• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κοίτα,το πρώτο καλό σχολείο γίνεται κατ'αρχήν δοκιμάζοντας.
Πολλά και διαφορετικά.Σε ποικιλία και σε ποιότητα.
Κι ύστερα μια βασική γνώση μπορεί να προέλθει μέσα από το διαδίκτυο.Δεν χρειάζεται να διαβάσεις ντε και καλά ένα βιβλίο,το οποίο μπορεί και να σε μπερδέψει με όρους και τεχνικές που στο εισαγωγικό επίπεδο είναι άχρηστα.
Εξάλλου μόνη σου θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι και να ψάχνεις στη συνέχεια γιατί δυο φαινομενικά ίδια κρασιά διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχουν ήδη αναφερθεί κάποιες πηγές σε αυτό το νήμα.
π.χ. αν μπεις εδώ Learn about wine | Fine Wine Writing & Wine Reviews from Jancis Robinson και διαβάσεις με μια σειρά και λίγο πειθαρχημένα και δοκιμάζοντας σιγά σιγά κάποια κρασιά,ξεπερνώντας το κόλλημα ότι "αυτά είναι σαχλαμάρες ή σνομπισμοί",θα δεις ότι με τον καιρό θα αλλάξει η αντίληψή σου για αυτό που πίνεις.
Κι όταν θα αρχίσεις να διακρίνεις καθαρά και την ποικιλία που πίνεις (γιατί το να διακρίνεις από που είναι ή ακόμα περισσότερο από πιο συγκεκριμένο μέρος είναι μεγάλος τσαμπουκάς που παρόλα αυτά κάποιοι άνθρωποι φαινόμενα το καταφέρνουν),θα ξετρελαθείς από τη χαρά σου.

Όλα αυτά είναι εκπαίδευση και τίποτα άλλο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μια τελευταία συμβουλή για όποιον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει κάποια στιγμή στη ζωή του στο χόμπυ.

Πρώτα ξεκινάς από τις χώρες με "μεγάλους" αμπελώνες και μετά συνεχίζεις παρακάτω,αν θες να καταλάβεις τυπικότητες,πολυπλοκότητες κλπ.

Οι μεγάλοι αμπελώνες δεν είναι όπου γουστάρουμε εμείς να είναι,αλλά συγκεκριμένοι.
Παλαιός Κόσμος: Γαλλία,Ισπανία,Ιταλία,Γερμανία.
Νέος Κόσμος: Καλιφόρνια,Χιλή,Αργεντινή,Ν.Αφρική,Αυστραλία και Ν.Ζηλανδία.

Μπορούν να προστεθούν πολλά αλλά θα γίνουμε φλύαροι.
Από την άλλη δεν μπορεί να αφαιρεθεί καμία από τις χώρες που ανέφερα.Αν δοκιμάσεις τις δυνατότητας αυτών των αμπελώνων έχεις δοκιμάσει το απαύγασμα της αμπέλου σε αυτό τον πλανήτη.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
με σκλαβωνεις... θα μελετησω και το τοπικ και θα επανελθω μ αποριες ΑΝ το χω το αθλημα:haha:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τώρα που τα θυμήθηκα,πάρτε και δυο φωτογραφιούλες από τις πεζούλες των αμπελώνων του Lavaux,έξω από τη Λωζάνη της Ελβετίας.Παγκόσμιο μνημείο κληρονομιάς από το 2007.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Το Montes Alpha M του 2006,(Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot) που επιτέλους ήπιαμε την περασμένη Κυριακή , με εντυπωσίασε !!!!!!
Αξίζει ....για μια σημαντική στιγμή!!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπορντωλέζικο χαρμάνι ε;
Και ο Montes είναι εγγύηση.

Πες μας μερικά λογάκια γι'αυτό.Με τι το συνόδευσες;

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Μπορντωλέζικο χαρμάνι ε;
Και ο Montes είναι εγγύηση.

Πες μας μερικά λογάκια γι'αυτό.Με τι το συνόδευσες;
δεν κατέχω το αντικείμενο τόσο καλά όσο εσύ.....

ωστόσο ,είναι πολύ καλύτερο από ό, τι νόμιζα και σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από μπουκάλι του 2001 που είχα δοκιμάσει παλιότερα.
σωστές , πολύ καλά ενσωματωμένες τανίνες, πανέμορφη υφή,αρκετή οξύτητα για να το κρατήσει ζωντανό και πολύ ξύλο κέδρου.
Σίγουρα ακριβό.....

το συνόδεψα με ένα τέλειο ψητό μοσχάρι κατσαρόλας και πατάτες φούρνου( το αντικειμένο αυτό το κατέχω καλύτερα!!!)

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
ok καταλαβαίνω ότι τα κρασια από χιλή, ζηλανδια, αυστραλία έχουν εξαιρετικο value for money αλλά πείτε και κανα ελληνικό πολύ ξενολατρεία έπεσε...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχουμε αναφέρει τόσα ρε Λευτέρη.
Επίσης όταν η αναλογία Ελληνικά/Ξένα που πίνει κάποιος είναι σαφώς υπέρ των δεύτερων τότε και οι προτάσεις ανάλογα θα γέρνουν προς τα δεύτερα.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
ok καταλαβαίνω ότι τα κρασια από χιλή, ζηλανδια, αυστραλία έχουν εξαιρετικο value for money αλλά πείτε και κανα ελληνικό πολύ ξενολατρεία έπεσε...
προσωπικά πίνω πολλά ελληνικά και κάποια μου αρέσουν πολύ

χθες δοκίμασα το Karipidis Nebbiolo 2006 με ιταλική φινέτσα και επίγευση που κρατάει , μου άρεσε πολύ!!!!

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
εγώ πάντως στην κάβα μου το 90% ειναι ελληνικά έχω δρόμο ακόμη μπροστά μου για να αρχίσω να πίνω τα εισαγωγης που ειναι και ποιο σύνθετα πιστεύω και η απόλαυση τους απαιτεί βαθύτερη γνώση του αντικειμένου, τα αγαπημενα μου κόκκινα ειναι: καβα αμέθυστος, syrah γεροβασιλείου, κτήμα κατσαρός και ο όβηλος βεβαίως που θα εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια πάρα πολυ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom