• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Παλέρμο ή Κατάνια?

Dafni

Member
που μένετε βρε παιδια?
Στην Πάτρα Μαίρη μου(Samion ελπίζω να μη σε πειράζει που το είπα,εγώ έτσι κι αλλιώς το έχω γράψει στις πληροφορίες στο προφίλ μου)Αν και ο Samion είναι πιο τυχερός .Περνάει αρκετό καιρό στην Ιταλία και στο ωραιότερο κατά τη γνώμη μου νησί του Ιονίου(αυτό ας το αποκαλύψει ο ίδιος αν θέλει αν και έχει αναφερθεί σε παλιότερα post)

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
κριμα που είσαι μακρια και δεν μπορεις να ερθεις!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στην Πάτρα Μαίρη μου(Samion ελπίζω να μη σε πειράζει που το είπα,εγώ έτσι κι αλλιώς το έχω γράψει στις πληροφορίες στο προφίλ μου)Αν και ο Samion είναι πιο τυχερός .Περνάει αρκετό καιρό στην Ιταλία και στο ωραιότερο κατά τη γνώμη μου νησί του Ιονίου(αυτό ας το αποκαλύψει ο ίδιος αν θέλει αν και έχει αναφερθεί σε παλιότερα post)
μα οχι γιατι να πειράζει? το νησί, όλοι ξέρουν πιο ειναι το πιο ωραιο..

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
όχι, μάλλον λέει για το άλλο..εκείνο με τους τρελούς..ξέρεις:D

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
όχι, μάλλον λέει για το άλλο..εκείνο με τους τρελούς..ξέρεις:D
Το ξέρω για ποιο μιλάει!!Αλλα το ομορφότερο και το μόνο νησί στα επτάνησα που διαθέτει δικό του υπερλούξ ψυχιατρείο είναι ένα !!!Μην μπερδεύεστε!!!:bleh:
Τέλος πάντων μην ξεφεύγουμε απο το θέμα μας!!

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Συμφωνω οτι η Ταορμινα ειναι τοπος διακοπων οχι τουρισμου
Προσωπικα εμεινα τρεις μερες και τις θεωρησα και λιγες
θα μπορουσα να μεινω άνετα αλλες τοσες..
Δεν ειναι όμως και τοσο μικρο το μερος
εχει πραγματα να κανεις, να δεις και να ανακαλυψεις
Οσο για τη θαλασσα, και εμενα τα γουστα μου γενικα ειναι παραθαλασσια
Νομιζω όμως οτι στην περιπτωση της Ταορμινα (που ειναι κατα την άποψή μου αντιστοιχη με της Οιας ή των Φηρων στη Σαντορινη)
ειναι καλυτερα να μεινεις ψηλα και να βλεπεις τη θεα,
αλλωστε η αμεσότητα με τη θαλασσα δεν χανεται, ολη η θαλασσα στα ποδια σου ..

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Περιμένουμε εναγωνίως τα νέα της Dafni...Πώς πέρασε,πώς ήταν,τίπς,όλαααααα!!!!!!!!

Dafni

Member
Η δική μου ματιά στη Σικελία:

Παλέρμο

- η πόλη έχει έναν αέρα .....εξωτικό.Τα όμορφα κτίρια με τις αραβικές επιρροές στο κέντρο της πόλης,,οι φοίνικες ,τα χρώματα και τα αρώματα σε συνδυασμό με τον ιταλικό νότο βγάζουν στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση.
aimg38.imageshack.us_img38_7118_palermo.jpg

aimg33.imageshack.us_img33_2455_palermo2.jpg

-τα αξιοθέατα έχουν αναφερθεί ξανά για αυτο τα αναφέρω εν συντομια κάποια
teatro massimo
aimg13.imageshack.us_img13_7886_teatromassimo.jpg

το polytheama
aimg11.imageshack.us_img11_3596_polytheama.jpg

οι τέσσερις γωνιές με τα αγάλματα στην καρδιά της πόλης
καθώς και η πλατεία πρετορια ή verogna με τα γυμνά αγάλματα ακριβώς από κάτω
aimg14.imageshack.us_img14_7739_agalmata.jpg

ο καθεθρικός ναός της πόλης
aimg17.imageshack.us_img17_2284_cathedrale.jpg

το ανάκτορο των Νορμανδών

- φυσικά η Κalsa,ένα κομμάτι της πόλης με ξεχωριστή γοητεία
aimg19.imageshack.us_img19_4_kalsa1.jpg

aimg132.imageshack.us_img132_6333_kalsa3.jpg

-η θάλασσα που μπορείς να την κρυφοκοιτάξεις από κάποια σημεια της πόλης ή να κατέβεις μέσα από την Κalsa

Το Παλέρμο το αγάπησα αυτό μονο έχω να πω.......

(επεται άλλο post για το φαγητό,γιατί αυτό το παραβάρυνα μου φαίνεται)

Dafni

Member
-το φαγητό

Il cambusone (piazza verdi 23/25) πίσω από το τεάτρο Μάσσιμο.

Μακράν το καλύτερο γεύμα του ταξιδιού(ευγε Samion) .Εχει στάνταρ μενού που περιλαμβάνει:
μπουφέ με ποικιλία σισιλιάνικων ορεκτικών (σερβίρεσαι μόνος σου και φυσικά παίρνεις απ’ότι θέλεις και όσο θέλεις, μέτρησα πρόχειρα πάνω από τριανταπέντε διαφορετικά ορεκτικά.Οσα δοκίμασα ήταν τέλεια.)
για πρώτο πιάτο διαλέγεις ανάμεσα από 2-3 διαφορετικά ζυμαρικά ή ρυζότο (διάλεξα πέστο με γαρίδες ......καταπληκτικό )
κύριο πιάτο –για κύριο πιάτο σερβίρουν τόνο ψητό που συνοδεύεται με γαρίδες και καλαμαράκια τηγανητά.Αν δεν είστε φίλος του ψαριού μπορείτε να ζητήσετε να σας το αλλάξουν με ένα μοσχαρίσιο φιλετο.
Για επιδόρπιο έχει φρέσκο ανανά ή φρουτοσαλάτα
Ενα μπουκάλι κρασί και ένα μπουκάλι νερό για δύο άτομα

Όλα τα παραπάνω στα 25 ευρώ το άτομο.Πραγματικά εξαιρετικό γεύμα,Μην το χάσετε και φροντίστε να πεινάτε πολύ όταν θα πάτε......(Δευτέρα κλειστό)

Lo Sparviero (via sperlinga 23/25)

Καθώς τη Δευτέρα τα περισσότερα εστιατόρια είναι κλειστά στην Ιταλία ,βρήκαμε μια μικρή τρατορία –πιτσαρία που αν και η κίτρινη πινακίδα στη γωνία του δρόμου την έκανε να φαίνεται λιγάκι τουριστική αποφασίσαμε να πάμε γιατί δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές (υπήρχαν αρκετά μαγαζιά ανοιχτα αλλά έκαναν .......μπαμ ότι είναι καθαρά τουριστικά)Αποδείχτηκε ότι είναι μια πολύ απλή τρατορία με ωραίες πίτσες και ζυμαρικά (λογικές εως χαμηλές οι τιμές)Μην πάρετε όμως γλυκό ,δεν αξιζε.Βγείτε στη via settimo και περπατήστε ως την πλατεία Politeama,πριν βγείτε στην πλατεία αριστερά, πάρτε ένα παγωτό σο χέρι στο al pinguino(ανοιχτό εως αργά)ή καθίστε στο spinnato.

I capricci di Sicilia(via instituto pignatelli 4-6)
Το ορεκτικό που πήρα ήταν πολύ ωραίο και το βρήκα πολύ αντιπροσωπευτικό αυτό το δέιγμα αραβοσικελικής μίξης: κους κους με θαλασσινά.Τα κύρια πιάτα με απογοήτευσαν (ίσως ήταν κακή η επιλογή)Λιγάκι τσιμπημένο στις τιμές.(Δευτέρα κλειστό)

Focacceria S.Francesco(via paternostro 58)
Πάρτε κάτι στο χέρι ή καθίστε στα τραπεζάκια έξω,στην Κάλσα
μαγαζί όχι με πολυτέλειες αλλά με πολύ couleur locale σε......αυθεντική έκδοση.

aimg37.imageshack.us_img37_3541_focacceria.jpg

έχω αφήσει ακόμα πολλά πράγματα (κυρίως τα γλυκά) αλλά θα βρω χρόνο και θα γράψω μερικά πράγματάκια ακόμα .Ταορμίνα και Κεφαλού σε επόμενα ποστ γιατί δεν έχω φτιάξει ακόμα όλες τις φωτο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
-το φαγητό

Il cambusone (piazza verdi 23/25) πίσω από το τεάτρο Μάσσιμο.

Μακράν το καλύτερο γεύμα του ταξιδιού(

I capricci di Sicilia(via instituto pignatelli 4-6)
Το ορεκτικό που πήρα ήταν πολύ ωραίο και το βρήκα πολύ αντιπροσωπευτικό αυτό το δέιγμα αραβοσικελικής μίξης: κους κους με θαλασσινά.Τα κύρια πιάτα με απογοήτευσαν (ίσως ήταν κακή η επιλογή)Λιγάκι τσιμπημένο στις τιμές.(Δευτέρα κλειστό)

Focacceria S.Francesco(via paternostro 58)
Πάρτε κάτι στο χέρι ή καθίστε στα τραπεζάκια έξω,στην Κάλσα
μαγαζί όχι με πολυτέλειες αλλά με πολύ couleur locale σε......αυθεντική έκδοση.

έχω αφήσει ακόμα πολλά πράγματα (κυρίως τα γλυκά) αλλά θα βρω χρόνο και θα γράψω μερικά πράγματάκια ακόμα .Ταορμίνα και Κεφαλού σε επόμενα ποστ γιατί δεν έχω φτιάξει ακόμα όλες τις φωτο.
χαίρομαι που βοήθησα έστω σε κάτι και περισσότερο που σου άρεσε το Παλέρμο. άντε στην επόμενη φορά τώρα...Εννοείται ότι θα μας τα πεις αναλυτικά στη συνάντηση!

το Cambusone παραμένει σταθερή αξία και δεν απογοητεύει χρόνια τώρα. Για το capricci είχα γράψει ότι είναι τουριστικό και φαίνεται ότι πήρε την κάτω βόλτα. ο πολύς τουρισμός βλάπτει μερικούς αντί να τους ανοίγει νέους ορίζοντες.. θα σταματήσω να το προτείνω μετά και την επίσκεψή σου.
Η Focacceria, σταθερή αξία κι αυτή αλλά για street food. για να δοκιμάσει κάποιος φαγητό του δρόμου δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην πόλη εκτός φυσικά από τον ίδιο το δρόμο όπου τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και αλλάζουν διαρκώς οι πάγκοι.
άψογες φωτο! και μήπως να έγραφες μια έστω και σύντομη ταξιδιωτική ιστορία και να τις βάλεις μέσα?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom