• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γενικώς ότι υπογράφει ο οίκος Torres είναι εγγύηση στα λεφτά του.Συνολικά θεωρώ ότι έχει τα πιο καλά κοστολογημένα κρασιά σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρουν σε ολόκληρη την Ελληνική αγορά.

Να ένα ακόμα τρανό παράδειγμα που δοκίμασα πριν 2 εβδομάδες.
Manso de Velasco,Viejas Vinas 2007
Από υπεραιωνόβια αμπέλια Cabernet.Χιλιανή προσέγγιση στην ποικιλία και μονοποικιλιακή εμφιάλωση,πράγμα σχετικά δύσκολο για Cabernet που συνήθως δεν "στέκεται" από μόνο του.
Έχει πάρει τόσα βραβεία που προφανώς τα δικά μου εύσημα είναι μηδαμινά.

awww.estampas.com_2011_04_29_manso_de_velasco.jpg

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Maltakia για τη Rioja σοβαρολογούσα... έχεις να μου προτείνεις καμιά καλή; Τώρα που κρύωσε ο καιρός θα ξεκινήσω πάλι τα έθνικ Σάββατα και θέλω να κάνω καλή αρχή.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μου είπες να σου προτείνω αφού γυρίσεις.
Κι επίσης η μόνη εναλλακτική που μπορώ να σου προτείνω στα λεφτά αυτά είναι το "Marques de Riscal Reserva".
Δυστυχώς δεν δίνει μεγάλα περιθώρια εδώ η εγχώρια αγορά.
Αν ανέβεις λίγο πιο πάνω σου προτείνω με κλειστά μάτια το "Finca Allende".Μιλάμε για μεγάλη Rioja.
Αν θες να δεις βέβαια που μπορεί να φτάσει η Rioja,το "Roda" είναι αυτό που ψάχνεις,αν το βρεις βέβαια.Έχω το "Roda I" αλλά λυπάμαι να το ανοίξω.Κάθε φορά που το πιάνει το χέρι μου τελικά σκέφτομαι "ασ'το λίγο ακόμα" και απομακρύνομαι.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
μαλτακια έχεις δοκιμάσει τα μονοποικιλιακά από cabernet καβα αμέθυστος ή οβηλος ερυθρός? αν ναι ποια η γνώμη σου? ρωτάω επειδή ανέφερες ότι δύσκολα στεκονται...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο Όβηλος είναι εξαιρετικό κρασί.Τελεία και παύλα.
Την κάβα αμέθυστος όταν την είχα πιεί δεν είχα την ίδια αντίληψη για το κρασί που έχω σήμερα,οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω ορθά.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Γενικώς ότι υπογράφει ο οίκος Torres είναι εγγύηση στα λεφτά του.Συνολικά θεωρώ ότι έχει τα πιο καλά κοστολογημένα κρασιά σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρουν σε ολόκληρη την Ελληνική αγορά.

Να ένα ακόμα τρανό παράδειγμα που δοκίμασα πριν 2 εβδομάδες.
Manso de Velasco,Viejas Vinas 2007
Από υπεραιωνόβια αμπέλια Cabernet.Χιλιανή προσέγγιση στην ποικιλία και μονοποικιλιακή εμφιάλωση,πράγμα σχετικά δύσκολο για Cabernet που συνήθως δεν "στέκεται" από μόνο του.
Έχει πάρει τόσα βραβεία που προφανώς τα δικά μου εύσημα είναι μηδαμινά.

awww.estampas.com_2011_04_29_manso_de_velasco.jpg
Thanks maltakia,
μόλις το παρήγγειλα .....ελπίζω να τα έχω για την Κυριακή.Διάβασα τις κριτικές!

Πες και κανένα αγαπημένο σου λευκό ...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να μη λέτε ότι δεν προτείνω Έλληνες,θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το Viognier του Γεροβασιλείου αν δεν το έχεις ήδη κάνει,μιας και σε βλέπω ενημερωμένη.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ρε πολύ πέραση έχω τώρα τελευταία.
Κάθομαι και χαραμίζομαι πίσω από το γραφείο.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Για να μη λέτε ότι δεν προτείνω Έλληνες,θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το Viognier του Γεροβασιλείου αν δεν το έχεις ήδη κάνει,μιας και σε βλέπω ενημερωμένη.
Ιδιαίτερο.....ταιριάζει με sushi και sashimi.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη

χα,χα!!!! δεν ξέρω τι κάνεις πίσω από το γραφείο .....αλλά σκέψου το σοβαρά!!!!:haha:
Υπάρχουν πολλοί οινόφιλοι!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Έτσι ;) Σκέφτομαι που καθόμουν και σου την έλεγα για τα riesling και δαγκώνομαι :bleh:

Ευκαιρίες δεν υπάρχουν.
Πάντως ένα blog θα μπορούσες να το κάνεις...Και δε ξέρεις τι μπορεί να φέρει αν πετύχει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom