• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα γιατί θεωρείς βρισιά τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης;
Αφού σε γενικές γραμμές συμφωνείς με όσα εκφράζει (μαζί τα φάγαμε,τεμπέληδες,μαλάκες,κοπρίτες κλπ κλπ).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Από που κι ως που το όποιο "χαράτσι" είναι "αντιδημοκρατικό"? Άλλους χαρακτηρισμούς να τους δεκτώ, αλλά αντιδημοκρατικό? Δεν ψηφίστηκε με τους κανόνες της δημοκρατίας? Ή μήπως καταλύει το σύνταγμα?
Η Δημοκρατία ξεπερνάει τους στενούς όρους του κοινοβουλευτισμού που έχεις στο κεφάλι σου.

Έχει να κάνει με όρους επιβίωσης και κοινωνικής δικαιοσύνης.Έχει να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα.Έχει να κάνει με πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά.
Έχει να κάνει με ένα μάτσο πράγματα που εσύ έχεις μάθει απλώς να κοστολογείς σε οικονομοτεχνικούς πίνακες.

Όσο συνεχίζεις σε αυτό το τέμπο τόσο θα σου επιτίθεμαι επί προσωπικού.
Δεν σε βρίζω εξάλλου,κινούμαι στα πλαίσια μιας προσωπικής αντιπαράθεσης.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Η Δημοκρατία ξεπερνάει τους στενούς όρους του κοινοβουλευτισμού που έχεις στο κεφάλι σου.

Έχει να κάνει με όρους επιβίωσης και κοινωνικής δικαιοσύνης.Έχει να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα.Έχει να κάνει με πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά.
Έχει να κάνει με ένα μάτσο πράγματα που εσύ έχεις μάθει απλώς να κοστολογείς σε οικονομοτεχνικούς πίνακες.
Ε, όχι βέβαια.

Ο κοινοβουλευτισμός θεσπίστηκε ακριβώς για να μην ερμηνεύει ο καθένας τη δημοκρατία όπως του κατέβει. Αν κάποιος δεν μπορεί να λειτουργήσει στα πλαίσια της δημοκρατίας, όπως αυτή έχει οριστεί και έχει γίνει αποδεκτή απο την κοινωνία, απλά δεν είναι δημοκρατικός.

thessaris

Member
Εγώ ο αφελής να ξαναρωτήσω: Η Λούκα το ψήφισε ή όχι το πρώτο μνημόνιο (και το μεσοπρόθεσμο);
Επίσης ας κάνω και μία ακόμη αφελή ερώτηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αναφανδόν υπέρ του ευρώ και απορρίπτει με βδελυγμία κάθε σενάριο επιστροφής στη δραχμή. Γιατί λοιπόν αντέδρασε με τέτοια σφοδρότητα στο σενάριο της Εθνικής; Ίσα ίσα που τα καταστροφικά σενάρια της δραχμής είναι όπλο στη φαρέτρα του για τον αγώνα του υπέρ του ευρώ!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άρα κοινοβουλευτισμός=δημοκρατία;
Πήγαινε πες το στη Νιγηρία αυτό.

Μπερδεύετε τα συστήματα διακυβέρνησης με τα πολιτεύματα.
Αυτό είναι βολικό για κάποιους,όσο και επικίνδυνο για κάποιους άλλους.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μάλλον εσείς μπερδεύετε τον ορισμό που έχετε στο μυαλό σας με αυτό που ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο.

''κοινοβουλευτισμός=δημοκρατία'' αυτό δεν ξέρω που το βρήκες αλλά σίγουρα όχι στη δική μου απάντηση.

Ο κοινοβουλευτισμός είναι μέσο έκφρασης και άσκησης της δημοκρατίας είτε σε βολεύει είτε όχι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μια και προφανώς συγχέεις τις διάφορες έννοιες, πάρε μερικούς ορισμούς...:
Democracy (Stanford Encyclopedia of Philosophy)
Democracy - Wikipedia, the free encyclopedia

Α, ναι. Και το Stanford, εκτός από τη Wikipedia, είναι όργανο του καπιταλιστικού συστήματος....

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Εγώ ο αφελής να ξαναρωτήσω: Η Λούκα το ψήφισε ή όχι το πρώτο μνημόνιο (και το μεσοπρόθεσμο);
Επίσης ας κάνω και μία ακόμη αφελή ερώτηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αναφανδόν υπέρ του ευρώ και απορρίπτει με βδελυγμία κάθε σενάριο επιστροφής στη δραχμή. Γιατί λοιπόν αντέδρασε με τέτοια σφοδρότητα στο σενάριο της Εθνικής; Ίσα ίσα που τα καταστροφικά σενάρια της δραχμής είναι όπλο στη φαρέτρα του για τον αγώνα του υπέρ του ευρώ!
Απλά τα πράγματα.

Η Λούκα το ψήφισε το μνημόνιο αλλά η κολοτούμπα της δεν πολυακούστηκε γιατί είναι αμελητέα ποσότητα και το κόμμα της δεν απειλεί κανέναν.

Ο σύριζα υποστηρίζει το Ευρώ καθαρά και μόνο επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχουν ότι το θέλει το 85% των Ελλήνων. Αν έλεγε ξεκάθαρα ότι μάλλον θα πάμε στη δραχμή αν εφαρμόσει αυτά που λέει πολύ απλά θα έπεφτε στα ποσοστά του κκε

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μια και προφανώς συγχέεις τις διάφορες έννοιες, πάρε μερικούς ορισμούς...:
Democracy (Stanford Encyclopedia of Philosophy)
Democracy - Wikipedia, the free encyclopedia

Α, ναι. Και το Stanford, εκτός από τη Wikipedia, είναι όργανο του καπιταλιστικού συστήματος....
Μάλιστα.Ευχαριστώ για το μάθημα δημοκρατίας.
Δεν βρήκα κάπου να λέει ότι συνδέεται με τον κοινοβουλευτισμό,εκτός απ'το ότι είναι το πιο συχνό σύστημα διακυβέρνησης που απαντάται στα δημοκρατικά πολιτεύματα.

Αλλά το ζήτημα είναι βαθύτερο από εγκυκλοπαιδικούς ορισμούς.
Εδώ αρκετοί,μεταξύ τους κι εγώ,υποστηρίζουμε ότι αυτό που ζούμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια στη χώρα μας δεν ανταποκρίνονται στη Δημοκρατία,με οποιοδήποτε ορισμό.

Θεωρώ ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει με άλλα λόγια αυτά που έκανε το κοινοβούλιό μας σε αυτά τα δυόμιση χρόνια.Νομίζω πως το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα είναι ένας καλός όρος.

Εξάλλου κανένας πραξικοπηματίας δεν έκανε αυτά που έκανε στο όνομα μια χούντας.Πάντα τα έκανε για να προστατέψει τη Δημοκρατία.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
The most common system that is deemed "democratic" in the modern world is parliamentary democracy

Για όσους δεν είναι στον μοντέρνο κόσμο βεβαια δεν ισχύει.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν βρήκα κάπου να λέει ότι συνδέεται με τον κοινοβουλευτισμό,εκτός απ'το ότι είναι το πιο συχνό σύστημα διακυβέρνησης που απαντάται στα δημοκρατικά πολιτεύματα.
Το ανέφερα κι εγώ ήδη αυτό που μου τονίζεις.
Η Νιγηρία λοιπόν είναι δημοκρατία.

Διάβασε τι λέω κι αν δεν το καταλαβαίνεις έλα να συνεχίσουμε.
Αν διαφωνείς καλώς και δικαίωμά σου.Αρκεί να καταλαβαίνεις τι λέω από τη δική μου θέση.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αλλά το ζήτημα είναι βαθύτερο από εγκυκλοπαιδικούς ορισμούς.
Εδώ αρκετοί,μεταξύ τους κι εγώ,υποστηρίζουμε ότι αυτό που ζούμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια στη χώρα μας δεν ανταποκρίνονται στη Δημοκρατία,με οποιοδήποτε ορισμό.
Καλά, δικαίωμα σας είναι να υποστηρίζετε ότι θέλετε, ακόμη κι ότι ο γαίδαρος πετάει. Αλλά αν θέλετε να κάνουμε συζήτηση, θα πρέπει να τεκμηριώσετε κάπως αυτή σας την πίστη....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic