• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Karl Storchmann, editor of the American Association of Wine Economists journal, said: "European grape prices are up, that doesn't mean that wine prices for consumers are up. Wineries tend to keep their prices fairly stable. Not too much down in bad years, not too much up in good years."

Γενικώς υπάρχει μια διχογνωμία γύρω από το πως κινούνται οι τιμές στην αγορά κρασιού και δεν λογίζεται ως μοναδικός παράγοντας η κακή χρονιά (που όπως προείπα οδηγεί τα ποιοτικά κρασιά σε χαμηλότερες τιμές) αλλά κυρίως οι νέες αγορές (Κίνα,Ινδία,Βραζιλία) που όπως έχω αναφέρει αλλού πιέζουν συνεχώς τις τιμές προς τα πάνω.

Κάπου εδώ να σημειώσω ότι καλή χρονιά δεν είναι απαραίτητα αυτή που έχει μεγάλη παραγωγή.Υπάρχουν δεκάδες παράγοντες που καθορίζουν μια καλή ή κακή χρονιά και αναφέρομαι πάντα στα ποιοτικά κρασιά κι όχι στα μαζικής παραγωγής.

Vasileti

Member
Μετά από σαράντα κύματα ψάχνοντας το Roda I του 2001 και έχοντας πάρει απόφαση οτι δε θα το βρω τελικά έφτασε στα χέρια μου πριν από 5 λεπτά...και είμαι πολύ ενθουσιασμένη!
Maltakia θα έχεις αναφορά εντός ημερών...:)
Μπράβο, να το απολαύσεις και να μας πεις. Σε τι τιμή το πήρες?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Είσαι πολύ γενικόλογος,αν θες προσδιόρισε λίγο περισσότερο τι ψάχνεις.

Vasileti

Member
Είσαι πολύ γενικόλογος,αν θες προσδιόρισε λίγο περισσότερο τι ψάχνεις.
Ψάχνω γαλλικά κόκκινα στην τάξη 15-30 ευρώ που να πιούμε σπίτι αυτή την εβδομάδα. Δηλαδή να χαλάσουμε μέχρι 100 ευρώ και να πάρουμε μια ιδέα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κατ'αρχήν αυτή τη Πέμπτη έρχονται τα Beaujolais Nouveau (μποζολέ νουβό),τα οποία αξίζουν να πίνονται ολόφρεσκα -γι'αυτό υπάρχουν- με συνοδεία ενός πλατό τυριών.Είναι ιδανικά για μια βραδιά με καλή παρέα και χαλαρή διάθεση.

Στα πιο σοβαρά κρασιά τώρα,μπορείς να δοκιμάσεις ένα Chateauneuf du Pape Clos de L'Oratoire (Grenache,Syrah,κ.α.) σε λογική τιμή,κάποια Βουργουνδία (Pinot Noir) ενδεχομένως όπως π.χ. ένα Rully του Joseph Drouhin καθώς επίσης και ένα Chateau Chantalouette (Merlot,Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon) από το Pomerol του Bordeaux,ότι καλύτερο από την περιοχή στα πολύ στενά περιθώρια που παίζεις για καλά Γαλλικά κρασιά.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.wineshop.gr_assets_pictures_big_avantisoneiropagidarb.gif

Από χτες αναρωτιέμαι ποιος να αντέγραψε ποιόν.....μμμμμμ;;;;;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Περασμένο Σάββατο

awww.wein_pic.de_vinexus_IT_BL_0312_06p.jpg

Castello Banfi,Summus,2006

Από τα απομεινάρια της περσινής εξόρμησης στην Τοσκάνη.
Cabernet,Syrah,Sangiovese ή αλλιώς Super Tuscan Blend.
Μπορεί να αντιληφθεί κάποιος από τις ποικιλίες ότι μιλάμε για δυνατά κρασιά και με μεγάλο όγκο.Όταν πετύχει το χαρμάνιασμα το αποτέλεσμα αποζημιώνει για τις συνήθως υψηλές τιμές αυτών των blends.Όπως έγινε και με αυτό δηλαδή.

Το συνόδευσα με μοσχαρίσιο ρολό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα,συνοδεία γλυκοπατάτας.Και γαμώ.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Από τα απομεινάρια της περσινής εξόρμησης στην Τοσκάνη.
Cabernet,Syrah,Sangiovese ή αλλιώς Super Tuscan Blend.
Μπορεί να αντιληφθεί κάποιος από τις ποικιλίες ότι μιλάμε για δυνατά κρασιά και με μεγάλο όγκο.Όταν πετύχει το χαρμάνιασμα το αποτέλεσμα αποζημιώνει για τις συνήθως υψηλές τιμές αυτών των blends.Όπως έγινε και με αυτό δηλαδή.

Το συνόδευσα με μοσχαρίσιο ρολό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα,συνοδεία γλυκοπατάτας.Και γαμώ.
Μιαμ! Να αρχίσουμε να ρίχνουμε και καμιά συνταγή μήπως;

Μoλτάκια τώρα που έρχονται οι γιορτές και θα μαζευόμαστε περισσότερο σε σπίτια, έχεις καμιά καλή πρόταση για κρασί που να συνοδεύει πιατέλες λιπαρών και έντονων τυριών; Συγκεκριμενοποιώ: κάτι σε merlot ίσως ή παρεμφερή ποικιλία για να αρέσει σε περισσότερους ουρανίσκους ανεξάρτητα από οινική γνώση, σε τιμή πολύ φιλική (μάξιμουμ 10 ευρώ) προκειμένου να μπορείς να προμηθευτείς πολλά μπουκάλια. Έχω πολλά κι εγώ κατά νου, τα ρίχνω στο τραπέζι και θα'θελα και άλλες ιδέες αν έχετε:

acdn.houseofwine.gr_how_media_catalog_product_cache_1_image_06c3f50f2b44a58c70372048d77b3fb95f.jpg

Ρήγας Κούπα 2010, Νίκου Λαζαρίδη, στα 5 περίπου ευρώ

Του ίδιου:

acdn.houseofwine.gr_how_media_catalog_product_cache_1_image_06fcc45827bd3cd9c504624d2f66a31754.jpg

Χρυσός Λέων -Cabernet Sauvignon στα 8 ευρώ

acdn.houseofwine.gr_how_media_catalog_product_cache_1_image_0643a02fe0bf83a880714a804692f84bf8.jpg

Ορεινό από τον Σπυρόπουλο, στα 7 περίπου ευρώ

Και δύο που δεν έχω πιει αλλά τα οινοποιεία έχουν παινευτεί πολύ σ'αυτό το τόπικ οπότε θα τα δοκιμάσω σίγουρα σύντομα:

acdn.houseofwine.gr_how_media_catalog_product_cache_1_image_068a85337d505e636c10a317feae20f07e.jpg

Montes classic series- Cabernet Sauvignon, 8,5 ευρώ

και

acdn.houseofwine.gr_how_media_catalog_product_cache_1_image_0678307c57ca881e39b14f93deff58645c.jpg

Torres- Ibericos Crianza, στα 8,5 ευρώ επίσης

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
κάτι σε merlot ίσως ή παρεμφερή ποικιλία για να αρέσει σε περισσότερους ουρανίσκους ανεξάρτητα από οινική γνώση, σε τιμή πολύ φιλική (μάξιμουμ 10 ευρώ) προκειμένου να μπορείς να προμηθευτείς πολλά μπουκάλια. Έχω πολλά κι εγώ κατά νου, τα ρίχνω στο τραπέζι και θα'θελα και άλλες ιδέες αν έχετε:
Εσύ, από εκεί που είσαι και κοντά, δεν κάνεις καμμιά βόλτα στη γείτονα? Έχει αξιοπρεπέστατα merlot (για ευρεία κατανάλωση - όπως θες) και, ίσως, είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις και τα τοπικά mavrud που επίσης ταιριάζουν για την περίπτωση. Εγώ τα βρήκα very good value for money.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Εσύ, από εκεί που είσαι και κοντά, δεν κάνεις καμμιά βόλτα στη γείτονα? Έχει αξιοπρεπέστατα merlot (για ευρεία κατανάλωση - όπως θες) και, ίσως, είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις και τα τοπικά mavrud που επίσης ταιριάζουν για την περίπτωση. Εγώ τα βρήκα very good value for money.
Βασικά πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα γιατί όντως έχω δοκιμάσει μια αρκετά καλή βουλγάρικη ετικέτα (ψάχνω που την έχω σημειώσει να σας την πω).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom