Dafni
Member
Χρόνια πολλά και σε σένα Samion.Λεπομερείς και πολύτιμες οι πληροφορίες σου....
και πάλι ευχαριστώ.
και πάλι ευχαριστώ.
ωραία η περιγραφή σου και χρήσιμη. δεν μένω στις προσωπικές εκτιμήσεις, χρήσιμες κι αυτές.Το μόνο που δεν μου άρεσε στο Μοντέλο είναι τα εστιατόρια που θυμίζουν λίγο Φαληράκι Ρόδου και γενικά μέρη όπου πηγαίνουν Άγγλοι τουρίστες. Στην μέση της παραλίας του Μοντέλο δεσπόζει ένα κτήριο που εμένα μου θύμισε κτήριο ιταλικού σιδηροδρομικού σταθμού μέσα στην θάλασσα. Δεν μου άρεσε καθόλου.
Η περιοχή Κάλσα δεν με ενθουσίασε. Είναι γραφικά τα μπαλκόνια στα σοκάκια, αλλά προσωπικά δεν το βρήκα κάτι το πολύ ιδιαίτερο.
΄ωραία η περιγραφή σου και χρήσιμη. δεν μένω στις προσωπικές εκτιμήσεις, χρήσιμες κι αυτές.
1-2 σχόλια μόνο. το Mondello δεν έχει καμμία σχέση με Φαληράκι και απορώ για τη συσχέτιση, ούτε και τα εστιατόρια. στη μέση της παραλίας δεσπόζει ένα εξαίσιο δείγμα αρχιτεκτονικής Art Nouveau που χαρακτήριζε και τη via Liberta πριν τις καταστρεπτικες παρεμβασεις παλαιότερων δεκαετιών. είναι το stabilimento balneare Charleston αξιοθέατο από μόνο του, από τις αρχές του περασμένου αιώνα.
για την Κάλσα έχεις λάθος βέβαια και θα χάσει όποιος δεν την επισκεφτεί. είναι η μεσαιωνική καρδιά της παλιάς πόλης με τεράστια προσπάθεια αναστήλωσης. διαβάστε παραπάνω. La Kalsa - Reviews and Ratings of Sights in Palermo - New York Times Travel
και το Charleston
Dafni γειά σου!Μόλις γύρισα απο Καλαβρία,είχα την ευκαιρία να κάνω τ ονειρό μου πραγματικότητα!!!Κατάφερα λοιπόν και πέρασα μια βόλτα στη Σικελία για να πάρω μια πρώτη γεύση πριν το ταξίδι στο Παλέρμο!!!Ένα έχω να πώ...Ταορμίνα όλα τα λεφτά...!!.Για τις δυο ημέρες προς Κατάνια δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένα αλλά είδα καποια καλά ξενοδοχεία σε σχετικά καλή τιμή σε μέρη λίγο πολύ στο πουθενά ή σε μικρά χωριά προς την Ετνα και σκέφτηκα ότι μπορούμε να το έχουμε σα βάση ωστε να επισκεφθούμε την Κατάνια ,την Ταορμίνα και τις Συρακούσες.Τί λέτε;
Περιμένω τη γνώμη σας ή τις πρότασεις σας σε ότι αφορά το πρόγραμμα ή τα ξενοδοχεία .
και εισαι και μεσα στο clubbing γιατι ως γνωστον ολα παιζονται παντου διπλα στο κυμα..Πολύ καλή επιλογή και μάλλον πιο οικονομικά θα είναι και Giardini Naxos που σου είπε και ο Samion αφού θα έχετε αμάξι!!!Το μέρος δεν παίζεται!!!
Πέρασα υπέροχα,βέβαια έβρεχε σχεδόν όλη την εβδομάδα πράγμα που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας στην "αποστολή" μου!!!Ήμουν τυχερή όμως γιατί την ημέρα που επισκέφτηκα την Σικελία είχε βγάλει ήλιο!Παρόλα αυτά η Αίτνα δυστιχώς δεν φαινόταν γιατί στο βουνό είχε ακόμα μερικά σύννεφα...Απόλαυσα όμως την μαγευτική θέα της Giardini Naxos απο το ελληνικό θέατρο στην Ταορμίνα , πίνοντας καπουτσίνο και δοκιμάζοντας cassata στην piazza Duomo!!Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα κουλτούρας και η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ήταν δωρεάν!και εισαι και μεσα στο clubbing γιατι ως γνωστον ολα παιζονται παντου διπλα στο κυμα..
χαιρομαι που περασες καλα! ενω εμεις πλατσουλιζαμε στις βροχες του Ιονίου..
μου ερχονται και μερικα τιπς στη μνημη...
σουπερ θεα που πας μονο με αυτοκινητο μολις 3-4 χιλ. πάνω από Ταορμίνα είναι το Castelmola. άνετο πάρκινκ και καφές με εξαιρετική θέα. Taormina 2009 >> The most complete independent tourist city guide
αναζητήστε στον κεντρικό δρόμο που είναι δεν είναι 100μ. ένα μπαράκι-καφέ γεμάτο φαλλικά σύμβολα..διασκεδαστικό..
αν είστε φαν του "δίπλα στο κύμα" σαν εμένα, καλύτερη επιλογή για φαγητό (και μπάνιο) Letojanni και ο Νίνο.
Ristorante Da Nino, Letojanni, Sicilia, Italia
Sapienza ελπίζω να χάρηκες τη θέα από την piazzetta της Ταορμίνα με την επιβλητική Αίτνα από πάνω. το βράδυ ειδικά είναι εντυπωσιακή.
Αχ η cassata..να και τα 2 καλύτερα ζαχαροπλαστεια που μπορεις να τη βρεις (μια και μην ξεχνάμε ότι είναι παλερμιτάνικο γλυκό)Πέρασα υπέροχα,βέβαια έβρεχε σχεδόν όλη την εβδομάδα πράγμα που ανέβασε το βαθμό δυσκολίας στην "αποστολή" μου!!!Ήμουν τυχερή όμως γιατί την ημέρα που επισκέφτηκα την Σικελία είχε βγάλει ήλιο!Παρόλα αυτά η Αίτνα δυστιχώς δεν φαινόταν γιατί στο βουνό είχε ακόμα μερικά σύννεφα...Απόλαυσα όμως την μαγευτική θέα της Giardini Naxos απο το ελληνικό θέατρο στην Ταορμίνα , πίνοντας καπουτσίνο και δοκιμάζοντας cassata στην piazza Duomo!!Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα κουλτούρας και η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ήταν δωρεάν!
Αμάν βρε Samion!!!Ποιός μπορεί να πεί όχι σε μια cassata και στα cannoli?Θα τα τιμήσω τα ζαχαροπλαστεία σίγουρα,άντε να δώ μετά πώς θα βγούμε στις παραλίες!!!Αχ η cassata..να και τα 2 καλύτερα ζαχαροπλαστεια που μπορεις να τη βρεις (μια και μην ξεχνάμε ότι είναι παλερμιτάνικο γλυκό)
Bar Rosanero
La Cubana
το Rosanero είναι στη via Lincoln, κοντά στο σταθμό 200μ.. Θανατηφόρος η διάσημη cassata του..
η πολύ γνωστή cubana, είναι 50μ από τη viale Regione Siciliana (ύψος via Pitre) εύκολα προσβασιμη με αυτοκίνητο.
Samion αυτά είναι στην Τοαρμίνα ή στο Παλερμο;Αχ η cassata..να και τα 2 καλύτερα ζαχαροπλαστεια που μπορεις να τη βρεις (μια και μην ξεχνάμε ότι είναι παλερμιτάνικο γλυκό)
Bar Rosanero
La Cubana
το Rosanero είναι στη via Lincoln, κοντά στο σταθμό 200μ.. Θανατηφόρος η διάσημη cassata του..
η πολύ γνωστή cubana, είναι 50μ από τη viale Regione Siciliana (ύψος via Pitre) εύκολα προσβασιμη με αυτοκίνητο.