• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
Επιτέλους, όχι άλλο κάρβουνο. Αυτοί που μας κυβέρνησαν μπορεί να φταίνε για πολλά, αλλά ούτε φταίνε όλοι με τον ίδιο τρόπο, ούτε φταίνε μόνο αυτοί. Τους αναγκάσαμε να λειτουργούν μέσα σε ένα διεφθαρμένο πολιτικο-κοινωνικό σύστημα (με όλες τις εκφάνσεις τους: δημοσιουπαλληλικό σύστημα, συνδικαλιστικό σύστημα, μηντιακό σύστημα, δικαστικό σύστημα κλπ) στο οποίο ο μόνος τρόπος για να επιπλεύσουν ήταν να γίνουν μέρος του.

Το ότι αυτοί που κυβέρνησαν ήταν ανίκανοι ή διεφθαρμένοι, δε σημαίνει ότι οι ίδιες καινοτόμες λύσεις που εφαρμόστηκαν σε τόσες χώρες με επιτυχία, δε μπορούν να εφαρμοστούν κι εδώ.

Το ότι ως τώρα δεν πήγαμε καλά, δε σημαίνει κι ότι πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα στους οπαδούς του Τσάβεζ, του Χίτλερ ή του Κιμ Γιόνγκ Ούν, μόνο και μόνο επειδή σ' αυτούς δε δώσαμε ευκαιρία.

Προσυπογράφω αυτό που λες αλλά εγώ θα ρίχνω κάρβουνο και θα καίω στη φωτιά όλους αυτούς τους απατεώνες έστω τους πολιτικούς απατεώνες.....Φυσικά και δεν είναι όλοι ίδιοι ούτε φταίνε μόνο αυτοί τά είπαμε χίλιες φορές...Αλλά εδώ που φτάσαμε τι θα κανουμε ποιον θα ψηφίσουμε;;;;

Εξάλλου απ' ότι θυμάμαι και συ σε δίλλημα είσαι;;;; Γιατί δεν ψηφίζεις αυτούς που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα;;;;;)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Προσυπογράφω αυτό που λες αλλά εγώ θα ρίχνω κάρβουνο και θα καίω στη φωτιά όλους αυτούς τους απατεώνες έστω τους πολιτικούς απατεώνες.....Φυσικά και δεν είναι όλοι ίδιοι ούτε φταίνε μόνο αυτοί τά είπαμε χίλιες φορές...Αλλά εδώ που φτάσαμε τι θα κανουμε ποιον θα ψηφίσουμε;;;;

Εξάλλου απ' ότι θυμάμαι και συ σε δίλλημα είσαι;;;; Γιατί δεν ψηφίζεις αυτούς που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα;;;;;)
Το ότι κάποιος είναι σε δίλημμα, δε σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριλάβει σ' αυτό και κόμματα που υποστηρίζουν, λένε και θέλουν να εφαρμόσουν παλαβά κι επικίνδυνα πράγματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Ανεξ. Έλληνες. Χίλιες φορές καλύτερα Βενιζέλο (τυχαίο παράδειγμα) στην εξουσία παρά Καμμένο...

ANEL

Member
. Αυτοί που μας κυβέρνησαν μπορεί να φταίνε για πολλά, αλλά ούτε φταίνε όλοι με τον ίδιο τρόπο, ούτε φταίνε μόνο αυτοί. Τους αναγκάσαμε να λειτουργούν μέσα σε ένα διεφθαρμένο πολιτικο-κοινωνικό σύστημα

τους αναγκάσαμε???
:bash::bash::bash::bash::bash::bash:

Χριστέ μου,γίναμε και διαφθορείς αθώων πολιτικών???
ΥΓ.μετανοείτε διαφθορείς,για όλες τις αθώες ψυχές πρωθυπουργών,υπουργών,γραμματέων και φαρισαίων,
που πήρατε στο λαιμό σας!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
τους αναγκάσαμε???
:bash::bash::bash::bash::bash::bash:
= Τους αναγκάσαμε να γίνουν όλοι ίδιοι, ακόμη κι αυτοί που μπήκαν στην πολιτική "με ιδέες και ιδανικά". Και βάζω πρώτο πρόσωπο γιατί όλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ή ακόμη και με την ανοχή μας, ήμασταν μέρος του συστήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που πρόσεξες ένα μέρος από αυτά που έγραψα....

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
= Τους αναγκάσαμε να γίνουν όλοι ίδιοι, ακόμη κι αυτοί που μπήκαν στην πολιτική "με ιδέες και ιδανικά". Και βάζω πρώτο πρόσωπο γιατί όλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ή ακόμη και με την ανοχή μας, ήμασταν μέρος του συστήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω.....
Και επειδή το έχεις ξαναγράψει σημαίνει ότι δεν είναι, τουλάχιστον, αφελές ...

ANEL

Member
= Τους αναγκάσαμε να γίνουν όλοι ίδιοι, ακόμη κι αυτοί που μπήκαν στην πολιτική "με ιδέες και ιδανικά". Και βάζω πρώτο πρόσωπο γιατί όλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ή ακόμη και με την ανοχή μας, ήμασταν μέρος του συστήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που πρόσεξες ένα μέρος από αυτά που έγραψα....

το ότι είμαστε όλοι μέρος του συστήματος(αλλά με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας ανάλογα με τις πράξεις του)είναι αυταπόδεικτο και κάθε απόπειρα να ισχυριστεί κανείς το αντίθετο θα ήταν τουλάχιστον παράλογη.
αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως τους αναγκάσαμε να ξεχάσουν "ιδέες και ιδανικά" και από αγνοί ιδεολόγοι να γίνουν διεφθαρμένα λαμόγια!
θα μπορούσαν πολύ απλά να μη συμμετέχουν στο πολιτικό παιγνίδι και να κρατήσουν τα ιδανικά τους!(αλλά τότε γιόκ ντορβά με κουλούρια)
ΥΓ.μην ανησυχείς πάντα σε διαβάζω προσεκτικά και ξέρω την αδυναμία σου στα λογικά άλματα..αλλά απ΄όλα τούτο ήταν το καλύτερο!

chrisbd

Member
Ώρα είναι τώρα να μας πεις να τους ζητήσουμε και συγνώμη γιατί τους αναγκάσαμε.....άσε τώρα κατάλαβα .......επειδή δεν ζητάμε συγνώμη γι΄αυτό μας τιμωρούν με επώδυνα μέτρα...:D

άστα ρε taver αφου και σε σένα δεν πάει το χέρι να ψηφίσεις τους δεινόσαυρους απλά προσπαθείς να βρείς μια δικαιολογία γιατί να το κάνεις;;;;;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σ' αυτο το τοπικ νομιζα πως τα ειχα διαβασει ολα. Το οτι ειμαστε ηθικοι αυτουργοι της λαμογιας των πολιτικων δεν περιμενα ποτε να το διαβασω απο ατομο που δεν ειναι διεφθαρμενος πολιτικος ή δεν ανηκει στον κυκλο διεφθαρμενου πολιτικου.

Το μονο που μενει τωρα να διαβασω απο τον taver ειναι πως βαλαμε με τον ζορι τον Ακη να παντρευτει την κυρα Βικυ στο Παρισι...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σ' αυτο το τοπικ νομιζα πως τα ειχα διαβασει ολα. Το οτι ειμαστε ηθικοι αυτουργοι της λαμογιας των πολιτικων δεν περιμενα ποτε να το διαβασω απο ατομο που δεν ειναι διεφθαρμενος πολιτικος ή δεν ανηκει στον κυκλο διεφθαρμενου πολιτικου.

Το μονο που μενει τωρα να διαβασω απο τον taver ειναι πως βαλαμε με τον ζορι τον Ακη να παντρευτει την κυρα Βικυ στο Παρισι...
Επιμένω μέχρι κεραίας σ' αυτά που εγώ έγραψα (κι όχι στις ερμηνείες επιπέδου δημοτικού από ANEL & tripakias).
Είναι πάντως εντυπωσιακό να μιλάνε για δεινόσαυρους, λαμογιά κλπ, ακριβώς εκείνοι που η πολτική τους επιλογή για τις εκλογές είναι να ψηφίζουν αυτούς που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα και να επιστρέψουμε στο παλιό καλό 2009.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Επιμένω μέχρι κεραίας σ' αυτά που εγώ έγραψα (κι όχι στις ερμηνείες επιπέδου δημοτικού από ANEL & tripakias).
Η δικιά μου είναι μάλλον επιπέδου νηπιαγωγείου και την "πήδηξες" :haha:

chrisbd

Member
Είναι πάντως εντυπωσιακό να μιλάνε για δεινόσαυρους, λαμογιά κλπ, ακριβώς εκείνοι που η πολτική τους επιλογή για τις εκλογές είναι να ψηφίζουν αυτούς που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα και να επιστρέψουμε στο παλιό καλό 2009.
Αν εννοείς και μένα ...όχι , ίσα ίσα που εγώ θα ήθελα να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα (και ποιος δεν το θέλει), αλλά κατάλαβα ότι με τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν και πρωταγωνιστούσαν ( Σαμαρά, Μπακογιάννη, Βενιζέλο κλ η λίστα είναι μεγάλη) στην πολιτική σκηνή αυτό αποκλείεται να γίνει....και δεν υποστηρίζω ότι αυτό μπορεί να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.....γι΄αυτό μιλάω για αδιέξοδο ...και τελικά την πορεία προς τη δραχμή λόγω ανικανότητας και όχι απο επιλογή...Εκτός εαν πέσουν απο πάνω οι Ευρωπαίοι για να μας σώσουν πιστεύοντας ότι έτσι ίσως είναι λιγότερο το κακό και γι αυτούς, αλλά όχι χωρίς όρια.....

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να και μια σχετικά ψύχραιμη και τεκμηριωμένη ανάλυση για το τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ...:

Εθνική Τράπεζα: Τι θα συμβεί εάν βγει η Ελλάδα από το ευρώ - Capital.gr

(Χαίρομαι που συμφωνούν με την ανάλυση που κι εγώ έχω κάνει εδώ σ' αυτό το θέμα).
Ανεβάζω την είδηση από τη συγκεκριμένη πηγή, γιατί έχει αναρτημένη κι ολόκληρη την έκθεση, που περιλαμβάνει κι άλλα ακόμα ενδιαφέροντα...

http://www.capital.gr/related_files/ete.pdf

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος