Μια βόλτα στα νησιά μαζί σου, μια βόλτα στην άγονη γραμμή

thanos75

Member
Μηνύματα
1.478
Likes
3.854
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Είναι όντως, δίνοντας πράγματα & συναισθήματα που μόνο τα μικρά νησιά μπορούν!

Σωστή παρατήρηση, είναι μια αρχιτεκτονική κατηγορία και αυτή, παρόμοια είδα και στα ορεινά χωριά της Λευκάδας.

Να είσαι πάντα καλά σ' ευχαριστώ, ακολουθούν και τα ακόμη πιο ωραία του Ιονίου, μείνε συντονισμένος. 😎


Μη βάζεις ιδέες στους παρανοϊκούς που διαβάζουν αυτή την ιστορία, θα με κράξουν που δεν έχω πάει ακόμα... :haha:
Χωρις πλάκα κι εγώ πέτυχα αυτό το όνομα πρόσφατα ψάχνοντας το Ιόνιο και θυμάμαι που έλεγε για το μοναστήρι.

Πήγα πρόσφατα ναι, πριν δύο χρόνια για την ακρίβεια, οι μόνες εκδρομές όμως που έχω να θυμάμαι με πλωτά μέσα είναι προς τις «διασημότητες» του νησιού.
Τώρα βέβαια επειδή μ' εβαλες στον πειρασμό να ψάξω, βλέπω ένα γραφείο που ονομάζεται messinia sailing και έκανε τη συγκεκριμένη εκδρομή, αν και το πρόσφατο άρθρο που βρήκα τα λέει αλλιώς...
Πλάκα πλάκα το είχα βρει χθες το άρθρο που παρέθεσες. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με την ιστορία των μικρών αυτών νησιών και ειδικά με την τόσο άγνωστη πτυχή των Ιταλών στρατιωτών που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο εκεί (θυμίζει λίγο η ιστορία τους την αντίστοιχη του ναυαγίου Όρια στα ανοιχτά της Αττικής με τους αιχμάλωτους Ιταλούς στρατιώτες που πνίγηκαν γυρνώντας από τα Δωδεκάνησα όταν τα νησιά έπεσαν στα χέρια των Γερμανών το 1943 μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας- Το ναυάγιο του Όρια με 4000 Ιταλούς αιχμαλώτους κοντά στο Σούνιο. Τους μετέφεραν οι Γερμανοί και απέκρυψαν την τραγωδία. Τα ευρήματα στο βυθό και την παραλία (βίντεο)).
Γκούγκλαρα και το messinia sailing και πραγματικά σε ευχαριστώ που μου έστειλες το όνομα του γραφείου. Φαίνεται ότι την κάνει που και που την εκδρομή προς τις Στροφάδες, στο πλαίσιο όμως 7ημερης κρουαζιέρας με ιστιοπλοικό, αλλά πρέπει λέει να κλείσεις ένα μήνα νωρίτερα τουλάχιστον (και καιρού βοηθούντος εννοείται;)). Θα είναι πάντως πραγματικά μοναδική εμπειρία η επίσκεψη σε αυτό το τόσο απομονωμένο (παίζει ίσως να είναι και το πλεόν απομονωμένο- μαζί ενδεχομένως με τη Γαύδο) σημείο της ελληνικής επικράτειας!
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.462
Likes
21.745
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αυτός θα ναι πιστεύω ο ένας λόγος.
Επίσης μιλάμε για νησιά με άλλου είδους τουρισμό και αρκετά μεγαλύτερα πορτοφόλια, σκαφάτους κτλ, οπότε ίσως παίζει και αυτός ο παράγοντας ρόλο, δε ξέρω.

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα σε όλα τα μικρά νησιά του Ιονίου οφείλω να πω κάπου εδώ. Διαπόντια, Μεγανήσι και φυσικά Παξούς & Ιθάκη. Κι αν στα δύο τελευταία βρήκα λύση με καλό ψάξιμο ή επίσκεψη εκτός σεζόν για παράδειγμα στους Παξούς, στα υπόλοιπα αναγκάστηκα να τα σκάσω μιας και δεν υπήρχε άλλος τρόπος, ούτε πήγα με αυτοκίνητο για να δοκιμάσω τη λύση του ελεύθερου κάμπινγκ όπως λες κάτι αιώνες μετά απ΄την τελευταία φορα...
Μιλάμε για κόστος δωματίου σε Μαθράκι & Οθωνούς Ιούνιο μήνα μεγαλύτερο απ' ότι τον Αύγουστο στη Φολέγανδρο!
Ακριβό το Ιόνιο. :(
Τη δεκαετία του '00 που ξεκίνησα να επισκέπτομαι το Ιόνιο, οι μόνοι που μου την έσπασαν πραγματικά ήταν οι Παξινοί... Ήταν πανάκριβα σε σχέση με Λευκάδα και Κεφαλονιά που είχα πάει ήδη και ναι μεν ήταν ακριβό το Ιόνιο απο τότε, αλλά οι Παξινοί την είχα δει κάπως, και εξακολουθούν να την βλέπουν πολύ high society, ακριβώς λόγο του τουρισμού που πάει εκεί όπως είπες, που η συμπεριφορά τους κιόλας ήταν απαράδεκτη! Δύο φορές επιχείρησα να πάω και τα παράτησα αλλάζοντας προορισμό γιατί είχα εκνευριστεί κυρίως απο τη συμπεριφορά τους... Μη σώσω και πάω, και σιγά να μην τους κάνω και μάγκες τους αγενέστατους!

Βλέπω φωτογραφίες απο το Μεγανήσι και την Ερεικούσα και τα νοσταλγώ... ήταν παράδεισος πραγματικά!!! Δεν είχαν σχεδόν καθόλου τουρισμό τότε. Ότι πιο αγνό έχω δει σε νησί, σε σχέση πάντα με τα μεγάλα νησιά του Ιονίου! Στο Κάλαμο δεν έχω πάει και θα μπει στα υπ 'οψιν αν αξιωθώ να πάω προς το Ιόνιο ξανά :)

Τα Ιόνια νησιά πάντως, απ' όλες τις πλευρές, μου αρέσουν τρελά!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.982
Likes
10.277
Συγκλονιστικο αρθρο!
Γι'αυτο κατι παππουδια μας ελεγαν οταν πηγαιναμε για μπανιο προς Θυμαρι, Χαρακα και περιξ "αν ειναι δυνατον πώς πάτε να κολυμπησετε σε αυτο μερος?"
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.503
Likes
50.334
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
οι Παξινοί την είχα δει κάπως, και εξακολουθούν να την βλέπουν πολύ high society, ακριβώς λόγο του τουρισμού που πάει εκεί όπως είπες
Δε ξέρω, γεγονός είναι πως δεν αντιμετώπισα κακή συμπεριφορά ωστόσο αντιλαμβάνομαι αυτό που λες, το νησί είναι λίγο κάπως για όλους αυτούς τους λόγους. Γι' αυτό και η επίσκεψη μου έγινε εκτός τουριστικής σεζόν, το τελευταίο ΣΚ του Σεπτέμβρη συγκεκριμένα.

Βλέπω φωτογραφίες απο το Μεγανήσι και την Ερεικούσα και τα νοσταλγώ... ήταν παράδεισος πραγματικά
Ότι πιο αγνό έχω δει σε νησί, σε σχέση πάντα με τα μεγάλα νησιά του Ιονίου!
Τα Ιόνια νησιά πάντως, απ' όλες τις πλευρές, μου αρέσουν τρελά!
Συμφωνώ και μ' αυτό.
Μπορεί να 'μαι τρελός με το Αιγαίο και τα νησιά του, ωστόσο οφείλω να πω πως βρήκα πολύ αξιόλογα τα μικρά του Ιονίου, παρόλο που ξεφεύγουν σε θέματα τιμής όπως έγραψα και αναλυτικά στις εξιστορίσεις μου. Βασικά ότι μου άρεσε περισσότερο ήταν αυτά, με Παξούς και Ιθάκη να έχουν την πρωτοκαθεδρία όπως είναι λογικό, τρομερά νησιά και τα δύο.

Τώρα που το θυμάμαι είχα αφήσει κι ένα war στη μέση, μήπως είναι η ευκαιρία να επανέλθω; :cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.579
Μηνύματα
902.051
Μέλη
39.315
Νεότερο μέλος
Alexandra 98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom