• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο μόνη ή με γκρουπ;

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Παρίσι χριστούγεννα
Mα δε νομίζω να στο είπαν όπως το κατάλαβες. Όταν μένεις σε ξενοδοχείο είναι δύσκολο να βρεις παρέα, ειδικά τυχαία στο δρόμο σε μια μεγάλη πόλη όπως είναι το Λονδίνο. Η ιδέα του hostel φυσικά και δεν απευθυνόταν στο να βρεις "ταίρι", αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας του κόσμου και της όχι και τόσο ιδιωτικότητας που αναγκαστικά σε φέρνει σε επαφή με κόσμο. Σε πολλά hostel μάλιστα οργανώνονται δραστηριότητες για τους ενοίκους, εκδρομές κλπ. Κι επειδή η πλειονότητα των νέων μοναχικών ταξιδιωτών μένει σε αυτά η παρείστικη ατμόσφαιρα συνήθως επικρατεί.
Δεν το ήξερα αυτό για το hostel , δεν είχα ακούσει ούτε καν τη λέξη ποτέ με και με τα συμφραζόμενα παρεξήγησα. Σας ευχαριστώ πολύ marquis για την διευκρίνηση και εσάς Triplover που μου το προτείνατε. Είναι πολύ ωραίο σαν ιδέα, θα το κοιτάξω κι αυτό.

Τώρα το είδα. Κοπέλα μου ο άνθρωπος έγραψε ότι έγραψε για να σε βοηθήσει, ούτε σε πρόσβαλε ούτε σε έθιξε. Εσύ έχεις την μύγα και μυγιαζεσαι. Για να φτιάξεις τον Αύγουστο ένα ταξίδι σαν κι αυτά που σου προσφέρουν τα γραφεία πάνω κάτω τόσα θα δώσεις και μονη σου. Ασε λοιπόν τις ειρωνίες και δες πως θα οργανώσεις το ταξίδι σου για να περάσεις αξιοπρεπώς και καλά.
Δεν έγινα μέλος στο υπέροχο αυτό φόρουμ ούτε για να προσβάλλω κανέναν ούτε για να ειρωνευτώ κανέναν, όπως και δεν το έκανα. Αν ήμουν τέτοιο άτομο θα μπορούσα να απαντήσω και σε εσάς με τον ίδιο τρόπο και τόνο που μου μιλάτε, αλλά έχω ήδη στενοχωρήθεί αρκετά και δεν θα ήθελα να το συνεχίσω.

Last edited by a moderator:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δεν το ήξερα αυτό για το hostel , δεν είχα ακούσει ούτε καν τη λέξη ποτέ με και με τα συμφραζόμενα παρεξήγησα. Σας ευχαριστώ πολύ marquis για την διευκρίνηση και εσάς Triplover που μου το προτείνατε. Είναι πολύ ωραίο σαν ιδέα, θα το κοιτάξω κι αυτό.
ριξε μια ματιά κι εδώ http://www.hostelbookers.com/results/loc/dd/dst/1/arr/2014-08-14/ngt/6/ppl/1/prptyp/12/srt/1/

Triplover

Member
Χα χα χα χα!!! Όχι, όχι, όχι, με παρεξηγήσατε!
Φυσικά και ο σκοπός που θέλω να πάω στο Λονδίνο ΔΕΝ είναι το να βρω αντρική παρέα , αν είναι δυνατόν, ούτε θα πάω σε ξενοδοχείο που προδιατίθεται για κάτι τέτοιο (κάτι απ' ότι κατάλαβα αυτό κάνει το "hostel"). Με το "θα βρω παρέα εκεί" δεν εννοώ αντρική ούτε το ξενοδοχείο μου, αλίμονο, εννοώ στο Λονδίνο γενικά, στις βόλτες, στα μουσεία και στα καταστήματα να πετύχω καμιά παρέα με νέους εύθυμους ανθρώπους , είτε αγόρια είτε κορίτσια και να πούμε καμιά κουβέντα να γελάσουμε. Κι αν δεν, πάλι όλα καλά, εγώ την πόλη θέλω να δω. Εξηγούμαι να μην παρεξηγούμαι!
Νομίζω οι κοπέλες με καταλαβαίνουν καλύτερα πως το εννοώ ...
Xaxaxaxa. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Αν για εσάς παρέα σημαίνει όργια με το αντίθετο φύλλο απλά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Με την χρήση της λέξης παρέα αναφέρομαι στην έννοιά της στην γλώσσα μας. Ούτε σε ερωτικό σύντροφο, ούτε σε οτιδήποτε άλλο. Τέλος αν ξέρετε μερικά χόστελ έτσι όπως τα φαντάζεστε, πείτε και σε μας που είμαστε των περιπετειών να τα επισκεφτούμε.

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Κι εγώ απορώ πραγματικά, διαβάζουμε όλοι τα ίδια μηνύματα ή όχι;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα που αντιμετώπισα από την στιγμή που τόλμησα να απαντήσω σε παλαιό μέλος με τον ίδιο τόνο που μου μίλησε κι εκείνος.

Κύριε Traveller όλοι έχουν το δικαίωμα της γνώμης τους, αυτή ζήτησα και όλοι μου την έδωσαν και τους ευχαρίστησα γι’ αυτό, όπως ευχαριστώ κι εσάς για την γνώμη σας να πάω οργανωμένα, όπως ευχαρίστησα και τον Triplover που μου πρότεινε με τον δικό του τρόπο το hostel (και μάλιστα παραδέχτηκα ότι παρεξήγησα λόγω άγνοιας).

Κανένας δεν είναι σε θέση να κρίνει κανέναν για την γνώμη του και τις επιλογές του , είτε είναι υπέρ είτε κατά των πρακτορείων πχ, όπως δεν είναι κανείς σε θέση να κρίνει εμένα για την γνώμη μου και τις δικές μου επιλογές για το ταξίδι μου, έχω όμως κάθε δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου όταν θεωρώ ότι βάλλομαι κακόβουλα με ειρωνικά σχόλια για λόγους πραγματικά άξιους απορίας.

Νομίζω πως παράλογη δεν είμαι και γνωρίζω πως μύγα δεν έχω, ξαναλέω πως δεν ειρωνεύτηκα κανέναν και δέχτηκα κάθε άποψη με πολλή αγάπη, γι’ αυτό θεωρώ πως αν διάβαζε ο καθένας το κείμενό του 2 και 3 φορές πριν το επικολλήσει για να αποκλείσει κάθε περίπτωση παρεξήγησης θα ήμασταν όλοι πολύ καλύτερα.

Κύριε Triplover για να σας απαντήσω στην ερώτησή σας αν γνωρίζω κάποια hostels έτσι όπως τα φαντάζομαι να σας διευκρινίσω για δεύτερη φορά (αν δίνατε την απαραίτητη προσοχή σε ότι γράφω πέρα από μόνο όσο χρειάζεται για να με ειρωνευτείτε θα το είχατε δει) ότι μέχρι σήμερα δεν είχα ακούσει καν αυτή τη λέξη, δεν γνώριζα αυτήν τη μορφή καταλύματος μέχρι τις 19:00 σήμερα το απόγευμα που κοίταξα το linkπου με παρέπεμψε ο φίλος dimkyr, οπότε όσο κι αν αγαπάτε τις περιπέτειες δεν μπορώ να σας βοηθήσω.
Όσο για την έννοια της παρέας, απορώ γιατί μου την εξηγείτε, ακριβώς τα ίδια είπα κι εγώ πριν από εσάς.
Κι επειδή είναι κουραστικό για όλους αυτό το παιχνίδι, όσο κι αν το καλλιεργούν κάποιοι παύω πλέον να το παίζω.
εγω σου εγραψα.. ΩΧ!.. :) ( τωρα ξερεις .. Τι ωχ!! :haha:) ελα μην στεναχωριέσαι σε αρκετους εχει τύχει αυτο.. απλώς δεν χρειαζετε να απαντας πριν ξαναδιαβάσεις τα μηνύματα...με μια δευτερη ματιά θα δεις οτι κανεις δεν ειρωνεύεται ουτε παιχνιδια παιζει... μην χαλιέσαι και κοιτα να πας το ταξιδακι σου με όποιον τροπο... με γκρουπ ή και χωρις...

Triplover

Member
Κύριε Triplover για να σας απαντήσω στην ερώτησή σας αν γνωρίζω κάποια hostels έτσι όπως τα φαντάζομαι να σας διευκρινίσω για δεύτερη φορά (αν δίνατε την απαραίτητη προσοχή σε ότι γράφω πέρα από μόνο όσο χρειάζεται για να με ειρωνευτείτε θα το είχατε δει) ότι μέχρι σήμερα δεν είχα ακούσει καν αυτή τη λέξη, δεν γνώριζα αυτήν τη μορφή καταλύματος μέχρι τις 19:00 σήμερα το απόγευμα που κοίταξα το linkπου με παρέπεμψε ο φίλος dimkyr, οπότε όσο κι αν αγαπάτε τις περιπέτειες δεν μπορώ να σας βοηθήσω.
Όσο για την έννοια της παρέας, απορώ γιατί μου την εξηγείτε, ακριβώς τα ίδια είπα κι εγώ πριν από εσάς.
Κι επειδή είναι κουραστικό για όλους αυτό το παιχνίδι, όσο κι αν το καλλιεργούν κάποιοι παύω πλέον να το παίζω.
Δεν πειράζει. Απλά και εγώ βλέποντας την απάντησή σας στο μήνυμά μου έπαθα ένα μικρό σοκ. Σας πρότεινα ένα πιο κοινωνικά εύφορο περιβάλλον και εσείς νομίζατε ότι σας πέρασα για απεγνωσμένη και σας έστελνα σε οίκο οργίων παρεξηγώντας την έννοια της λέξεως παρέα. Τέλος πάντων, οργανώστε το ταξίδι σας και εμείς είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε όσο μπορεί ο καθένας.

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Παρίσι χριστούγεννα
Τώρα που έχω περισσότερο χρόνο θα γίνω πιο συγκεκριμένη και να μην μείνει αναπάντητο το ερώτημα του νήματός μου. Μετά από την πολύτιμη βοήθεια των περισσοτέρων φίλων εδώ (και σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις γνώμες σας) αποφάσισα τελικά: Μόνη.

Διαβάζοντας και μαθαίνοντας καινούργια πράγματα, στο τέλος έψαξα σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια (εξαρχής δεν είχα σκοπό να μειώσω τον προϋπολογισμό μου εις βάρος της ποιότητας) και έκλεισα μόνη μου για Αύγουστο αεροπορικά εισιτήρια (και με ταξιδιωτική ασφάλεια γιατί που ξέρεις…) και ξενοδοχείο 3* (εξαιρετικό σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα σχόλια των επισκεπτών του), στο κεντρικό Λονδίνο, δίπλα σε σταθμό tube ( γιατί βολεύει από και προς τα αεροδρόμια), σε κοντινή απόσταση από τα περισσότερα αξιοθέατα (ώστε να περπατάω στις γειτονιές και να ευχαριστιέμαι και τις βόλτες ώσπου να φτάσω στον προορισμό μου) , μονόκλινο (γιατί θέλω την βολή μου μεγάλη γυναίκα και ιδιότροπη…), με πρωινό (γιατί πρέπει να παίρνω δυνάμεις πριν τις εξορμήσεις μου ) με ελάχιστη απόκλιση από τα χρήματα που έχουν αναφερθεί, για 7 ημέρες! Ναι, εννοώ 6 διανυκτερεύσεις, αλλά διάλεξα τις πτήσεις μου έτσι ώστε να φτάσω μεσημεράκι εκεί και να φύγω βράδυ, οπότε είναι 7 ημέρες γεμάτες.
Το μόνο που με δυσκόλεψε λίγο ήταν να συνδυάσω τις διαθέσιμες μέρες του ξενοδοχείου με τις διαθέσιμες πτήσεις, αλλά εφόσον είχα όλο τον Αύγουστο διαθέσιμο (γι’ αυτό αγαπητέ panlek30 δεν είχα απαντήσει στο ερώτημά σου για τις ημερομηνίες, σ’ ευχαριστώ όμως πολύ για την διάθεσή σου να με βοηθήσεις), 3 μέρες πάνω- 3 μέρες κάτω δεν έπαιξαν ρόλο στην επιλογή μου.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες εννοείται όταν γυρίσω!!!!

Επόμενο Ταξίδι
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Καλησπέρα σας! Διάβασα πολλές από τις αφηγήσεις εδώ και πραγματικά ζήλεψα τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις όλων όσων ταξιδεύουν σε όμορφα μέρη.
Το δίλλημά μου είναι το εξής: θέλω πολύ να επισκευτώ το Λονδίνο, η προσφορά ενός ταξιδιωτικού γραφείου με γκρουπ (ευκαιρία να γνωρίσω και κόσμο) και Early Booking (4 διανυκτ. σε μονόκλινο- αεροπ. εισητ.- φόροι 1075 ευρώ ) με οδηγούν στον Αύγουστο αλλά επειδή είμαι εντελώς μόνη (γι' αυτό και θέλω να πάω ταξίδι) σκεφτόμουν: θα εξαρτάμαι ολημερίς κι ολονυχτίς από το γκρουπ, μήπως τελικά δεν περάσω καλά σε άγνωστη χώρα με αγνώστους; Ο τρόπος που δείχνουν τα αξιοθέατα (μέσα από το πούλμαν) είναι καλός; Στα μουσεία; Νομίζω θα πρέπει να πάμε μόνοι μας, στην προκειμένη μόνη μου, μήπως τότε δεν αξίζει να πληρώσω τόσα λεφτά για οργανωμένο ταξίδι; Μήπως εκμεταλεύονται την βιασύνη και το κόστος ανεβαίνει χωρίς να αξίζει;
Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου;
Το μόνο που χρειάζεσαι κατ εμε είναι εναν οδηγό με τα καλύτερα αξιοθέατα τις πόλεις . Στον οδηγό αυτό έχουν τις στάσεις του μετρό που είναι δίπλα στα αξιοθέατα και στο τέλος του έχει το χάρτη των γραμμών του μετρό , οπότε είσαι μιά χαρά :) Εγώ όταν πήγα στο Λονδίνο ήμουν με την φίλη μου πηγαίναμε παντού μόνες μας :) Άμα πας δε πας και με παρέα να προμηθευτείς αυτά τα εισητήρια πραγματικά μας είχαν σώσει http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london !!! με αυτά τα εισητήρια πληρώνει ο ένας και ο άλλος μπαίνει εντελώς δωρεάν !! Υπέροχο ; Φυσικά και ναι ! :) έχει τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους δώσεις τα στοιχεία σου και το email σου ! Στο οποίο μετά σε ενημερώνουν για καινούρια εισητήρια. :) άμα χρειαστείς τίποτε άλλο είμαι στην διάθεση σου :)

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Παρίσι χριστούγεννα
Ναι, έχω σκοπό να πάρω από εδώ έναν οδηγό με τα αξιοθέατα, κι όταν φτάσω εκεί να αγοράσω και την oystercard για τις μετακινήσεις μου. Έριξα και μια ματιά στο ίντερνετ να πάρω μια ιδέα, έχει χάρτες για όλες τις γραμμές συγκοινωνιών, δαιδαλώδες πραγματικά.
Χθες είχε μια ταινία στην τηλεόραση γυρισμένη εξολοκλήρου στο Λονδίνο και έδειχνε και πανοραμικές σκηνές, και χαμογέλαγα και σκεφτόμουν: να και τα «προσεχώς»!!! :clap:
Καλά, φαντάζομαι θα περάσατε τέλεια. Ευχαριστώ και για το link, είναι πραγματικά χρησιμότατο για όλους;) , αλλά εγώ θα πάω μόνη μου και δεν θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ αυτή την προσφορά:cry:. Αν όμως έχεις κανένα site να είμαι εγώ η δεύτερη που θα μπαίνει δωρεάν χωρίς να υπάρχει η πρώτη θα σου είμαι υπόχρεη εγώ και ολόκληρη η οικουμένη! :haha::haha::haha::haha: :xalara:

Επόμενο Ταξίδι
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Ναι, έχω σκοπό να πάρω από εδώ έναν οδηγό με τα αξιοθέατα, κι όταν φτάσω εκεί να αγοράσω και την oystercard για τις μετακινήσεις μου. Έριξα και μια ματιά στο ίντερνετ να πάρω μια ιδέα, έχει χάρτες για όλες τις γραμμές συγκοινωνιών, δαιδαλώδες πραγματικά.
Χθες είχε μια ταινία στην τηλεόραση γυρισμένη εξολοκλήρου στο Λονδίνο και έδειχνε και πανοραμικές σκηνές, και χαμογέλαγα και σκεφτόμουν: να και τα «προσεχώς»!!! :clap:
Καλά, φαντάζομαι θα περάσατε τέλεια. Ευχαριστώ και για το link, είναι πραγματικά χρησιμότατο για όλους;) , αλλά εγώ θα πάω μόνη μου και δεν θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ αυτή την προσφορά:cry:. Αν όμως έχεις κανένα site να είμαι εγώ η δεύτερη που θα μπαίνει δωρεάν χωρίς να υπάρχει η πρώτη θα σου είμαι υπόχρεη εγώ και ολόκληρη η οικουμένη! :haha::haha::haha::haha: :xalara:
χαχαχ λίγο δύσκολο αυτό ! :) Άμα βρώ κάτι θα σε ειδοποιήσω :) είναι μαγευτικό το Λονδίνο :) πραγματικά :) καλά να περάσεις :) Πάντως φθηνή πτήση προσφέρει η Ryanair.. :D

Traveller

Member
Δεν μας λες το όνομα του ξενοδοχείου, την εταιρία που θα πετάξεις και το συνολικό κόστος για να έχουμε μια ολοκληρωμένη οικονομικη εικόνα ενός ταξιδιού έξη διανυκτερεύσεων τον Αυγουστο στο Λονδίνο?

Προς Γαλήνη92...

Αν θεωρείς τα περίπου 300€ της Ryan καλή τιμή σηκώνω τα χέρια ψηλά... παράκληση, αν δεν ξέρετε κάτι μην γράφετε ανακρίβειες γιατί και λάθος εντυπώσεις δημιουργούνται και μπερδεύετε τον άλλον...

Last edited:
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Παρίσι χριστούγεννα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη