• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

ANEL

Member
Επιμένω μέχρι κεραίας σ' αυτά που εγώ έγραψα (κι όχι στις ερμηνείες επιπέδου δημοτικού από ANEL & tripakias).
Είναι πάντως εντυπωσιακό να μιλάνε για δεινόσαυρους, λαμογιά κλπ, ακριβώς εκείνοι που η πολτική τους επιλογή για τις εκλογές είναι να ψηφίζουν αυτούς που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα και να επιστρέψουμε στο παλιό καλό 2009.
Τους αναγκάσαμε να λειτουργούν μέσα σε ένα διεφθαρμένο πολιτικο-κοινωνικό σύστημα (με όλες τις εκφάνσεις τους: δημοσιουπαλληλικό σύστημα, συνδικαλιστικό σύστημα, μηντιακό σύστημα, δικαστικό σύστημα κλπ) στο οποίο ο μόνος τρόπος για να επιπλεύσουν ήταν να γίνουν μέρος του.

Taver,αυτό είναι το ποστ σου..ίσως αν το ξαναδιαβάσεις να δεις πως δεν περιέχει και κανένα βαθυστόχαστο νόημα που να επιδέχεται πολλές ερμηνείες...απ΄το νηπιαγωγείο ως το παιδαγωγικό ινστιτούτο,η έκφραση "τους αναγκάσαμε",έχει δυστυχώς ακριβώς το ίδιο νόημα!(θα ήταν καλύτερα ή να βρεις λογικά επιχειρήματα να στηρίξεις την άποψη σου ή να πεις πως έκανες λάθος,δεν εκφράστηκες σωστά,κτλ.,παρά να προσπαθείς να" σώσεις" τον εαυτό σου προσβάλλοντας τους άλλους!
αλλά αυτό για να το καταλαβαίνει κανείς θα πρέπει να έχει κάνει πολύ περισσότερη δουλειά με τον εαυτό του απ΄ότι τα παιδιά του δημοτικού!)

chrisbd

Member
Μόνο που η ψύχραιμη ανάλυση δεν λέει τις πταίει και φτάσαμε ως εδώ ώστε να συζητάμε τώρα για την καταστροφή που θα πάθουμε στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.....

Στο δια ταύτα ...αυτά που λένε οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την διάσωση της χώρας μπορεί να είναι η λύση αλλά θα δώσει κάποιος νοήμων και τίμιος άνθρωπος την ψήφο του σ΄αυτούς χωρίς να έχει τύψεις πλέον .....δείτε τα στελέχη που στελεχώνουν τα δύο αυτά κόμματα, τίποτε άλλο.....

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
BBC News - Greek banks, the euro and the ECB

Γιαυτο τι λετε παιδες;
Αν καταλαβα καλα, με τα λιγα εγγλεζικα που θυμαμαι, ειχαμε πρωτογενες πλεονασμα το 2ο εξαμηνο του '11, ικανο να καλυψει εσωτερικες μας αναγκες...(κ για να μην αρχισουν μερικοι τον λιθοβολισμο, επαναλαμβανω πως ειπα για τις εσωτερικες)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Να και μια σχετικά ψύχραιμη και τεκμηριωμένη ανάλυση για το τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ...:

Εθνική Τράπεζα: Τι θα συμβεί εάν βγει η Ελλάδα από το ευρώ - Capital.gr

(Χαίρομαι που συμφωνούν με την ανάλυση που κι εγώ έχω κάνει εδώ σ' αυτό το θέμα).
Ανεβάζω την είδηση από τη συγκεκριμένη πηγή, γιατί έχει αναρτημένη κι ολόκληρη την έκθεση, που περιλαμβάνει κι άλλα ακόμα ενδιαφέροντα...

http://www.capital.gr/related_files/ete.pdf
Ποσο, μα ποσο μας επιβεβαιωνεις!!!

paefstra

Member
Τους αναγκάσαμε να λειτουργούν μέσα σε ένα διεφθαρμένο πολιτικο-κοινωνικό σύστημα (με όλες τις εκφάνσεις τους: δημοσιουπαλληλικό σύστημα, συνδικαλιστικό σύστημα, μηντιακό σύστημα, δικαστικό σύστημα κλπ) στο οποίο ο μόνος τρόπος για να επιπλεύσουν ήταν να γίνουν μέρος του.

Το ότι αυτοί που κυβέρνησαν ήταν ανίκανοι ή διεφθαρμένοι
Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα; Ερώτημα χαμηλότατου επιπέδου (δημοτικού).

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ας πυροβολήσουμε λοιπόν τον πιανίστα :)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
θα ήταν καλύτερα ή να βρεις λογικά επιχειρήματα να στηρίξεις την άποψη σου ή να πεις πως έκανες λάθος,δεν εκφράστηκες σωστά,κτλ.,παρά να προσπαθείς να" σώσεις" τον εαυτό σου προσβάλλοντας τους άλλους!
Παιδαγωγικές παραινέσεις όχι σε μένα. Ξέρω πάρα πολύ καλά και τι έγραψα, και τι παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις (δεν είναι θέμα διαφωνίας ή όχι). Προφανώς θεωρείς ότι όλα ήταν καλά, και το μόνο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα είναι ότι κάποιοι πολιτικοί "τα φάγανε". Νομίζω ότι όσοι συμμερίζεστε μια τέτοια αντίληψη είστε επικίνδυνοι και καλό θα ήταν να σας κλειδώσουμε στο σπίτι σας τη μέρα των εκλογών (όπως άλλωστε προτείνατε κάποιοι από εσάς να κάνουμε στους ηλικιωμένους, στις προηγούμενες εκλογές).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παιδαγωγικές παραινέσεις όχι σε μένα. Ξέρω πάρα πολύ καλά και τι έγραψα, και τι παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις (δεν είναι θέμα διαφωνίας ή όχι). Προφανώς θεωρείς ότι όλα ήταν καλά, και το μόνο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα είναι ότι κάποιοι πολιτικοί "τα φάγανε". Νομίζω ότι όσοι συμμερίζεστε μια τέτοια αντίληψη είστε επικίνδυνοι και καλό θα ήταν να σας κλειδώσουμε στο σπίτι σας τη μέρα των εκλογών (όπως άλλωστε προτείνατε κάποιοι από εσάς να κάνουμε στους ηλικιωμένους, στις προηγούμενες εκλογές).
Που να σου εξηγουμε τωρα ρε taver; Αφου το θες μεινε στον κοσμο σου παρεα με τους αθωους πολιτικους σου. Μακρυα απο μας τους επικινδυνους.
Και πολυ ασχοληθηκαμε με τις βλακειες που λες (μεγαλυτερες δεν εχω ξανακουσει).

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ποσο, μα ποσο μας επιβεβαιωνεις!!!
Σε τι? Α, ξέχασα. Όποιος σκαμπάζει από οικονομικά είναι κατάπτυστος εγκληματίας, αναξιόπιστος καπιταλιστής που θέλει να μας φάει τα λεφτά. Επιβεβαιώνω ότι κάποιοι βρίσκεστε στην κοσμάρα σας...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Που να σου εξηγουμε τωρα ρε taver; Αφου το θες μεινε στον κοσμο σου παρεα με τους αθωους πολιτικους σου. Μακρυα απο μας τους επικινδυνους.
Και πολυ ασχοληθηκαμε με τις βλακειες που λες (μεγαλυτερες δεν εχω ξανακουσει).
Ευχαριστώ & ανταποδίδω επακριβώς (με τη διαφορά ότι το έχω τεκμηριώσει κιόλας. Πολλάκις. Και δεν έχω πάρει καν απάντηση).

Νομίζω ότι το επίπεδο που λέγαμε ότι είχε το θέμα έχει πλέον χαθεί...

liopyr

Member
Πράγματι το επίπεδο τους κουβέντας κόβει βόλτες, ας αφήσουμε τις προσωπικές διαμάχες και ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Και το κάνω εγώ με αφορμή την έκθεση της ΕΤΕ, που φέρει την υπογραφή του Παύλου Μυλωνά, ανθρώπου με θητεία στο ΔΝΤ που προέβλεπε πριν ένα χρόνο πως φέτος θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 1.5%, λολ.

Συγνώμη, αλλά έχω κάθε λόγο να θεωρήσω την συγκεκριμένη έκθεση (αν μη τι άλλο) μη αντικειμενική και αναξιόπιστη.

Και επειδή έχω λίγο χρόνο, θα σου απαντήσω τάβερ στο μακροσκελές quote παραπίσω, έστω και αργά.

Δε βρίσκω καμία αντίφαση στις θέσεις του σύριζα, πρόσεξε, στις θέσεις και όχι στις προτάσεις.
Στις προτάσεις υπάρχει πολυφωνία, ίσως σε όσους έχουν συνηθίσει να ακούν μέχρι σήμερα ευνουχισμένες κομματικές γραμμές από εκπροσώπους άλλων κομμάτων να μοιάζει παραφωνία, όπως και να'χει πάντως, ο σύριζα οφείλει να παρουσιάσει ένα πιο οργανωμένο σχέδιο ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις που δίνουν πάτημα στο εμετικό παιχνίδι των ΜΜΕ.

Από κει και πέρα, ασφαλώς και το κοινωνικό κράτος έχει κόστος και χρειάζεται χρήματα για να λειτουργήσει, από τον (υπαρκτό) σοσιαλισμό όμως μέχρι το τζογάρισμα των ταμείων στο χρηματιστήριο υπάρχει μία απόσταση, την βλέπεις;
Ε, οι πολιτικές δυνάμεις της λογικής όπως τις αποκαλείς (δε τολμώ να φανταστώ καν πως θα είναι οι παράλογες), δε την είδαν.

Στην προσπάθεια που κάνεις να ξεχωρίσεις τις πολιτικές λιτότητας από τις διαταγές των δανειστών μας, δε θα πάρω μέρος. Είναι σα να προσπαθείς να με πείσεις πως οι δανειστές μας είναι τόσο μαλάκες, που δε βλέπουν αν είναι διεφθαρμένη η πολιτική ηγεσία μας, και δανείζουν καλοπροαίρετα, για την ελλάδα ρε γαμώ το.
Α, και αυτή την -πώς τη λένε;- δημόσια περιουσία της. Ρε γαμώ το.

Και όλος αυτός ο οικονομικός παρασιτισμός που αποκαλούμε "βοήθεια", να βασίζεται σε έναν εκβιασμό.
Αλλά εμείς να εξακολουθούμε να το λέμε "βοήθεια". (βοήθειά μας!)

Το "κούρεμα", επειδή δείχνεις μπερδεμένος, έχει άμεση σχέση με τα πανεπιστήμια, τα αποθεματικά των οποίων είχαν επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα και κουρεύτηκαν ..γουλί.
Το κρατικό ταμείο και τα ασφαλιστικά είναι συγκοινωνούντα δοχεία αλήθεια;
Γιατί δε τα παρουσιάζουν ως τέτοια όταν αποφασίζουν να κάνουν περικοπές σε συντάξεις;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic