• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Παλέρμο ή Κατάνια?

Dafni

Member
Σςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!Δεν πρέπει να αποκαλύψουμε περισσότερα...Ακούγεται οτι και στη Villa Malfitano οτι συμβαίνουν διάφορα τις ώρες που είναι κλειστή προς το κοινό ...

Βρε καλώς την .....:)χαμογέλασαν και τα αυτιά μου με το που είδα ποστ για τη Σικελία....
Τι συνθηματικά είναι αυτά που λετε ? γιατί δε μου τα πατε και μενα πριν πάω στη Σικελία?
κάτι έχασα έχω την εντύπωση......

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Βρε καλώς την .....:)χαμογέλασαν και τα αυτιά μου με το που είδα ποστ για τη Σικελία....
Τι συνθηματικά είναι αυτά που λετε ? γιατί δε μου τα πατε και μενα πριν πάω στη Σικελία?
κάτι έχασα έχω την εντύπωση......

Γειά σου Dafni!!!!!!!Προσωπικά δεν τα γνώριζα πριν πάω...:bleh:
Κι αυτός ο Samion να μην μας προετοιμάσει λίγο βρε παιδί μου?Αλλα κι εσύ πάλι δεν αντιλήφθηκες τίποτε?Περισσότερα στην επόμενη συνάντηση των Ιταλόφιλων(όποτε αυτή γίνει) γιατί παρακολουθούν και μικρά παιδιά....

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Samion το "Il Normanno" το τίμησα κι έρχομαι να επιβεβαιώσω τα όσα έχουν γραφτεί...Άψογο σέρβις, υπέροχο το φαγήτο!!!Ήταν το καλύτερο δείπνο που κάναμε ..

Μπραβο σαπιενζα, χαιρομαι που σου αρεσε η επιλογη μου το "Il normano",
ειναι πραγματικα απο τα καλυτερα εστιατορια που εχω παει στην Ιταλια

Σαμιων περιμενω και τις δικες σου εντυπωσεις, φανταζομαι ειναι θεμα ημερων να βρεθεις στην Κεφαλου..

Αντε και στο "la giostra" στη Φλωρεντια τωρα :clap:

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
erminathess ήταν πάρα πολύ καλό πράγματι!!!!!Πολύ καλό τίπ!!!!!!!!!!Grazie!!!!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Samion το "Il Normanno" το τίμησα κι έρχομαι να επιβεβαιώσω τα όσα έχουν γραφτεί...Άψογο σέρβις, υπέροχο το φαγήτο!!!Ήταν το καλύτερο δείπνο που κάναμε ..
Σαμιων περιμενω και τις δικες σου εντυπωσεις, φανταζομαι ειναι θεμα ημερων να βρεθεις στην Κεφαλου..
Αντε και στο "la giostra" στη Φλωρεντια τωρα :clap:
λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά επιμενω στην προηγούμενη θέση μου ότι η Cefalu δεν είναι για φαγητό αξιώσεων. φιλοξενώντας το φίλο μου τον Egil το νορβηγό μετά συζύγου και τέκνων πέρασα από 6 εστιατόρια και αυτοί ακόμα συνεχίζουν μεσημέρι βράδυ. πήγαμε στο Normanno,πήραμε τα μενού αλλά κανείς δεν τρελλάθηκε. πειραγμένα σχετικά με τις παραδοσιακες συνταγές δεν αριστεύουν τα πιάτα. εγώ πήρα menu pesce (τσιπούρα ιχθυοτροφείου το ψάρι "ημέρας"- απογοήτευση. η pasta με θαλασσινά καλή αν και τα θαλασσινά αμφιβάλλω αν ήταν φρέσκα. η Cefalu είναι μικρή..και ο ιδιοκτήτης εθεάθη στο supermarket της γειτονιάς μας να ψωνίζει μεγάλες ποσότητες κατεψυγμένων θαλασσινών..Ιταλοί πελάτες δεν υπήρχαν αν και το μαγαζί ήταν γεμάτο..
από τα υπόλοιπα το παραδοσιακό μενου ήταν αξιοπρεπές ενώ το φαντασία μέτριο. κρίμα δεν έχω φωτο, ξέχασα την κάρτα μνήμης. τον αυγουστο θα επανέλθω.
τα παιδιά πήραν ξεχωριστά πιάτα- ένα ατύχησε μια και πήρε το ψάρι "ημέρας" σαν εμένα, το άλλο φιλέτο που του άρεσε. και τα δύο δυσαρεστήθηκαν σφόδρα με τις μοναδικές επιλογές των παγωτών που υπήρχαν (nocciola, limone !!!!), πήραν μια θλιβερή απομίμηση της παραδοσιακής παλερμιτάνικης torta setteveli. βλέποντας την απογοήτευσή τους ο ιδιοκτητης, προς τιμήν του, έστειλε ένα σερβιτόρο να φέρει παγωτό από παρακείμενη τζελατερία!!...
συνοψίζοντας το normanno είναι μακράν η καλύτερη επιλογή για Cefalu αν αναγκαστικά μένουμε εκεί. άλλα υποδεέστερα που δοκίμασα u trappitu, kentia, la brace, il porticciolo και το χειρότερο il gabbiano. καλύτερα pasta e pasti.
κάπως ξέπλυνα την απογοήτευση των βόρειων φίλων από την κατώτερη των προσδοκιών απόδοση του normanno, από τον άκρατο ενθουσιασμό τους την επόμενη μέρα με το u trappitu στο Castebuono, έξω από την Cefalu. off the tourist track λοιπόν στη Σικελία είναι οι καλύτερες προτάσεις.
δεν θέλω φυσικά να επιβραβεύσω τις επιλογές μου που ανταποκρίνονταi μόνο και μόνο στα γούστα μου (απλή κουζίνα, αγνά υλικά, σπιτικά μαγειρεμενα-cucina casareccia). οι βόρειοι φίλοι ενθουσιάστηκαν στα παλερμιτάνικα στέκια που συζητήθηκαν κι εδώ. τα δε παιδιά τους ζήτησαν να υιοθετηθούν από τον ciccio, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
τα δε παιδιά τους ζήτησαν να υιοθετηθούν από τον ciccio, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.
:clap:Ciccio σταθερή αξία!!!!!
Πάντως το menu tradizionale μου άρεσε κι εμένα και στη φίλη μου!!!Ίσως πέσατε στην περίπτωση, τί να πώ?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
:clap:Ciccio σταθερή αξία!!!!!
Πάντως το menu tradizionale μου άρεσε κι εμένα και στη φίλη μου!!!Ίσως πέσατε στην περίπτωση, τί να πώ?
όντως το παραδοσιακό (30Ε) ήταν το καλύτερο από τα 3. αξιοπρεπές όπως είπα. το φαντασία μέτριο και του ψαριού (18Ε) πολύ μέτριο.
προσγειώθηκα από τον ciccio απότομα χτες στη ελληνική πραγματικότητα σε μια αθηναική δωδώνη..με 3 επιεικώς μέτριας ποιότητας κυπελλάκια μεσαίου μεγέθους (13.20Ε)...

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Κριμα που δεν σας αρεσε τοσο, γουστα ειναι αυτα..
Εμενα και το Kentia μου αρεσε κ το συστηνω σε οποιον παει στην Κεφαλου σαν δευτερη επιλογη μετα το Normano φυσικα
για το ψαρι δεν εχω αποψη για κανενα εστιατοριο στην ιταλια, γενικως δεν προτιμουμε να τρωμε ψαρι στην ιταλια, μονο μακαροναδα με θαλασσινα παιρνουμε.
Απο παστα και φιλετο ομως οι ιταλοι δεν παιζονται!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Κριμα που δεν σας αρεσε τοσο, γουστα ειναι αυτα..
Εμενα και το Kentia μου αρεσε κ το συστηνω σε οποιον παει στην Κεφαλου σαν δευτερη επιλογη μετα το Normano φυσικα
για το ψαρι δεν εχω αποψη για κανενα εστιατοριο στην ιταλια, γενικως δεν προτιμουμε να τρωμε ψαρι στην ιταλια, μονο μακαροναδα με θαλασσινα παιρνουμε.
Απο παστα και φιλετο ομως οι ιταλοι δεν παιζονται!
ψάρι στη Σικελία που έχει ψαράδικο σε κάθε αγορά και το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της Ιταλίας είναι κρίμα να μην δοκιμάζουμε. πολύ και καλό ψάρι. γι αυτό και η ένστασή μου για την τσιπούρα ιχθυοτροφειου.
επανέρχομαι στο normanno για να τονίσω ότι το τιπ σου άσχετα από το αν άρεσε γενικότερα είναι πολύ χρήσιμο μια και επαναλαμβάνω ότι είναι μακράν το καλύτερο εστιατόριο της πόλης. είναι χρήσιμα τα ριβιού από όλους μας μια και σίγουρα θα έχουμε διαφορετικά γούστα αλλά και τα μαγαζιά αλλάζουν διαρκώς. επικροτώ επίσης την επιλογή του Kentia ως 2ο. χειμώνα ήταν καλύτερα πάντως. τώρα ίσως γεμάτο με αγγλοσάξονες κάτι έχασε. μα να λείπει Amaro και να μας προτείνουν jagermeister? globalisation..:haha:

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
δεν θέλω φυσικά να επιβραβεύσω τις επιλογές μου που ανταποκρίνονταi μόνο και μόνο στα γούστα μου (απλή κουζίνα, αγνά υλικά, σπιτικά μαγειρεμενα-cucina casareccia)

Καλα που δεν πηγες στο la galleria Samion..
Μην πας..:haha:

Οσο για τα εστιατορια φυσικα και διαφερουν τα γουστα
γι αυτο και οι προτασεις και τα τιπς ειναι υποκειμενικα ..

Δηλ απο Δευτερα να επανελθω με προτασεις για Καπρι?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
δεν θέλω φυσικά να επιβραβεύσω τις επιλογές μου που ανταποκρίνονταi μόνο και μόνο στα γούστα μου (απλή κουζίνα, αγνά υλικά, σπιτικά μαγειρεμενα-cucina casareccia)

Καλα που δεν πηγες στο la galleria Samion..
Μην πας..:haha:

Οσο για τα εστιατορια φυσικα και διαφερουν τα γουστα
γι αυτο και οι προτασεις και τα τιπς ειναι υποκειμενικα ..

Δηλ απο Δευτερα να επανελθω με προτασεις για Καπρι?
εννοείται! καλά να περάσεις!

Dafni

Member
ερώτηση για αεροπορικά για Παλέρμο...(η ερώτηση απευθυνεται φυσικά σε όποιον γνωρίζει αλλά ειδικά στον ειδικό επι του θέματος...)
Σήμερα το πρωι έπεσα τυχαία πάνω στις φωτογραφίες μου από τη σικελία και με επιασε απίστευτη νοσταλγία!!!λέω:δε κοιτάζω να δω που είναι οι τιμές μπας και μας κάτσει κανένα τριήμερο ?και ερωτώ:γιατί οι τιμές είναι στα ύψη?κοντεψα να πάθω συγκοπή μόλις τις είδα...και επειδή δεν παίζει το ενδεχόμενο να πάμε με Αγούδημο,ο οποιος διατηρεί την δελεαστική τιμή των300 ευρώ για δυο ατομα,αυτοκιινητο και καμπινα,αλλά εμάς δε μας παίρνει ο χρόνος,ρωτώ και πάλι :γιατί τοσο ακριβό?και παρεπιπτόντω ς να κάνω και την επιβεβαιωση...απευθειας πτηση από Αθηνα δεν υπάρχει έτσι?(λέω μήπως δεν είδα καλά).....ποιά είναι η συμβουλή σας? να κοιτάω τις φωτογραφιες μέχρι να αποφασίσει η Αλιτάλια να ρίξει τις τιμές?η το βλέπετε χλωμό οποτε θα πρεπει να συνεχισω να ταξιδευω νοερά και μόνο μέσα απο τις φωτογραφίες μου?αχ τι νοσταλγια με επιασε πρωι πρωι....θέλω να διακτινιστώ στο Παλέρμο!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα