• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Οι top 10 κουζίνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση διεθνώς!

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.019
Likes
52.835
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ε με την ίδια λογική και για να φας κοτόπουλο καλό είναι να έχεις μια αλεπού στο σπίτι για να τα πνίγει. Κρεατάκια είναι και τα δύο. Απλώς το χοιρίδιο έχει ασύγκριτα πιο "πυκνή" γεύση και κάνουν κάτι φοβερούς συνδυασμούς στις γαρνιτούρες. Τέλος πάντων το να συμπυκνώνει κανείς την περουβιάνικη κουζίνα στο ένα τουριστικό, εθνικό πιάτο είναι να σαν να λέει ότι η ελληνική κουζίνα είναι η φασολάδα, μιλάμε για πιάτο που δεν το βρίσκεις στα περισσότερα εστιατόρια καν. Η περουβιάνικη κουζίνα είναι ανεξάντλητη και τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι θαλασσινά, συνδυασμός κρεάτων, η απίθανη ποικιλία δημητριακών και πινελιές από τροπικά φρούτα και όχι τα χοιρίδια, τα μυρμήγκια Αμαζονίου, αυτά είναι κυρίως για τους τουρίστες, παρότι είναι νοστιμότατα.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.524
Likes
9.556
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Yorgos said:
Ε με την ίδια λογική και για να φας κοτόπουλο καλό είναι να έχεις μια αλεπού στο σπίτι για να τα πνίγει. Κρεατάκια είναι και τα δύο. Απλώς το χοιρίδιο έχει ασύγκριτα πιο "πυκνή" γεύση και κάνουν κάτι φοβερούς συνδυασμούς στις γαρνιτούρες. Τέλος πάντων το να συμπυκνώνει κανείς την περουβιάνικη κουζίνα στο ένα τουριστικό, εθνικό πιάτο είναι να σαν να λέει ότι η ελληνική κουζίνα είναι το γκρικ σουβλάκι. Η περουβιάνικη κουζίνα είναι ανεξάντλητη και τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι θαλασσινά, συνδυασμός κρεάτων, η απίθανη ποικιλία δημητριακών και πινελιές από τροπικά φρούτα και όχι τα χοιρίδια, τα μυρμήγκια Αμαζονίου, αυτά είναι κυρίως για τους τουρίστες, παρότι είναι νοστιμότατα.
μωρε λεγε λεγε. δεν πειθεις. ο κοσμος ιταλικα θελει...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ε,καλά πως κάνεις έτσι;
Για την Περουβιανή κουζίνα έχασες το χιούμορ σου;
Η κατανάλωση τρωκτικών το προκαλεί αυτό;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.178
Likes
12.785
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
είναι:
ΠΟΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΣ...
και αυτή φυσικά είναι η Ιταλική.
Συμφωνω απολυτα. Το οτι οι περισσοτεροι ξενοι ειναι τελειως κακογουστοι στο φαγητο ειναι γνωστοτατο...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.019
Likes
52.835
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
μωρε λεγε λεγε. δεν πειθεις. ο κοσμος ιταλικα θελει...
Βρε κι εγώ τα θέλω, δεν είπα ποτέ ότι δεν μου αρέσει η κουζίνα τους. Ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν, για θέματα γούστων τι να πείσω; Ότι το πράσινο είναι πιο ωραίο από το πορτοκαλί;

Επαναλαμβάνω πως είναι εύπεπτη, γενικώς υγιεινή και εύκολη, την τιμώ τακτικότατα. Απλά δεν με "απογειώνει", μου αφήνει μια ευχάριστη αλλά κάπως αδιάφορη γεύση. Αν πάω σε εστιατόριο και πληρώσω, είναι για να φάω κάτι που θα μου προκαλέσει τις αισθήσεις, όχι κάτι που είναι απλώς εύγευστο, αυτό το τρώω καθημερινά.

Το ότι είναι όντως εμπορικότατη η ιταλική κουζίνα, δε σημαίνει πως είναι και η καλύτερη. Γι' αυτό ανέφερα την αμερικάνικη, που είναι ακόμη εμπορικότερη και θα συμφωνήσουμε πως δεν είναι και το απαύγασμα της γαστριμαργικής τέχνης.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.812
Likes
7.915
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Σόρι, αλλά πρέπει να είναι κανείς πολύ άσχετος από τις τάσεις της κουζίνας για να μην ξέρει τι εστί περουβιάνικη, ίσως το πιο ιν πράγμα από το Λονδίνο μέχρι το Τόκυο εδώ και πέντε χρόνια (μερικοί από μας την τιμούμε επί δεκαπενταετίας). Για τον Νόμπου έχει πάρει το αυτί σας;
Δεν ξερω αν ειναι in η περουβιανικη κουζινα , αλλά ξερω ότι στο Περού παντου οπου εφαγα ηταν όλα πολύ νόστιμα και καλομαγειρεμένα .
Το αναφερω και στην ιστορια που εχω γραψει ότι εξεπλάγην με τη κουζίνα τους , η αληθεια είναι ότι δεν το γνωριζα , την κατατάσσω στις καλίτερες απο τις χωρες που εχω επισκεφτεί
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.019
Likes
52.835
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ορίστε ο άνθρωπος ο σωστός...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν και εν γένει τείνω προς τη θεώρηση του Γιώργου,οφείλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου για χάρη της διαλεκτικής.

Έτσι,σε ότι αφορά τη γεύση υπάρχει μια κατηγοριοποίηση στον γενικό πληθυσμό που ξεκινάει από τους non-tasters και καταλήγει στους supertasters με τη μεγαλύτερη μερίδα να βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα (25-50-25 περίπου).Αυτά προφανώς δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου αλλά αναφέρομαι σε επιστημονικές μελέτες.

Έτσι,το ότι οι περισσότεροι αρέσκονται σε "εύκολες" κουζίνες δεν έχει να κάνει με το ότι δεν εκτιμούν σωστά τις υπόλοιπες,αλλά πιθανόν με το ότι αδυνατούν να τις εκτιμήσουν.Αυτό έχει να κάνει με το εύρος γεύσεων που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί όπως και με το συνδυασμό αυτών.

Συμπερασματικά,μεγάλες μερίδες πληθυσμού εκτιμούν πιο βατές κουζίνες που όλοι σε κάποιο βαθμό μπορούν να αντιληφθούν,ενώ πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις τείνουν να εξάπτουν πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους (γλώσσες βασικά,αυτό είναι το αισθητήριο όργανο).


υ.γ. Γιώργο η δυσανεξία της γεύσης σου στο αλκοόλ και τον καφέ είναι βασικά δείγματα supertaster.Για κάποιο περίεργο λόγο όσοι μπορούν να γευτούν μεγάλο εύρος γεύσεων εμφανίζουν πρόβλημα με αυτά.Πως τα πας με το πράσινο τσάι,τη σόγια και το ανθρακικό;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.019
Likes
52.835
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το πράσινο τσάι είναι ίσως το μόνο πράγμα στον κόσμο που μου προκαλεί εμετό, η σόγια δεν μου αρέσει και το ανθρακικό νιώθω ότι μου αφαιρεί τη γεύση από οτιδήποτε κι αν πίνω (δεν υπάρχουν και μπλε Φάντα στο εξωτερικό, μεγάλο πρόβλημα). Καλά για καφέ και αλκοόλ δεν το συζητώ, παρότι γενικώς τρώω πράγματα που πολύς κόσμος θεωρεί αηδία.
Φοβερά χρήσιμη η παράθεσή σου (πώς το' παθες...)... Είμαι και επισήμως supertaster...

Άλλα πραγματάκια για τους supertasters (συμπίπτω σε όλα, μα σε όλα):



  • Body type has been found to be closely related to ability to taste. Supertasters tend to be thinner and have less cardiovascular problems due to dislike of fatty foods.

  • The term “supertaster” was first coined by Psychologist Linda Bartoshuk and her colleagues in the 1990s. In their research, they noticed some people tested in their experiments seemed to have a much higher taste response. However, they only coined the phrase and further studied the differences between taste sensitivity; the difference in ability to distinguish taste strengths had already been discovered. Specifically, work was done about 70 years previous by A.L. Fox, a chemist, who noticed that some people reported phenylthiocarbamide (PTC) as being bitter, while others couldn’t taste it. Later, Roland Fischer, in the 1960s, discovered that PROP, which was later used by Linda Bartoshuk for her research, could not be tasted by non-tasters and by some medium tasters, but was extremely bitter to supertasters.

  • Though supertasters have a significantly lower risk of developing cardiovascular and weight problems, they run a much higher risk of colon, gynecological, and other cancers than non-supertasters. This is thought to be due to a drastically limited intake of green vegetables, due to their disgusting taste to supertasters.

  • Women are much more likely to be supertasters than men (35% of Women vs 15% of Men)

  • Asians are much more likely to be supertasters than the rest of the world

  • Caucasian males have the lowest rate of supertasters of any known group.

  • In The Simpsons episode “Father Knows Worst”, Homer eats a stick of burning coals and becomes a supertaster.

  • The alternative rock band They Might Be Giants has a song called “John Lee Supertaster” about John Lee, a supertaster and the bass player for the rock band Muckaferguson, who “can’t drink coffee or beer” and “loves ice cream and pie”.

How to Tell if You are a Supertaster

Ο καλύτερος cocktail maker στον κόσμο είναι Ασιάτης (Ιάπωνας φυσικά), super taster και... δεν πίνει αλκοόλ (μου το' πε φίλη γευσιγνώστης, κριτικός σε διαγωνισμούς κοκτέιλ).
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άλλα πραγματάκια για τους supertasters (συμπίπτω σε όλα, μα σε όλα):



  • Women are much more likely to be supertasters than men (35% of Women vs 15% of Men)

  • Asians are much more likely to be supertasters than the rest of the world

  • In The Simpsons episode “Father Knows Worst”, Homer eats a stick of burning coals and becomes a supertaster.
Άρα είσαι ο Homer Simpson,τρανσέξουαλ,από την Μπανγκόκ.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
10.019
Likes
52.835
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νομίζω ότι το' χω αναφέρει κι αλλού αλλά (για να επανέλθω ον τόπικ)από τις πιο διαδεδομένες στις δυτικές χώρες είναι η βιετναμέζικη, που δεν την βλέπω πουθενά στην Ελλάδα. Στο Μάλι ας πούμε, τα βιετναμέζικα ήταν όσα και τα κινέζικα, στο Ταλίν είχε παντού, στο Παρίσι (γαλλική αποικία ήταν άλλωστε το Βιετνάμ), γίνεται όργιο βιετναμέζικων, στο Βερολίνο έχω φάει το καλύτερο βιετναμέζικο της ζωής μου κι είχα και πολλά να διαλέξω. Εδώ (Ελλάντα) γιοκ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μηνύματα
910.811
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom