alma
Member
Ο καιρός άρχισε να χαλάει και το μικρό 6 μελες γκρουπάκι που αποτελούνταν από εμάς ένα ζευγάρι Άγγλων και ένα Πορτογάλων αρχισε να τουρτουρίζει και να μπαίνει σιγά-σιγά στο πουλμανάκι. Οι επόμενες στάσεις σε miradouro ήταν λίγο μαρτυρικές γιατί το κρύο είχε αρχίσει να γίνεται αφόρητο. Ακόμα και οι Άγγλοι γκρίνιαζαν …Έτσι κατευθυνθήκαμε προς το Ribeiro Frio ή ψυχρό ποτάμι. Όνομα και πράγμα. Σαν τοποθεσία ήταν όμορφο, πράσινο και αρκετά συμπαθητικό σαν οικισμός. Το βασικό αξιοθέατο της περιοχής ήταν το εκτροφείο πέστροφας και οι μικρές λιμνούλες ανάμεσα στα δέντρα. Δυστυχώς μια και το τοπικό πρακτορείο δεν μας είχε προειδοποιήσει για τις καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίζαμε, όλοι είμαστε ελαφριά ντυμένοι. Έτσι κατευθυνθήκαμε προς το καφέ της περιοχής, ψάχνοντας ένα μέρος να χωθούμε. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Σαν να μεταφερθήκαμε σε άλλη χώρα, άλλη πόλη, άλλη εποχή, άλλη χρονική περίοδο. Ένας ζεστός χώρος όπου κυριαρχούσε το ξύλο και έμοιαζε με κάτι μεταξύ σαλούν και μπαρ παλιάς εποχής. Πιάσαμε θέση κοντά στο τζάκι όπου το χρυσοκόκκινο χρώμα της φλόγας του έμοιαζε σωτήριο για μας. Κάτσαμε στα ξύλινα καρεκλάκια και περιμέναμε ώσπου ένας συμπαθητικός μικρόσωμος κύριος ήρθε να πάρει παραγγελία. Ζητήσαμε ζεστό τσάι και πιάσαμε κουβέντα, την οποία διέκοψαν μερικοί Άγγλοι από άλλο γκρουπ που μόλις είχαν φτάσει στην περιοχή. Μερικοί φορούσαν σανδάλια και μπήκαν μέσα τρέμοντας από το κρύο.
‘’Oh, it’s really cold, isn’t it?” μου είπε μια Αγγλίδα που πήρε θέση δίπλα μου στο τζάκι.
Άστα να πάνε φίλη μου.
Εκείνη την ώρα θυμήθηκα ότι ο Pedro, ο οδηγός μας έλεγε συνέχεια στο πούλμαν: “No, it is not cold.” Μετά από ώρα είχε παραδεχτεί ότι είχε κρύο, αλλά μόνο σήμερα στην περιοχή.
Ο ιδιοκτήτης του μικρού μπαρ, όπου βρήκαμε καταφύγιο όμως , είχε άλλη γνώμη.
<<Πάντα έχει κρύο, εδώ πάνω>> είπε κουνώντας το κεφάλι.
Φύγαμε από το μπαράκι και φτάσαμε τρέμοντας ως το βανάκι για την επιστροφή. Το βράδυ είχαμε πυρετό και καμία διάθεση για έξοδο.
Σαν να μεταφερθήκαμε σε άλλη χώρα, άλλη πόλη, άλλη εποχή, άλλη χρονική περίοδο. Ένας ζεστός χώρος όπου κυριαρχούσε το ξύλο και έμοιαζε με κάτι μεταξύ σαλούν και μπαρ παλιάς εποχής. Πιάσαμε θέση κοντά στο τζάκι όπου το χρυσοκόκκινο χρώμα της φλόγας του έμοιαζε σωτήριο για μας. Κάτσαμε στα ξύλινα καρεκλάκια και περιμέναμε ώσπου ένας συμπαθητικός μικρόσωμος κύριος ήρθε να πάρει παραγγελία. Ζητήσαμε ζεστό τσάι και πιάσαμε κουβέντα, την οποία διέκοψαν μερικοί Άγγλοι από άλλο γκρουπ που μόλις είχαν φτάσει στην περιοχή. Μερικοί φορούσαν σανδάλια και μπήκαν μέσα τρέμοντας από το κρύο.
‘’Oh, it’s really cold, isn’t it?” μου είπε μια Αγγλίδα που πήρε θέση δίπλα μου στο τζάκι.
Άστα να πάνε φίλη μου.
Εκείνη την ώρα θυμήθηκα ότι ο Pedro, ο οδηγός μας έλεγε συνέχεια στο πούλμαν: “No, it is not cold.” Μετά από ώρα είχε παραδεχτεί ότι είχε κρύο, αλλά μόνο σήμερα στην περιοχή.
Ο ιδιοκτήτης του μικρού μπαρ, όπου βρήκαμε καταφύγιο όμως , είχε άλλη γνώμη.
<<Πάντα έχει κρύο, εδώ πάνω>> είπε κουνώντας το κεφάλι.
Φύγαμε από το μπαράκι και φτάσαμε τρέμοντας ως το βανάκι για την επιστροφή. Το βράδυ είχαμε πυρετό και καμία διάθεση για έξοδο.