• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το ελληνικό πόπολο είναι φοβικό σε αυτά τα θέματα, πάνω απ' όλα η εκκλησία, οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην χάσει ψηφαλάκια, δεν έχει πρόβλημα ούτε στην λειτουργία να παραβρεθεί, ούτε κάποιοι βουλευτές του να δώσουν θρησκευτικό όρκο.
Να σου θυμίσω ότι και το ΚΚΕ παρέμεινε στην αίθουσα και η Λιάνα ορκίστηκε κανονικά.

Μάλιστα σε αντίθεση με το ΚΚ που βάσει αρχών είναι αθεϊστικό κόμμα,ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει "γραμμή" πάνω στην ελευθερία της πίστης.Εσύ πάλι φαίνεται είσαι τόσο ακραιφνής υποστηρικτής της αθεΐας που κράζεις και όσους επιθυμούν να πιστεύουν και ο ΣΥΡΙΖΑ τους το επιτρέπει.

Ή απλώς κάνεις κριτική Πρετεντέρη.Ότι να'ναι δηλαδή.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Stolt,παραβιάζεις βασικούς κανόνες της συζήτησης.
Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι τέτοιου είδους βίντεο εκτός που δεν αποτελούν επιχείρημα είναι και flame και γι'αυτό αποφεύγονται.Εξάλλου μιλάμε για σκουπίδια του ίντερνετ ουσιαστικά,τα οποία χαίρομαι όταν χρησιμοποιεί κάποιος γιατί δείχνει και το επίπεδό του.

Επίσης ξανακούνα το κεφάλι σου.
Αν μετά από τόοοοοοοοοοσο καιρό με νομίζεις ΚΚΕ τότε είσαι ανίατη περίπτωση ή απλά πολιτικά αμόρφωτος.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εντύπωση μου έκανε σήμερα το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέστη στη λειτουργία για την ορκωμοσία των βουλευτών και μάλιστα κάποιοι από τους βουλευτές του (οποία έκπληξη, Κουρουπλής, Σακοράφα και λοιποί του "πατριωτικού" ΠΑΣΟΚ) έδωσαν και θρησκευτικό όρκο. Αυτά σε αντίθεση με το 2009 όπου σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν παρέστη στη λειτουργία.
Εμενα εντυπωση θα μου κανει αν δω ενα ποστ σου πουνα μην εχει να κανει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεχρι τοτε εισαι μια απο τα ιδια. Κριτικη ανευ ουσιας.

thessaris

Member
Δεν κράζω κανέναν που πιστεύει, δικαίωμα του καθενός είναι. Στο συγκεκριμένο θέμα επισημαίνω δύο παραμέτρους:

-Η μη παρουσία στη λειτουργία δεν έχει σχέση με την θρησκευτική πίστη αλλά με την δήλωση αντίθεσης στην αναχρονιστική διαδικασία του θρησκευτικού όρκου και της παρουσίας των παπάδων στη βουλή.
-Το πρόβλημα είναι η σύγκριση 2009 με 2012. Το γεγονός δηλ ότι το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα να δηλώσει με την απουσία σύσσωμης της ΚΟ από τη λειτουργία την αντίθεση του στην όλη διαδικασία, ενώ το 2012 εν όψει των εκλογών και της ανάγκης ψαρέματος ψήφων από όλους του χώρους παρίσταται κανονικά.

paefstra

Member
Εντύπωση μου έκανε σήμερα το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέστη στη λειτουργία για την ορκωμοσία των βουλευτών και μάλιστα κάποιοι από τους βουλευτές του (οποία έκπληξη, Κουρουπλής, Σακοράφα και λοιποί του "πατριωτικού" ΠΑΣΟΚ) έδωσαν και θρησκευτικό όρκο. Αυτά σε αντίθεση με το 2009 όπου σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν παρέστη στη λειτουργία.

Απ' ότι κατάλαβα οι επερχόμενες εκλογές και το λεγόμενο "πολιτικό κόστος" κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχνάει και τις λίγες σοβαρές θέσεις του (πλήρης χωρισμός κράτους-εκκλησίας, κατάργηση όρκων, τολμηρές θέσεις στα εθνικά θέματα). Το ελληνικό πόπολο είναι φοβικό σε αυτά τα θέματα, πάνω απ' όλα η εκκλησία, οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην χάσει ψηφαλάκια, δεν έχει πρόβλημα ούτε στην λειτουργία να παραβρεθεί, ούτε κάποιοι βουλευτές του να δώσουν θρησκευτικό όρκο.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές έδωσαν θρησκευτικό όρκο γιατί ήταν προσωπική τους επιλογή σημαίνει ότι "ξέχασαν" τη θέση τους για κατάργηση του θρησκευτικού όρκου ή τον χωρισμό κράτους εκκλησίας; Θα μπορούσε κάποιος να είναι είτε θρησκευόμενος (χριστιανός ή μουσουλμάνος ή οτιδήποτε) είτε άθεος και να έχει αυτές τις πολιτικές και ηθικές απόψεις. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

thessaris

Member
Εμενα εντυπωση θα μου κανει αν δω ενα ποστ σου πουνα μην εχει να κανει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεχρι τοτε εισαι μια απο τα ιδια. Κριτικη ανευ ουσιας.
Δικαίωμά μου είναι να ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ποστ μου. Απαντήσεις επί της ουσίας θα δώσεις αντί να με κατηγορείς για κριτική άνευ ουσίας; (από που κι ως που κριτική άνευ ουσίας; αναφέρω συγκεκριμένα θέματα και με επιχειρήματα)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν κράζω κανέναν που πιστεύει, δικαίωμα του καθενός είναι. Στο συγκεκριμένο θέμα επισημαίνω δύο παραμέτρους:

-Η μη παρουσία στη λειτουργία δεν έχει σχέση με την θρησκευτική πίστη αλλά με την δήλωση αντίθεσης στην αναχρονιστική διαδικασία του θρησκευτικού όρκου και της παρουσίας των παπάδων στη βουλή.
-Το πρόβλημα είναι η σύγκριση 2009 με 2012. Το γεγονός δηλ ότι το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα να δηλώσει με την απουσία σύσσωμης της ΚΟ από τη λειτουργία την αντίθεση του στην όλη διαδικασία, ενώ το 2012 εν όψει των εκλογών και της ανάγκης ψαρέματος ψήφων από όλους του χώρους παρίσταται κανονικά.
Σκοπός της κριτικής σου είναι ότι θίχτηκαν οι αριστερές σου ευαισθησίες;

Γιατί οτιδήποτε άλλο μοιάζει προβοκατόρικο (όπως και είναι δηλαδή).

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν εξαιρεσης το μεταναστευτικο, οι θεσεις της ΧΑ ειναι ιδιες με το ΚΚΕ. Εθνικοποιηση των παντων, μεγαλος στρατος,παρελασεις,εξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ, φιλια με Ρωσσια και πολλα αλλα. Μαλλον εσυ εισαι πιο κοντα στην ΧΑ αδερφε απλα δεν το εχεις καταλαβει. :cool::cool:

Ε, να μην τα παραλέμε κιόλας, η ΧΑ αδιαφορεί για τη δημοκρατία και θεωρεί ότι οι αποφάσεις της μπορούν και πρέπει να επιβληθούν και να εφαρμοστούν δια της βίας. Ο Σύριζα δεν έχει τέτοιες θέσεις (μου έρχεται στο μυαλό όμως ένα άλλο αριστερό κόμμα που τις έχει). Επιπλέον όμως, η ΧΑ έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια του νόμου στην "εφαρμογή" των θέσεών της, οπότε δε μπαίνει στην ίδια εξίσωση ούτε καν με κείνους.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

Αν δεν καθοταν στην ορκωμοσια ολα τα παπαγαλακια θα τον ανεβαζαν και θα τον κατεβαζαν αθεο (που πολλα ηδη το κανουν). Κι εσυ θα 'ρχοσουν και θα μας ελεγες κομμα αθεων ο ΣΥΡΙΖΑ (δινοντας φυσικα την πρεπουσα αρνητικη σημασια στη λεξη αθεος).

thessaris

Member
Σκοπός της κριτικής σου είναι ότι θίχτηκαν οι αριστερές σου ευαισθησίες;

Γιατί οτιδήποτε άλλο μοιάζει προβοκατόρικο (όπως και είναι δηλαδή).
Βλέπω ότι σε ενδιαφέρουν οι σκοποί μου και όχι η ουσία των όσων λέω.

Αν έχεις διαβάσει τα posts μου έχεις καταλάβει ότι ανήκω στον κεντροαριστερό φιλελευθερισμό, δηλ σε αυτά τα θέματα οι απόψεις μου συμφωνούν σε γενικές γραμμές με τις επίσημες του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε κάθε κατηγορία για τις ευαισθησίες μου ή για προβοκατόρικους σκοπούς είναι για γέλια.

Όμως ακόμη και αν δεν ήταν αυτές οι ιδέες μου, εδώ κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στάσης του προς άγραν ψήφων. Καταδεικνύω δηλαδή τη λαϊκίστικη καιροσκοπική στάση του σε ένα ακόμη θέμα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic