτήριο. Για τη λογική της ψήφου.
Κατάλαβα ...είναι αυτό που είπα δηλαδή η διαφορα του θεωρητικά και πρακτικά .....αλλά όταν πας να ψηφίσεις όλο και κάποιον μα@@κα πρέπει να σταυρώσεις...Και το δίλλημα παραμένει ......"Εσείς καλά τα λέτε, θα μπορέσετε να τα εφαρμόσετε όμως"...

Ακόμα και στη Γαλλία, ο κόσμος επέλεξε Πρόεδρο, σε μια διαδικασία από τη φύση της αυστηρά προσωποπαγή, με κριτήρια θέσεων και όχι προσώπου. Χωρίς η Γαλλία να είναι χώρα-πρότυπο, κάτι τέτοιο θα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε και στην Ελλάδα.
Σ' αυτό συμφωνώ και γω και τόχω γράψει εδώ αλλά θέλουμε πολύ φαί γι' αυτό ακόμη...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Απέδειξες πως;
Λέγοντας αυτά που προσωπικά πιστεύεις,δεν αποδεικνύεις τίποτα όσες υπογραμμίσεις,θαυμαστικά ή αστερίσκους και να βάλεις.
Δεν έκανα αυτό. Απλώς έπιασα λέξη προς λέξη ότι ανέφερες, και τεκμηρίωσα γιατί, σημείο προς σημείο, είναι αλλοπρόσαλλες μπούρδες. Και φυσικά, όταν είδες ότι δε σε παίρνει, στρίβεις φωνάζοντας και κατηγορώντας...

Όλη η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή καταπάτηση δικαιωμάτων σε πολλαπλά επείπεδα όλο αυτό το διάστημα κι εσύ κάθεσαι και μας τσαμπουνάς νεοφιλελεύθερες μπαρούφες σε κάθε σου φράση.
Καταπάτηση δικαιωμάτων έγινε το έλλειμμα δημοκρατίας τώρα?

Στο μεγαλύτερο μέρος των λεγομένων μου, και στο σύνολο των λεγομένων μου σήμερα, δεν έχω αναφέρει τίποτα που να συνδέεται με το νεοφιλελευθερισμό. Αλλά είπαμε. Για την παλαβή αριστερά (σε όλες τις εκφάνσεις της), κάθε λογική φωνή που καταλαβαίνει από οικονομικά και όχι μόνο, αλλά διαφωνεί μαζί της, είναι νεοφιλελευθερη.

Συνέχισε λοιπόν να αποδεικνύεις στον εαυτό σου την μοναδική αλήθεια των αγορών.

Το βράδυ όταν έχεις εφιάλτες ότι μπορεί να μείνεις μια μέρα άνεργος πως τους αντιμετωπίζεις;
Παρακαλώντας τον καλό θεούλη ή τη μητέρα ελεύθερη αγορά;
Γιατί κανείς από τους δύο δεν θα είναι εκεί αν έρθει αυτή η ώρα.
Τρέμω μήπως πέσει η χώρα στα χέρια κάποιων σαν κι εσένα... Αλλά ευτυχώς, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Και να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το βλέπω ούτε καν να το θέλει, θα κάνει την "κωλοτούμπα" και θα μπει, θέλοντας και μη, στο δρόμο της λογικής (προσοχή, όχι απαραίτητα της "νεοφιλελεύθερης", της λογικής γενικά).

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic