• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πόσο τα πουλάνε εκεί τα συγκεκριμένα Torres βρε panpan;
Εδώ είναι ήδη εξευτελιστικά χαμηλά.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Αν ανέβεις λίγο πιο πάνω σου προτείνω με κλειστά μάτια το "Finca Allende".Μιλάμε για μεγάλη Rioja.
Αν θες να δεις βέβαια που μπορεί να φτάσει η Rioja,το "Roda" είναι αυτό που ψάχνεις,αν το βρεις βέβαια.Έχω το "Roda I" αλλά λυπάμαι να το ανοίξω.Κάθε φορά που το πιάνει το χέρι μου τελικά σκέφτομαι "ασ'το λίγο ακόμα" και απομακρύνομαι.
Επειδή κρατώ τις υποσχέσεις μου για βοήθησε λίγο περισσότερο...:)
το "Finca Allende'' βρίσκω του 2004 και σε νορμάλ τιμή, επειδή όμως μπαίνω στον πειρασμό να ανέβω παραπάνω από το "Roda'' πιο θα με συμβούλευες να επιλέξω; π.χ βλέπω οτι το ''Roda I'' υπάρχει σε διαφορετικές χρονιές και με διαφοροποίηση στην τιμή φυσικά.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το χοντραίνεις και μ'αρέσει.

Αν μελετήσεις αυτό τον χάρτη σοδειών http://www.winemag.com/PDFs/Vintage_Chart_WEB2012.pdf θα δεις ότι οι πιο πρόσφατες "μεγάλες" χρονιές της Rioja με κρασιά που πίνονται σήμερα (που δεν σκοπεύεις να παλαιώσεις δηλαδή) είναι το 2004 και 2005.

Να ξέρεις επίσης ότι ο χαρακτηρισμός της σοδειάς συνολικά μιας περιοχής δεν είναι κανόνας για όλα τα κρασιά της περιοχής.Ενώ σε μια καλή χρονιά όντως θα βγάλουν όλοι οι εγνωσμένοι παραγωγοί πολύ καλά κρασιά,σε μια κακή χρονιά κάποιοι από αυτούς θα κάνουν πάλι καλά κρασιά(η Roda I του 2006 είναι εξίσου καλή με τις δύο προηγούμενες χρονιές).Όμως εκεί το εξειδικεύουμε πολύ,πράγμα μάλλον αχρείαστο τώρα.

Να μελετάς λοιπόν αυτό το χάρτη κι όποτε θες να αγοράσεις κάτι θα γνωρίζεις περίπου τι παίζει.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Γενικώς ότι υπογράφει ο οίκος Torres είναι εγγύηση στα λεφτά του.Συνολικά θεωρώ ότι έχει τα πιο καλά κοστολογημένα κρασιά σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρουν σε ολόκληρη την Ελληνική αγορά.

Να ένα ακόμα τρανό παράδειγμα που δοκίμασα πριν 2 εβδομάδες.
Manso de Velasco,Viejas Vinas 2007
Από υπεραιωνόβια αμπέλια Cabernet.Χιλιανή προσέγγιση στην ποικιλία και μονοποικιλιακή εμφιάλωση,πράγμα σχετικά δύσκολο για Cabernet που συνήθως δεν "στέκεται" από μόνο του.
Έχει πάρει τόσα βραβεία που προφανώς τα δικά μου εύσημα είναι μηδαμινά.

awww.estampas.com_2011_04_29_manso_de_velasco.jpg
Είναι Θαυμάσιο !!!!!! το ήπιαμε στην υγειά σου maltakia!!!!

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Δοκίμασα ακόμη αυτό το δυνατό Χιλιανό ερυθρό ,σε πολύ ελκυστική τιμή.
Errazuriz Cabernet Sauvignon Max Reserva 2009

a3.bp.blogspot.com__RJreJJmO__k_TwCJ83UtEgI_AAAAAAAABLM_VTz6tG0a49536180980f5a5e0f59c855149981.png

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Το χοντραίνεις και μ'αρέσει.
Δάσκαλε ο κύβος ερρίφθη...Roda I λοιπόν!
Επίσης παράγγειλα και το Finca Allende, το Karipidis Robust και το Μέγα Οίνο του Σκούρα που δεν έχω δοκιμάσει (ξέρω αδικαιολόγητη). Πήρα κι ένα Celeste να μου βρίσκεται γιατί αγαπάω Torres.
Μόλις τα παραλάβω και τα δοκιμάσω σαν καλή μαθήτρια θα γράψω εντυπώσεις...:)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εσύ τίναξες την μπάνκα στον αέρα.
Είναι όλα αγαπημένα.Περιμένω εναγωνιώς σιγά-σιγά εντυπώσεις,να δω τι εντυπωσίασε εσένα.

Μη ξεχνάς να τα κρίνεις γι'αυτό που είναι κι όχι μεταξύ τους.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Εσύ τίναξες την μπάνκα στον αέρα.
Έπρεπε να δείξω χαρακτήρα... άσε που τόσα ωραία πράγματα που γράφεις είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα...εξάλλου μεγαλώνοντας έχω καταλήξει ότι όσο μπορούμε στο κρασί, στο φαγητό και στους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις...:)

Είναι όλα αγαπημένα.Περιμένω εναγωνιώς σιγά-σιγά εντυπώσεις,να δω τι εντυπωσίασε εσένα.
Μη ξεχνάς να τα κρίνεις γι'αυτό που είναι κι όχι μεταξύ τους.
Μη μου βάζεις από την αρχή δύσκολα... θα προσπαθήσω πάντως αν και δεν έχω την απαιτούμενη εμπειρία...στα λευκά τα πάω καλύτερα.

filippia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλημέρα φόρουμ.
Ήθελα να ρωτήσω κάτι για τα κρασιά, είμαι γενικώς άσχετη αλλά μ'αρέσει να δοκιμάζω. Ξέρετε καμιά κάβα στη Θεσσαλονίκη που να μπορείς να βρεις ξένα κρασιά, όπως αυτά που προτείνετε; Γιατί γενικώς εγώ δεν έχω δει, παρά μόνο τον Ισημερινό που έχει κρασιά από Χιλή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom