• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Παλέρμο ή Κατάνια?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
και για μια σύντομη ενημέρωση μηπως και πετύχετε κάτι ενδιαφέρον στην πόλη (ο Ferro είπε να με περιμένει στα σίγουρα και το κανε 30/6..):
Concerti a Palermo e in Sicilia - By Palermo Web Musica Lapis
Lapis segnali di suoni e visioni - Palermo (σαν νεανικό αθηνόραμα)
Kalsart 2007 (το Καλσαρτ ειναι φεστιβαλ μουσικης κλπ που γινεται στην Kalsa τα καλοκαιρινα βραδυα)

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
τωρα συνεννοουμαστε...:haha::haha::haha:
Δοκιμάστε και το Mondello τοτε για μπανιο τουλάχιστον 1 φορά.είναι σαν Φάληρο, Γλυφαδα αλλά αξίζει τη βόλτα.
Το έχω βάλει ήδη στο πρόγραμμα!!!Μακάρι να είχα περισσότερες μέρες!!:bleh:

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
και για μια σύντομη ενημέρωση μηπως και πετύχετε κάτι ενδιαφέρον στην πόλη (ο Ferro είπε να με περιμένει στα σίγουρα και το κανε 30/6..):
Concerti a Palermo e in Sicilia - By Palermo Web Musica Lapis
Lapis segnali di suoni e visioni - Palermo (σαν νεανικό αθηνόραμα)
Kalsart 2007 (το Καλσαρτ ειναι φεστιβαλ μουσικης κλπ που γινεται στην Kalsa τα καλοκαιρινα βραδυα)

Fortunato che sei!!!Μόλις μου τηλεφώνησε ο Vasco...Του είπα οτι πάμε Παλέρμο κι είπε οτι θα προσπαθήσει να κάνει κάτι γι αυτό...:lol:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Fortunato che sei!!!Μόλις μου τηλεφώνησε ο Vasco...Του είπα οτι πάμε Παλέρμο κι είπε οτι θα προσπαθήσει να κάνει κάτι γι αυτό...:lol:
αντε χτύπα μια εσωτερική πτήση να τον απολαύσεις την πρωτομαγια στην καλύτερη συναυλια της Ιταλίας, στη Ρώμη στο San Giovanni..
αν γίνει τελικα γιατί η κρίση κτύπησε και εκεί..κλαψ.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
αντε χτύπα μια εσωτερική πτήση να τον απολαύσεις την πρωτομαγια στην καλύτερη συναυλια της Ιταλίας, στη Ρώμη στο San Giovanni..
αν γίνει τελικα γιατί η κρίση κτύπησε και εκεί..κλαψ.

Πρωτομαγιά θα πιάσω το Μάη στο Μιλάνο!!!Λες να πετύχω κανένα concerto στο San Siro?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πρωτομαγιά θα πιάσω το Μάη στο Μιλάνο!!!Λες να πετύχω κανένα concerto στο San Siro?
Στρέσα είχες πει γι αυτό είπα να πάρεις εσωτερική πτήση. είναι αβέβαιη όμως η πρωτομαγιάτικη συναυλία. λόγω αυτής δεν θα βρεις κάτι Μιλάνο μια και επισκίαζε κάθε άλλη στην Ιταλία εκείνη τη μέρα.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Allora,έκανα έναν γρήγορο απολογισμό σκεπτόμενη πάντα και τις χρήσιμες πληροφορίες του Samion και λέω να φτιάξω το προγραμμά μας κάπως έτσι...
Άφιξη στο Παλέρμο 19/6 αργά το βράδυ-γραμμή για το ξενοδοχείο και ξεκούραση...
20/6 ημέρα Σάββατο:Ξεκινάμε μ ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο,και αναχωρούμε για επίσκεψη στις Κατακόμβες,απο εκεί Palazzo dei Normanni και επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό Monreale..(Όλα αυτά ελπίζω να τα ξεπετάξουμε σχετικά γρήγορα...)
Έπειτα φεύγουμε για Mondello να θαυμάσουμε αυτή την καταπληκτική παραλία και να κάνουμε και μια βουτιά!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για χαλάρωση και έξοδος για να δοκιμάσουμε τη σικελική κουζίνα σ ένα απο τα προτεινόμενα εστιατόρια και ποτάκι προς την πλατεία Olivella...
21/06 Κυριακή: Παίρνουμε το τρένο για Cefalu...Όλη η μέρα διατίθεται για άραγμα στην παραλία και χαλάρωση..Μικρός περίπατος,εξερεύνηση,στάση για καφέ και παγωτό..
Επιστροφή στο Παλέρμο,ξεκούραση και ετοιμασία για άλλη μια ξέφρενη βραδιά..
22/06Δευτέρα:Μέρα ελεύθερη..Αναλόγα με το πώς θα έχουμε περάσει τις προηγούμενες σε Mondello και Cefalu μπορούμε να πεταχτούμε για μια βουτιά ή να διαθέσουμε τον χρόνο μας για βόλτα στα πολύβουα παζάρια της la Vuicciria,ή via della Liberta για ν ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας!!
Αναχώρηση για το αερόδρομιο...
Πώς σου φαίνεται κάπτεν το προσωρινό μας πρόγραμμα?Έχεις να κάνεις κάποιες βελτιώσεις?
:bleh:http://javascript<b></b>:please_login('1')

Last edited by a moderator:

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Στρέσα είχες πει γι αυτό είπα να πάρεις εσωτερική πτήση. είναι αβέβαιη όμως η πρωτομαγιάτικη συναυλία. λόγω αυτής δεν θα βρεις κάτι Μιλάνο μια και επισκίαζε κάθε άλλη στην Ιταλία εκείνη τη μέρα.

Ναί μάλλον θα πεταχτώ Στρέσσα Πρωτομαγιά,απλά η βάση μου θα είναι το Μιλάνο..Έχεις δίκαιο δύσκολο να βρώ κάτι εκείνη τη μέρα,αλλα δε πειράζει έτσι κι αλλίως στο Μιλάνο έχω ήδη ετοιμάσει το πρόγραμμα..Περιμένει εγχώρια παρέα η οποία ασχολείται με την διοργάνωση πριβέ πάρτυ στη μέκκα της μόδας..Καλά θα περάσουμε!!!:clap:

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Έπειτα απο μια μικρή έρευνα που έκανα συγκέντρωσα κάποια ακόμα τίπς σχετικά με το φαγητό και σας τα παραθέτω ώστε να τα τσεκάρετε όσοι πρόκειται να ταξιδέψετε προς Παλέρμο λείαν συντόμως..
Ελπίζω να καταφέρω να επισκεφτώ κάποια απο αυτά ώστε να έχω ιδία άποψη..
ξεκινάμε λοιπόν:
Osteria dei Vespri,στο ιστορικό κέντρο,φημίζεται για τα ορεκτικά με ψάρια και θαλασσινά,καθώς και για τα χειροποίητα ζυμαρικά "casareccia" με ραγού τόνου..
Osteria dei Vespri
Gusto Divino:εστιατόριο που εκτός της γκάμας των σικελικών πιάτων θα βρείτε και την
"torta sette veli",παραδοσιακό σοκολατένιο κέικ με 7 είδη σοκολάτας...Corso Pisani 30.
Casa del Brodo:Via Vittorio Emanuele 175
Al Genio:piazza SAn Carlo 9/10

Τις πληροφορίες αυτές καθώς και αλλα τίπς για διασκέδαση-διαμονή-ψωνια κτλ τις βρήκα ψάχνοντας μέσω ίντερνετ πάντα,σε online ταξιδιωτικό οδηγό και στα ελληνικά και πιστεύω ότι θα μπορούσε να σας βοηθήσει αρκετά..παραθέτω λοιπόν το εν λόγω link:
Palermo Travel Guide, get an online travel guide Palermo

Dafni

Member
Καλά με τόσες πληροφορίες ,δεν ξέρω που θα προλάβω να πρωτοπάω και που θα μπορέσω να πρωτοφάω.....:clap:
Λέμε για μέσα Μάη οπότε θα δοκμιάσω ότι μπορέσω από τα εστιατόρια και θα σας πω.
Αλήθεια spazienza από ξενοδοχεία έχεις βρει τίποτα;εγώ δεν έχω αρχίσει ακόμα ψάξιμο αλλά μάλλον πρέπει να κοιτάξω για ξενοδοχείο που να διαθέτει και πάρκιγκ γιατί θα πάμε οδικώς με το δικό μας αυτοκίνητο.

Παρεπιπτόντως,μια χαρα το βρίσκω το πρόγραμμα .:clap:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
20/6 ημέρα Σάββατο:Ξεκινάμε μ ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο,και αναχωρούμε για επίσκεψη στις Κατακόμβες,απο εκεί Palazzo dei Normanni και επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό Monreale..(Όλα αυτά ελπίζω να τα ξεπετάξουμε σχετικά γρήγορα...)
22/06Δευτέρα:Μέρα ελεύθερη..Αναλόγα με το πώς θα έχουμε περάσει τις προηγούμενες σε Mondello και Cefalu μπορούμε να πεταχτούμε για μια βουτιά ή να διαθέσουμε τον χρόνο μας για βόλτα στα πολύβουα παζάρια της la Vuicciria,ή via della Liberta για ν ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας!!
Πώς σου φαίνεται κάπτεν το προσωρινό μας πρόγραμμα?Έχεις να κάνεις κάποιες βελτιώσεις?
:bleh:
πολύ καλό το πρόγραμμα...
Ξεκινηστε πρωι πρωι για Monreale γιατί είναι κάποια απόσταση και ο δρόμος είναι με 1 λωρίδα/κατεύθυνση κι έχει κίνηση. λογικά στο ανέβασμα θα είναι λιγότερη μια και το πρωί κατεβαίνουν κέντρο. όσο περνάει η ώρα όμως..
η Vucciria είναι εντυπωσιακή, θέλει λίγο χρόνο μια και είναι σαν λαική δεν νομίζω να σας πολυενδιαφέρουν τα προιόντα..είσαστε για via Liberta ως Quattro Canti (ιστορικό σημείο για την πόλη). και καφέ στο Spinnato μια και είναι στο δρόμο του shopping..
και μην ξεχάσεις το πέρασμα από Kalsa (san Francesco, Kalhesa, Ciccio είναι όλα εκεί δίπλα) να πάρετε τη γεύση της παλιάς πόλης.
η Cefalu δεν έχει Ciccio..κάτι προσπαθεί η CafΓ© Di Noto - Gelato e Pasticceria artigianale siciliana αλλά απέχει μακράν..έχει όμως τραπέζια με θέα beach. όπως και το caffe del molo. λιγότερο summer περιβάλλον αλλά με μεσαιωνική υποβλητικότητα στην piazza Duomo.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ξενοδοχείο που να διαθέτει και πάρκιγκ γιατί θα πάμε οδικώς με το δικό μας αυτοκίνητο
αν πάτε Palermo, μια κι εγώ λατρεύω τη θάλασσα και θέλω θέα προς αυτή κατά προτίμηση, προτείνω:
Hotels in Palermo, Italy - Book Online With NH Hoteles
δεν είναι στην καρδιά του κέντρου αλλά έχει θέα θάλασσα, μπροστά στο νεό παραλιακό πάρκο της πόλης με πισίνα, κήπο κλπ. δίπλα ακριβώς είναι το φοβερό Kalhesa και πίσω του η Kalsa. πας με τα πόδια δηλαδή. και δικό του πάρκινγκ. αν και δεν υπάρχει φόβος στην πόλη εκτός αν το αυτοκίνητο σας έχει μπροστά ζωάκια τύπου αλογάκια ή ταύρους..:haha::haha:

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills