turms
Member
- Μηνύματα
- 2.153
- Likes
- 3.121
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
εγω το λατρεψα το typish english breakfast....(βεβαια τοτε ημουνα και 23 χρονων)Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, γατάκια.
View attachment 393083
εγω το λατρεψα το typish english breakfast....(βεβαια τοτε ημουνα και 23 χρονων)Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, γατάκια.
View attachment 393083
Στην Ισπανία ακριβώς αυτό είναι ο φραπές. 'Οταν είχα πρωτοδεί σε κατάλογο φραπέ είχα καταχαρεί, μέχρι να το δώ με τα μάτια μου...Εμείς πάντως το φραπέ για τους ξένους το φτιάχνουμε με 5 κουταλιές ζάχαρη και μισό ποτήρι γάλα και πολλοί θέλουν και μια μπάλα παγωτό. Το σερβίρουμε σε φαρδύ ψηλό ποτήρι συνοδευόμενο με ψηλό κουταλάκι και καλαμάκι. Το καλαμάκι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους το πηγαίνουμε. Σπάνια το ανοίγουν, ανακατεύουν τον καφέ και το αφήνουν στην άκρη. Με το κουταλάκι τρώνε τον αφρό και τυχόν παγωτό. Δεν αφήνουν τίποτα. Έτοιμο το ποτήρι για πλυντήριο. Το δημοφιλέστερο ρόφημα για τους ξένους τουρίστες.
αμα στειλεις ενα καφασι μπυρες απο τις αγαπημενες μου την ψηφιζω εγω.θα ψηφισει κανενας Γερμανια ?
Νομίζω πως η καρμπονάρα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η αντικατάσταση του αυγού από την κρέμα γάλακτος είναι πέρα από κάθε λογική.Μιας και η ελληνική κουζίνα έχει αρχίσει να παίρνει κεφάλι ας ανοίξω το κεφάλαιο: φαγητά που η ελληνική εκδοχή έχει καταστρέψει, ξεκινώντας με το υπέροχο προφιτερόλ.
Μεγάλα κομμάτια σου με γέμιση κρέμα ή παγωτό και λιωμένη σοκολάτα που είναι συνοδευτική και σε καμία περίπτωση δεν υπερκαλύπτει το σου. Στην ελληνική εκδοχή μια θάλασσα από σοκολάτα με τα σου να θαλασσοπνίγονται. Είναι αδύνατον να καταλάβεις την γεύση που έχουν τα σου αφού η σοκολατένια λαίλαπα έχει σκεπάσει τα πάντα! Πιστεύω ότι αν σερβίρουν σε Γάλλο αυτόν τον τραγέλαφο θα αρχίσει τα putain!
Ελλάδα ψηφισα.
Νομίζω πως η καρμπονάρα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η αντικατάσταση του αυγού από την κρέμα γάλακτος είναι πέρα από κάθε λογική.
Γενικά έχουμε αλλάξει τα φώτα στα πιο δημοφιλή Ιταλικά φαγητά.
το παστίτσιο στην Ιταλία το κάνουν με τα λαζάνια μια πλάκα πάστας ορθογώνια λεπτή αρκετά μεγάλη σε μέγεθος. βάζουν μπόλικη μπεσαμέλ από πάνω στο τελευταίο επίπεδο αλλα και ενδιάμεσα αναμειγνύοντας με τη σάλτσα.Στην καρμπονάρα δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε κάνει αυτή την παραλλαγή. Είναι στην κατηγορία τιραμισού με παντεσπάνι, πίτσα με πεπερόνι κλπ. Εκτός Ιταλίας το πιθανότερο είναι ότι θα φας ότι και στην Ελλάδα.
Η Ελληνική πατέντα είναι η μπεσαμέλ στο παστίτσιο. Πείτε το σε Ιταλούς και δείτε τον τρόμο στα μάτια τους.