• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

_antonis_

Member
elenara88 said:
εθελοντικάΩς ΤΑ 20000 ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

εχεις μεγαλη πλακα ταβερ , κανεις τουμπεκι για το 500αρικο χαρατσι της Δεη ανεξαρτητως εισοδηματος και κοφτεσαι για δανειο 100 ευρω στα εισοδηματα ανω των 20000
Χαχαχα το εθελοντικά μ'αρέσει...

Γράφω απ'το κινητό κ δεν μπορώ να κάνω πολλαπλή παράθεση,όπως επίσης και μερικά ορθογραφικά βγαίνουν λόγω Τ9

_antonis_

Member
Σώωωπα!
Χωρίς αυτή την αρχή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ο Καπιταλισμός.
Ονομάζεται Υπεραξία της Εργασίας και δεν την ανακάλυψε ο Μαρξ,αυτός απλώς την διατύπωσε ορθά για να την καταλαβαίνουν όλοι.

Εξαρτάται από το αν "η Κόλαση είναι οι Άλλοι" (Σαρτρ)- αναγκαία προϋπόθεση του μικρόκοσμου. Ανθρωπό...κοσμος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου;
Αρκετά με τις θεωρίες...τις έχω βαρεθεί!!

αν μετεκλογικά κάνει κάποια άλλη την κρίνουμε τότε..
το ζητούμενο ξαναλέω είναι ποια άποψη ενστερνιζόμαστε:
πληρώνουν οι ασθενέστεροι(και οι δυνατότεροι κάνουν τη ΄πάπια¨'??
ή πληρώνουν όλοι στο μέτρο των δυνατοτήτων τους??
εγώ λέω το 2ο..εσύ τι λες??
Μετά, θα είναι αργά για δάκρυα...

Όσο και το δημοκρατικότατο κυνηγητό και δημοκρατικό κλωτσομπουνίδι στο οποίο επιδίδονται στους αθηναϊκούς δρόμους σε εξαθλιωμένους ανθρώπους.
Πρώτον δεν σου είπε κανείς ότι είμαι ΧΑ, όχι ότι το αρνήθηκα κιόλας. Αλλά αφού το θέτεις θα σου απαντήσω.
Ευτυχώς ή δυστυχώς δε μένω στην Αθήνα. Απο τους φίλους μου όμως, οι μεγάλη πλειοψηφία μου είπε για τα καλά που κάνουν τα μέλη της παρά για τα κακά, τα οποία εσύ λές ότι κάνουν και δε θα μπώ στο τρυπάκι δες βίντεο κλπ, οπότε μην χάσεις άδικα το χρόνο σου. Αλλά δεν ξέρω πως γίνεται εσύ να μην τα βλέπεις, αλλά αντιθέτως να ξέρεις ''τεκμηριωμένα'' ότι επιδείδονται σε κυνηγητό και κλωτσομπουνίδι και σε εξαθλιωμένους ανθρώπους (δηλ είναι τρελοί και πάνε και βαράνε όποιον βρούν, ε; Για να μάθω ρε παιδί μου, επειδή δε μένω εκεί....λογικά εσύ το βλέπεις, το ζείς το φαινόμενο!).
Και μη μου συγκΡίνεις τώρα, τι έκανε ο ένας και τι έκανε ο άλλος. Είσαι υπέρμαχος της δημοκρατίας ή όχι; Απλό είναι το ερώτημα. 500.000 Έλληνες ψήφισαν ΧΑ.

Και για να σας προλάβω, μην αρχίσετε πάλι τις θεωρίες, τις βαρέθηκα!!! :D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αρκετά με τις θεωρίες...τις έχω βαρεθεί!!
Έχεις βαρεθεί και το νόμο της βαρύτητας για παράδειγμα;
Γιατί αυτό που σου είπα δεν είναι θεωρία.Ξαναλέω,είναι κανόνας.Μαθηματικός.Που διδάσκεται στα πανεπιστήμια.

Τ: ο συνολικός εργάσιμος ημερήσιος χρόνος
S: η υπεραξία (απλήρωτος εργάσιμος χρόνος)
V: η αξία της εργασιακής δύναμης (πληρωμένος εργάσιμος χρόνος)

(1)

Τ = V + S

δηλαδή η συνολικά ξοδεμένη εργασία δημιουργεί το σύνολο του κοινωνικού προϊόντος και συνεπώς καλύπτει τόσο την δική της αναπαραγωγή (αξία της εργασιακής δύναμης) όσο και το πλεόνασμα (την υπεραξία).
Από την (1) προκύπτει:

(2)

S = T – V

δηλαδή η υπεραξία ισούται με την διαφορά του συνολικού εργάσιμου χρόνου μείον τον πληρωμένο εργάσιμο χρόνο (την αξία της εργασιακής δύναμης). Συνεπώς η υπεραξία μπορεί να αυξηθεί είτε με αύξηση του πρώτου είτε με μείωση του δεύτερου. Φυσικά μπορεί να υπάρξουν και συνδυασμοί τους.

ANEL

Member
εγώ παρατήρησα πως η ερώτηση" εσύ τι λες?"(όταν υποχρεώνει τον συνομιλητή να δώσει μια πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απάντηση)
λειτουργεί σαν κόκκινο πανί:haha:

ΥΓ.2 φορές την έκανα σ΄αυτό το τόπικ και τις 2 θύμωσα τους συνομιλητές μου!:shock: και δεν πήρα και απάντηση:roll:

_antonis_

Member
Γιατί αυτό που σου είπα δεν είναι θεωρία.Ξαναλέω,είναι κανόνας.Μαθηματικός.Που διδάσκεται στα πανεπιστήμια.
Δεν ξέρω που θες να το πάς, ώς συνήθως.

Αν σου έλεγα ότι πληρώνομαι για όσο δουλεύω, θα με έλεγες ακόμη έναν τεμπέλη, που έτσι με έμαθε το κράτος και τα λοιπα και τα λοιπά...

Όταν σου λέω ότι εργάζομαι και παράγω περισσότερο απ'αυτό που δουλεύω, με λές υπέρμαχο του καπιταλιστικού συστήματος.

Εδώ τελειώνω.

εγώ παρατήρησα πως η ερώτηση" εσύ τι λες?"(όταν υποχρεώνει τον συνομιλητή να δώσει μια πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απάντηση)
λειτουργεί σαν κόκκινο πανί:haha:

ΥΓ.2 φορές την έκανα σ΄αυτό το τόπικ και τις 2 θύμωσα τους συνομιλητές μου!:shock: και δεν πήρα και απάντηση:roll:
Εγώ μάλλον είμαι η τρίτη περίπτωση, ε; Γιατί αν νομίζεις πως θύμωσα, κάνεις λάθος.
Έχω να πάω σε έναν γάμο μιας φίλης σε 3 ώρες και φτιάχνω τη διάθεσή μου...

ANEL

Member
Εγώ μάλλον είμαι η τρίτη περίπτωση, ε; Γιατί αν νομίζεις πως θύμωσα, κάνεις λάθος.
Έχω να πάω σε έναν γάμο μιας φίλης σε 3 ώρες και φτιάχνω τη διάθεσή μου...

χαίρομαι που δεν θύμωσες και θα χαιρόμουν περισσότερο αν μου απαντούσες κιόλας!
καλά να περάσεις στο γάμο!:)

_antonis_

Member
χαίρομαι που δεν θύμωσες και θα χαιρόμουν περισσότερο αν μου απαντούσες κιόλας!
καλά να περάσεις στο γάμο!:)
Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί πρέπει να σου βάλω στο μυαλό και τις υπόλοιπς εναλλακτικές που βλέπω εγώ, που και πάλι βαριέμαι να μπώ στη διαδικασία. :bleh:

Ευχαριστώ, αν και δε συνηθίζω να περνάω καλά σε γάμους (γι'αυτό προσπαθώ να φτιάξω και τη διάθεσή μου...:lol: )

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν ξέρω που θες να το πάς, ώς συνήθως.

Αν σου έλεγα ότι πληρώνομαι για όσο δουλεύω, θα με έλεγες ακόμη έναν τεμπέλη, που έτσι με έμαθε το κράτος και τα λοιπα και τα λοιπά...

Όταν σου λέω ότι εργάζομαι και παράγω περισσότερο απ'αυτό που δουλεύω, με λές υπέρμαχο του καπιταλιστικού συστήματος.
Τώρα βάζεις λέξεις στο στόμα μου που δεν είπα και εξάγεις και συμπεράσματα.
Έτσι δεν γίνεται διάλογος αλλά μονόλογος.

Σου εξήγησα απλά ότι αυτό που εσύ αποκαλείς "θεωρίες" είναι "νόμοι" και μάλιστα του οικονομικού μοντέλου που ζούμε και το οποίο σε καμία από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει ως τώρα δεν έχεις απορρίψει.

Εδώ τελειώνω κι εγώ γιατί αντί για απαντήσεις κάνεις αφορισμούς.Ένα επιχείρημα δεν έχω διαβάσει από εσένα.

Τουλάχιστον με τον taver μπορεί να διαφωνώ αλλά πετάει και κανένα επιχείρημα που και που πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί μια συζήτηση.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αλλά από όσα έχω διαβάσει, μάλλον κάπου μεταξύ Οικολόγων (περισσότερο), Κουβέλη (λιγότερο, αλλά όχι για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω, ούτε βλάκα τον θεωρώ, ούτε πουλημένο)
Αν είναι να κάνεις ολόκληρο ταξίδι να σου φύγει κι ένα τριχίλιαρο για να το ρίξεις στον Καρατζαφέρη της Αριστεράς,ασ'το καλύτερα.

Γράψε μας καμιά ιστορία από την Κολομβία.
Ούτως ή άλλως,μόνος σου έχεις πει ότι την έχεις χεσμένη την κατάσταση στην Ελλάδα.Μη μας τη χέσεις κι άλλο.

paefstra

Member
Πρώτον δεν σου είπε κανείς ότι είμαι ΧΑ, όχι ότι το αρνήθηκα κιόλας. Αλλά αφού το θέτεις θα σου απαντήσω.
Ευτυχώς ή δυστυχώς δε μένω στην Αθήνα. Απο τους φίλους μου όμως, οι μεγάλη πλειοψηφία μου είπε για τα καλά που κάνουν τα μέλη της παρά για τα κακά, τα οποία εσύ λές ότι κάνουν και δε θα μπώ στο τρυπάκι δες βίντεο κλπ, οπότε μην χάσεις άδικα το χρόνο σου. Αλλά δεν ξέρω πως γίνεται εσύ να μην τα βλέπεις, αλλά αντιθέτως να ξέρεις ''τεκμηριωμένα'' ότι επιδείδονται σε κυνηγητό και κλωτσομπουνίδι και σε εξαθλιωμένους ανθρώπους (δηλ είναι τρελοί και πάνε και βαράνε όποιον βρούν, ε; Για να μάθω ρε παιδί μου, επειδή δε μένω εκεί....λογικά εσύ το βλέπεις, το ζείς το φαινόμενο!).
Και μη μου συγκΡίνεις τώρα, τι έκανε ο ένας και τι έκανε ο άλλος. 500.000 Έλληνες ψήφισαν ΧΑ.

Και για να σας προλάβω, μην αρχίσετε πάλι τις θεωρίες, τις βαρέθηκα!!! :D
1) Πράγματι, δεν θα χάσω άδικα το χρόνο μου τεκμηριώνοντας με βιντεάκια. Ή μάλλον "τεκμηριώνοντας", ε;
2) Είναι τρελλοί και πάνε και βαράνε τους μετανάστες μόνο, όχι όπου βρουν, ξέρεις τι εννοώ.
3) Το ξέρω και το ζω το φαινόμενο. Επίσης ξέρω ανάγνωση και διαβάζω τις εφημερίδες.
4) Είμαι υπερ της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατά της κλωτσοπατινάδας στους εξαθλιωμένους. Πρώτα σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη, μετά συζητάμε. Ξεκάθαρο;
5) Άσε εμάς να τεκμηριώνουμε με τις βαρετές θεωρίες, μη χαλάς φαιά ουσία.
6) Ποτέ δεν είπα ότι είσαι Χρυσή Αυγή. Αλλά πρέπει να έχει φίλους που σε ενημερώνουν για τις αγαθοεργίες της.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic