Μια βόλτα στα νησιά μαζί σου, μια βόλτα στην άγονη γραμμή

thanos75

Member
Μηνύματα
1.478
Likes
3.853
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Είναι όντως, δίνοντας πράγματα & συναισθήματα που μόνο τα μικρά νησιά μπορούν!

Σωστή παρατήρηση, είναι μια αρχιτεκτονική κατηγορία και αυτή, παρόμοια είδα και στα ορεινά χωριά της Λευκάδας.

Να είσαι πάντα καλά σ' ευχαριστώ, ακολουθούν και τα ακόμη πιο ωραία του Ιονίου, μείνε συντονισμένος. 😎


Μη βάζεις ιδέες στους παρανοϊκούς που διαβάζουν αυτή την ιστορία, θα με κράξουν που δεν έχω πάει ακόμα... :haha:
Χωρις πλάκα κι εγώ πέτυχα αυτό το όνομα πρόσφατα ψάχνοντας το Ιόνιο και θυμάμαι που έλεγε για το μοναστήρι.

Πήγα πρόσφατα ναι, πριν δύο χρόνια για την ακρίβεια, οι μόνες εκδρομές όμως που έχω να θυμάμαι με πλωτά μέσα είναι προς τις «διασημότητες» του νησιού.
Τώρα βέβαια επειδή μ' εβαλες στον πειρασμό να ψάξω, βλέπω ένα γραφείο που ονομάζεται messinia sailing και έκανε τη συγκεκριμένη εκδρομή, αν και το πρόσφατο άρθρο που βρήκα τα λέει αλλιώς...
Πλάκα πλάκα το είχα βρει χθες το άρθρο που παρέθεσες. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με την ιστορία των μικρών αυτών νησιών και ειδικά με την τόσο άγνωστη πτυχή των Ιταλών στρατιωτών που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο εκεί (θυμίζει λίγο η ιστορία τους την αντίστοιχη του ναυαγίου Όρια στα ανοιχτά της Αττικής με τους αιχμάλωτους Ιταλούς στρατιώτες που πνίγηκαν γυρνώντας από τα Δωδεκάνησα όταν τα νησιά έπεσαν στα χέρια των Γερμανών το 1943 μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας- Το ναυάγιο του Όρια με 4000 Ιταλούς αιχμαλώτους κοντά στο Σούνιο. Τους μετέφεραν οι Γερμανοί και απέκρυψαν την τραγωδία. Τα ευρήματα στο βυθό και την παραλία (βίντεο)).
Γκούγκλαρα και το messinia sailing και πραγματικά σε ευχαριστώ που μου έστειλες το όνομα του γραφείου. Φαίνεται ότι την κάνει που και που την εκδρομή προς τις Στροφάδες, στο πλαίσιο όμως 7ημερης κρουαζιέρας με ιστιοπλοικό, αλλά πρέπει λέει να κλείσεις ένα μήνα νωρίτερα τουλάχιστον (και καιρού βοηθούντος εννοείται;)). Θα είναι πάντως πραγματικά μοναδική εμπειρία η επίσκεψη σε αυτό το τόσο απομονωμένο (παίζει ίσως να είναι και το πλεόν απομονωμένο- μαζί ενδεχομένως με τη Γαύδο) σημείο της ελληνικής επικράτειας!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.575
Μηνύματα
901.987
Μέλη
39.314
Νεότερο μέλος
SACHRYSA12HRY

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom