Nikos86
Member
- Μηνύματα
- 569
- Likes
- 4.259
Η μαγειριτσα δεν ειναι με χοιρινα εντοσθια. Τα χοιρινα εντοσθια δεν ειναι τοσο νοστιμα. Παντως και γω θα το δοκιμαζα/ετρωγα.Θα το δοκίμαζα χτες. Δηλαδή μαγειρίτσα σε λουκανικο;
Η μαγειριτσα δεν ειναι με χοιρινα εντοσθια. Τα χοιρινα εντοσθια δεν ειναι τοσο νοστιμα. Παντως και γω θα το δοκιμαζα/ετρωγα.Θα το δοκίμαζα χτες. Δηλαδή μαγειρίτσα σε λουκανικο;
Δεν εχω δοκιμασει ή εχω δοκιμασει μια φορα πολυ παλια αλλα και αυτος αρνισιος ειναι νομιζω.Εχουμε κι εμεις στη Θρακη τζιγιεροσαρμα. Αλλα εχει και σικωτι και ρυζι μεσα. Ειναι θαυμα εκεινο. Αυτο οχι.
Ακριβως. Το μαγειρευουν ολο το καλοκαιρι στη Σαμοθρακη.Δεν εχω δοκιμασει ή εχω δοκιμασει μια φορα πολυ παλια αλλα και αυτος αρνισιος ειναι νομιζω.
Όπως γράφει κι ο @Nikos86 τα χοιρινά δεν είναι το ίδιο. Επίσης το andouillette είναι μόνο έντερο και δεν έχει πολλά μυρωδικά! Hardcore κατάσταση!Θα το δοκίμαζα χτες. Δηλαδή μαγειρίτσα σε λουκανικο;
Ψαξτο μήπως υπάρχει και σε σαλάμιΕνώ έγραψα στην αρχή ότι η δοκιμή Γαλλικών αλλαντικών ισοδυναμεί με επικίνδυνη αποστολή, δεν με άκουσα και δοκίμασα galette με andouillette (ή andouille de guémené στη Βρετάνη ή andouille de Vire στη Νορμανδία). Λουκάνικο από χοιρινό έλεγε που να μου πάει το μυαλό ότι πρόκειται για τυλιγμένα εντόσθια χοιρινού. Μυρωδιά, γεύση και υφή όσο απαίσια τα φαντάζεστε
Δεν είναι κάτι εξεζητημένο, το βρίσκεται πανεύκολα. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη Γαλλία μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη γκουρμεδιά.
View attachment 399202
Μου το χα πει μα δε με άκουγα!
Ο τζιγεροσαρμάς γίνεται από ψιλοκομμένη αρνίσια συκωταριά, κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, ρύζι, άνιθο, μπαχαρικά και αλάτι τυλιγμένα σε αρνίσια σκέπη,είναι θρακιώτικο φαγητό και η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη τζιγέρια=συκώτια.Στη Θεσσαλονίκη το βρίσκεις πανεύκολα,όταν έρθεις και θέλεις να το δοκιμάσεις πήγαινε στο Μόλυβο και στο Mezen Salonica στο κέντρο,στα Κιόσκια στο Χορτιάτη,στην Αμπελο στην Πυλαία,στο Νίκο στη Σταυρούπολη.Παλιά το έκανε και το γνωστό πατσατσίδικο Τσαρούχας.Δεν εχω δοκιμασει ή εχω δοκιμασει μια φορα πολυ παλια αλλα και αυτος αρνισιος ειναι νομιζω.
Ειναι πεντανοστιμο.Ο τζιγεροσαρμάς γίνεται από ψιλοκομμένη αρνίσια συκωταριά, κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, ρύζι, άνιθο, μπαχαρικά και αλάτι τυλιγμένα σε αρνίσια σκέπη,είναι θρακιώτικο φαγητό και η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη τζιγέρια=συκώτια.Στη Θεσσαλονίκη το βρίσκεις πανεύκολα,όταν έρθεις και θέλεις να το δοκιμάσεις πήγαινε στο Μόλυβο και στο Mezen Salonica στο κέντρο,στα Κιόσκια στο Χορτιάτη,στην Αμπελο στην Πυλαία,στο Νίκο στη Σταυρούπολη.Παλιά το έκανε και το γνωστό πατσατσίδικο Τσαρούχας.
Πρέπει να ακούς συχνά την "αγαπημένη" ελληνική φράση - Δεν ξέρεις να τρως!Το οτι υπαρχουν ανθρωποι που τρωνε αυτα τα σιχαματα και δεν τους αρεσουν οι μπαμιες, με ξεπερνα.
Ουτε στο ιδιο δωματιο δε μπορω να ειμαι.
Και Ανατολικη Θρακη.Το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ είναι οι ματιές. Σε στυλ λουκάνικου αλλά με χοιρινά εντόσθια, ρύζι και μπαχαρικά γεμισμένα σε χοιρινό έντερο. Δυτική στερεά Ελλάδα κυρίως αλλά και αλλού.
Πού στη δυτική Ελλαδα;Το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ είναι οι ματιές. Σε στυλ λουκάνικου αλλά με χοιρινά εντόσθια, ρύζι και μπαχαρικά γεμισμένα σε χοιρινό έντερο. Δυτική στερεά Ελλάδα κυρίως αλλά και αλλού.