• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Παλέρμο ή Κατάνια?

Dafni

Member
Χρόνια πολλά και σε σένα Samion.Λεπομερείς και πολύτιμες οι πληροφορίες σου....
και πάλι ευχαριστώ.

σαιτας

Member
dafni γεια σου, ειχα μεινει francavilla di sicillia, κοντα στην taormina πανεμορφο , καθαρο ξενοδοχειο με τελεια κουζινα, το συνιστω ανεπιφυλακτα. Aιτνα πας μεσα απο ενα δασος, μοναδικη εμπειρια να δεις το ηφαιστειο να καπνιζει. Συρακουσες πανεμορφες, αλλα και το παλερμο αν και οδηγουν επικινδυνα θελει προσοχη. Να περασεις τελεια οπου κι αν μεινεις ( το θεωρω σιγουρο)

smirnof

New Member
Καλησπέρα στην όμορφη (ιταλόφιλη) παρέα.

Άρτι αφιχθείς από Παλέρμο όπου πέρασα τις ημέρες του Πάσχα και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου.

Καταρχήν, να πω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας. Όλα είναι ΟΚ, ακόμα και στο κέντρο του Παλέρμο. Βέβαια, καλό θα είναι για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, να μην είστε προκλητικοί και να μην κρατάτε επιδεικτικά π.χ τσάντες Λουί Βουιτόν, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι Ελληνίδες.

Το Παλέρμο μου έδωσε την εντύπωση μιας πληθωρικής, παρακμιακής, παραμελημένης, αλλά συνάμα γοητευτικής και ατμοσφαιρικής πόλης. Θα μου πείτε πως παντρεύονται αυτά τα δύο. Κι όμως...

Υπάρχουν όμορφες γωνιές, αλλά και μέρη που λες «τι είναι εδώ;». Επίσης, εκτός κέντρου κυριαρχούν οι πολυώροφες πολυκατοικίες.

Πιστεύω πως απ' όλα τα μνημεία του Παλέρμο εκείνο που θα σας αρέσει περισσότερο είναι ο Καθεδρικός Ναός.

Διέμενα στο ξενοδοχείο Excelsior Hilton, στην Via Ugo Marchese, σχεδόν παράλληλο της Via Liberta. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Για τους fashion victims, τα καλύτερα εμπορικά μαγαζιά της πόλης τα έχεις μέσα στα πόδια σου. DO και Giglio είναι τα καταστήματα με τις μεγαλύτερες ιταλικές φίρμες (D&G, DSquared, Armani, Gucci, Cesare Paciotti και δεν συμμαζεύεται). Βέβαια, πρέπει να πω ότι οι τιμές στα ρούχα και στα παπούτσια είναι πολύ υψηλές, τουλάχιστον τώρα που δεν έχει εκπτώσεις. Γενικά, αυτή η περιοχή θεωρείται high society και έχει καλή σύνδεση με λεωφορεία για όλα τα αξιοθέατα. Επίσης, επί της Via Liberta είναι ο βρετανικός κήπος (giardino inglese), ένα όμορφο πάρκο.

Αν δεν βαριέστε, μπορείτε να γυρίσετε τα περισσότερα αξιοθέατα με τα πόδια. Για παράδειγμα, εμείς από το ξενοδοχείο κατεβήκαμε την Via Liberta, περάσαμε το Politeama, το Τεάτρο Μάσιμο και φτάσαμε στο Quattro Canti και στην Piazza Pretoria με την υπέροχη κρήνη με τα γυμνά αγάλματα. Όλα αυτά βρίσκονται σε μια ευθεία. Στο Quattro Canti στρίψαμε δεξιά και ανεβήκαμε την Via Corso Emanuele, όπου θα δείτε τον Καθεδρικό Ναό και θα φτάσετε μέχρι την Piazza Indipendenza όπου είναι το Palazzo dei Normani. Από την Piazza Indipendenza θα πάρετε και το λεωφορείο (389) για το Μονρεάλε. Προσοχή γιατί τις Κυριακές και τις αργίες έχει κάθε μια ώρα. Πρόκειται για αστικό λεωφορείο, οπότε θα πληρώσετε απλό εισιτήριο. Εμείς είχαμε πάρει ημερήσιο εισιτήριο (κόστος 3,50 ευρώ) και μας βόλεψε αρκετά. Από το Μονρεάλε φαίνεται στο βάθος ο κόλπος του Παλέρμο, μια εικόνα που εμένα μου άρεσε πάρα πολύ.

Με αστικό λεωφορείο θα πάτε και στο Μοντέλο (806 από Via Liberta), μια υπέροχη παραλία έξω από το Παλέρμο. Μου άρεσε αρκετά το Μοντέλο, όμως το καλοκαίρι πιστεύω ότι θα γίνεται πανικός! Το μόνο που δεν μου άρεσε στο Μοντέλο είναι τα εστιατόρια που θυμίζουν λίγο Φαληράκι Ρόδου και γενικά μέρη όπου πηγαίνουν Άγγλοι τουρίστες. Στην μέση της παραλίας του Μοντέλο δεσπόζει ένα κτήριο που εμένα μου θύμισε κτήριο ιταλικού σιδηροδρομικού σταθμού μέσα στην θάλασσα. Δεν μου άρεσε καθόλου.

Ένα πρωινό (μέχρι μεσημέρι) το αφιερώσαμε στην Τσεφαλού. Να πάτε οπωσδήποτε. Αξίζει τον κόπο. Εκτός από ωραία παραλία έχει και ωραία σοκάκια και ωραίο Duomo. Με το τραίνο είναι μία ώρα και το κόστος του εισιτηρίου είναι 4,70 ευρώ η απλή διαδρομή. Βέβαια, φαντάζομαι πως και εκεί το καλοκαίρι θα γίνεται χαμός!

Η περιοχή Κάλσα δεν με ενθουσίασε. Είναι γραφικά τα μπαλκόνια στα σοκάκια, αλλά προσωπικά δεν το βρήκα κάτι το πολύ ιδιαίτερο.

Θα σας συμβούλευα να μην χρησιμοποιήσετε μετρό γιατί πολύ απλά είναι σαν μην υπάρχει! Η γραμμή Β για παράδειγμα έχεις τρεις σταθμούς και εξυπηρετείται από ένα τραίνο (ο θεός να το κάνει!) με ένα βαγόνι.

Η γραμμή Α έχει περισσότερους σταθμούς, αλλά και πάλι δεν αξίζει τον κόπο. Είναι για να εξυπηρετεί περιοχές περιφερειακά του Παλέρμο. Αν μένετε στο κέντρο, δεν θα το χρειαστείτε καθόλου.

Γενικά, τα τραίνα είναι της υπομονής στην Σικελία.

Τώρα, από mangiare, εμείς φάγαμε και τις τρεις μέρες στο Παλέρμο. Σας συστήνω την Pizzeria Bellini, στην Piazza Bellini, απέναντι από το δημαρχείο. Ειδικεύεται στην πίτσα, αλλά έχει και πιάτα με πάστα.
Άλλο ρεστοράν πιτσαρία value for money ήταν το Le Volte, στην οδό Agrigento, κοντά στο ξενοδοχείο που μεναμε. Κι εκεί θα φάτε καλά και δεν θα πληρώσετε πολλά. Δοκιμάσαμε και το ρεστοράν Biondo, το οποίο διαφημίζει ένας τοπικός οδηγός του Παλέρμο. Ωραίο περιβάλλον, φαγητό καλό αλλά λίγο υπερεκτιμημένο.

Γενικά να πω ότι τρεις μέρες φτάνουν, κατά την γνώμη μου, για να δείτε Παλέρμο και Τσεφαλού.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με την πολυλογία μου...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το μόνο που δεν μου άρεσε στο Μοντέλο είναι τα εστιατόρια που θυμίζουν λίγο Φαληράκι Ρόδου και γενικά μέρη όπου πηγαίνουν Άγγλοι τουρίστες. Στην μέση της παραλίας του Μοντέλο δεσπόζει ένα κτήριο που εμένα μου θύμισε κτήριο ιταλικού σιδηροδρομικού σταθμού μέσα στην θάλασσα. Δεν μου άρεσε καθόλου.
Η περιοχή Κάλσα δεν με ενθουσίασε. Είναι γραφικά τα μπαλκόνια στα σοκάκια, αλλά προσωπικά δεν το βρήκα κάτι το πολύ ιδιαίτερο.
ωραία η περιγραφή σου και χρήσιμη. δεν μένω στις προσωπικές εκτιμήσεις, χρήσιμες κι αυτές.
1-2 σχόλια μόνο. το Mondello δεν έχει καμμία σχέση με Φαληράκι και απορώ για τη συσχέτιση, ούτε και τα εστιατόρια. στη μέση της παραλίας δεσπόζει ένα εξαίσιο δείγμα αρχιτεκτονικής Art Nouveau που χαρακτήριζε και τη via Liberta πριν τις καταστρεπτικες παρεμβασεις παλαιότερων δεκαετιών. είναι το stabilimento balneare Charleston αξιοθέατο από μόνο του, από τις αρχές του περασμένου αιώνα.
για την Κάλσα έχεις λάθος βέβαια και θα χάσει όποιος δεν την επισκεφτεί. είναι η μεσαιωνική καρδιά της παλιάς πόλης με τεράστια προσπάθεια αναστήλωσης. διαβάστε παραπάνω. La Kalsa - Reviews and Ratings of Sights in Palermo - New York Times Travel
και το Charleston

Attachments

smirnof

New Member
ωραία η περιγραφή σου και χρήσιμη. δεν μένω στις προσωπικές εκτιμήσεις, χρήσιμες κι αυτές.
1-2 σχόλια μόνο. το Mondello δεν έχει καμμία σχέση με Φαληράκι και απορώ για τη συσχέτιση, ούτε και τα εστιατόρια. στη μέση της παραλίας δεσπόζει ένα εξαίσιο δείγμα αρχιτεκτονικής Art Nouveau που χαρακτήριζε και τη via Liberta πριν τις καταστρεπτικες παρεμβασεις παλαιότερων δεκαετιών. είναι το stabilimento balneare Charleston αξιοθέατο από μόνο του, από τις αρχές του περασμένου αιώνα.
για την Κάλσα έχεις λάθος βέβαια και θα χάσει όποιος δεν την επισκεφτεί. είναι η μεσαιωνική καρδιά της παλιάς πόλης με τεράστια προσπάθεια αναστήλωσης. διαβάστε παραπάνω. La Kalsa - Reviews and Ratings of Sights in Palermo - New York Times Travel
και το Charleston
΄
Σίγουρα δεν θέλω να προκαταβάλω κανέναν. Απλά εκφράζω προσωπική γνώμη για κάποια πράγματα. Καλό θα είναι να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα που γράφουν οι οδηγοί.

Λέγοντας Φαληράκι εννοούσα ότι μου φάνηκαν πολύ τουριστικά τα μαγαζιά στο Μοντέλο, με μεγάλες πινακίδες, πράγμα που προσωπικά δεν μου αρέσει. Θεωρώ ότι δεν έχουν κάποιο χρώμα. Μόνο η θάλασσα εκεί έχει τέλειο χρώμα!!!

Όσον για την art nouveu την προτιμώ σε αστικά κτήρια. Αλλά και αυτό είναι προσωπική άποψη.

Για όποιον πάει αεροπορικώς στο Παλέρμο, από το αεροδρόμιο Falcone e Borselino υπάρχει τραίνο που σε πηγαίνει στον Stazione Centrale του Παλέρμο. Κάνει μια ώρα και κάτι και το εισιτήριο κοστίζει 5,50 ευρώ. Επίσης, υπάρχει λεωφορείο κάθε μισή ώρα με τελικό προορισμό πάλι τον Stazione Centrale και ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης (π.χ. Politeama, λιμάνι, via liberta κ.α). Κάνει 50 λεπτά να φτάσει, αλλά τα μισά από αυτά τα τρώει μέσα στο Παλέρμο, όπου συνήθως έχει μεγάλη κίνηση. Το εισιτήριο του λεωφορείου κοστίζει 5,60 ευρώ.

Υ.Γ. Ωραίο καφέ ήπιαμε στο καφέ Mazzara στην οδό Generale Magliocco, που είναι κάθετος της Via Magueda.

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Αχ βρε Samion τι μου θυμησες τωρα, το καλοκαιρι που εκανα μπανιο σ αυτη την υπεροχη παραλια, ακριβώς διπλα στο "παλατι" που δειχνει η φωτο.
Να πω οτι οχι μονο δεν ειναι κιτς αλλα, αν δεν κανω λαθος, προκειται για ενα πανακριβο θερετρο ενος πενταστερου ξενοδοχειου, το οποίο ειναι prive για τους πελατες του ξενοδοχειου και διαθετει ατομικές σουιτες οπου μπορει καθενας απο αυτους να αλλαζει, να ξεκουραζεται κλπ κατα τη διαρκεια του μπανιου. Ολα αυτα τα αντιληφθηκα προσεγγιζοντας δια θαλάσσης διότι η αμμουδια γυρω απο το "παλατι" ειναι επισης prive, μονο για τους ενοίκους επιτρεπεται..
Κατα την ταπεινη μου αποψη το κτιριο υπερβολικο μεν αλλα εντυπωσιακοτατο, δινει ιδιαιτερο χαρακτηρα και στυλ στην παραλια..

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
.Για τις δυο ημέρες προς Κατάνια δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένα αλλά είδα καποια καλά ξενοδοχεία σε σχετικά καλή τιμή σε μέρη λίγο πολύ στο πουθενά ή σε μικρά χωριά προς την Ετνα και σκέφτηκα ότι μπορούμε να το έχουμε σα βάση ωστε να επισκεφθούμε την Κατάνια ,την Ταορμίνα και τις Συρακούσες.Τί λέτε;

Περιμένω τη γνώμη σας ή τις πρότασεις σας σε ότι αφορά το πρόγραμμα ή τα ξενοδοχεία .
Dafni γειά σου!Μόλις γύρισα απο Καλαβρία,είχα την ευκαιρία να κάνω τ ονειρό μου πραγματικότητα!!!Κατάφερα λοιπόν και πέρασα μια βόλτα στη Σικελία για να πάρω μια πρώτη γεύση πριν το ταξίδι στο Παλέρμο!!!Ένα έχω να πώ...Ταορμίνα όλα τα λεφτά...!!
Κατάνια δεν πήγα,είδα μόνο Μεσσήνα και Ταορμίνα,θα σου έλεγα να μείνετε Ταορμίνα που σίγουρα είναι πιο γραφικά!Πολύ καλή επιλογή και μάλλον πιο οικονομικά θα είναι και Giardini Naxos που σου είπε και ο Samion αφού θα έχετε αμάξι!!!Το μέρος δεν παίζεται!!!:clap:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πολύ καλή επιλογή και μάλλον πιο οικονομικά θα είναι και Giardini Naxos που σου είπε και ο Samion αφού θα έχετε αμάξι!!!Το μέρος δεν παίζεται!!!:clap:
και εισαι και μεσα στο clubbing γιατι ως γνωστον ολα παιζονται παντου διπλα στο κυμα..
χαιρομαι που περασες καλα! ενω εμεις πλατσουλιζαμε στις βροχες του Ιονίου..
μου ερχονται και μερικα τιπς στη μνημη...
σουπερ θεα που πας μονο με αυτοκινητο μολις 3-4 χιλ. πάνω από Ταορμίνα είναι το Castelmola. άνετο πάρκινκ και καφές με εξαιρετική θέα. http://www.taormina.it/map.htm
αναζητήστε στον κεντρικό δρόμο που είναι δεν είναι 100μ. ένα μπαράκι-καφέ γεμάτο φαλλικά σύμβολα..διασκεδαστικό..
αν είστε φαν του "δίπλα στο κύμα" σαν εμένα, καλύτερη επιλογή για φαγητό (και μπάνιο) Letojanni και ο Νίνο.
Ristorante Da Nino, Letojanni, Sicilia, Italia
Sapienza ελπίζω να χάρηκες τη θέα από την piazzetta της Ταορμίνα με την επιβλητική Αίτνα από πάνω. το βράδυ ειδικά είναι εντυπωσιακή.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
και εισαι και μεσα στο clubbing γιατι ως γνωστον ολα παιζονται παντου διπλα στο κυμα..
χαιρομαι που περασες καλα! ενω εμεις πλατσουλιζαμε στις βροχες του Ιονίου..
μου ερχονται και μερικα τιπς στη μνημη...
σουπερ θεα που πας μονο με αυτοκινητο μολις 3-4 χιλ. πάνω από Ταορμίνα είναι το Castelmola. άνετο πάρκινκ και καφές με εξαιρετική θέα. Taormina 2009 >> The most complete independent tourist city guide
αναζητήστε στον κεντρικό δρόμο που είναι δεν είναι 100μ. ένα μπαράκι-καφέ γεμάτο φαλλικά σύμβολα..διασκεδαστικό..
αν είστε φαν του "δίπλα στο κύμα" σαν εμένα, καλύτερη επιλογή για φαγητό (και μπάνιο) Letojanni και ο Νίνο.
Ristorante Da Nino, Letojanni, Sicilia, Italia
Sapienza ελπίζω να χάρηκες τη θέα από την piazzetta της Ταορμίνα με την επιβλητική Αίτνα από πάνω. το βράδυ ειδικά είναι εντυπωσιακή.
Πέρασα υπέροχα,βέβαια έβρεχε σχεδόν όλη την εβδομάδα πράγμα που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας στην "αποστολή" μου!!!Ήμουν τυχερή όμως γιατί την ημέρα που επισκέφτηκα την Σικελία είχε βγάλει ήλιο!Παρόλα αυτά η Αίτνα δυστιχώς δεν φαινόταν γιατί στο βουνό είχε ακόμα μερικά σύννεφα...Απόλαυσα όμως την μαγευτική θέα της Giardini Naxos απο το ελληνικό θέατρο στην Ταορμίνα , πίνοντας καπουτσίνο και δοκιμάζοντας cassata στην piazza Duomo!!Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα κουλτούρας και η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ήταν δωρεάν!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πέρασα υπέροχα,βέβαια έβρεχε σχεδόν όλη την εβδομάδα πράγμα που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας στην "αποστολή" μου!!!Ήμουν τυχερή όμως γιατί την ημέρα που επισκέφτηκα την Σικελία είχε βγάλει ήλιο!Παρόλα αυτά η Αίτνα δυστιχώς δεν φαινόταν γιατί στο βουνό είχε ακόμα μερικά σύννεφα...Απόλαυσα όμως την μαγευτική θέα της Giardini Naxos απο το ελληνικό θέατρο στην Ταορμίνα , πίνοντας καπουτσίνο και δοκιμάζοντας cassata στην piazza Duomo!!Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα κουλτούρας και η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ήταν δωρεάν!
Αχ η cassata..να και τα 2 καλύτερα ζαχαροπλαστεια που μπορεις να τη βρεις (μια και μην ξεχνάμε ότι είναι παλερμιτάνικο γλυκό)
Bar Rosanero
La Cubana
το Rosanero είναι στη via Lincoln, κοντά στο σταθμό 200μ.. Θανατηφόρος η διάσημη cassata του..
η πολύ γνωστή cubana, είναι 50μ από τη viale Regione Siciliana (ύψος via Pitre) εύκολα προσβασιμη με αυτοκίνητο.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Αχ η cassata..να και τα 2 καλύτερα ζαχαροπλαστεια που μπορεις να τη βρεις (μια και μην ξεχνάμε ότι είναι παλερμιτάνικο γλυκό)
Bar Rosanero
La Cubana
το Rosanero είναι στη via Lincoln, κοντά στο σταθμό 200μ.. Θανατηφόρος η διάσημη cassata του..
η πολύ γνωστή cubana, είναι 50μ από τη viale Regione Siciliana (ύψος via Pitre) εύκολα προσβασιμη με αυτοκίνητο.
Αμάν βρε Samion!!!Ποιός μπορεί να πεί όχι σε μια cassata και στα cannoli?Θα τα τιμήσω τα ζαχαροπλαστεία σίγουρα,άντε να δώ μετά πώς θα βγούμε στις παραλίες!!!

Dafni

Member
Bar Rosanero
La Cubana
Samion αυτά είναι στην Τοαρμίνα ή στο Παλερμο;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα