• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θύματα της οικονομικής κρίσης και τα ταξίδια;

Επόμενο Ταξίδι
????????
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος λατινικης αμερικης
Για καποιους απο μας και κυριως τωρα που τα πραγματα φαινεται να δυσκολευουν το ερωτημα δεν ειναι αν προτιμαμε αυτοκινητο και κοσμηματα ή ταξιδια αλλα πολυ πιο βασικα πραγματα. Τα ταξιδια δεν ειναι πολυτελεια σε καμια περιπτωση αλλα δεν ειναι και ευκολο να φευγεις οσο συχνα θα ηθελες χωρις να στερηθεις πραγματα. Και επειδη να μειωσουμε τα εξοδα απο μπουζουκια, ακριβα ρουχα και κοσμηματα δεν παιζει(μιας και δεν ειχαμε τετοια εξοδα) το μονο που μενει ειναι οι ''κοινωνικη'' μας ζωη. Και εδω θα συμφωνησω με την Ερση πως η προοπτικη να κλειστω μεσα στο σπιτι ενα εξαμηνο προκειμενου να παω ενα ταξιδι δεν μου πολυταιριαζει. Η λυση που σκεφτομαστε (σαν παρεα, μιας και οι φιλοι μας ταξιδευουν πολυ κι αυτοι) ειναι να μην μειωσουμε την συχνοτητα των συναντησεων αλλα τα εξοδα που κανουμε γι' αυτες (βραδιες σε σπιτια, πιο φθηνα μαγαζια - κουτουκια που η θεσσαλονικη εχει πολλα κ.τ.λ.) και πιο πολυ ψαξιμο για πιο οικονομικα ταξιδια. Ελπιζω τα πραγματα να μην γινουν χειροτερα στο μελον (πραγμα που πολυ φοβαμε) γιατι δεν βλεπω να την παλευουμε.

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
τα ταξιδια ειναι ειδος πρωτης αναγκης για εμας οπως τροφη στεγη και ένδυση
Τέλος τα είπες όλα!!!!

Να προσθέσω, ότι εάν έχουμε υγεία και αγάπη από τα κοντινά μας πρόσωπα, οικογένεια κλπ δεν νομίζω ότι θέλουμε τίποτα άλλο σε αυτή τη ζωή...

kosvik

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Δεν θεωρω τα ταξιδια ειδος πρωτης αναγκης αλλα ουτε και ειδος πολυτελειας. Δεν ξερω την οικογενειακη κατασταση των υπολοιπων,αλλα αν εισαι παντρεμενος και εχεις και κανα δυο παιδια δεν γινεται λογος ουτε για ακριβα αυτοκινητα ουτε για κοσμηματα και ακριβα ρουχα.Απλως θελεις ενα ασφαλες αυτοκινητο για να ταξιδευεις με την οικογενεια σου,προσπαθεις να μην εισαι μια ζωη στο νοικι,σκεφτεσαι πιο πολυ το ελλον και εισαι σε μια διαρκη παλη για να καλυψεις τις υποχρεωσεις σου.Αφου καλυψεις ολα αυτα καπου εκει ερχεται και το ταξιδι.
Ουτε ομως θα συμβιβαστω με φτηνες διακοπες, με 60ωρες δουλεια την εβδομαδα
οταν θα παω καπου θελω πραγματικα να το απολαυσω να μην σκεφτομαι ολα αυτα
που σκεφτομαι το υπολοιπο διαστημα.

XRISTOS71

Member
κάλυψη 100% απο τόν kosvik
ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα για ολους με ίδια οικογενειακή κατάσταση (εγγαμος με παιδιά ) ελέυθερο επάγγελμα καί ένα μόνιμο άγχος για το μέλλον τών παιδιών μας.
και να πω και κάτι ακόμα όσο αφορά αυτούς που γκρινιάζουν στίς έρευνες για ΄την οικονομική κατάσταση τους και το ότι θα κόψουν τα ταξίδια η δέν ξερω και γώ τί άλλο, ειναι αυτοί οι ίδιοι που πάνε και χαλάνε πολλά ευρώ για μια βραδυνή διασκέδαση κια γιά άλλα πολλά άχριστα πράγματα κατα τήν προσωπική μου γνώμη αλλά το έγραψε και κάποιος αλλός....
ο έλληνας είναι καλοπερασάκιας τελεία και πάυλα.....

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Κατά τη γνώμη μου το ερώτημα σε τούτο εδώ το φόρουμ δεν έχει θέση. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε τα ταξίδια στις ψηλότερες θέσεις των προτεραιοτήτων μας. Τα έχουμε πει και εδώ http://www.travelstories.gr/showthread.php?t=372&page=11 εκτενέστατα. Άρα δεν τα θεωρούμε πολυτέλεια. Από την άλλη η πλειοψηφία είναι άνθρωποι μισθοσυντήρητοι ή ακόμα χειρότερα υποαπασχολούμενοι. Άρα η καθημερινότητα (που δεν είναι πολυτέλεια βέβαια) έχει την πρώτη προτεραιότητα και δεν παίζει. Όσον αφορά τα πολυτελή αυτοκίνητα και ότι άλλο πολυτελές είναι κάτι άσχετο με μένα και με τους περισσότερους εδώ μέσα. Η είδηση κυρίως αφορά την πτώση της κίνησης των τουριστικών πρακτορείων, που είναι άλλο θέμα.

Last edited by a moderator:

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Tο 33% αναφέρει ότι θα κόψει εντελώς τα ταξίδια.
Να κόψουν εντελώς τα ταξίδια!!!!!!!!!!!! Για να το δηλώσεις αυτό θα πρέπει ή να μην έχεις ταξιδέψει ποτέ στη ζωή σου έτσι και αλλιώς ή να μην έχεις καταλάβει τίποτα από τα τυχόν ταξίδια σου.
Να τα μειώσεις το καταλαβαίνω και εγώ αναγκάζομαι να τα περιορίζω στο 1 ταξίδι/χρόνο στο εξωτερικό όχι λόγω της πρόσφατης οικονομικής κρίσης αλλά λόγω της ακρίβειας των τελευταίων 5 χρόνων. Αλλά ακόμα και να μην μπορούσα να ταξιδέψω, δεν θα δήλωνα ποτέ ότι θα τα κόψω εντελώς. Με μιαν ελπίδα ζούμε!
Όσο για το αν είναι είδος πολυτελείας ή πρώτης ανάγκης τίποτα από τα δύο. Για μένα είναι βιολογική ανάγκη, σαν να κρατώ την αναπνοή μου όλο τον υπόλοιπο καιρό και ανασαίνω μόνο όταν ταξιδεύω...

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
εγω αντιμετωπιζω το ταξιδι και ειδικα την προετοιμασια και προσμονη αυτου, σαν το καλυτερο φαρμακο.με αναζωογονει, με εχει σε εγρηγορση.μονο να δεις αυτο που βγαζουν τα παιδια πλησιαζοντας στη μερα της αναχωρησης.

Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Έχεις απόλυτο δίκιο mio gps γιατί είμαι στη φάση της προσμονής αυτή τη στιγμή!!
Το βασικότερο είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας και να μπορούμε να ταξιδεύουμε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα (θα το γυρίσουμε και σε προσκυνηματικό τουρισμό), όμως έρχονται πολύ δύσκολες μέρες οικονομικά και το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη. Καλά τα λέμε εδώ αυτή τη στιγμή όμως τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα και μακάρι να μην δούμε ποτέ τίποτα...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ τα ταξίδια είδος πολυτελείας. Για μένα τα ταξίδια και οι διακοπές είναι κάτι σαν είδος πρώτης ανάγκης. Η ευχαρίστηση που μου προσφέρει η γνωριμία με νέους τόπους και λαούς και η χαλάρωση είναι απαραίτητα για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στους τρέλούς ρυθμούς της ζωής στην πόλη. Οπότε προτιμώ να περιορίζω με μέτρο κάποια άλλα έξοδα μας, ώστε να μπορούμε να ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη βέβαια θέλω στα ταξίδια μου να απολαμβάνω την άνεση ενός καλού ξενοδοχείου και να μη σκέφτομαι αν μου φτάνουν τα χρήματα στο να πάω να δω τα μουσεία της πόλης ή να φάω και σε ένα καλό εστιατόριο. Γι αυτό δεν είμαι από αυτούς που θα προτιμήσω να κάνω πολλά και οικονομικά ταξίδια, αλλά τα ταξίδια που κάνω θέλω να τα απολαμβάνω πραγματικά έστω και με μια μικρή δόση υπερκατανάλωσης.

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Fellow-traveller ετοιμάσου!!!! Τώρα που θα ψυχράνει ο καιρός εσύ θα κάνεις τα μπανάκια σου στο Μαυρίκιο!!!
Στο θέμα μας τώρα. Πιστεύω όλα είναι θέμα προγραμματισμού. Αμα κόψεις τα περιττά έξοδα και βάλεις τα χρήματα που θα ξόδευες σε κουμπαρά θα δεις ότι θα μαζευτεί ένα αξιοπρεπές ποσό για να κάνεις ταξίδι. Οσο για το 33% που αναφέρει ότι θα κόψει τα ταξίδια, μάλλον δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στη ζωή τους για να λένε κάτι τέτοιο. Το ταξίδι είναι εθισμός, ναρκωτικό και αν το κάνεις μέσα απ' την καρδιά σου (κι όχι επειδή αναγκάστηκες) δεν μπορείς να το κόψεις. Για μένα προσωπικά η προσμονή και ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού είναι το τέλειο φάρμακο ενάντια στη ρουτίνα. Φεύγουν και οι πονοκέφαλοι και το άγχος και οι όποιες σκοτούρες! Θα κόψω τους καφέδες, τα πολλά ψώνια, δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά αυτή τη μοναδική χαρά δεν πρόκειται να την κόψω με τίποτα!

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Στο PASSPORT που μόλις κυκλοφόρησε η Μάγια Τσόκλη αναφέρεται στο Editorial στο θέμα που συζητάμε. Θεώρησα λοιπόν χρήσιμο να μεταφέρω εδώ όλο το κείμενο. Έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Να σημειώσω ότι υπάρχουν και άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις σχετικά με όσα αναφέρονται σε αυτό.

"ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ αβεβαιότητα των τελευταίων εβδομάδων, μεγάλες και διεθνείς τουριστικές επιχειρήσεις τινάζονται στον αέρα, δωμάτια ξενοδοχείων μένουν αδεία και κλεισμένες εμπορικές συμφωνίες ακυρώνονται ή επαναδιαπραγματεύονται. Οι ισοτιμίες συμβάλλουν στη γεωγραφική μετακίνηση του τουριστικού ενδιαφέροντος, κάτι που επηρεάζει δραματικά τις αεροπορικές εταιρείες που δεν καλύπτουν τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Τα επιχειρηματικά ταξίδια περικόπτονται, ακόμη και τα ξενοδοχεία πολυτελείας, που μέχρι τώρα έμοιαζαν να μην επηρεάζονται από τις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, ανησυχούν σοβαρά. Η Ισπανία -μετά τη φούσκα των ακινήτων- κλαίει το φετινό της καλοκαίρι και η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα δύσκολο μα και δυσοίωνο, άμε­σο τουριστικό μέλλον. Είναι προφανές ότι οι πρώτες «υποχωρήσεις» που κάνουμε όλοι σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι να κόψουμε τα περιττά έξοδα. Μειώνουμε τις βραδινές εξόδους, τις καταναλωτικές επιδρομές και φυσικά τα ταξίδια. Συρρικνώνουμε τις διακοπές μας, επανεκτιμάμε το χωριό μας, μεταθέτουμε γι’ αργότερα τα ταξιδιωτικά μας όνειρα. Λογικό και επόμενο. Όμως, τι θα κάνουμε εμείς οι ταξιδιώτες; Θα μείνουμε σπίτι; Όχι, θα ενεργοποιήσουμε την εξυπνάδα και τη φαντασία μας!

Πρώτον, θα μετακινηθούμε προγραμματισμένα. Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν ανάγκη από την έγκαιρη κράτηση μας για να επιτύχουν χαμηλές τιμές. Τα αεροπορικά εισιτήρια, το ξέρετε πλέον, έχουν μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και το πόσο νωρίς τα κλείσετε. Αν θελήσω να φύγω αύριο για Παρίσι θα πληρώσω από 370 ευρώ. Αν κλείσω να φύγω σε δύο μήνες, θα δώσω 187 ευρώ!

Σε ό,τι αφορά τη διαμονή τώρα, η νεανική κοινότητα του internet; ανέπτυξε τη διεθνή φιλοξενία, το couch surfing (www.couchsurfing.com ) με σλόγκαν: «Γίνε συμμέτοχος στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, έναν καναπέ τη φορά!». Οι ποδηλατιστές έφτιαξαν το δικό τους μικρόκοσμο. Στο www.warmshowers.org ποδηλατιστές φιλοξενούν «συναδέλφους» τους ποικιλοτρόπως. Για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή για οικογένειες αναπτύσσεται τώρα η ιδέα της ανταλλαγής ακινήτων. Έχεις σπίτι στην Ύδρα; Εγώ έχω στο Παρίσι... Έχεις αυτοκίνητο; Έχω κι εγώ - όχι στην Ύδρα προφανώς! Η homelink είναι ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο ανταλλαγής ακινήτων, που παρ' ότι πενήντα χρόνια σε δράση, γνωρίζει αυτή τη στιγμή μεγάλη άνθηση. Κάθε χρόνο, μέσω internet και με μια οικονομική συμμετοχή 120 ευρώ, ανταλλάσσονται 18.000 σπίτια σε 70 χώρες (www.homelink.fr ). Η πρακτική εμπεριέχει κινδύνους; Το ρίσκο είναι περιορισμένο (μικροκλοπές ή ακύρωση τελευταίας στιγμής), λένε όσοι δοκίμασαν, όμως αξίζει τον κόπο
Μιa άλλη φθηνή λύση όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και θέλετε να αποφύγετε τα έξοδα του ξενοδοχείου είναι να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα. Στην ιστοσελίδα www.holiday-home-rentals.co.uk μπορείτε να βρείτε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο που κοιμίζει τέσσερις, με 75 ευρώ. Άλλη ιδέα είναι να γίνετε μέλη μιας ΜΚΟ σαν τη Servas (www.servas.org ). Ως ειρηνική παγκόσμια κίνηση, αποτελείται από εθελοντές - οικοδεσπότες που φιλοξενούν διεθνείς ταξιδιώτες με κοινωνικές ανησυχίες. Με 19 ευρώ και μια μικρή συνέντευξη που θα αποδείξει τις προθέσεις σας, ανοίγονται πόρτες και χώροι φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο. Αυτά ως πρώτη γεύση. Στο μέλλον θα φροντίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για «πονηρές» ταξιδιωτικές κινήσεις σε χαλεπούς καιρούς!!!"

Last edited by a moderator:

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Ακουστε πως το βλεπω εγω.Οπως ειπε κ ο dimosf δεν ειμαστε ατομα που εχουμε λεφτα παρα μονο την αγαπη για τα ταξιδια.
Επειδη extreme times call for extreme measures που λενε κ οι Αμερικανοι εγω σκεφτομαι να παω συν τοις αλλοις στα μερη εκεινα που τα εχει χτυπησει η οικονομικη κριση κ εχουν φαει μια υποτιμηση.
Ξερω ακουγεται κακο κ κυνικο αλλα γιατι να μην (οχι εκμεταλλευθω αλλα) επωφεληθω.

Οι χωρες αυτες ειναι η Ισλανδια,η Τουρκια,η Ουγγαρια, η Βραζιλια, η Πολωνια...

Δεν το βλεπω ο θανατος σου η ζωη μου.Αλλα αφου η καθε χωρα (και η Ελλαδα εννοειται) κλεβει τους τουριστες (ταξιτζηδες ξενοδοχοι κλπ) γιατι να μην τους την φερουμε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα