• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Παραδοσιακό οθωμανικό χαμάμ μαζί άντρες γυναίκες μου φαίνεται εντελώς ξενέρα. Μου ακούγεται πολύ τουριστικό, ζευγάρια στο χαμάμ. Προτιμώ ξεχωριστά άντρες γυναίκες. Cemberlitas κορυφή φυσικά και Cinili στο Uskudar αξιοπρεπέστατο και φτηνό.

Συμφωνώ απολυτα , μια φορά που πηγα με συζυγο (δεν το ηξερα οτι υπαρχουν πλεον μεικτα ) ξενερωσα τελειως , δεν θελω να με τριβουν μουστακοφοροι μαντραχαλοι , ασε που με πεθαναν στο πόνο ...
Αντιθετα με τη κολλητη μου περυσι ηταν πολυ ωραια , μόνο γυναικες , καφεδακι που δεν κρυωνε με τιποτα λογω θερμοκρασιας :lol: και "κουβεντες" με τις Τουρκαλες κυριες στη νοηματική .....

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Ξέρει κάποιος να μου πει πόσο διαρκεί το παραδοσιακό πρόγραμμα στο Cemberlitas; Γιατί στο σαιτ βλέπω ότι λέει για ένα τέταρτο μόνο αλλά δεν ξέρω αν εννοεί για ένα μέρος του προγράμματος μόνο ή συνολικά..

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Συμφωνώ απολυτα , μια φορά που πηγα με συζυγο (δεν το ηξερα οτι υπαρχουν πλεον μεικτα ) ξενερωσα τελειως , δεν θελω να με τριβουν μουστακοφοροι μαντραχαλοι , ασε που με πεθαναν στο πόνο ...
Αντιθετα με τη κολλητη μου περυσι ηταν πολυ ωραια , μόνο γυναικες , καφεδακι που δεν κρυωνε με τιποτα λογω θερμοκρασιας :lol: και "κουβεντες" με τις Τουρκαλες κυριες στη νοηματική .....
Ντοινγκ ...καλα οι μυστακοφοροι ετριβαν τις γυναικες ?:shock:

thessaris

Member
Μόλις γύρισα από Πόλη. Εννοείται αρκετές κραιπάλες και πάλι με κορυφαία αυτή στο Adana Ocakbasi.

Outstanding kebab in Istanbul | Istanbul Eats

To συγκεκριμένο εστιατόριο είναι θα έλεγα αρκετά μικρό, αλλά είναι η επιτομή της άγριας κρεατοφαγίας. Κάθεσαι γύρω από την ψησταριά που βρίσκεται στο κέντρο του μαγαζιού, ο μάστορας ψήνει αριστοτεχνικά τα κεμπάπια και εσύ τρως μόλις βγάζει. Απίστευτη εμπειρία και απίστευτες γεύσεις. Παίζει και αλκοόλ (κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο σε παραδοσιακά κεμπαπτζήδικα) και μου έκανε εντύοωση ότι όλες οι παρέες έπιναν ρακί μαζί με τους μεζέδες. Εννοείται απαραίτητο και το αϊράνι για να σβήνει την κάψα του καυτερού που είναι αρκετό!

Η διεύθυνση του μαγαζιού είναι στο link που έδωσα. Πολύ κοντά στον σταθμό Osmanbey του μετρό (η πρώτη στάση μετά το Taksim), από την αντίθετη μεριά του Nisantasi και απέναντι από το Καθολικό νεκροταφείο στο Kurtulus. Αξίζει και με το παραπάνω.

Επίσης έγινε κλασικό προσκύνημα στο ciya ένα μεσημέρι και με μαγειρευτό αλλά και ένα εξαιρετικό Beyti kebap και στο τέλος katmer* (τελικά του gunaydin το katmer είναι καλύτερο κατά την άποψή μου)

Στο Kadikoy ένα απογευματάκι έφαγα το καλύτερο manti που έχω φάει στην Πόλη, στο Sayla manti. Μου το σύστησε γνωστός μου τούρκος και δεν έχασα καθόλου που τον άκουσα. Ατμόσφαιρα καφενείου βέβαια (φώτα φθορίου κλπ) αλλά το μαντί κορυφή (πολύ καλό και το cig borek, πίττα γεμιστή με κιμά τηγανιτή), και εξαιρετικά τουρσιά σύμφωνα με τους συνεστιαζόμενους (εγώ τα σιχαίνομαι προσωπικά). Εδώ είναι η διεύθυνση του μαγαζιού. Θεωρούσα την gonul abla ως καλύτερο μαντιτζήδικο ως τώρα αλλά το συγκεκριμένο είναι κλάσεις ανώτερο.

Sayla Mant

To χαμάμ του ταξιδιού έγινε και πάλι στο Cinili στο Uskudar, πολύ καλή εξυπηρέτηση (πήγαμε την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα της προσευχής και ήταν άδειο) και πλήρωσα 35 λίρες με 2 σόδες, ένα αϊράνι και μαζί το μπαχτσίσι. (την ώρα που κάθεσαι στο καυτό μάρμαρο, το παγωμένο αϊράνι με λίγη σόδα μέσα είναι απόλαυση, σου αναπληρώνει αμέσως την ενέργεια που χάνεις από τη ζέστη του χαμάμ)

* το katmer είναι γλυκό με φύλλο και γέμιση φυστίκι, σερβίρεται ζεστό.

ai1272.photobucket.com_albums_y383_mitsos12_DSC_0495_zps7020b0a8.jpg

marilounaxos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Βρε παιδια αυτα ειναι υποκειμενικα, εγω για παραδειγμα θελω να ζησω αυτην την εμπειρια με το συντροφο μου με τον οποιο θα παω και το ταξιδι και οσον αφορα το οτι σε τριβουν μουστακκαλιδες κλπ τουλαχιστον για το souleimaniye δεν νομιζω να ισχυει γιατι ο αδερφος μου πηγε πολυ προσφατα με γκρουπ και δεν μου κατι τετοιο..τεσπα η αποφαση ειναι του καθενος προσωπικη υποθεση και το πως θελει να κανει καποιος χαμαμ πολυ υποκειμενικο!!!! :)

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Κλεοπατρα οταν πας σε μεικτα εννοειται οτι σας τριβουν αντρες , οι γυναικες Τουρκαλες δεν υπαρχουν στα μεικτα γιατι δεν τριβουν αντρες τυλιγμενους με ενα υγρο πανί .
οι δε αντρες που κανουν το μασσαζ ( ο Θεος να το κανει μασσαζ οταν σε βαρανε με βρεγμενη πετσετα οπως στη περιπτωση μου που τσιριζα εγω και ο συζυγος βογγουσε στον διπλανο παγκο ) ειναι γεροδεμενοι και σχεδον πάντα μουστακαληδες . Μια χάλια ακριβοπληρωμενη εμπειρια που να μας έλειπε .....Εχω κανει αρκετες φορες χαμαμ στη Τουρκία τα τελευταια 20 χρόνια και μπορω να διακρινω τη διαφορά ποιό αξιζει και πιό οχι .
Με την ευκαιρία να αναφερω όσοι μενετε στο Μπειογλου μην πατε στο τοπικό χαμαμ (πίσω απο το Γαλλικο Λυκειο ). Τελειως τουριστικο , 30 ευρώ πεταμένα για μιά ξεπέτα 20λεπτου , ευτυχως δεν ειναι μεικτο τουλαχιστον .:mad:

maxoula

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Βρε παιδια αυτα ειναι υποκειμενικα, εγω για παραδειγμα θελω να ζησω αυτην την εμπειρια με το συντροφο μου με τον οποιο θα παω και το ταξιδι και οσον αφορα το οτι σε τριβουν μουστακκαλιδες κλπ τουλαχιστον για το souleimaniye δεν νομιζω να ισχυει γιατι ο αδερφος μου πηγε πολυ προσφατα με γκρουπ και δεν μου κατι τετοιο..τεσπα η αποφαση ειναι του καθενος προσωπικη υποθεση και το πως θελει να κανει καποιος χαμαμ πολυ υποκειμενικο!!!! :)

όχι πως έχουν κάτι οι μουστακαλήδες, αλλά στο souleimaniye σου κάνουν μασάζ, τρίψιμο κά νεαροί τούρκοι (το έλεγε και η ιστοσελίδα νομίζω) και μάλιστα αμούστακοι αν θυμάμαι καλά :haha: Τώρα το αν σε τρίβουν πολύ δυνατά και πονάς πολύ, μπορείς να τους πεις να το μετριάσουν λιγάκι... Εγώ του το ζήτησα του δικού μου μασέρ και προσαρμόστηκε αρκετά θα έλεγα...

Vasileti

Member
'Ισως καλή τουριστική εμπειρία στην Πόλη για αρχή μόνο και άπαξ. 'Οχι απαραίτητη δηλαδή. Προσωπικά δε μου άρεσε επί σειρά ετών, ούτε το μασάζ ούτε το χαμάμ. Πετσέτες, θαυματουργές βούρτσες ...Η εντοπιότητα επίσης δεν είναι σίγουρη παίζουν πολλές εθνικότητες.
Η συνέχεια και το update σε μασάζ και χαμάμ κυρίως έγινε στη Ρωσία, με εσωτερική πτήση από τη Μόσχα, προς ανατολάς. Για άνδρες μόνο.

ptzelepis

Member
Παιδιά φεύγω την Παρασκευή μέχρι Δευτέρα. Πού να κάνω λίρες ? Ελλάδα - Τουρκία ?
Που θα πετύχω καλύτερη τιμή.....

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
ptzelepis said:
Παιδιά φεύγω την Παρασκευή μέχρι Δευτέρα. Πού να κάνω λίρες ? Ελλάδα - Τουρκία ?
Που θα πετύχω καλύτερη τιμή.....
Αν δεν θες μπλεξίματα,σαν αυτά που έπαθα εγω που άλλαξα στο Ελ. Βενιζέλος,και μου εδωσαν ενα μουσειακό 100 λιρο,καλύτερα άλλαξε στην Τουρκία,εχει και καλύτερη τιμή!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom