• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Παλέρμο ή Κατάνια?

Dafni

Member
Γλυkό –καφέ –παγωτό.

Λοιπόν ,κανόλο ,κασάτα και παγωτό έτρωγα σε όποιο μαγαζί έβρισκα μπροστά μου,τέτοια πόρωση.....
Βέβαια το must της πόλης είναι το spinnato (via principe di belmonte)για καφέ ,γλυκό ή απεριτίφ(ανοιχτό μέχρι τη 1.00 τη νύχτα)Μετά τις εφτά –εφτάμισι έχει και έναν τύπο που παιζει πιάνο ανάμεσα στα τραπεζάκια πάνω στον πεζόδρομο.Υπάρχουν άλλα δυο spinnato ,όχι όμως στο ίδιο στυλ αλλά της ίδιας αλυσίδας...το ένα είναι focacceria με πολύ ωραία πράγματα και το άλλο με παγωτό (και τα δυο στην piazza castlnuovo )Πάρτε γευση Spinnato
Αν κουραστείτε από τον ποδαρόδρομο καθίστε για ένα καπουτσινο ή/και ένα κανόλο στο μικρό συμπαθητικό καφέ Cavour στη via cavour (αριθμό δεν ξέρω αλλά αλλά μπαινοντας στη via Cavour από τη via settimo είναι κανα δυο –ίσως τρεις γωνίες στα δεξιά σας).

Για παγωτό στην Καλσα στο gelateria da ciccio(corso dei mille 79) με τέλειο παγωτό
aimg23.imageshack.us_img23_2936_cicciob.jpg

Επίσης όπως ανέφερα κάπου πιο πάνω το al pinguino στην via settimo πριν βγείτε στην πλατεία politeama αριστερά έχει καλό παγωτό και μένει ανοιχτό ως αργά.

Πήγα επίσης και στο Rosa Nero για γλυκό και καφέ.

Πάντως φάτε γλυκά ,παγωτά και πιείτε καφε σε όποιο μικρό μαγαζάκι συναντήσετε στο δρόμο σας .Ετσι έχεις την αίσθησης της πόλης παρακολουθώντας τους περαστικούς και γίνεσαι κομμάτι της........Είναι απο τις μικρές απλές αλλά υπέροχες στιγμές του ταξιδιού.....

Α .....ξέρετε τι μου έκανε εντύπωση;
Eίδα να τρώνε παγωτό μέσα σε στρογγυλά ψωμάκια (σαν και αυτά που φτιάχνουν τα χάρμπουγκερ)και μάλιστα ειδα πολλούς να το τρώνε ,το ανοίγουν στη μέση και το παραγεμίζουν με παγωτό .......τι να πω ,εγώ δεν δοκίμασα γιατί δεν μου φάνηκε πολύ πετυχημένος συνδυασμός αλλά φαίνεται ότι οι Σικελοί το προτιμούν Αλήθεια ξέρετε αν ονομάζεται κάπως ;

Samion δεν βοήθησες μόνο σε κάτι αλλά σε πολλά ,τι να λέμε τα περισσότερα από τα μαγαζιά που ανέφερα από σένα τα μαθα καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες
mille grazie

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Eίδα να τρώνε παγωτό μέσα σε στρογγυλά ψωμάκια (σαν και αυτά που φτιάχνουν τα χάρμπουγκερ)και μάλιστα ειδα πολλούς να το τρώνε ,το ανοίγουν στη μέση και το παραγεμίζουν με παγωτό .......τι να πω ,εγώ δεν δοκίμασα γιατί δεν μου φάνηκε πολύ πετυχιμένος συνδυασμός αλλά φαίνεται ότι οι Σικελοί το προτιμούν Αλήθεια ξέρετε αν ονομάζεται κάπως ;

Dafni μαλλον τα brioche θα λες
τα ειδα κ εγω στο Forte Di Marmi κ ειπα να δοκιμασω
τπτ το ιδιαιτερο σαν γλυκο ψωμακι με παγωτο
απο οτι καταλαβα ετσι "ντυνουν" το παγωτο το χειμωνα
κ στη Φλωρεντια πολυς κοσμος το προτιμουσε
εχει γινει μοδα μου φαινεται ..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Γλυkό –καφέ –παγωτό.

Λοιπόν ,κανόλο ,κασάτα και παγωτό έτρωγα σε όποιο μαγαζί έβρισκα μπροστά μου,τέτοια πόρωση.....
σας).

Για παγωτό στην Καλσα στο gelateria da ciccio(corso dei mille 79) με τέλειο παγωτό

Πήγα επίσης και στο Rosa Nero για γλυκό και καφέ.

Eίδα να τρώνε παγωτό μέσα σε στρογγυλά ψωμάκια (σαν και αυτά που φτιάχνουν τα χάρμπουγκερ)και μάλιστα ειδα πολλούς να το τρώνε ,το ανοίγουν στη μέση και το παραγεμίζουν με παγωτό .......τι να πω ,εγώ δεν δοκίμασα γιατί δεν μου φάνηκε πολύ πετυχιμένος συνδυασμός αλλά φαίνεται ότι οι Σικελοί το προτιμούν Αλήθεια ξέρετε αν ονομάζεται κάπως ;
Samion δεν βοήθησες μόνο σε κάτι αλλά σε πολλά ,τι να λέμε τα περισσότερα από τα μαγαζιά που ανέφερα από σένα τα μαθα καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες
mille grazie
κρίμα που δεν δοκίμασες. λέγεται brioche γαλλικής καταγωγής που τρώγεται κατά κόρον από τους σικελούς με παγωτό. είναι γλυκό σαν τσουρεκάκι πιο μαλακό. είναι απίθανος ο συνδυασμός...Μμμ, τρέχω στο ψυγείο..
μπράβο που πήγες Ciccio και Rosa Nero, θεσμούς της πόλης για παγωτά, cassata..
και prego, για Σικελία εδώ είμαστε. Για Cefalu δεν είπες τίποτε ακόμη. Γαστρονομικά φαντάζομαι δεν θα σε ενθουσίασε αλλά από τα υπόλοιπα?

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Samion γιατι το λες αυτο για την Κεφαλου?
Κατα τη γνωμη μου και οχι μονο
εχει καταπληκτικα εστιατορια

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Samion γιατι το λες αυτο για την Κεφαλου?
Κατα τη γνωμη μου και οχι μονο
εχει καταπληκτικα εστιατορια
δυστυχώς πολύ τουριστικά. χειμώνα κάτι γίνεται αλλά το καλοκαίρι στην παραλία οι τιμές ανεβαίνουν και η ποιότητα πεφτει. εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα. η ποιότητα δεν έχει καμμία σχεση με τη μέση ποιότητα τουριστικού ελληνικού νησιού, είναι ανώτερη αλλά χαμηλότερη από του Παλέρμο. Θυμάσαι τίποτε?

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
αν θυμαμαι λεει.. ξεχνιουνται αυτα?
Γενικά μου άρεσαν ολα τα εστιατορια στα μικρα καθετα στενακια γύρω απο την πλατεια του Ντουόμο
Στην παραλία φαίνονταν όντως πολυ τουριστικά
το πρωτο βραδυ πηγαμε στο kentia, καπονατα και παπαρδέλες alla norma, τελειο!
το δευτερο βραδυ ειχαμε την τυχη να δειπνησουμε στο Ristorante "Il Normanno" di Gaetano Parisi - Ristorante a Cefal , καταπληκτικες γευσεις, ακομη θυμαμαι το φιλετο τους το οποίο μας "αποκάλυψαν" κάτω απο τα ασημενια καπακια! Αψογη ποιότητα φαγητων, σερβις,περιβάλλον!
Το τριτο βραδυ πηγαμε σε ενα bar restaurant(πολυχωρος με αυλή, συντριβάνι κλπ ισως το ξερεις) λιγο πιο κατω στο ιδιο στενο, δεν θυμαμαι το ονομα του, και εκει το φαγητο ηταν πολυ καλο αλλα το σερβις πολυ αργο

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
η δικη μου ενσταση για την Kεφαλου δεν ειναι στα εστιατορια αλλα όπως λεει και η local expert του Tripadvisor
Cefalu lacks in good hotels

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
αν θυμαμαι λεει.. ξεχνιουνται αυτα?
Γενικά μου άρεσαν ολα τα εστιατορια στα μικρα καθετα στενακια γύρω απο την πλατεια του Ντουόμο
Στην παραλία φαίνονταν όντως πολυ τουριστικά
το πρωτο βραδυ πηγαμε στο kentia, καπονατα και παπαρδέλες alla norma, τελειο!
το δευτερο βραδυ ειχαμε την τυχη να δειπνησουμε στο Ristorante "Il Normanno" di Gaetano Parisi - Ristorante a Cefal , καταπληκτικες γευσεις, ακομη θυμαμαι το φιλετο τους το οποίο μας "αποκάλυψαν" κάτω απο τα ασημενια καπακια! Αψογη ποιότητα φαγητων, σερβις,περιβάλλον!
Το τριτο βραδυ πηγαμε σε ενα bar restaurant(πολυχωρος με αυλή, συντριβάνι κλπ ισως το ξερεις) λιγο πιο κατω στο ιδιο στενο, δεν θυμαμαι το ονομα του, και εκει το φαγητο ηταν πολυ καλο αλλα το σερβις πολυ αργο
ναι όντως, εκεί είναι η καλύτερη περιοχή για φαγητό. χειμώνα καμμιά φορά πάω εκεί στο Κεντια. καλοκαίρι προτιμώ παραλία κατά προτίμηση εκτός πόλης. τα ξερεις καλύτερα από μένα. κάτω από τo Normanno δε θυμάμαι τι έχει. θα κοιτάξω τον Ιούνιο.

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Αποκλειεται να τα ξερω καλυτερα απο τους "ντοπιους"
τρεις νυχτες ηταν οι ρημαδες..
Για το Νορμανο ποια ειναι η γνωμη σου ?

το bar retaurant λεγόταν la galleria

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αποκλειεται να τα ξερω καλυτερα απο τους "ντοπιους"
τρεις νυχτες ηταν οι ρημαδες..
Για το Νορμανο ποια ειναι η γνωμη σου ?
το bar retaurant λεγόταν la galleria
το Νορμάννο κάτι μου θυμίζει απέξω αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω πάει. ούτε τη galleria θυμάμαι. 3 μέρες καλά είναι για Cefalu. τη γυρίζεις. καλά περάσατε φαντάζομαι? ελπίζω να πετύχω τη Sapienza τον Ιούνιο να κάνουμε ανταπόκριση για το Νορμάννο..

Dafni

Member
To Normano μου άρεσε.....είχε όντως πολύ ωραία πιάτα.....Μη δε φάω και μισή μέρα............αφού δοκίμασα ότι είχε προτείνει ο Samion στο Παλέρμο δοκίμασα και την πρόταση της Ερμινας στην Κεφαλού.Λοιπόν είχε εξαιρετική καπονάτα ,τα μακαρόνια αλα νόρμα μου άρεσαν αλλά έφαγα και ένα εξαιρετικό πιάτο με παπαρδέλες με....φάβα από γίγαντες (αν και ηταν μια λεπτορευστη κρέμα )και αυγοτάραχο.Ξέρω ότι ακούγεται κάπως ,αλλά στη γέυση ήταν τέλειο.Το παράγγειλα περίπου στην τύχη γιατί ο σερβιτόρος ήρθε πριν προλάβω να κοιτάξω το μενου.(μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι έφαγα δυο ζυμαρικά άπ'του άντρα μου δοκίμασα την νόρμα;)).Μόνο την καπονάτα φωτογράφησα ,μετά επεσα με τα μούτρα στο φαγητό.
aimg35.imageshack.us_img35_1265_normano.jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills