• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Παλέρμο ή Κατάνια?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
και ένα εξαιρετικό πιάτο με παπαρδέλες με....φάβα από γίγαντες (αν και ηταν μια λεπτορευστη κρέμα )και αυγοτάραχο.
ενδιαφέρον ακούγεται..μήπως ήταν κρύο? riposata δηλαδη. αυγοτάραχο θα εννοείς τη bottarga, πανάκριβη, δυσεύρετη η αυθεντική και που γίνεται με αλάτι και υπό πίεση.

Dafni

Member
ενδιαφέρον ακούγεται..μήπως ήταν κρύο? riposata δηλαδη.
δεν ήταν κρύο, και μου εξηγούσε μια ώρα ο άνθρωπος ότι η κρέμα ήταν φάβα από γίγαντες αλλά δεν το καταλάβαινα στα ιταλικά .....μετά το κοίταξα στο μενου και έλεγε
"broad beans"αυτό δεν είναι;πάντως είχε και κομμάτια αυγοτάραχο η κρέμα.Αν δεν εβλεπα το μενου μετά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι ήταν αυτό που έφαγα .Δεν ξέρω πως το φτιάχνουν αλλά ήταν πολύωραίο
Λοιπόν τράβηξα και φωτο το μενού αλλά την τραβηξα λιγάκι στραβά.το εν λόγω πιάτο είναι αυτό πάνω από τη normanna,αν καταλαβαίνεις καλύτερα μου λες και μένα τι είχε μέσα
aimg20.imageshack.us_img20_4973_normano1.jpg

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
δεν ήταν κρύο, και μου εξηγούσε μια ώρα ο άνθρωπος ότι η κρέμα ήταν φάβα από γίγαντες αλλά δεν το καταλάβαινα στα ιταλικά .....μετά το κοίταξα στο μενου και έλεγε
"broad beans"αυτό δεν είναι;πάντως είχε και κομμάτια αυγοτάραχο η κρέμα.Αν δεν εβλεπα το μενου μετά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι ήταν αυτό που έφαγα .Δεν ξέρω πως το φτιάχνουν αλλά ήταν πολύωραίο
αν διαβάζω καλά λέει trenette (είδος ζυμαρικού σαν λιγκουινι) fresche con crema di favette (μικρή φάβα σαν αυτη της σαντορινης) secche e polpa di ricci (αυγά αχινών)

Dafni

Member
αν διαβάζω καλά λέει trenette (είδος ζυμαρικού σαν λιγκουινι) fresche con crema di favette (μικρή φάβα σαν αυτη της σαντορινης) fresche e polpa di ricci (αυγά αχινών)

Ε, μα τι να πω πιά; αυτό είναι .......:clap:Εκαστος στο είδος του ....τα αυγά αχινών δε θα τα μάντευα με τίποτα ,αυγοτάραχο νόμιζα ότι ήταν......μπράβο βρε παιδι μου να ξέρουμε και τι τρώμε......

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ε, μα τι να πω πιά; αυτό είναι .......:clap:Εκαστος στο είδος του ....τα αυγά αχινών δε θα τα μάντευα με τίποτα ,αυγοτάραχο νόμιζα ότι ήταν......μπράβο βρε παιδι μου να ξέρουμε και τι τρώμε......
πάντως φάγατε κάτι πολύ σικελικό..η φάβα με την πάστα είναι συνδυασμός που βρίσκεται πολύ συχνά στη Σικελία όπως και τα αυγά αχινών. στο Παλέρμο είναι φημισμένη η pasta con i ricci..και πουλιούνται στους δρόμους 10Ε το μικρό κυπελλάκι..τους κυνηγάω τους αχινούς καμμιά φορά..

Dafni

Member
Κεφαλού

Κεφαλού δεν εμεινα πολύ,κάναμε μια εκδρομούλα από το Παλέρμο και μείναμε μόνο τρεις ώρίτσες.Φάγαμε στο il narmanno,κάναμε τις βόλτες μας,φάγαμε το παγωτό μας και φύγαμε.Το κομμάτι πάνω στη θάλασσα είναι πολύ γραφικό καθώς και ο κεντρικός πεζόδρομος(θυμίζει παλιές ιταλικές ταινίες) .Σίγουρα αξίζει μαι βόλτα δεν ξέρω όμως αν μπορεί να αποτελέσει από μόνη της ένα ξεχωριστό προορισμό.
aimg188.imageshack.us_img188_9175_kefalou1.jpg

aimg188.imageshack.us_img188_3526_kefalou2.jpg

Ταορμίνα

τι μου άρεσε:
-ο κεντρικός πεζόδρομος, τα στριφογυριστά δρομάκια ,τα σκαλάκια ανάμεσά τους.
-η καταπληκτική θέα από διάφορα σημεία κυριως από την πλατεία IX Aprile
-τα όμορφα μπαλκόνια με τα λουλούδια
-μην παραλείψετε να ανεβείτε στο ελληνικό θέατρο

aimg195.imageshack.us_img195_5259_taormina1.jpg

τι δε μου άρεσε:
-το ότι είναι πολύ τουριστική,αν και δεν είχε ακόμα τον τρομερό κόσμο.Ομως δεν ξεφεύγει απο τον κανόνα που θέλει τη μεγαλη ζήτηση να χαμηλώνει την ποιότητα και να αυξάνει τις τιμές

Φαγητό
Και τα δυο βράδια που μειναμε πήγαμε στο da Nino αλλά ήταν κλειστό.Φάγαμε το πρώτο βράδυ στο porta messina και επειδή μας άρεσε πήγαμε εκεί και το δεύτερο.Εχει όμορφη αυλή με τραπεζάκια και μας άρεσε.....Καλές πίτσες και ζυμαρικά.

Δυο πράγματα που μετάνιωσα που δεν έκανα:
-να κατέβω με το τελεφερικ στην θάλασσα.Η θέα από κει πάνω πρεπει να είναι καταπληκτική.Εβλεπα το τελεφερικ να κατεβαίνει και έμοιαζε σα να κρέμεται από τον ουρανό

- δεν ξέρω αν πραγματικά άξιζε αλλά μετανιωσα που δεν ανεβήκαμε ως τον πρωτο ανενεργό κρατήρα που συναντα κανείς 15περιπου χιλιόμετρα μετα το Giarre,τον Sylvestro.Υπάρχουν οργανωμένα τουρ με τζιπ που μπορείς να πας αλλά εμείς φοβηθηκαμε ότι θα ήταν δύσκολο με το αμάξι μας.Στο ξενοδοχειο μας είπαν ότι μεχρι εκεί είναι σχετικά ευκολο να πας .Κριμα που το ποδαράκι μου δεν πάτησε λιγάκι λάβα......

Και μια φωτο από Συρακούσες(η οτύγια είναι πολύ ομορφη)
aimg189.imageshack.us_img189_1173_syrakousses.jpg

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Ναι, έχεις δίκιο
Είναι κρίμα που δεν πήγες με τους ανενεργούς κρατήρες, που δεν είναι και τόσο ανενεργοί, αφού από παντού βγαίνει μια περίεργη ζέστη, μια περίεργη μυρωδιά.
Θα σου έμενε αξέχαστο.
Αλλά μην νοιάζεσαι. Θα ξαναπάς και θα ξαναπάς στα μέρη τούτα... να το θυμάσαι αυτό...

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
το Νορμάννο κάτι μου θυμίζει απέξω αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω πάει. ούτε τη galleria θυμάμαι. 3 μέρες καλά είναι για Cefalu. τη γυρίζεις. καλά περάσατε φαντάζομαι? ελπίζω να πετύχω τη Sapienza τον Ιούνιο να κάνουμε ανταπόκριση για το Νορμάννο..

Samion το "Il Normanno" το τίμησα κι έρχομαι να επιβεβαιώσω τα όσα έχουν γραφτεί...Άψογο σέρβις, υπέροχο το φαγήτο!!!Ήταν το καλύτερο δείπνο που κάναμε μιας και δυστυχώς δεν καταφέραμε να τεστάρουμε το "Il Cambusone" στο Παλέρμο...
Απλά ταλαιπωρηθήκαμε λιγάκι μέχρι να το βρούμε, ακόμα και οι ντόπιοι δεν το ήξεραν ,μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γνώριζα μόνο το όνομα και θεώρησα οτι θα είναι εύκολο να το βρούμε...Είναι σε ένα στενό στον πάνω κεντρικό δρόμο, λίγο πριν βγείς στο Duomo στο αριστερό σου χέρι...Αν θυμάμαι καλά 3 στενά πριν το Duomo, η διεύθυνση του είναι Via Vanni, 9 - 90015 Cefalù PA Italy...Και για να μην την πατήσετε όπως εμείς την πρώτη μέρα είναι ανοιχτά καθημερινές πλην Δευτέρας μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι κι ανοίγει πάλι 19:00 μέχρι περίπου τις 23:00...(εμείς πρώτη μέρα πήγαμε μεσημεράκι μετά το μπάνιο κι ήταν κλειστά)...
Πάντως ξαναλέω vale la pena!!!!!!!!!!:clap:
Περισσότερα όταν με το καλό αξιοθώ να γράψω το story!!!
Τώρα Samion η σειρά σου!!!Περιμένουμε και τη δική σου ανταπόκριση!!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Samion το "Il Normanno" το τίμησα κι έρχομαι να επιβεβαιώσω τα όσα έχουν γραφτεί...Άψογο σέρβις, υπέροχο το φαγήτο!!!Ήταν το καλύτερο δείπνο που κάναμε μιας και δυστυχώς δεν καταφέραμε να τεστάρουμε το "Il Cambusone" στο Παλέρμο...
Απλά ταλαιπωρηθήκαμε λιγάκι μέχρι να το βρούμε, ακόμα και οι ντόπιοι δεν το ήξεραν ,μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γνώριζα μόνο το όνομα και θεώρησα οτι θα είναι εύκολο να το βρούμε...Είναι σε ένα στενό στον πάνω κεντρικό δρόμο, λίγο πριν βγείς στο Duomo στο αριστερό σου χέρι...Αν θυμάμαι καλά 3 στενά πριν το Duomo, η διεύθυνση του είναι Via Vanni, 9 - 90015 Cefalù PA Italy...Και για να μην την πατήσετε όπως εμείς την πρώτη μέρα είναι ανοιχτά καθημερινές πλην Δευτέρας μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι κι ανοίγει πάλι 19:00 μέχρι περίπου τις 23:00...(εμείς πρώτη μέρα πήγαμε μεσημεράκι μετά το μπάνιο κι ήταν κλειστά)...
Πάντως ξαναλέω vale la pena!!!!!!!!!!:clap:
Περισσότερα όταν με το καλό αξιοθώ να γράψω το story!!!
Τώρα Samion η σειρά σου!!!Περιμένουμε και τη δική σου ανταπόκριση!!!
στα στενάκια ομολογώ ότι δεν έχω πάει πολύ για φαγητό, εκτός χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι μ' αρέσει η θάλασσα ή το βουνό μακρυά από πόλη δηλ. θα κοιτάξω να πάω πάντως.
σίγουρα η ιστορία σου θα σπάσει "ταμεία" όπως με εκείνη για Calabria..
υπόσχομαι ανταπόκριση σύντομα..

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
στα στενάκια ομολογώ ότι δεν έχω πάει πολύ για φαγητό, εκτός χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι μ' αρέσει η θάλασσα ή το βουνό μακρυά από πόλη δηλ. θα κοιτάξω να πάω πάντως.
σίγουρα η ιστορία σου θα σπάσει "ταμεία" όπως με εκείνη για Calabria..
υπόσχομαι ανταπόκριση σύντομα..

Θα σπάσει ταμεία αν περιγράψω όλα αυτά που μας συνέβησαν,αλλα επειδή α:θα είναι λίγο piccante , β: θα ξεφύγει απο το ταξιδιωτικό τομέα και γ:δεν θέλω να εκθέσω τον Silvio, θα προσπαθήσω να περιοριστώ σε μια λητή και ταπεινή αφήγηση....

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
μα η Villa Certosa στη Σαρδηνία δεν είναι? τι εννοείς?:shock::shock::shock::shock:
Σςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!Δεν πρέπει να αποκαλύψουμε περισσότερα...Ακούγεται οτι και στη Villa Malfitano οτι συμβαίνουν διάφορα τις ώρες που είναι κλειστή προς το κοινό ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα