• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thessaris

Member
Αν δεν καθοταν στην ορκωμοσια ολα τα παπαγαλακια θα τον ανεβαζαν και θα τον κατεβαζαν αθεο (που πολλα ηδη το κανουν). Κι εσυ θα 'ρχοσουν και θα μας ελεγες κομμα αθεων ο ΣΥΡΙΖΑ (δινοντας φυσικα την πρεπουσα αρνητικη σημασια στη λεξη αθεος).
Μην ανησυχείς, γι΄αυτό δεν θα σε κατηγορήσω. Είμαι άθεος. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουν το σθένος να υποστηρίξουν τις λίγες σοβαρές θέσεις που πρεσβεύουν.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μη το θυμίζεις αυτό γιατί ξεκαρδίζομαι στα γέλια.
Δεν είναι δυνατό να γίνεται η συζήτηση με όρους maltakia και πολικής σκέψης δεκαετιών στο παρελθόν. Ο καθένας είναι αυτό που θέλει να είναι. Αν σ' αρέσει. Αν δε σ' αρέσει, ξυδάκι.

thessaris

Member
Βλέπω ότι οι αντιδράσεις του tripakia και του maltakia σε αυτά που λέω είναι ότι ξεκαρδίζονται στα λόγια και ότι είμαι εγκάθετος. Ωραίο επίπεδο πραγματικά... ανταλλαγή απόψεων, επιχειρήματα κλπ

ΥΓ Κεντροαριστερός φιλελευθερισμός maltakias = αληθινή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εκπροσώπους είχαμε και έχουμε κάποιους αλλά είναι πολύ λίγοι. Πχ Ο αείμνηστος Μιχάλης Παπαγιαννάκης που είναι και ο λόγος που ψήφισα τον Συνασπισμό στις ευρωεκλογές του 1994 προκειμένου να μπει στο ευρωκοινοβούλιο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μην ανησυχείς, γι΄αυτό δεν θα σε κατηγορήσω. Είμαι άθεος. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουν το σθένος να υποστηρίξουν τις λίγες σοβαρές θέσεις που πρεσβεύουν.
Α, το κεντροαριστερος συμβαδιζει με το αθεος δηλαδη. Εγω δηλαδη που πιστευω στον Θεο ειμαι κεντροδεξιος της ριζοσπαστικης αριστερας...

thessaris

Member
Α, το κεντροαριστερος συμβαδιζει με το αθεος δηλαδη. Εγω δηλαδη που πιστευω στον Θεο ειμαι κεντροδεξιος της ριζοσπαστικης αριστερας...
Έλεος! Ποιος είπε ότι κεντροαριστερός = άθεος;;; Κεντροαριστερός φιλελεύθερος σημαίνει ότι πρέπει να αποκοπεί εντελώς το κράτος από την εκκλησία. Κατάργηση όρκων, θρησκευτικών στο σχολείο, η εκκλησία να γίνει ΑΕ και να πληρώνει τους ιερείς της ως υπαλλήλους κλπ κλπ. Να είναι ισότιμη η ορθόδοξη εκκλησία με την καθολική με τη μουσουλμανική κλπ κλπ. Ένας άνθρωπος μπορέι να είναι άθεος, μπορεί να είναι βαθιά θρησκευόμενος, αλλά αυτό αφορά μόνο τον εαυτό του και όχι το κράτος, το σχολείο κλπ.

Είναι και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αυτές...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν είναι δυνατό να γίνεται η συζήτηση με όρους maltakia και πολικής σκέψης δεκαετιών στο παρελθόν. Ο καθένας είναι αυτό που θέλει να είναι. Αν σ' αρέσει. Αν δε σ' αρέσει, ξυδάκι.
Ελα καημενε (δεν το λεω υποτιμητικα) taver... ο ενας προσπαθει να μας πεισει πως δεν ειναι ακροδεξιος (χωρις να το αρνειται κιολας) οταν σε ολα τα θεματα (οχι μονο εδω) εχει αποψεις που συμβαδιζουν με αυτες της ακρας δεξιας. Ο αλλος μας λεει ειμαι κεντροαριστερος φιλελευθερος και ποιος ξερει τι θα ακουσουμε ακομη. Να παρουμε ξυδακι αλλα να εχει και νοημα...

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Τετοιο πεσιμο απο ολους σε ενα κομμα..ειναι φοβος ,δεν ξερω και γω τι..ειναι αυτους ξερουμε αυτους εμπιστευομαστε(λεμε τωρα),λυσσα κακια εχει πεσει.
Παντως η γιαγια μου,σοφη γυναικα ελεγε.Πετροβολανε το δεντρο που εχει καρπους..

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κεντροαριστερός φιλελευθερισμός maltakias = αληθινή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Έχω ξαναπεί και αναλύσει σε τεράστια ποστ ότι αν δεν συμφωνήσουμε στην ορολογία δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα.Πείτε με όπως θέλετε,θα το δεχτώ ευχαρίστως,αλλά εγώ σας λέω απλά πολιτικά αστοιχείωτους.Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ότι όρους σου καπνίσει όπως σου καπνίσει για να περιγράψεις ότι θες.

Η πολιτική δεν είναι θρησκεία να κατεβάζεις ότι θες απ΄το κεφάλι σου και μετά να πιστεύεις πως υπάρχει κιόλας.

Πες,είμαι σοσιαλδημοκράτης να συνεννοηθούμε.Δεν θες όμως γιατί μπορεί να συνδεθείς με το ΠΑΣΟΚ.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έλεος! Ποιος είπε ότι κεντροαριστερός = άθεος;;;
Δεν το ειπε κανεις αλλα προσπαθουσα να βρω κατι αλλο αριστερο στις ιδεες σου. Ενταξει τωρα μου εδωσες 2-3 στοιχεια. Αλλα και παλι μονο αυτο δεν σε κανει αριστερο.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Τετοιο πεσιμο απο ολους σε ενα κομμα..ειναι φοβος ,δεν ξερω και γω τι..ειναι αυτους ξερουμε αυτους εμπιστευομαστε(λεμε τωρα),λυσσα κακια εχει πεσει.
To πέσιμο Coco μου γίνεται εδώ μέσα στο συριζα δηλαδή; Ή σε οτιδήποτε διαφορετικό γραφτεί;

thessaris

Member
@tripakias δεν είμαι αριστερός, τουλάχιστον με την έννοια που υπάρχει στην Ελλάδα.

@maltakias το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Είχε και έχει κάποιους ελάχιστους σοσιαλδημοκράτες wanna be αλλά σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν είναι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κοίταξε να δεις τι συμβαίνει.
Το να περιμένει κανείς από ένα κόμμα διαμαρτυρίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος, να έχει σοβαρό κυβερνητικό πρόγραμμα, είναι σα να ζητά κανείς από one-night-stand να του σιδερώσει τα πουκάμισα (για να δανειστώ ένα ωραίο tweet που διάβασα χθες). Μέχρι πρότινος, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάτι που έμοιαζε με πρόγραμμα (ή μάλλον θέσεις), που κανένας δεν έπαιρνε στα σοβαρά, γιατί για όλους ήταν ένα κόμμα διαμαρτυρίας, μικρό και περιθωριακό. Ξαφνικά, ξέφυγε από το περιθώριο και βρέθηκε στο προσκήνιο. Και τα φώτα της προσοχής, περισσότερο των πολιτών και λιγότερο των media, έπεσαν αναπόφευκτα πάνω του. Και πάνω στην ώρα, ήρθαν και οι τραγικές (για να το πω κομψά) δηλώσεις Στρατούλη, Γλέζου και Μηλιού....
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει, πρέπει να σοβαρευτεί. Να διαμορφώσει ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, και να πάει μ' αυτό στο λαό, κι όχι με όμορφα λόγια.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ επί της κριτικής του προγράμματός του, πάντως, δεν την καταλαβαίνω. Για πρώτη φορά από τότε που θυμάμαι τα ελληνικά media (γιατί τα blogs κλπ ήταν ανέκαθεν έτσι), ασχολούνται με πολιτικές και κυβερνητικά προγράμματα περισσότερο, και όχι με μικροπολιτικές ισορροπίες. Επιτέλους, γίνεται και λίγο συζήτηση επί της ουσίας. Εγώ αυτό κάθε άλλα παρά το καταδικάζω, ίσα ίσα που το επικροτώ κιόλας.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios