Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα; Βοηθήστε την Αθηναία :P

alma

Member
Ανάλογα τι θέλεις να δεις,πρέπει να μας πεις για να σου πούμε...

Γυρίζω επανειλλημένως εδώ και χρόνια τη Μακεδονία κι έχει απίστευτα διαμαντάκια,ανερχόμενα μέρη που σε λίγα χρόνια δεν θα είναι τόσο φθηνά,ούτε με τόσο λίγο κόσμο....

Το μόνο που περιφρονούσα ως πέρυσι(πολύ κακώς έκανα) είναι η Π.Ε.Κιλκίς...

Η πόλη μπορεί να μην λέει πολλά(πλην κάποιων γραφικών σημείων όπως ο λόφος Αγίου Γεωργίου) αλλά είναι κάλλιστη βάση για να εξερευνήσεις γύρω αξιοθέατα όπως καταρράκτες Σκρα, Γουμένισσα, πανέμορφα και καταπράσινα χωριά του νομού,λίμνες,ιστορικές τοποθεσίες,αρχαιολογικά ευρήματα κλπ...Επίσης έχει καλά ξενοδοχεία σε απίστευτες τιμές γεγονός που την κάνει ελκυστική ακόμα και σε πολίτες γειτονικών χωρών χαμηλότερων εισοδημάτων....

Αν τώρα πας με ομορφιά/γραφικότητα πόλεων/πόλεων με σημαντικά αξιοθέατα στις ίδιες τις πόλεις κι όχι μόνο πέριξ αυτών τότε πάνω-κάτω συμφωνώ με @Sassenach77 ....Αν και συμπαθώ και Καβάλα...

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αν και συμπαθώ και Καβάλα...
Η Καβάλα είναι όμορφη και γραφική, αλλά είναι τελείως ψόφια, ακόμα και τα Σ/Κ! Και τόσα χρόνια απορώ πως γίνεται αυτο....

alma

Member
Η Καβάλα είναι όμορφη και γραφική, αλλά είναι τελείως ψόφια, ακόμα και τα Σ/Κ! Και τόσα χρόνια απορώ πως γίνεται αυτο....
Παρόλα αυτά κάποιες ταβέρνες στην Καβάλα,ειδικά ψαροταβέρνες καταφέρνουν να είναι ακριβές κ να βγαίνουν εδώ κ χρόνια...Κ έχουν κ κόσμο σχετικά(ίσως ντόπιους;; )....Μου έκανε εντύπωση όσες φορές έφαγα εκεί...

Όντως πάντως Σέρρες,Δράμα κλπ είναι πιο ζωντανές...

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Παρόλα αυτά κάποιες ταβέρνες στην Καβάλα,ειδικά ψαροταβέρνες καταφέρνουν να είναι ακριβές κ να βγαίνουν εδώ κ χρόνια...Κ έχουν κ κόσμο σχετικά(ίσως ντόπιους;)....Μου έκανε εντύπωση όσες φορές έφαγα εκεί...

Όντως πάντως Σέρρες,Δράμα κλπ είναι πιο ζωντανές...
Για φαγητό θα βρεις σε όλες τις πόλεις. Για ζωντάνια όμως δύσκολα. Ακόμα και η Καστοριά είναι πιο ζωντανή απο τη Καβάλα τα Σαβ/κα....

alma

Member
Για φαγητό θα βρεις σε όλες τις πόλεις.
Μωρέ ωραιότατο φαγητό έχουν στη Μακεδονία.Απλώς θυμάμαι την Καβάλα ακριβή (στις ψαροταβέρνες ειδικά)σε σχέση με άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Είχε τιμές παραπλήσιες Αθήνας,δεν ξέρω αν παραμένει έτσι...

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μωρέ ωραιότατο φαγητό έχουν στη Μακεδονία.Απλώς θυμάμαι την Καβάλα ακριβή (στις ψαροταβέρνες ειδικά)σε σχέση με άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Είχε τιμές παραπλήσιες Αθήνας,δεν ξέρω αν παραμένει έτσι...
Έχω καιρό να βγώ για φαγητό στη Καβάλα. Μόνο για καφέ και βόλτα πάω πλέον, δλδ απογεύματα...

paefstra

Member
Η υποτονικοτητα της Μακεδονιας εχω την αποψη οτι οφειλεται εν μερει και στο λιγοτερο διαθεσιμο εισοδημα λιγω των τρελων ποσων που πληρωνουν ετησιως σε θερμανση. Παντως οι ταβερνες δουλευουν, τρωνε! Αυτο δεν το κοβουν, γιατι δεν εχεις και τι αλλο να κανεις.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Η υποτονικοτητα της Μακεδονιας εχω την αποψη οτι οφειλεται εν μερει και στο λιγοτερο διαθεσιμο εισοδημα λιγω των τρελων ποσων που πληρωνουν ετησιως σε θερμανση. Παντως οι ταβερνες δουλευουν, τρωνε! Αυτο δεν το κοβουν, γιατι δεν εχεις και τι αλλο να κανεις.
Τρελά ποσά δεν πληρώνει κανένας για θέρμανση στην επαρχία. Το τι εισοδήματα υπάρχουν είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως είναι γεγονός οτι παράδειγμα στη Καστοριά χρειάζονται θέρμανση απο τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο μερικές φορές, ενώ πχ στη Θεσσαλονίκη απο Νοέμβριο έως και Μάρτιο.

Το θέμα φαγητό=διασκέδαση έχει περάσει γενικώς παντού πλέον, δεν είναι όπως παλιά που το έξω ήταν για ποτό και όχι για φαγητό. Στην επαρχία το φαγητό πάντα το είχαν σε υψηλή εκτίμηση... Τι μου θυμίζεις τώρα, ασε να μην πω... :haha:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ανεβαίνεις αυθημερόν Καστοριά κ περνάς εκεί 2 βραδια. Τό πρώτο απόγευμα που έχετε φτάσει κουρασμένοι μένετε στην πόλη κ μπορείτε χαλαρά να κάνετε την παραλίμνια διαδρομή, είναι περίπου 7km περπάτημα .
Είπα να μην το σχολιάσω στην αρχή, αλλά θα σκάσω αν δεν το κάνω... Καλά βρε, θα κάνουν 500 χλμ απο την Αθήνα και τους βάζεις να κάνουν και άλλα 7 χλμ παραλίμνια με τα πόδια τη ίδια μέρα;... Ούτε εγώ δεν θα το έκανα αυτό, λέμε τώρα... :lol:

gt13

Member
Είπα να μην το σχολιάσω στην αρχή, αλλά θα σκάσω αν δεν το κάνω... Καλά βρε, θα κάνουν 500 χλμ απο την Αθήνα και τους βάζεις να κάνουν και άλλα 7 χλμ παραλίμνια με τα πόδια τη ίδια μέρα;... Ούτε εγώ δεν θα το έκανα αυτό, λέμε τώρα... :lol:
Μπορεί να είναι hikers οι άνθρωποι 😋😋

Πιο πολύ ενημερωτικά το έγραψα για να ξέρουν τί τους περιμένει αν ξεκινήσουν!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.937
Μέλη
39.650
Νεότερο μέλος
Giorgos K4

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom