• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μονιμη κατοικια στο εξωτερικο??

Θα φεύγατε από την Ελλάδα για μόνιμη κατοικία έξω?

• Ναι, όπου φύγει φύγει.

Votes: 162 85,3%
  • Όχι, θα μείνω εδώ.

Votes: 28 14,7%

• Total voters
    190

Jkh

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Μιανμάρ-Καμπότζη
Παιδια οι σκεψεις σας ειναι απιστευτες!Εχω κ γω εγω αυτο μικροβιο και οταν ακουω τοσους ανθρωπους να χουν τα ιδια ονειρα με μενα , μου φαινεται πως ολα μπορουν να γινουν ευκολοτερα!

Οσον αφορα το που θα εμενα μονιμα η Βιεννη ειναι στα τοπ των επιλογων μου.Γενικως οι χωρες της κεντρικης Ευρωπης εχουν ενα πολυ καλο "πακετο" για καποιον που θελει να ζησει καπου αλλου μονιμα.

Η Ελλαδα ειναι μονο για τουρισμο.Οταν ελεγα στους Αυστριακους οτι εδω ο μισθος ειναι 700 νομιζαν πως τους κανω πλακα και γελαγανε!Αυτο ειναι βεβαιο αφου εκει ο κατωταος μισθος ειναι 1200.

Blondeamon

Member
Εγω έφυγα φέτος απο Ελλάδα για Εδιμβούργο και διαπιστώνω οτι εδώ είναι πολύ καλύτερη η ποιότητα ζωής, η φύση και το πράσινο γύρω σου, η εύρεση δουλειάς και οι μισθοί και η διασκέδαση.

Αν όλα πανε καλά δουλειά εδώ απο του χρόνου μετα το πτυχίο και μόνιμη ζωή.

Kate7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Europe roadtrip by moto
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Λοιπόν .. κι εγώ στην Βιέννη θα έμενα!!!
Σαν πολλοί δεν μαζευτήκαμε ????? :lol:

neraida

Member
εγω θα παω στην Ρωμη τον Μαρτιο να ψαξω για δουλεια απο κοντα... δεν ξερω αν θα κατσει τουλαχιστον θα προσπαθησω...

δεν ξερω αν θα ειναι καλυτερα, τουλαχιστον θα ειναι μια αλλαγη, μια εμπειρια..

φανταζομαι οτι θα ειναι καλυτερα απο την κατασταση στην Αθηνα και απο την ελληνικη νοοτροπια ..

neraida

Member
δυστυχως στην ελλαδα μας εχουν εμφυσησει σε αυτην την νοοτροπια: σπουδασε, κανε μεταπτυχιακο, βρες δουλεια καλη (δηλ. τρελο αγχος + τρεξιμο) ή μπες στο Δημοσιο, μετα παρε αυτοκινητο + σπιτι (δηλ. δανειο, δανειο, δανειο) μετα κανε κ 2 παιδια (παρολο που δεν ξερεις αν θες), κ μετα περιμενε να πεθανεις....βεβαια σε αυτο συμβαλει κ η ιδια η κοινωνια, κ η κατασταση που υπαρχει στην χωρα μας με την δηθεν δωρεαν (εδω γελαμε) παιδεια, υγεια, περιθαλψη κλπ....που σημαινει οτι αν εισαι ενας απλος σερβιτορος, πιθανως να δουλευει χωρις ασφαλιση, με υγειονομικη περιθαλψη τρισαθλια (ακομα κ αν ειναι ασφ. στο ΙΚΑ) και που για να μεγαλωσει οικογενεια;;;; ας το αφησουμε καλυτερα......
ποσο συμφωνω μαζι σου.. :roll:

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
είναι πολλά μέρη στο εξωτερικό που μου αρέσουν πολύ
και θα ήθελα να επισκεφθώ.. αλλά για μόνιμη κατοικία
δεν ξέρω που θα μπορούσα να μείνω.
ίσως σκωτία, ίσως ελβετία, ίσως νότια γαλλία
αλλά αυτό που θα ήθελα και είναι και πιο εφικτό να
πραγματοποιηθεί είναι να φύγω από την αθήνα και να πάω
να ζήσω στην επαρχία! (μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν θα το πίστευα
ότι θα το έλεγα ΕΓΩ αυτό ποτέ)

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
εγω θα παω στην Ρωμη τον Μαρτιο να ψαξω για δουλεια απο κοντα... δεν ξερω αν θα κατσει τουλαχιστον θα προσπαθησω...

δεν ξερω αν θα ειναι καλυτερα, τουλαχιστον θα ειναι μια αλλαγη, μια εμπειρια..

φανταζομαι οτι θα ειναι καλυτερα απο την κατασταση στην Αθηνα και απο την ελληνικη νοοτροπια ..
καλή επιτυχία!!! θα περιμένουμε εντυπώσεις από συνθήκες/νοοτροπίες/δυσκολίες κλπ κλπ!

Mexicano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico-USA-Guatemala
Ταξίδι-Όνειρο
America Latina
Εγώ το επιχείρησα!Είμαι στο Βόρειο Μεξικό το οποίο είχα ήδη επισκεφθεί άλλες δύο φορές.
'Εχω νοικιάσει ένα δωμάτιο,όμως υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες στο να βρει κάποιος δουλειά,κυρίως επειδή είμαι ξένος.
Τα μαγαζιά θέλουν άδεια εργασίας και όταν πας να βγάλεις σου λένε πως για να βγάλεις άδεια εργασίας πρέπει να έχεισ ήδη δουλειά.
Ήρθα με τεράστια αισιοδοξία,βλέπω όμως ότι τα πράγματα δεν π'ανε καλά και πρέπει αυτό να αλλάξει.
Δεν άντεχα άλλο την Ελληνική μιζέρια και ΕΠΡΕΠΕ να κάνω αυτό που έλεγε η καρδιά μου και όχι η λογική έστω και ουσιαστικά χωρίς λεφτα
Επιμένω όμως ακόμα να ακολουθήσετε και εσείς την καρδιά σας.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου στο Ταξιδεύοντας...
Να είστε καλά και να περνάτε καλά όπου και να είστε!:xmas_wink:

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
παρόλες τις δυσκολίες εύχομαι σύντομα να ξεπεραστούν ολα και να ζήσεις το ονειρό σου στο έπακρο! θα περιμένουμε τις εμπειρίες σου!

IRIDA

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
εγω παλι (στα 30 μου!!) λεω να αφησω την δουλεια μου .. προς την ανοιξη να παρω μερος σε καποιο εθελοντικο προγραμμα που παντα ηθελα προς ασια μερια .. και τον σεπτεμβρη να κατευθυνθω προς ολλανδια (που την λατρευω) να ξεκινησω ενα master και αν ολα πανε καλα να μεινω μονιμα!!!!!!!! :xmas_biggrin: ελπιζω να τα καταφερω!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα