• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κουβεντούλα και συμβουλές γύρω από τα gps

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
το ειχα γραψει και αλλου αλλα το αναφερω και εδω,πολυ γνώστης ουτε εγω ειμαι και για να παρω το μηχανημα παιδευτηκα λιγο αλλα κατεληξα στο navigon 2110 και πραγματικα ειναι παρα πολυ καλο!!!!!εξω που το χρησιμοποιησα ειναι απαιχτο και ειδικα το συστημα που εχει με reality view στα 3 χλμ σου λεει ποιες λωριδες πρεπει να ακολουθησεις και μετα απο το 1χλμ και κατω συνεχεια,επισης σου δειχνει στο πλαι της οθονης που πρεπει να εισαι,εαν χασεις εξοδο με αυτο το μηχανημα πρεπει να εισαι πολυ γκα γκα:haha:
το πηρα των οκτωμβριο απο καταστημα που δουλευα παλια και λογω γνωστων,μου ειχε βγει 252,αλλα νομιζω οτι τωρα εχει πεσει η τιμη.εχει φορτωμενους ολους τους χαρτες ευρωπης.επισης η navigon εχει την δυνατοτητα με των κωδικο που εχει μεσα το κουτι να αγορασεις με 20 ευρω αναβαθμισει για 2 χρονια.
..και μενα το αγαπημενο μου.ελλαδα βεβαια ακομα θελει βελτιωση.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
η μνήμη χωράει και τα δύο?
πως θα γίνει δηλ, θα ανοίγει και θα πρέπει να επιλέξω πρόγραμμα πλοήγησης? μπορώ να το ξεκλειδώσω, να αγοράσω ένα destinator (η να βρω κάτι στο δίκτυο..)να το φορτώσω κι όλα καλά?
στην αγγλική γλώσσα γιατί? λες αν είχα οδηγίες στην Αγγλική στο Mio να ήταν πιο αποτελεσματικό στην Ευρώπη?
sorry για το βομβαρδισμό ερωτήσεων! κι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
αντε mio gps εξασφάλισες τζάμπα καφε, φαγητο στη σάμο, στα γιαννενα, στο κολωνάκι!!! τυχεράκια:haha::bleh: Και εδω αν ερθεις θεσσαλονίκη θα σε κεράσω τσουρεκι σοκαλατί απο τον γνήσιο Τερκενλή!
aimg261.imageshack.us_img261_6527_dsc04449nn7.th.jpg

μιας και μιλάμε για gps ειχε αναφερει πριν μερικα ποστ,ο taver νομίζω, για καταγραφή διαδρομών!
τις ταξιδιωτικές μας διαδρομες να τις καταγραφουμε μεσω gps και μετά βαση των στιγμάτων αυτών, να τις μοιραζόμαστε και να γνωστοποιούμε σε αλλους!!!
να αναφερω ενα παραδειγμα:
πχ πηγαινει ο φουφουτιδης εκδρομή στην ιαπωνία. την βολτα του να την καταγραψει μετα να την ανεβασει στο δικτυο, να μπω ονλαιν να την δω εγω και να την επαναλάβω!!!
Ξερω οτι στο εξωτερικο γινεται αυτο...
Δεν ξερω ομως περισσοτερες τεχνικες λεπτομερειες, κοστος σχετικου εξοπλισμου, που μεσω pda πρεπει να γινεται,
αυτο βεβαια ειναι ενα σπορ για αρκετα προχωρημένους γκατζετάκηδες:haha:

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
αντε mio gps εξασφάλισες τζάμπα καφε, φαγητο στη σάμο, στα γιαννενα, στο κολωνάκι!!! τυχεράκια:haha::bleh: Και εδω αν ερθεις θεσσαλονίκη θα σε κεράσω τσουρεκι σοκαλατί απο τον γνήσιο Τερκενλή!
aimg261.imageshack.us_img261_6527_dsc04449nn7.th.jpg

μιας και μιλάμε για gps ειχε αναφερει πριν μερικα ποστ,ο taver νομίζω, για καταγραφή διαδρομών!
τις ταξιδιωτικές μας διαδρομες να τις καταγραφουμε μεσω gps και μετά βαση των στιγμάτων αυτών, να τις μοιραζόμαστε και να γνωστοποιούμε σε αλλους!!!
να αναφερω ενα παραδειγμα:
πχ πηγαινει ο φουφουτιδης εκδρομή στην ιαπωνία. την βολτα του να την καταγραψει μετα να την ανεβασει στο δικτυο, να μπω ονλαιν να την δω εγω και να την επαναλάβω!!!
Ξερω οτι στο εξωτερικο γινεται αυτο...
Δεν ξερω ομως περισσοτερες τεχνικες λεπτομερειες, κοστος σχετικου εξοπλισμου, που μεσω pda πρεπει να γινεται,
αυτο βεβαια ειναι ενα σπορ για αρκετα προχωρημένους γκατζετάκηδες:haha:
θανε...ερωτηση κρισεως:)στο ebay πουλανε τσουρεκια τερκενλη:haha::haha:για να μη τρεχω σαλονικα?

2.δε χρειαζεται να παω μια διαδρομη ,να τη καταγραψω και να τη δειξω στους φιλους μου.το κανω και χωρις να παω πχ στην ιαπωνια με το κυριο φουφουτιδη...
ειναι μεσα στις δυνατοτητες μερικων προγραμματων.
πχ στο igo h dynatothta ayth legetai ''xamhlh pthsh''
δεν ειναι θεμα pna h pda einai οεμα προγραμματος.αν βρω ευκαιρια θα ανεβασω μια τυχαια διαδρομη...

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
η μνήμη χωράει και τα δύο?
πως θα γίνει δηλ, θα ανοίγει και θα πρέπει να επιλέξω πρόγραμμα πλοήγησης? μπορώ να το ξεκλειδώσω, να αγοράσω ένα destinator (η να βρω κάτι στο δίκτυο..)να το φορτώσω κι όλα καλά?
στην αγγλική γλώσσα γιατί? λες αν είχα οδηγίες στην Αγγλική στο Mio να ήταν πιο αποτελεσματικό στην Ευρώπη?
sorry για το βομβαρδισμό ερωτήσεων! κι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
το μηχανημα πρεπει ναχει slot για SD. βαζεις μια 2GB και τα χωραει.
να υπολογιζεις για ελλαδα
destinator 50 MB
navigon 100+δε θυμαμαι ακριβως
igo8 360ΜΒ
kaθε χωρα μεγαλη 160-200ΜΒ.

ΝΑΙ μολις ξεκλειδωθει βαζεις τα προγραμματα και τα ανοιγεις με shortcuts.για να φτιαξεις ομως shortcuts θελει μια μικρη ευχερεια.

στην αγγλικη μονο στο navigon giατι το μηχανημα σου δεν αναγνωριζει την ελληνικη γραμματοσειρα...ακομα:lol:

οχι δε γινεται πιο αποτελεσματικο στην αγγλικη version:clap:

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
στη συσκευή είναι φορτωμένοι οι χάρτες της ευρώπης και στην SD υποδοχή βάζεις μια κάρτα και από κει διαβάζει τους χάρτες της Ελλάδας.. οπότε αν πάρω μια νέα SD θα πρέπει συν των άλλων να αντιγράψω και τους χάρτες της Ελλάδας για να τα έχω όλα μαζί έτσι?

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
στη συσκευή είναι φορτωμένοι οι χάρτες της ευρώπης και στην SD υποδοχή βάζεις μια κάρτα και από κει διαβάζει τους χάρτες της Ελλάδας.. οπότε αν πάρω μια νέα SD θα πρέπει συν των άλλων να αντιγράψω και τους χάρτες της Ελλάδας για να τα έχω όλα μαζί έτσι?
ομολογω οτι δε το καταλαβα οπως το διατυπωνεις,αλλα δεν υπαρχει προβλημα ...ολοι οι καλοι χωρανε:D σε μια flash memory kai mia SD 2GB.
οι συντομευσεις στις οποιες αναφερθηκαμε κανουν αυτη ακριβως τη δουλεια.βρισκουν το path που ειναι το εκτελεσιμο αρχειο(.exe) και ανοιγουν το προγραμμα. καλο ειναι ολο το προγραμμα μαζι με χαρτες ναναι μαζι η στην εσωτερικη μνημη η στη καρτα. μη ταχουμε χωριστα.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
ομολογω οτι δε το καταλαβα οπως το διατυπωνεις,αλλα δεν υπαρχει προβλημα ...ολοι οι καλοι χωρανε:D
:D όντως δεν το διατύπωσα και με τον καλύτερο τρόπο!!
εννοούσα ότι η συσκευή από μόνη της έχει μόνο τους χάρτες της Ευρώπης.. για τους χάρτες της Ελλάδας πρέπει να βάλεις την SD κάρτα που είχε μέσα η συσκευασία. Έτσι αν ας πουμε είσαι στη Βουλγαρία πχ και περνάς τα σύνορα και μπαίνεις Ελλάδα, πηγαίνεις στο μενού και επιλέγεις χάρτες Ελλάδας κι οχι Ευρώπης και σε βρίσκει..αν δεν κάνεις αυτή την αλλαγή δεν λειτουργεί στην Ελλάδα!
ελπίζω να το εξήγησα καλύτερα!:p

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
:D όντως δεν το διατύπωσα και με τον καλύτερο τρόπο!!
εννοούσα ότι η συσκευή από μόνη της έχει μόνο τους χάρτες της Ευρώπης.. για τους χάρτες της Ελλάδας πρέπει να βάλεις την SD κάρτα που είχε μέσα η συσκευασία. Έτσι αν ας πουμε είσαι στη Βουλγαρία πχ και περνάς τα σύνορα και μπαίνεις Ελλάδα, πηγαίνεις στο μενού και επιλέγεις χάρτες Ελλάδας κι οχι Ευρώπης και σε βρίσκει..αν δεν κάνεις αυτή την αλλαγή δεν λειτουργεί στην Ελλάδα!
ελπίζω να το εξήγησα καλύτερα!:p
ναι τωρα ειναι σαφες. υποψιν δεν εχω πιασει τη συσκευη ποτε στα χερια μου .
ειναι ετσι φτιαγμενο να λειτουργει.
το igo8 δεν χρειαζεται να αλλαξεις χαρτη αλλαζει μονο του μολις διελθεις συνορα.
εν κατακλειδι...
μαιρη η γνωμη μου ειναι αφου εισαι ευχαριστημενη να μη το πειραξεις.
αν θες ομως να ασχοληθεις ως hobby βεβαιως να το ...ξεσκισουμε το εργαλειο.
εσυ αποφασιζεις;)

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
λέω να μην το πειράξω μέχρι να ξαναβγώ από τα σύνορα! αν μου ξανακάνει νερά θα το ξεσκίσουμε, όπως είπες!!thanks!

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
λέω να μην το πειράξω μέχρι να ξαναβγώ από τα σύνορα! αν μου ξανακάνει νερά θα το ξεσκίσουμε, όπως είπες!!thanks!
...εχω μπερδευτει....γιατι κανω και φυσικη στη κορη...
συσκευη navigon δεν εχεις????????????αν ναι εξωτερικο αποκλειεται ναχεις προβλημα..............

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
...χαχαα ερχομαι συχνα γιαννενα γιατι ειναι ο κουμπαρος μου εκει...
οι πιττες σας δεν παλευονται,αλλα και οι κρητικες ειναι τελειες..τα πιταρακια με σπανακι....:clap:
ωραία όταν ξανάρθεις ενημέρωσε να τα πούμε και απο κοντά!
Να κανονήσουμε και εμείς συνάντηση travelstorητών στα Ιωαννινα!Οσοι πιστοί Ηπειρώτες και μη προσέλθετε !Γιατί ζήλεψα ολίγον τη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom