ANEL
Member
Νομίζω πως αλλιώς αντιλαμβάνεται καθένας την αξιοκρατία, διακιοσύνη κλπ. Γιατί αν δεν έχεις παλέψει για αυτήν, που ξέρεις (μιλάω στο δεύτερο πρόσωπο, αλλά εννοώ γενικά-μην παρεξηγηθώ) πως είναι;
Θέλω να πώ, αν κάποιοι έχουν μάθει να μεγαλώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους με ρουσφέτια, εξαγοράσιμες ψήφους κλπ κλπ, που ξέρουν τι είναι η αξιοκρατία στην πραγματικότητα; Που ξέρουν τι είναι η δικαιοσύνη;
Ναι, θα νομίζουν ότι είναι σύμφωνοι με την αξιοκρατία και με την δικαιοσύνη, αλλά γνωρίζουν πραγματικά τι είναι, αν έχουν ζήσει, δουλέψει, πάρει σύνταξη μη αξιοκρατικά, μη δίκαια;
Πως μπορείς να δώσεις να καταλάβει ο άλλος τι είναι η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη αν δεν γνωρίζει τι είναι στην ουσία;
ακριβώς.μα και γι΄αυτό γράφω πως πρέπει να ορίσουμε ακριβώς τι εννοούμε με τις λέξεις,γιατί πχ.για κάποιον δικαιοσύνη είναι να παίρνει αυτός 4000Ε και ο διπλανός του(πολλές φορές με περισσότερα προσόντα,αλλά λιγότερες 'ευκαιρίες'-γνωριμίες)να παίρνει 500Ε
εγώ πάλι λέω πως αυτό δεν είναι δικαιοσύνη και αν πρόκειται να βάλουμε μια τάξη σ΄αυτή τη χώρα,ας ξεκινήσουμε χαλαρά διορθώνοντας σ΄ένα βαθμό, αυτή την αδικία(αυτό λέγεται αναδιανομή του πλούτου)
και ο Γλέζος μ΄αυτή τη λογική προτείνει ότι προτείνει και με βρίσκει σύμφωνη..εγώ τα δίνω ευχαρίστως,αν πρόκειται να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κράτος!