• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ANEL

Member
Νομίζω πως αλλιώς αντιλαμβάνεται καθένας την αξιοκρατία, διακιοσύνη κλπ. Γιατί αν δεν έχεις παλέψει για αυτήν, που ξέρεις (μιλάω στο δεύτερο πρόσωπο, αλλά εννοώ γενικά-μην παρεξηγηθώ) πως είναι;
Θέλω να πώ, αν κάποιοι έχουν μάθει να μεγαλώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους με ρουσφέτια, εξαγοράσιμες ψήφους κλπ κλπ, που ξέρουν τι είναι η αξιοκρατία στην πραγματικότητα; Που ξέρουν τι είναι η δικαιοσύνη;
Ναι, θα νομίζουν ότι είναι σύμφωνοι με την αξιοκρατία και με την δικαιοσύνη, αλλά γνωρίζουν πραγματικά τι είναι, αν έχουν ζήσει, δουλέψει, πάρει σύνταξη μη αξιοκρατικά, μη δίκαια;
Πως μπορείς να δώσεις να καταλάβει ο άλλος τι είναι η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη αν δεν γνωρίζει τι είναι στην ουσία;

ακριβώς.μα και γι΄αυτό γράφω πως πρέπει να ορίσουμε ακριβώς τι εννοούμε με τις λέξεις,γιατί πχ.για κάποιον δικαιοσύνη είναι να παίρνει αυτός 4000Ε και ο διπλανός του(πολλές φορές με περισσότερα προσόντα,αλλά λιγότερες 'ευκαιρίες'-γνωριμίες)να παίρνει 500Ε
εγώ πάλι λέω πως αυτό δεν είναι δικαιοσύνη και αν πρόκειται να βάλουμε μια τάξη σ΄αυτή τη χώρα,ας ξεκινήσουμε χαλαρά διορθώνοντας σ΄ένα βαθμό, αυτή την αδικία(αυτό λέγεται αναδιανομή του πλούτου)

και ο Γλέζος μ΄αυτή τη λογική προτείνει ότι προτείνει και με βρίσκει σύμφωνη..εγώ τα δίνω ευχαρίστως,αν πρόκειται να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κράτος!

_antonis_

Member
και ο Γλέζος μ΄αυτή τη λογική προτείνει ότι προτείνει και με βρίσκει σύμφωνη..εγώ τα δίνω ευχαρίστως,αν πρόκειται να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κράτος!
Εμένα με βρίσκει αντελώς αντίθετο.
Ο λόγος είναι απλούστατος. Δεν μπορώ να μοιραστώ αυτά για τα οποία πάλεψαν οι γονείς μου και οι παππούδες μου 50 χρόνια! Πάλεψαν μόνοι τους, έτσι όπως εγώ ορίζω λοιπόν τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία, χωρίς να γλείψουν ποτέ κανέναν και για αυτούς τους λόγους όσα απέλτησαν για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους, δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα βρεθεί κάποιος να τα μοιράσει. Επειδή οι δικοί μου γονείς έχουν παλέψει σκληρά γι'αυτά.

Αν οι γονείς μου είχαν μπεί στο δημόσια, έτσι όπως έμπαιναν στο δημόσιο πριν 10-20-30 χρόνια οι υπάλληλοι, αν είχαν γλύψει όποιον είχαν βρεί για να τους βοηθήσει στο παραμικρί, ίσως να μη με ένοιαζε, αλλά τώρα προσβάλλομαι! Ίσως αν είχα προλάβει να κάνω κάτι μόνος μου, να το μοιραζόμουν ευκολότερα, αλλά δεν μπορώ να μοιραστώ όσα έκαναν οι δικοί μου (τώρα πια ναι, έχουμε φτάσει και στα υλικά αγαθά, εννοείται ότι με τις αριστερές ιδέες χάνουμε και άλλες αξίες, αλλά ας μην αρχίσουμε πάλι... :lol: )

paefstra

Member
Κι επειδή ειπώθηκε κι αυτό, ναι, θα πρέπει να κάτσουν όλοι να μιλήσουν ακόμη και με τα Χρυσά Αυγά, τους ψήφισε κι αυτούς ένα 7% του εκλογικού σώματος. Βλαμμένο ήταν αυτό το 7%; Δεν ήξερε; Έκανε χαβαλέ; Είναι γιαγιά που την έδειρε εξαθλιωμένος μετανάστης; Ό,τι και να' ναι, ψήφοι ήταν και οφείλουμε να τις σεβαστούμε όπως όλες. Ας τους φωτίσει ο Θεός στις επαναληπτικές να ψηφίσουν ανθρώπους κι όχι ζώα.

.
Ακριβώς όπως τα λες. Και γι΄ αυτό δεν οφείλουμε τίποτε, πολύ περισσότερο δε να συζητήσουμε με τους παράφρονες.

ANEL

Member
Εμένα με βρίσκει αντελώς αντίθετο.
Ο λόγος είναι απλούστατος. Δεν μπορώ να μοιραστώ αυτά για τα οποία πάλεψαν οι γονείς μου και οι παππούδες μου 50 χρόνια! .. :lol: )
ρε συ Αντώνη διάβασες τι πρότεινε ο άνθρωπος??
εισφορά αλληλεγγύης ξέρεις τι είναι??
ο ΓΛέζος μιλάει για δάνειο 100Ε απ΄τον καθένα για να ορθοποδήσει η χώρα.
ήδη οι μισθωτοί πληρώνουν την λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης,η οποία είναι περίπου τόσα χρήματα κάθε μήνα,χωρίς να ρωτηθούν και χωρίς να είναι δάνειο,είναι χαράτσι δεν θα επιστραφεί ποτέ και φυσικά δεν θα πάει και για τον σκοπό που λένε!!
δεν είναι δηλ καλύτερη η πρόταση του Γλέζου απ΄αυτή του μνημονίου??(δηλ.αυτό που έγραψα πως συμβαίνει σήμερα)
ΥΓ.και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, στο δημόσιο μπήκαν άνθρωποι και με επετηρίδα και με ΑΣΕΠ..δεν μπήκαν όλοι με μέσον,μη τρελαθούμε!

ANEL

Member
Ακριβώς όπως τα λες. Και γι΄ αυτό δεν οφείλουμε τίποτε, πολύ περισσότερο δε να συζητήσουμε με τους παράφρονες.

αφού δεχόμαστε τη κοινοβουλευτική δημοκρατία,θα πρέπει να δεχόμαστε και τον διάλογο με όλες της τις πτέρυγες.και δυστυχώς η ΧΑ είναι σήμερα μια.
είναι λοιπόν σύμφωνο προς τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας να τους καλέσουν στο διάλογο και είναι υποχρέωση των ψηφοφόρων της να δουν τι ψήφισαν!;)

_antonis_

Member
ANEL said:
ρε συ Αντώνη διάβασες τι πρότεινε ο άνθρωπος??
εισφορά αλληλεγγύης ξέρεις τι είναι??
ο ΓΛέζος μιλάει για δάνειο 100Ε απ΄τον καθένα για να ορθοποδήσει η χώρα.
ήδη οι μισθωτοί πληρώνουν την λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης,η οποία είναι περίπου τόσα χρήματα κάθε μήνα,χωρίς να ρωτηθούν και χωρίς να είναι δάνειο,είναι χαράτσι δεν θα επιστραφεί ποτέ και φυσικά δεν θα πάει και για τον σκοπό που λένε!!
δεν είναι δηλ καλύτερη η πρόταση του Γλέζου απ΄αυτή του μνημονίου??(δηλ.αυτό που έγραψα πως συμβαίνει σήμερα)
ΥΓ.και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, στο δημόσιο μπήκαν άνθρωποι και με επετηρίδα και με ΑΣΕΠ..δεν μπήκαν όλοι με μέσον,μη τρελαθούμε!
Προεκλογικά ναι,ίσως λέει με 100?.Μετεκλογικά βέβαια αυτά αλλάζουν.Λες να υπήρχε η σωτηρία στα 100? και να μη μας τα είχαν πάρει;Άπλα για να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να'ναι ορθή στο ελάχιστο η σκέψη για 100?.Εκτός αν γίνει αλλαγή νομίσματος,υποτίμηση,όποτε τα υποτιθέμενα 100? θα είναι στο μέλλον κάποιες χιλιάδες...
Όσον αφορά δημόσιο,δεν είναι μόνο η εκπαίδευση,ήταν ο ΟΤΕ,η ολυμπιακή,τα υπουργεία,οι δήμοι...ατέλειωτος δημόσιος τομέας που επί δεκαετίες έμπαιναν παντού 'αξιοκρατικά'...

ANEL

Member
Προεκλογικά ναι,ίσως λέει με 100?.Μετεκλογικά βέβαια αυτά αλλάζουν.Λες να υπήρχε η σωτηρία στα 100? και να μη μας τα είχαν πάρει;Άπλα για να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να'ναι ορθή στο ελάχιστο η σκέψη για 100?.Εκτός αν γίνει αλλαγή νομίσματος,υποτίμηση,όποτε τα υποτιθέμενα 100? θα είναι στο μέλλον κάποιες χιλιάδες...
Όσον αφορά δημόσιο,δεν είναι μόνο η εκπαίδευση,ήταν ο ΟΤΕ,η ολυμπιακή,τα υπουργεία,οι δήμοι...ατέλειωτος δημόσιος τομέας που επί δεκαετίες έμπαιναν παντού 'αξιοκρατικά'...

σαφώς και καταλαβαίνω και ξέρω πως δεν λύνεται με 100Ε το πρόβλημα,
αλλά σου ξαναλέω πως τα μνημόνια επέβαλαν πολύ περισσότερους και μεγαλύτερους φόρους(με διάφορα ευφάνταστα,είναι αλήθεια,ονόματα)
και μάλιστα στους οικονομικά ασθενέστερους. είναι μια πιο δίκαιη πρόταση αυτή που έκανε ο Γλέζος και σαν τέτοια τη κρίνουμε..
αν μετεκλογικά κάνει κάποια άλλη την κρίνουμε τότε..
το ζητούμενο ξαναλέω είναι ποια άποψη ενστερνιζόμαστε:
πληρώνουν οι ασθενέστεροι(και οι δυνατότεροι κάνουν τη ΄πάπια¨'??
ή πληρώνουν όλοι στο μέτρο των δυνατοτήτων τους??
εγώ λέω το 2ο..εσύ τι λες??

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
εθελοντικά​
Ως ΤΑ 20000 ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

εχεις μεγαλη πλακα ταβερ , κανεις τουμπεκι για το 500αρικο χαρατσι της Δεη ανεξαρτητως εισοδηματος και κοφτεσαι για δανειο 100 ευρω στα εισοδηματα ανω των 20000

paefstra

Member
Δεν μπορώ να μοιραστώ αυτά για τα οποία πάλεψαν οι γονείς μου και οι παππούδες μου 50 χρόνια! Πάλεψαν μόνοι τους, έτσι όπως εγώ ορίζω λοιπόν τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία, χωρίς να γλείψουν ποτέ κανέναν και για αυτούς τους λόγους όσα απέλτησαν για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους, δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα βρεθεί κάποιος να τα μοιράσει. Επειδή οι δικοί μου γονείς έχουν παλέψει σκληρά γι'αυτά.
micro-cosmos.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όσον αφορά το πόσο παράγω και τη πληρώνομαι,άπλα να σου πω ότι ήδη παράγω περισσότερα απ'όσα πληρώνομαι.
Σώωωπα!
Χωρίς αυτή την αρχή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ο Καπιταλισμός.
Ονομάζεται Υπεραξία της Εργασίας και δεν την ανακάλυψε ο Μαρξ,αυτός απλώς την διατύπωσε ορθά για να την καταλαβαίνουν όλοι.

Παρόλα αυτά για έναν περίεργο λόγο,είσαι υπέρμαχος αυτού του οικονομικού συστήματος που βασική του αρχή είναι να σε πληρώνει λιγότερο από αυτό που παράγεις.Και αυτό δεν είναι αριστερή ανάλυση,είναι κανόνας.

Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος