• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θύματα της οικονομικής κρίσης και τα ταξίδια;

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
κριση υπηρχε και παντα θα υπαρχει σ αυτη τη χωρα,τα ποσοστα ομως ολο και ανεβαινουν και θα ανεβουν περισσοτερο.αυτο δεν μπορουμε να το παραβλεψουμε και δυστυχως η παγκοσμια κριση βοηθαει και στη δικια μας την τοπικη.δηλαδη οι τρελες αυξησεις στα τροφιμα , στα επιτοκια,στις δεκο και αλλου δεν ειναι κριση?πρεπει να αρχισουν οι απολυσεις για να πουμε οτι βρισκομαστε σε κριση.εξαλλου ποτε μια κριση δεν επηρεαζει μονο τους πλουσιους με τις μεγαλες επιχειρησεις.δυστυχως ολα ειναι αλληλενδετα και η κριση θα περασει και εχει ηδη περασει και στο λαο .εξαλλου οπως αναφερθηκε και παραπανω δεν ειναι ολη η ελλαδα δημοσιοι υπαλληλοι ειναι και οι συνταξιουχοι και οι ελευθεροι επαγγελματιες.ουτε ειναι λυση το να αγοραζεις λιγοτερα πραγματα (εννοω τα βασικα ειδη)θεωρωντας οτι ετσι βρηκες τη λυση για να αντιμετωπισεις την κριση.οσο και για τους απολυμενους ρουμανους και βουλγαρους των ελληνικων επιχειρησεων,θα πρεπει δηαδη να μην τους λυπηθω αν απολυθουν επειδη δεν ειναι ελληνες ή επειδη πηραν τις δουλειες των ελληνων?εγω προσωπικα δεν λειτουργω ετσι
υγ.και γω δεν θα στερηθω τα ταξιδια μου,ομως για να τα κανω θα θυσιασω πολλα περισσοτερα πραγματα ακομα,περισσοτερα απο οσα στερουμε ηδη.αυτο για μενα ειναι προσωπικη κριση.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Τη δεκαετία του 70 η μεγάλη οικονομική κρίση έγινε λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Και όταν το πετρέλαιο πέφτει, υποτίθεται ότι πέφτουν και οι τιμές: Φτηνή ενέργεια = φτηνές υπηρεσίες, εισιτήρια, μεταφορικά και ένα σωρό άλλα πράγματα. Αλλά εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Θα συμφωνήσω με αυτά που γράφτηκαν για τεχνητή κρίση και οργανωμένο σχέδιο για να πλουτίσουν (ακόμα περισσότερο) κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Το θέμα είναι ότι ενώ πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου, παραμένουν στα ύψη οι τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών.

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αθηνά, αυτό που λες είναι χαμηλός μισθός σε σχέση με τις τιμές της αγοράς (που μπορεί να έχουν ανέβει επειδή κάποιοι διαθέτουν αρκετό μαύρο χρήμα).

Η οικονομική ύφεση και κρίση αν προχωρήσει θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη αύξηση της ανεργίας. Άλλο να τα βγάζεις δύσκολα πέρα κι άλλο να μη βρίσκεις δουλειά για ΠΟΛΥ καιρό.
Όσοι θα έχουν δουλειά βέβαια θα λένε "ναι εγώ δε βλέπω κάποια κρίση, αντίθετα πέφτουν οι τιμές των προιόντων".

Όσο για το 1970 είχαμε πετρελαϊκή κρίση. Ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου για λόγους δικούς τους. Ο κόσμος ήθελε πετρέλαιο (υπήρχε τάση για ανάπτυξη), αλλά η πραγωγή ήταν λιγότερη. Τώρα δεν είχαμε κάποιο θέμα στην παραγωγή περελαίου. Έχουμε οικονομική ύφεση, λιγότερη ζήτηση για πετρέλαιο, άρα πέφτει η τιμή του.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τη δεκαετία του 70 η μεγάλη οικονομική κρίση έγινε λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο.

Διαφωνώ. Το '70 η απότομη αλλαγή στις τιμές του πετρελαίου ήταν το αίτιο της κρίσης, σήμερα είναι αποτέλεσμα. Η νυν κρίση οφείλεται σε χρηματοπιστωτικούς λόγους, κυρίως στον υπερβολικά εύκολο δανεισμό σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που τελικώς αδυνατούν να αποπληρώσουν, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί κυρίως σε τομείς που εξ'ορισμού στηρίζονται σε δανεικό χρήμα (π.χ αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, τοξικά τραπεζικά προϊόντα κλπ). Η νυν κρίση δεν προκλήθηκε από τις τιμές πετρελαίου, απόδειξη ότι και τώρα που έπεσαν εξακολουθεί να υφίσταται. Το πρόβλημα είναι το πόσο φτηνό ή ακριβό έγινε το χρήμα. Η ανασφάλεια που προκλήθηκε από την κρίση (που σε ορισμένες περιπτώσεις επεκτάθηκε και σε τομείς και οικονομίες όπου ο αντίκτυπός της θα έπρεπε να είναι πολύ μικρότερος αλλά η γενική υστερία τον διόγκωσε, βλέπε ελληνικά ΜΜΕ), έφερε μείωση στη ζήτηση του πετρελαίου, που σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής λόγω της σταθερότερης κατάστασης σε πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, έριξε τις τιμές των καυσίμων διεθνώς.

Θέλοντας και μη, πολύ ή λίγο, η κρίση θα επηρεάσει πολύ κόσμο, ακόμη και σε οικονομίες φαινομενικά μη συνδεδεμένες. Ο ξάδερφός μου είναι CEO σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που οδηγήθηκε σε μαζικές απολύσεις. Οι απολυμένοι προφανώς θα αναγκαστούν για πολύ ή λίγο χρόνο να μειώσουν την κατανάλωσή τους, την αποστολή εμβασμάτων στις οικογένειές τους κλπ. Επίσης, οι Άγγλοι που έχασαν πολύ αγοραστική δύναμη θα ξοδεύουν λιγότερο, πράγμα που θα έχει αντίκτυπο σε τουριστικούς προορισμούς που στηρίζονταν στη συγκεκριμένη αγορά (η Κύπρος για παράδειγμα ήδη έχει πρόβλημα). Κι όλα αυτά είναι αλυσίδα, π.χ ο πατέρας μου που συνεργάζεται με Κύπριους είδε δραματική μείωση στο εισόδημά του, που σημαίνει ότι θα καταναλώσει λιγότερο στη δική σου επιχείρηση, που θα απολύσει έναν υπάλληλο, που δε θα πάει διακοπές ή δε θα βγει για φαγητό και΄ούτω καθεξής.

Φαίνεται πως η Ελλάδα είναι μακριά από το μάτι του κυκλώνα, όσο μακριά μπορείς να είσαι σε μια τελείως παγκοσμιοποιημένη αγορά. Απλά εδώ τσιρίζουν υστερικά τα ΜΜΕ για να πάρουν κανένα φράγκο και οι ζάμπλουτες ελληνικές τράπεζες που είδαν φαγητό και όρμηξαν βουρ στον πατσά και σιγά που θα τους έλεγε όχι η εξουσία που τρέφεται από αυτούς.

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
προς ipanag
δεν καταλαβαινω γιατι προσπσθουμε να διαχωρισουμε τα πραγματα και τι νοημα εχει αυτο.κριση ειναι και ο χαμηλος μισθος σε σχεση με τις τιμες της αγορας,κριση ειναι και η ανεργια.το αποτελεσμα μετραει οτι ο κοσμος υποφερει.και ποιες τιμες των προιοντων πεφτουν ?
προς yorgo
η υστερια ειναι δικαιολογημενη αν και γω δεν θα χαρακτηριζα την ανησυχια του κοσμου υστερια.οταν ο αλλος εχει βασιμους λογους να φοβαται και να νοιωθει ανασφαλης τοτε σιγουρα δεν προκειται για υστερια.τελος οπως προανεφερα κανεις μα κανεις δεν βρισκεται εξω απο το ματι του κυκλωνα απλως ισως καποιοι πληγουν λιγοτερο απο καποιους αλλους.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αθηνά, εγώ μίλησα για υστερία των ελληνικών ΜΜΕ. Τρελαίνομαι να βλέπω ρεπορτάζ στα ελληνικά κανάλια με δραμτικές μουσικές, την εισαγωγή να μιλάει για "κόλαφους", "ταφόπλακες στα όνειρα", "δραματική κατάσταση" και το τελευταίο που άκουσα ήταν το "εποχές κατοχής θυμίζει η αγορά". Εγώ βγαινω στην αγορά και δε βλέπω και κατοχή. Είδα ρεπορτάζ στον ANT1 που ανέλυε τις ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης στη σεξουαλική απόδοση ανά κλάδο, όπου εξηγούσαν ότι οι γιατροί της Αθήνας και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης είναι οι πιο σοβαρά πληχθέντες. Δηλαδή έστειλε στα σοβαρά ρεπόρτερ ο Ευαγγελάτος στην κρεβατοκάμαρα όλων των δικηγόρων και ανακάλυψε ότι οι Θεσσαλονικείς πηδάνε λιγότερο; Δεν υπάρχει ούτε μέτρο ούτε σοβαρότητα. Άκουσα ότι "ισχυρά πλήγματα δέχονται τα ταξιδιωτικά γραφεία αφού ο κόσμος μειώνει τα ταξίδια του σε ποσοστό έως και 80%". Δεν ξέρω που το βρήκαν, την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσα με ιδιοκτήτη μεγάλου πρακτορείου που έχει άνοδο 10-12% στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι και σε άλλη περίπτωση μετέφραζα για ξένο τουρ οπερέιτορ που δέχεται Έλληνες και υπέγραφε συμβόλαια, κι αυτοί αύξηση είχαν και μάλιστα σημαντική.

Σαφώς και κάποιοι θα πληγούν κι άλλοι θα κερδίσουν. Η αδερφή μου δουλεύει σε ξένη ναυτιλιακή εταιρεία που επειδή κάνει αναδιάρθρωση λόγω κρίσης αποφάσισε πως τα ελληνικά τους γραφεία θα είναι πλέον το κέντρο της ΝΑ Ευρώπης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για τους εδώ εργαζόμενους.

Εγώ δεν είπα ότι δεν είναι λογικό να ανησυχούν μερικοί, αλλά η υστερία των εδώ ΜΜΕ είναι άνευ προηγουμένου. Βλέπει κανείς την κάλυψη του BBC, που στο κάτω-κάτω αφορά μια χώρα που πλήττεται σαφώς περισσότερο, και τέτοια καραγκιοζιλίκια και τσιρίδες δεν υπάρχουν. Ως συνήθως, έκλασε η Αμερική κι εδώ μας είπαν να τρέξουμε να αγοράσουμε μάσκες οξυγόνου. Έλεος με τους τρομολάγνους.

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
"Ως συνήθως, έκλασε η Αμερική κι εδώ μας είπαν να τρέξουμε να βάλουμε μάσκες οξυγόνου. Έλεος με τους τρομολάγνους."

:D:haha::haha::haha::haha::haha:

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
δεν εχω κανενα λογο να υπερασπιστω τα ΜΜΕ γι αυτο και δεν θα το κανω.πραγματικα πολλες φορες υπερβαλλουν ομως θελω να ξεκαθαρισω την αποψη μου οτι αλλο ειναι οι υπερβολες των μμε και αλλο το να πιστευουμε οτι δεν υπαρχει κριση και οτι την κριση και τον πανικο δημιουργουν τα μμε.γιατι μερικοι ισχυριζονται και αυτο.κριση υπαρχει και δεν ειναι της φαντασιας της δικης μας ουτε των μμε.
απο μια κριση σιγουρα καποιοι βγαινουν κερδισμενοι ,αλλα αυτοι ειναι πολυ λιγοι και σιγουρα δεν ανηκουν στις μεσαιες ταξεις.

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Καλό...
Πάντως, όντως υπάρχει μια υστέρηση στις προκρατήσεις από το εξωτερικό για Ελλάδα. Και φυσικά οι tour operators τρέχουν ήδη να ζητήσουν έξτρα προσφορές πάνω από τις ήδη υπαρχουσες προσφορές και εξευτελιστικές τιμές.

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
Αθηνά, εγώ μίλησα για υστερία των ελληνικών ΜΜΕ. Τρελαίνομαι να βλέπω ρεπορτάζ στα ελληνικά κανάλια με δραμτικές μουσικές, την εισαγωγή να μιλάει για "κόλαφους", "ταφόπλακες στα όνειρα", "δραματική κατάσταση" και το τελευταίο που άκουσα ήταν το "εποχές κατοχής θυμίζει η αγορά". Εγώ βγαινω στην αγορά και δε βλέπω και κατοχή. Είδα ρεπορτάζ στον ANT1 που ανέλυε τις ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης στη σεξουαλική απόδοση ανά κλάδο, όπου εξηγούσαν ότι οι γιατροί της Αθήνας και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης είναι οι πιο σοβαρά πληχθέντες. Δηλαδή έστειλε στα σοβαρά ρεπόρτερ ο Ευαγγελάτος στην κρεβατοκάμαρα όλων των δικηγόρων και ανακάλυψε ότι οι Θεσσαλονικείς πηδάνε λιγότερο; Δεν υπάρχει ούτε μέτρο ούτε σοβαρότητα. Άκουσα ότι "ισχυρά πλήγματα δέχονται τα ταξιδιωτικά γραφεία αφού ο κόσμος μειώνει τα ταξίδια του σε ποσοστό έως και 80%".
μα ποσο δικιο εχεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
πες τα γιατι εγω βαρεθηκα να τα λεω στον αντρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δηλαδη ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η τρομοκρατια των μεσων μαζικης ενημερωσης!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φ Τ Α Ν Ε Ι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Γιώργο, τα ίδια ακριβώς λέμε, δε διαφωνώ. Όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ, οκ ίσως λείπεις καιρό. Εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με το τι λενε.

Αθηνά, το θέμα της δυσχέρειας που ίσως είχες και πέρσυ (χωρίς κρίση) οφείλεται στη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας και για την ακρίβεια στην ανοχή στη παραοικονομία. Στη Δ. Ευρώπη δεν είχαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα πχ.
Η ύφεση και η κρίση σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία επηρεάζει τους πάντες και δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν κλείνουν εταιρίες λόγω ύφεσης απλά μένεις άνεργος, αυτό δεν αντιμετωπίζεται και είναι πολύ χειρότερο από το να μη μπορείς να πάρεις ένα ακριβό αγαθό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα