• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

_antonis_

Member
tripakias said:
Εγω δεν καταλαβα τη διαφωνια σου. Ειπε πουθενα η ANEL να παιρνει ο εκπαιδευτικος 500 ευρω; Επισης αυτο με τα φροντηστηρια αλλη παγκοσμια ελληνικη πρωτοτυπια.

Και δεν ειναι λογικη πρεπει να παιρνω οσα ξοδεψα. Το σωστο θα ηταν πρεπει να παιρνω οσο παραγω ή προσφερω. Σημερα βεβαια ισχυει η λογικη πρεπει να παιρνω αναλογα με το ποσο "μαγκας" ειμαι. Το "μαγκας" μεταφραζεται σε γνωριμιες, διαπλοκη κλπ.

Απο κει και περα ο καθε πολιτης αυτου του κρατους πρεπει να εχει ενα ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα και εγγυημενες δωρεαν κοινωνικες παροχες.
Κι αυτα δεν ειναι αριστερες πολιτικες. Ισχυουν σε παρα πολλες χωρες του αναπτυγμενου δυτικου κοσμου. Στην Ελλαδα βεβαια δε χωραει στη σκεψη μας κατι τετοιο.
Μπήκα πάλι στο τρυπάκι,αλλά θα βγω...

Τα φροντιστήρια γίνονται για να μπορείς να έχεις δημόσια πανεπιστήμια.Αλλιώς θα έμπαινε καθένας να σπούδαζε πληρώνοντας ότι ήθελε.Ας μην το πιάσουμε και αυτό όμως...είπαμε.

Όσο για τα υπόλοιπα σου αναφέρεις,βέβαια,είναι το κράτος που έτσι έμαθε τους έλληνες εδώ και 40 χρόνια.

Την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη όμως τα λέτε χούντα!!

Συμπληρώνω:
Όσον αφορά το πόσο παράγω και τη πληρώνομαι,άπλα να σου πω ότι ήδη παράγω περισσότερα απ'όσα πληρώνομαι.
Τα άτομα του δεξιού χώρου δεν είναι όπως φαίνεται αυτά που θες να νομίζεις ότι είναι...

Όσο για την μαγκιά που επίσης αναφέρεις,το αριστερό ΠΑΣΟΚ την υιοθέτησε και νομίζω ο ίδιος χώρος την εκμεταλλεύτηκε!

ANEL

Member
Βρε ANEL μου είπα ότι δε θα ξαναγράψω αλλά δεν κρατιέμαι.

Δεν ξέρω αν έχεις σπουδάσει, αλλά πως το βλέπω εγώ.

Δηλαδή ο εκπαιδευτικός (ένα παράδειγμα) που πλήρωνε ενοίκια για να σπουδάσει, φωτ/πίες, εισιτήρια για να πηγαινοέρχεται απο το μέρος του κλπ κλπ και διορίστηκε πριν 4 χρόνια, ξεκίνησε με μισθό 900 ευρώ (που εννοείται ότι ήταν λιγότερα απο αυτά που έτρωγε τον μήνα όσο σπούδαζε) και τώρα ο μισθός του έχει πάει 660 ευρώ και με τις περικοπές που λένε θα φτάσει 550, είναι δίκαιο πιστεύεις να πάρει τελικά 500, να μην αποσβέσει ποτέ αυτά που ξόδεψε για να γίνει εκπαιδευτικός (δεν μιλάμε καν για κέρδος, ε; Για να μπείς λίγο σ'αυτό που γράφω) α έδωσε πανελλήνιες 1-2-3 φορές και πλήρωνε φροντηστήρια 4-5 χρόνια, έδωσε ασεπ τουλάχιστον ακόμη 2 φορές, πές μου πραγματικά, βλέπεις καθόλου δικαιοσύνη; Συμφωνω ότι και ο υπάλληλος που γράφετε πιο πριν, έχει το άγχος του, ίσως να μην έχει δουλειά αύριο κλπ κλπ, αλλά σου ανέφερα ένα μόνο παραδειγμα για το ότι εσύ με αυτό που λές ψάχνεις πως ο χαμηλόμισθος θα βγάλει κέρδος, ενώ εγώ σου λέω πως αυτός που σπούδασε δε θα βγάλει καν τα χρήματα που έχει ξοδέψει, δεν μιλάμε για κέρδος. Βλέπω απο τον εαυτό μου, για να βγάλω αυτά που έφαγα στις σπουδές (και ήμουν καλός φοιτητής-δεν κωλοβαρούσα κοινώς), πρέπει να παίρνω μισθό στα 1000+ ευρώ για περισσότερο απο 6 χρόνια. Χωρίς κέρδος, δηλαδή για να βγάλω με το ζόρι όσα ξόδεψα, να πώ ότι ''έκανα απόσβεση''. Αλλιώς ποιός ο λόγος, που είναι η δικαιοσύνη; Ρωτάω, μήπως δεν έχω σκεφτεί όλες τις παραμέτρους...
Αντώνη και σπούδασα και ξέρω τι εστί φροντιστήριο,ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα κτλ.από 1ο χέρι!
δεν είπα πουθενά να παίρνουν οι εκπαιδευτικοί ή οι όποιοι άλλοι 500Ε,είπα να μην παίρνει κανένας 500Ε και έδωσα ένα απλό παράδειγμα για το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
το σημαντικό για μένα,είναι όλοι να δεχτούμε κάποιες θυσίες για το κοινωνικό καλό.
δεν θεωρώ σωστό,οι μνημονιακοί να θέλουν το μνημόνιο,αλλά μόνο εφόσον η λιτότητα που αυτό προστάζει/επιβάλλει,εφαρμόζεται για τους άλλους και σ΄αυτό αντέδρασα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τα φροντιστήρια γίνονται για να μπορείς να έχεις δημόσια πανεπιστήμια.Αλλιώς θα έμπαινε καθένας να σπούδαζε πληρώνοντας ότι ήθελε.
Αντε να δουμε τι αλλο θα μας πεις...

Την αξιοκρατια και δικαιοσυνη τα λεμε αξιοκρατια και δικαιοσυνη. Χουντα λεμε τη χουντα που δεν εχει καμμια σχεση με τα παραπανω.

Τα εχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου.

_antonis_

Member
tripakias said:
Αντε να δουμε τι αλλο θα μας πεις...

Την αξιοκρατια και δικαιοσυνη τα λεμε αξιοκρατια και δικαιοσυνη. Χουντα λεμε τη χουντα που δεν εχει καμμια σχεση με τα παραπανω.

Τα εχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου.
Ωπ γράφω απ'το κινητό και συμπλήρωσα κι αλλά στο προηγούμενο ποστ μου.

Εγώ τα έχω απολύτως ξεκαθαρισμένα στο μυαλό μου.
Όπως είπα δεν έχω ψευδαισθήσεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μιας και έχουμε εκτεθεί όλοι σε αυτό το νήμα

Δεν έχουμε εκτεθεί όλοι... 3-4 μόνο.

,δεν μας λες κι εσύ ρε παλουκάρι τι θα ψήφιζες στις πρώτες και τι στις επόμενες -αν τελικά γίνουν- αν ερχόσουν ή προλάβεις να έρθεις στην ευλογημένη χώρα μας;

Δεν έχω διαβάσει τα προγράμματα όλων και είναι πολλοί οι όλοι. Σίγουρα το πρώτο μου κριτήριο θα ήταν οι προτάσεις τους για το μνημόνιο, παρότι υπάρχουν πολλά θέματα (π.χ. μεταναστευτικό), αυτή τη στιγμή ο κώλος μας καίγεται και η φωτιά είναι το μνημόνιο.

Σίγουρα όχι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ (αν μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο, το ΚΚΕ θα το έβαζα πιο κάτω κι από τους 2 κλέφτες, για μένα είναι πιο φασίζον ως κόμμα, ανάμεσ στις Μπούλκες και τον καπιταλισμό, προτιμώ το δεύτερο), σίγουρα τίποτε από το κέντρο και πιο δεξιά. Μάλλον όχι ΣΥΡΙΖΑ, διότι παρότι δεν είμαι από αυτούς που παθαίνουν αλλεργία από ιδέες τύπου εθνικοποίησης τραπεζών (δηλαδή το να έχει τα λεφτά μου ο Λάτσης δεν το βρίσκω λιγότερο επικίνδυνο), αλλά διότι δεν με έχουν πείσει ότι ξέρουν ένα καντάρι περισσότερη οικονομία από μένα (και δεν είμαι κανένας ειδήμων, αλλά του Στρατούλη του ρίχνω) κι επειδή μάλλον δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι θέλουν, άλλα λέει ο Δραγασάκης, μετά πετάγεται ο Γλέζος, πετιέται σαν κλανιά και ο Στρατούλης και μπερδεύουν και τους εαυτούς τους, το οικονομικό τους πρόγραμμα είναι ένα γενικόλογο "καταγγέλω το μνημόνιο... και βλέπουμε". Δεν είμαστε Τσάβες, δεν έχουμε πετρέλαιο από πίσω με 100$ το βαρέλι να διορθώνει ό,τι όμορφα ανεδαφικό κάνουμε: ούτε παραγωγή έχουμε, ούτε φυσικούς πόρους, ούτε ανταγωνιστικότητα, ούτε καν ένα λαό κατά βάση εργατικό και έντιμο να βάλει τον κώλο του κάτω να δουλέψει, ένας λαός από βολεμένους καλοπερασάκηδες που έμαθε να ψηφίζει κλέφτες και απατεώνες και μετά να τους μουτζώνει είμαστε, αντί να μουτζώνουμε τον εαυτό μας που τους ψήφιζε. Ο ΠΡΩΤΟΣ πρωταίτιος για την κρίση δεν είναι ούτε ο ΓΑΠ, ούτε το ΔΝΤ, ούτε ο Αντράς και τα δάνεια του '81: ο μ...ς ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι.

Το "βλέπουμε" λοιπόν στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν με πείθει, γιατί δεν έχουμε τα όπλα "να δούμε". Αν έχουν πει κάτι άλλο, να το δω κι εγώ, γιατί έχω ρίξει πιο πολύ ψάξιμο στις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι οποιαδήποτε άλλου κόμματος και ακόμη άκρη δεν έβγαλα.

Το ποιο σενάριο θα ήθελα, το έγραψα πιο πάνω: κάποιον που ξέρει ότι με τη λιτότητα το πολύ-πολύ να κάνουν και τους τελευταίους να μεταναστεύσουν, να έχει ως προτεραιότητα τη μη έξοδο από το ευρώ (ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει ως προτεραιότητα, ο Τσίπρας σε τουλάχιστον 3 συνεντεύξεις του είπε "δε θα είναι δική μας επιλογή", απλώς νίπτει τας χείρας του δηλαδή), κάποιον που να μπορεί να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς και να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης για σημαντική χαλάρωση/αναδιαπραγμάτευση/αλλαγή του μνημονίου, κι αν γίνεται που να είναι άφθαρτος και να έχει και κανένα χριστιανό που να ξέρει να κάνει και μια προσθαφαίρεση. Α, και να έχει και προσωπικότητα, αν πάει μέχρι τη Μέρκελ να μην τα κάνει πάνω του πριν περάσει την Πύλη του Βραδεμβούργου (και σε αυτόν τον τομέα πάσχουμε, προσωπικότητες δεν παίζουν, περνάμε περίοδο "λίγων" πολιτικών, ακόμη κι ο Ανδρέας ή ο Καραμανλής, ναι ακόμη κι ο Σημίτης, κλέφτες-ξεκλέφτες μια προσωπικότητα την είχαν, από το ΓΑΠ και πέρα είμαστε ανάμεσα σε πανηλίθιους και μπουχέσες, τυφλωμένοι από την μ...ια της οικογενειοκρατίας. Καλά για σύγκριση με Καποδίστριες και Βενιζέλους δεν το συζητάω, εδώ ένα μικροαπατεώνα με προσωπικότητα ψάχνουμε και δε βρίσκουμε).

Επαναλαμβάνω ότι μου λείπει να διαβάσω πιο λεπτομερώς κι αν ήμουν στην Ελλάδα θα με είχε φάει το διάβασμα, το οποίο και θα ρίξω για τις επαναληπτικές γιατί το τριχίλιαρο για να ψηφίσω δεν το γλιτώνω πάλι. Αυτή τη στιγμή κάνω 2 ώρες με το άλογο κάθε μέρα και άλλες 2 να γυρίσω για να πάω να κάνω εθελοντική εργασία, και άλλα 35 λεπτά για να πάω στο κοντινότερο ίντερνετ, του οποίου η ταχύτητα είναι μέτρια. Αλλά από όσα έχω διαβάσει, μάλλον κάπου μεταξύ Οικολόγων (περισσότερο), Κουβέλη (λιγότερο, αλλά όχι για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω, ούτε βλάκα τον θεωρώ, ούτε πουλημένο). Καλά, για κόμμα της δεξιάς δεν το συζητάω (αν μου βάζανε πάλι το πιστόλι στον κρόταφο, από τα δεξιά θα έπαιρνα το Μάνο που τουλάχιστον ξέρει τι λέει, διαφωνώ ΤΕΛΕΙΩΣ με τις οικονομικές του προτάσεις, αλλά είναι κάτι που έχει αρχή και τέλος, ο Καμμένος ας πούμε είναι τελείως καμένος και κάτι "τεχνοκράτες" που θέλουν να διοικήσουν μια κοινωνία σαν να είναι επιχείρηση είναι για τα σίδερα) και για κόμμα διαμαρτυρίας τύπου Λεβέντη δεν είναι η ώρα για τέτοια, διακυβεύονται πολλά.

Αν αναστηνόταν ο Πάλμε, ο Τόνι Ντάγκλας ή ο Τρουντό, και κατέβαιναν στις ελληνικές εκλογές, θα την είχαν την ψήφο μου, αυτοί έφτιαξαν κοινωνίες που θαυμάζω και ζηλεύω. Τέλειες δεν είναι, αλλά η Σουηδία για μένα ως πολιτικό σύστημα είναι ό,τι καλύτερο έχω δει στα πλαίσια του εφικτού ξεπερνώντας κόμπλεξ τύπου "Βίβλος" του Μαρξ (που τον θεωρώ ανεδαφικό τελείως) και το φαταλιστικό πραγματισμό του ωμού καπιταλισμού φτιάχνοντας κάτι πολύ ανθρώπινο και ταυτόχρονα λειτουργικό, ο Καναδάς έχει ορισμένα απίστευτα θετικά στοιχεία, η Αυστρία έχει φτιάξει ένα κράτος δικαίου και σεβασμού στον πολίτη αξιοζήλευτο που εμείς δεν θα φτιάξουμε ούτε σε 300 χρόνια, ακόμη κι αν ξεκινούσαμε σήμερα από το μηδέν (που ούτε αυτό μπορούμε να κάνουμε, έχει γίνει τόση ζημιά επί δεκαετίες που δε γίνεται) και μερικά από αυτά τα έζησα. Όπως έζησα και τη Δεξιά του Αθνάρ, και το μαρξισμό (όπως εφαρμόστηκε...) της Κούβας, και το "μπάτε σκύλοι αλέστε" της Ινδονησίας ή "την κοινωνία των 2/3" του Μπλερ, αυτό το όμορφο αναρχο-δεν ξέρουμε τι είμαστε αλλά καλά το πάμε της Τσιάπας, που στο τέλος εκφυλίστηκε στο βωμό μιας εικόνας, την ποιότητα ζωής ως μετανάστης σε μια χώρα σαν την Αυστρία (επί Χάιντερ μάλιστα!) κλπ κλπ κι όπως όλοι "διαμορφώθηκα" κι εγώ από τα βιώματά μου σε όλα αυτά τα συστήματα, καλά και κακά (και όλα είχαν καλά, ακόμη και η Αγγλία... καλά ο Αθνάρ δεν είχε κανένα, χρυσό έπιανε, σκατά το έκανε) και ακόμη "διαμορφώνομαι". Σε ένα μήνα στην Κολομβία έχω δει πολλά σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο κι ακόμη και η παραμικρή εμπειρία επηρεάζει τις πολιτικές αποφάσεις του οποιοδήποτε κι ας μη γίνεται συενιδητά. Γι' αυτό και δεν είμαι αυστηρός με τις πολιτικές επιλογές του καθενός, δεν ξέρω τι βιώματα διαμόρφωσαν τις απόψεις του καθενός.

Κι επειδή ειπώθηκε κι αυτό, ναι, θα πρέπει να κάτσουν όλοι να μιλήσουν ακόμη και με τα Χρυσά Αυγά, τους ψήφισε κι αυτούς ένα 7% του εκλογικού σώματος. Βλαμμένο ήταν αυτό το 7%; Δεν ήξερε; Έκανε χαβαλέ; Είναι γιαγιά που την έδειρε εξαθλιωμένος μετανάστης; Ό,τι και να' ναι, ψήφοι ήταν και οφείλουμε να τις σεβαστούμε όπως όλες. Ας τους φωτίσει ο Θεός στις επαναληπτικές να ψηφίσουν ανθρώπους κι όχι ζώα.

Ι dιgress και επιστρέφω: Επειδή λοιπόν τέτοιους πολιτικούς (Πάλμε κλπ) δεν βγάζουμε, αρκούμαι σε θλιβερές καρικατούρες τους, που απλά τους βρίσκω καλύτερους από το να ρίξω λευκό ή Ένωση ΚΕντρώων και να φάω (όχι εγώ, αλλά οι άνθρωποι για τους οποίους ψηφίζω, που δυστυχώς δε θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα) κανένα Βενιζέλο ή Αντωνάκη στη μάπα με όλες τις στρατιές από τα λαμόγια και τους τσάτσους από πίσω. Από αυτούς ναι, προτιμώ το ΣΥΡΙΖΑ, δεν νομίζω ότι ξέρουν τι τους γίνεται από οικονομία, μάλλον καλές διαθέσεις έχουν, συμφωνώ σε πολλά σε επίπεδο κοινωνίας εξωτερικής πολιτικής, μεταναστευτικού κλπ και τουλάχιστον δεν έχουν φάει με τρεις κουτάλες όπως οι άλλοι. Αλλά από την ώρα που το πρωταρχικό θέμα είναι η οικονομία και χρειάζεται κάτι πιο υπεύθυνο, στην παρούσα φάση δεν μου κάνει ως πρώτη επιλογή. Αλλά καλώς ή κακώς, είναι απαραίτητος στο όποιο σχήμα, όχι επειδή πήρε 17% (σιγά το ποσοστό, ο πραγματικός νικητής των πρώτων εκλογών είναι η λαϊκίστικη-κατινίστικη δεξιά και η ακροδεξιά), αλλά γιατί χρειάζεται και κάτι πιο κοντά στα άκρα της αριστεράς για να ασκηθεί πίεση (και υπάρχει περιθώριο πίεσης, αν εμείς είμαστε μια φορά χεσμένοι μη βγούμε από το ευρώ -που θα είναι καταστοφή- οι ΣαρκοΜέρκελ είναι τρισχεσμένοι).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συμπληρώνω:
Όσον αφορά το πόσο παράγω και τη πληρώνομαι,άπλα να σου πω ότι ήδη παράγω περισσότερα απ'όσα πληρώνομαι.
Τα άτομα του δεξιού χώρου δεν είναι όπως φαίνεται αυτά που θες να νομίζεις ότι είναι...
Μα δεν ειπα πουθενα πως πληρωνεσαι περισσοτερο απ' οσο αξιζεις. Ουτε αυτο εχει να κανει με το αν εισαι δεξιος, αριστερος ή κεντρωος.
Αλλα να στηριζεις μια πολιτικη οταν παραπονιεσαι πως -εξαιτιας αυτης- πληρωνεσαι λιγοτερο απ' οσο θα επρεπε ειναι λιγο μαζοχιστικο.

Όσο για την μαγκιά που επίσης αναφέρεις,το αριστερό ΠΑΣΟΚ την υιοθέτησε και νομίζω ο ίδιος χώρος την εκμεταλλεύτηκε!
Δεν ξερω ποιος την υιοθετησε γιατι δεν ζουσα οταν αρχισε να εφαρμοζεται. Δεχομαι ομως αυτο που λες πως την υιοθετησε το ΠΑΣΟΚ. Την εκμεταλλευτηκαν ομως και το ΠΑΣΟΚ αλλα και η ΝΔ. Αν αυτο δεν εχεις καταφερει να το δεις τοσα χρονια, τι να πω;

ANEL

Member

Συμπληρώνω:

Αντώνη και εγώ για αξιοκρατία και δικαιοσύνη μιλάω.και εσύ το ίδιο.το ίδιο και ο Βενιζέλος,η ΧΑ κτλ.το θέμα είναι να ορίσουμε ακριβώς τι εννοούμε με τις λέξεις αξιοκρατία και δικαιοσύνη και φυσικά αν αυτό χρειάζεται(που αυτό απαιτείται,δεν χρειάζεται απλά) να χάσουμε το όποιο μας προσωπικό βόλεμα για αξιοκρατία και δικαιοσύνη.
επίσης,δεν είσαι ο μόνος που παράγει περισσότερο απ΄όσο αμείβεται...οι περισσότεροι έτσι ζουν σήμερα στη χώρα.
τέλος,δεν είναι θέμα δεξιού ή αριστερού,αυτά για μένα τουλάχιστον είναι ψευτοδιλήμματα που σκοπό έχουν να διχάζουν τον λαό.
το έγραψα,απ΄τη αρχή σ΄αυτό το τόπικ,το λέει ξεκάθαρα και ο Γιώργος στο παραπάνω του ποστ...σαν λαός είμαστε υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει στο βαθμό που με στάσεις/αξίες/συμπεριφορές/φιλοσοφίες κτλ. το αφήσαμε να γίνει.αν δεν τ΄αλλάξουμε δεν πρόκειται να πάμε καλύτερα..και τώρα μπορεί κάποιοι να βυθίζονται και κάποιοι να ταξιδεύουν άνετα ακόμα στο καράβι που λέγεται Ελλάδα...μα όταν αυτό βυθιστεί,όλοι στον ίδιο βυθό θα καταλήξουμε.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αρα Yorgos απο τα 7 κομματα της Βουλης (γιατι οτιδηποτε αλλο εκτος Βουλης θα πηγαινε χαμενο) θα επελεγες μαλλον τον Κουβελη; Και εισαι συμφωνος με μια κυβερνηση (εστω οικουμενικη) που να συμμετεχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ή ο ενας απο τους 2 σε αυτη; )

, από τα δεξιά θα έπαιρνα το Μάνο που τουλάχιστον ξέρει τι λέει, διαφωνώ ΤΕΛΕΙΩΣ με τις οικονομικές του προτάσεις, αλλά είναι κάτι που έχει αρχή και τέλος,
Δες τι λεει ο Νικος Κοτζιας για το Μανο και τις συμβουλες που εδινε στην τροικα . Απο το 03:40 και μετα.

Real.gr

_antonis_

Member
Αντώνη και εγώ για αξιοκρατία και δικαιοσύνη μιλάω.και εσύ το ίδιο.το ίδιο και ο Βενιζέλος,η ΧΑ κτλ.το θέμα είναι να ορίσουμε ακριβώς τι εννοούμε με τις λέξεις αξιοκρατία και δικαιοσύνη και φυσικά αν αυτό χρειάζεται(που αυτό απαιτείται,δεν χρειάζεται απλά) να χάσουμε το όποιο μας προσωπικό βόλεμα για αξιοκρατία και δικαιοσύνη.
επίσης,δεν είσαι ο μόνος που παράγει περισσότερο απ΄όσο αμείβεται...οι περισσότεροι έτσι ζουν σήμερα στη χώρα.
τέλος,δεν είναι θέμα δεξιού ή αριστερού,αυτά για μένα τουλάχιστον είναι ψευτοδιλήμματα που σκοπό έχουν να διχάζουν τον λαό.
το έγραψα,απ΄τη αρχή σ΄αυτό το τόπικ,το λέει ξεκάθαρα και ο Γιώργος στο παραπάνω του ποστ...σαν λαός είμαστε υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει στο βαθμό που με στάσεις/αξίες/συμπεριφορές/φιλοσοφίες κτλ. το αφήσαμε να γίνει.αν δεν τ΄αλλάξουμε δεν πρόκειται να πάμε καλύτερα..και τώρα μπορεί κάποιοι να βυθίζονται και κάποιοι να ταξιδεύουν άνετα ακόμα στο καράβι που λέγεται Ελλάδα...μα όταν αυτό βυθιστεί,όλοι στον ίδιο βυθό θα καταλήξουμε.
Νομίζω πως αλλιώς αντιλαμβάνεται καθένας την αξιοκρατία, διακιοσύνη κλπ. Γιατί αν δεν έχεις παλέψει για αυτήν, που ξέρεις (μιλάω στο δεύτερο πρόσωπο, αλλά εννοώ γενικά-μην παρεξηγηθώ) πως είναι;
Θέλω να πώ, αν κάποιοι έχουν μάθει να μεγαλώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους με ρουσφέτια, εξαγοράσιμες ψήφους κλπ κλπ, που ξέρουν τι είναι η αξιοκρατία στην πραγματικότητα; Που ξέρουν τι είναι η δικαιοσύνη;
Ναι, θα νομίζουν ότι είναι σύμφωνοι με την αξιοκρατία και με την δικαιοσύνη, αλλά γνωρίζουν πραγματικά τι είναι, αν έχουν ζήσει, δουλέψει, πάρει σύνταξη μη αξιοκρατικά, μη δίκαια;
Πως μπορείς να δώσεις να καταλάβει ο άλλος τι είναι η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη αν δεν γνωρίζει τι είναι στην ουσία;

paefstra

Member

Τα φροντιστήρια γίνονται για να μπορείς να έχεις δημόσια πανεπιστήμια.Αλλιώς θα έμπαινε καθένας να σπούδαζε πληρώνοντας ότι ήθελε.Ας μην το πιάσουμε και αυτό όμως...είπαμε.
Τι έγινε ρε παιδιά; Μόνο εγώ ονερεύομαι ένα σύστημα που ο καθένας θα σπουδάζει στο πανεπιστήμιο ό,τι θέλει και γιατί θέλει και θα βγαίνει αν μπορεί; Πιο γελοίο πράγμα από τον κλειστό αριθμό εισακτέων δεν υπάρχει. Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να προσφέρεται ελεύθερα. Δηλαδή σε κοινωνίες που η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανοικτή, κατέρρευσε το σύμπαν (πχ Open University); Μια χαρά προκόβει και πληρώνεται ο καθένας ανάλογα με την κούραση που καταβάλλει. Όχι ανάλογα με τα εμπόδια που υπερπηδά. Για την πατέντα/φροντιστήριο ας μην σχολιάσω και τα παιδιά που δε μπορούν να το πληρώσουν...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic