• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο μόνη ή με γκρουπ;

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Παρίσι χριστούγεννα
Και φυσικά για να μπορούμε να συγκρίνουμε(περιοχή κτλ) θα έπρεπε να έχουμε το όνομα του ξενοδοχείου που θα πήγαινε το πρακτορείο και tο ξενοδοχείο που έκλεισες.
Την σύγκριση θα την κάνουμε όταν γυρίσω με το καλό, τότε θα αναρτήσω όλες τις λεπτομέρειες. Όμως ούτε τώρα ούτε τότε δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν ότι ο δικός μου τρόπος είναι ο πιο σωστός ή ότι ο άλλος που πήγε με πρακτορείο έκανε λάθος, ο καθένας αποφασίζει με διαφορετικά κριτήρια και γι' αυτόν η δική του επιλογή είναι η σωστή.

Δικαίωμα σου μην δίνεις τα ονόματα αλλά είναι υπερβολικό.
Υπάρχουν υπερβολικά δικαιώματα ανθρώπων;

HummingBird

Member
Την σύγκριση θα την κάνουμε όταν γυρίσω με το καλό, τότε θα αναρτήσω όλες τις λεπτομέρειες.
Τη σύγκριση την κάνεις πριν πας κάπου, ώστε να αποφύγεις τυχόν απογοήτευση. Αν μας έλεγες ποιο ξενοδοχείο έκλεισες και ποιο θα σου έκλεινε το πρακτορείο, θα μπορούσαμε να σου πούμε αν έκανες καλά ως προς την επιλογή του ξενοδοχείου. Που δεν θα σου πούμε να κλείσεις με το πρακτορείο (τουλάχιστον όχι εγώ) αλλά θα σου προτείνουμε άλλο ξενοδοχείο.
Υπάρχουν υπερβολικά δικαιώματα ανθρώπων;
Μην κάνεις την τρίχα τριχιά.
Όλοι προσπαθούν να σε βοηθήσουν πάντως και το έχεις πάρει λίγο στραβά το θέμα.

Kanel28

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Παιδάκια, το θέμα μας είναι ένα ταξιδάκι στο Λονδίνο. Από εδώ και πέρα οποιοδήποτε ποστ εκτός θέματος θα διαγράφεται.

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Γειαααα! Μόλις είδα τι έχει ειπωθεί και νιώθω την ανάγκη να πω κάτι επειδή ειδικά αυτό το ταξίδι το νιώθω σα δικό μου λόγω της κοινής εμπειρίας (Αύγουστο πήγα κι εγώ Λονδίνο μόνη, τι σύμπτωση). Καταρχήν, ίσως επειδή έχω πολύ μικρότερη εμπειρία από ταξίδια απ'ό,τι πολλά μέλη του φόρουμ, το κόστος σου μου φάνηκε μια χαρά. Αλλά πάλι, αν κάποιος βρει φθηνότερο, με γεια του με χαρά του. Αλλά για κέντρο Λονδίνου μου φαίνεται μια χαρά η τιμή ό,τι και να λένε. Το θέμα είναι το εξής και αυτό με αφορμή ένα σχόλιο που αφορούσε σύγκριση με την τιμή του πρακτορείου. Ποιος μας εγγυάται πως το ξενοδοχείο του πρακτορείου είναι καλύτερο από άποψη ποιότητας, απόστασης από το κέντρο κλπ; Κανείς. Επομένως τα λόγια είναι περιττά και, ναι, είναι προτιμότερο να δώσεις κάτι παραπάνω, αν είναι να γλιτώσεις άλλα αρνητικά που για τους χ λόγους εσύ βρήκες στο οργανωμένο ταξίδι.
Απο'κει και πέρα, συγγνώμη κιόλας αλλά νομίζω το φθείρεις με το να το συζητάς τόσο εδώ. Το γρουσουζεύεις, πώς να το πω; Ο καθένας λέει μια γνώμη με βάση τα δικά του δεδομένα, εσύ δεν τα ξέρεις αυτά κι αυτό μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά. Ούτε και ξέρεις τι χαρακτήρα έχει ο καθένας εδώ μέσα ;)
Τελικά πρόγραμμα έβγαλες; Θα σου πρότεινα να βγάλεις, ναι, κανονικά σα να βγάζεις πρόγραμμα μαθημάτων για το σχολείο (πρωί Δευτέρας επίσκεψη εκεί, απόγευμα εκεί κλπ). Γιατί; Για να δεις αν σου φτάνει ο χρόνος. Το έκανα και δεν είναι καθόλου πιεστικό, ίσα ίσα λειτούργησε σα μπούσουλας με τόσα που είχα να κάνω. Πού να τα θυμόμουν όλα απ'έξω;
Επίσης, εφόσον θα μείνεις τελικά 7 μέρες (ζηλεύω), δες αν θα πετύχεις καμιά καλή συναυλία σε κάποιο από τα πάρκα του Λονδίνου. Όταν πήγα εγώ, είχε μόνο με κλασική που δε με ενδιαφέρει αλλά πλέον το έχω στα υπόψην σε περίπτωση που ξαναπάω (και μάλιστα ξανά μόνη, το λάτρεψα λέμε το "μόνη"). Χμ έκανα μια πρόχειρη έρευνα και βρήκα μόνο για κλειστούς χώρους εδώ.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Είναι δυνατόν να κλείσεις τα πάντα με πρακτορείο επειδή σε συμφέρει η τιμή και να μην τους ακολουθήσεις πουθενά ;
Να κάνεις δηλαδή δικό σου πρόγραμμα 100% ;

HummingBird

Member
Το θέμα είναι το εξής και αυτό με αφορμή ένα σχόλιο που αφορούσε σύγκριση με την τιμή του πρακτορείου. Ποιος μας εγγυάται πως το ξενοδοχείο του πρακτορείου είναι καλύτερο από άποψη ποιότητας, απόστασης από το κέντρο κλπ; Κανείς.
Κανείς, γι'αυτο ρωτήσαμε ποιο είναι το ξενοδοχείο του πρακτορείου και ποιο έκλεισε η sunshine girl 76, για να κάνουμε σύγκριση. Κι αυτό όχι για να την "χλευάσουμε" ότι "χα χα βλακεία έκανες" (τουλάχιστον αυτό πιστεύω για τους περισσότερους εδώ μέσα, αν όχι για όλους) αλλά για να την βοηθήσουμε.
Η σύγκριση με το πρακτορείο πάντως έγινε γιατί αυτό είναι το θέμα (το λέει και ο τίτλος). Ε δεν μπορείς να ζητάς να σου λύσουν το δίλημμα μόνη ή με γκρουπ και μετά να διαμαρτύρεσαι που κάποιος έκανε σύγκριση ανάμεσα στο μόνη και στο γκρουπ.
Τέλος πάντων, πολύ το τραβήξαμε το ζήτημα.
Πάντως τα 660 ευρώ για μονόκλινο 6 νύχτες στο Λονδίνο τον Αύγουστο είναι πολύ καλή τιμή, οπότε ελπίζω @sunshine girl 76 να διάβασες κριτικές και να είσαι ικανοποιημένη (τουλάχιστον πες μας περιοχή βρε παιδί μου, χονδρικά. Αλλά οκ, αν δεν θες εντάξει). Εγώ πάντως με ελάχιστα λιγότερο από αυτά έχω μείνει σε τρώγλη στη Sussex Gardens, ήταν όμως καθαρό και ασφαλές και επειδή ήμουν μόνη μου δεν με πείραζε που ήταν μάπα κατά τα άλλα. Δεν θα το συνιστούσα σε κάποιον άλλον όμως. Βέβαια είναι και ανάλογα τι ζητάει κανείς.
Πάρε έναν οδηγό (πχ dk eyewitness top 10), δες τι σε ενδιαφέρει να δεις και εδώ είμαστε.

echo2011

Member
Είναι δυνατόν να κλείσεις τα πάντα με πρακτορείο επειδή σε συμφέρει η τιμή και να μην τους ακολουθήσεις πουθενά ;
Γιατί να μη γίνεται; Εσύ επιλέγεις τι θα κάνεις.. Από-προς το αεροδρόμιο εννοείται συμφέρει να ακολουθήσεις το γκρουπ. Αλλά πρέπει να λάβεις υπόψην σου και το που είναι το ξενοδοχείο και αν έχει κοντά μετρό. Γιατί αν το πρακτορείο κλείνει έξω απ'το κέντρο, όσοι ακολουθούν το πρόγραμμα του γκρουπ δε θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ αν εσύ είσαι μόνος σου μπορεί το κόστος των μετακινήσεων να είναι υψηλό και σε χρήμα και σε χρόνο και να μη σε συμφέρει τελικά. Όπως επίσης αν περιλαμβάνει εκδρομές που δεν είναι προαιρετικές (τις έχεις προπληρώσει δηλαδή) αλλά δε θες να τις ακολουθήσεις.. Το ίδιο ισχύει και για κάποια γεύματα που ίσως προσφέρουν κτλ..

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
καλά ή όλες οι "Μόνες στο Λονδίνο" μαζευτήκαμε για κάποιο λόγο εδώ ή είναι της μόδας. Με αφορμή το μήνυμα της Hunningbird. Hunningbird, συμφωνούμε κατά βάθος :)

demie

Member
Ναι αμέ, απλώς πρέπει να ενημερώσεις τον ξεναγό για να μη σε περιμένουν/ ανησυχήσουν.

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Παρίσι χριστούγεννα
Γειαααα! Μόλις είδα τι έχει ειπωθεί και νιώθω την ανάγκη να πω κάτι επειδή ειδικά αυτό το ταξίδι το νιώθω σα δικό μου λόγω της κοινής εμπειρίας (Αύγουστο πήγα κι εγώ Λονδίνο μόνη, τι σύμπτωση). Καταρχήν, ίσως επειδή έχω πολύ μικρότερη εμπειρία από ταξίδια απ'ό,τι πολλά μέλη του φόρουμ, το κόστος σου μου φάνηκε μια χαρά. Αλλά πάλι, αν κάποιος βρει φθηνότερο, με γεια του με χαρά του. Αλλά για κέντρο Λονδίνου μου φαίνεται μια χαρά η τιμή ό,τι και να λένε. Το θέμα είναι το εξής και αυτό με αφορμή ένα σχόλιο που αφορούσε σύγκριση με την τιμή του πρακτορείου. Ποιος μας εγγυάται πως το ξενοδοχείο του πρακτορείου είναι καλύτερο από άποψη ποιότητας, απόστασης από το κέντρο κλπ; Κανείς. Επομένως τα λόγια είναι περιττά και, ναι, είναι προτιμότερο να δώσεις κάτι παραπάνω, αν είναι να γλιτώσεις άλλα αρνητικά που για τους χ λόγους εσύ βρήκες στο οργανωμένο ταξίδι.
Απο'κει και πέρα, συγγνώμη κιόλας αλλά νομίζω το φθείρεις με το να το συζητάς τόσο εδώ. Το γρουσουζεύεις, πώς να το πω; Ο καθένας λέει μια γνώμη με βάση τα δικά του δεδομένα, εσύ δεν τα ξέρεις αυτά κι αυτό μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά. Ούτε και ξέρεις τι χαρακτήρα έχει ο καθένας εδώ μέσα ;)
Τελικά πρόγραμμα έβγαλες; Θα σου πρότεινα να βγάλεις, ναι, κανονικά σα να βγάζεις πρόγραμμα μαθημάτων για το σχολείο (πρωί Δευτέρας επίσκεψη εκεί, απόγευμα εκεί κλπ). Γιατί; Για να δεις αν σου φτάνει ο χρόνος. Το έκανα και δεν είναι καθόλου πιεστικό, ίσα ίσα λειτούργησε σα μπούσουλας με τόσα που είχα να κάνω. Πού να τα θυμόμουν όλα απ'έξω;
Επίσης, εφόσον θα μείνεις τελικά 7 μέρες (ζηλεύω), δες αν θα πετύχεις καμιά καλή συναυλία σε κάποιο από τα πάρκα του Λονδίνου. Όταν πήγα εγώ, είχε μόνο με κλασική που δε με ενδιαφέρει αλλά πλέον το έχω στα υπόψην σε περίπτωση που ξαναπάω (και μάλιστα ξανά μόνη, το λάτρεψα λέμε το "μόνη"). Χμ έκανα μια πρόχειρη έρευνα και βρήκα μόνο για κλειστούς χώρους εδώ.
Γεια σου mel! Χαίρομαι πολύ που μου λες την γνώμη σου, και φυσικά ότι άλλο θελήσεις αν μου πεις για να με συμβουλέψεις είναι ευπρόσδεκτο.
Πραγματικά ωραία σύμπτωση που έχεις πάει κι εσύ Λονδίνο, μόνη και Αύγουστο, είναι σχετικά ασφαλές για μια κοπέλα και νομίζω πως ειδικά αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για επίσκεψη εκεί, αν μη τι άλλο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να βρέχει κάθε μέρα!
Έχεις δίκιο σε όλα, από την στιγμή που αποφάσισα σχετικά με το αρχικό μου ερώτημα ένιωσα ότι δεν χρειάζεται να το συζητώ άλλο.
Δεν έχω βγάλει πρόγραμμα ακόμα λεπτομερές αλλά ναι ναι, εννοείται ότι θα φτιάξω, κάνω λίστες για τα ποιο απλά πράγματα, αυτό που είναι πιο σημαντικό θα το κάνω ντοσιέ!
Έχω και ένα καλό νέο: άλλαξα το ξενοδοχείο μου (είχε δωρεάν ακύρωση) γιατί βρήκα ένα πιο μικρό βέβαια αλλά εξίσου ποιοτικό θεωρώ, μονόκλινο δωμάτιο φυσικά κι αυτό με πρωινό, δωρεάν wifi όλο το 24ωρο σε όλους τους χώρους (πολύ σημαντικό για εμένα), οικονομικότερο κατά 125 ευρώ (δεν το επιδίωξα, αυτό ήταν extrabonus στην κατάσταση), αλλά το πιο πιο πιο σημαντικό από όλα είναι ότι είναι πολύ πιο βολικό ως προς την μετάβασή μου εκεί από και προς τα αεροδρόμια! Στο προηγούμενο ξενοδοχείο είχα το άγχος ότι για να φύγω θα ταλαιπωρηθώ πολύ με την βαλίτσα, λόγω των πολλών συγκοινωνιών που θα έπρεπε να αλλάξω, οπότε οκ κι αυτό.
Για συναυλία πολύ ωραία ιδέα, θα το ψάξω, ευχαριστώ!

HummingBird

Member
νομίζω πως ειδικά αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για επίσκεψη εκεί, αν μη τι άλλο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να βρέχει κάθε μέρα!
Καλά μην το δέσεις κιόλας, Λονδίνο είναι και ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει ο καιρός.
Τώρα που το αναφέρατε η μία από τις 4 φορές που έχω πάει μόνη μου ήταν Αύγουστο.
Πες μας όμως βρε παιδί μου τουλάχιστον σε ποια περιοχή είναι το ξενοδοχείο. Τουλάχιστον να σου πούμε πληροφορίες ως προς αυτό που λες για τις μετακινήσεις από και προς τα αεροδρόμια. Πχ αν έχεις σκοπό να πάρεις το heathrow express, πες μου για να σε αποτρέψω :haha:

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για το ασφαλές, νομίζω όλα είναι σχετικά. Δεν ξέρεις από πού θα σου'ρθει, οπότε ό,τι μέτρα και να πάρεις το βρίσκω άσκοπο και μ'αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να πάμε πουθενά. Ε δεν πας και στην Τεχεράνη! Τη βροχή δε τη γλιτώνεις αλλά δε βρέχει και συνέχεια. Πέτυχα μπλε ουρανό σα να'μουν Ελλάδα (δες φωτο). Αυτό που θα συμβούλευα και που προσωπικά δεν άκουσα ως συμβουλή είναι το μπουφάν. Ειδικά από τις 7μμ και μετά τη βγάζει μια ψύχρα.

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
vagelis.kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom