• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα

• Total voters
    145

domino

Member
στην Ιταλια φυσικα. τυπικο πιατο τοσκανης, εμιλια αλλα παντου το τρωνε. εμεις με η χωρις λουκανικο καθε βδομαδα συνηθως. με tubetti με τρελλαινουν. μα γερμανος να ομιλει για παστα? αστο καλυτερα, πες για κανα κοτσι.
View attachment 393015
ονοματακι ;

Pizzocheri δοκίμασες?
μεσα στα 5 καλύτερα ιταλικα πιατα ( βιτελο τονατο, πακερι, φασόλια με πάστα, πίτσα με μπουφαλα και προσουτο)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εν τω μεταξύ που είναι το παράξενο στο συνδυασμό ζυμαρικά-φακες-λουκανικο;
Φακές με λουκάνικο είναι ένα πολύ σύνηθες ελληνικό φαγητό. Πάστα με λουκάνικο δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει φάει. Πάστα με φακές επίσης δεν είναι κάτι σπάνιο. Προσωπικά τρώω αρκετά συχνά τα ζυμαρικά με σάλτσα φακής και τόφου και μπορώ να πω πως είναι νοστιμοτερη από τον κιμά.

Ο συνδυασμός είναι μια χαρά. Απλά στη φωτογραφία μοιάζει κακομαγειρεμενο. Θυμίζει φαγητό νοσοκομείου ή λέσχης.

panpan

Member
Θυμίζει φαγητό νοσοκομείου ή λέσχης.
Ποιο πολύ σε σταθμό καυσίμων με εστιατόριο στην εθνική.
Εν τω μεταξύ Linsen mit Spätzle und Saitenwürstchen είναι για μένα σε προτεραιότητα
όταν βρεθώ στην περιοχή της Στουτγάρδης. Γούστα είναι αυτά.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Εν τω μεταξύ που είναι το παράξενο στο συνδυασμό ζυμαρικά-φακες-λουκανικο;
Φακές με λουκάνικο είναι ένα πολύ σύνηθες ελληνικό φαγητό. Πάστα με λουκάνικο δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει φάει. Πάστα με φακές επίσης δεν είναι κάτι σπάνιο. Προσωπικά τρώω αρκετά συχνά τα ζυμαρικά με σάλτσα φακής και τόφου και μπορώ να πω πως είναι νοστιμοτερη από τον κιμά.

Ο συνδυασμός είναι μια χαρά. Απλά στη φωτογραφία μοιάζει κακομαγειρεμενο. Θυμίζει φαγητό νοσοκομείου ή λέσχης.
η φωτογραφια ειναι τυχαια...ακομα και εγω οταν το κανω καλυτερο φαινεται

εσενα δεν σου φαινεται παραξενο....αλλα εγω σε οσους το ανεφερα στην ελλαδα μην σου πω τι ακουγα....

Ποιο πολύ σε σταθμό καυσίμων με εστιατόριο στην εθνική.
Εν τω μεταξύ Linsen mit Spätzle und Saitenwürstchen είναι για μένα σε προτεραιότητα
όταν βρεθώ στην περιοχή της Στουτγάρδης. Γούστα είναι αυτά.
αν ξαναρθεις πες και εχεις κερασμα απο εμενα ενα πιατο

PS αν δε το παραγγειλεις και στην τοπικη διαλεκτο (Linsa mid Schbädzle ond Saidenwürsdcha), ισως μας κερασουν ολους και ολα

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Καραρχάς σ' αυτήν οφείλουμε τα υψηλά στάνταρντ που έχουμε σε σχέση με τις άλλες κουζίνες όταν ταξιδεύουμε, με τις συγκρίσεις σε γεύσεις, φρεσκάδα, μέγεθος και τιμές να είναι αναπόφευγκτες.
Εγώ θα λεγα ότι είναι θέμα συνήθειας. Κάποιοι Έλληνες προτιμούν τις ελληνικές πίτσες και μακαρονάδες, οι Ιταλοί ούτε για αστείο. Το ψήσιμο που κάνουμε στα κρέατα για πολλούς ξένους είναι τελείως λάθος και δεν εννοώ μόνο αυτό στα κάρβουνα. Ακόμα και για το τρίπτυχο λεμόνι-λάδι-ρίγανη στα κρέατα έχω ακούσει από ξένους αρνητικά σχόλια. Επίσης και για τα σιροπιαστά γλυκά μας, μου έχουν πει ξένοι ότι δεν καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση κι ότι αισθάνονται σα να τρώνε σκέτη ζάχαρη.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εγώ θα λεγα ότι είναι θέμα συνήθειας.
Τα πάντα είναι θέμα συνήθειας, δε το συζητώ. Ωστόσο η αναφορά μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές έχουμε πολύ καλή κουζίνα και αναπόφευγκτα γίνονται συγκρίσεις σε όλα τα επίπεδα.
οιοι Έλληνες προτιμούν τις ελληνικές πίτσες και μακαρονάδες, οι Ιταλοί ούτε για αστείο.
Προφανώς, έχουμε κάποιες εξαιρετικές πιτσαρίες. Σύγκριση με Ιταλία, ούτε λόγος, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, ωστόσο δε παύει να είναι ωραίο και αυτό.
Όπως και να το κάνουμε είμαστε ευφάνταστοι και εξελίσσουμε πράγματα.
Εδώ τον εσπρέσσο τους πήραμε, τον κάναμε τριπλό, του βάλαμε πάγο και τον σερβίρουμε με καλαμάκι, τι ψάχνεις να βρεις, έχουμε το τρόπο μας! Στη πίτσα θα κολλήσουμε; :haha:
Το ψήσιμο που κάνουμε στα κρέατα για πολλούς ξένους είναι τελείως λάθος και δεν εννοώ μόνο αυτό στα κάρβουνα.
Κι αυτό είναι θέμα γούστου, δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος ψησίματος και δεν υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Από άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα θα βρει κανείς πολλά, σχάρες, αντικρυστά, αλλά και τη καλύτερη μέθοδο απ' όλες, αυτή της περιστροφής. Τι πάει να πει σωστό και λάθος;
Ακόμα και για το τρίπτυχο λεμόνι-λάδι-ρίγανη στα κρέατα έχω ακούσει από ξένους αρνητικά σχόλια.
Τα συνοδευτικά είναι ιεροτελεστία, αλλά επίσης θέμα γούστου. Σε πολλές κουζίνες έχω δει διαφορετικά συνοδευτικά και ψησίματα. Προσωπικά δε μπορώ να διανοηθώ ψητό χωρίς λεμόνι.
Επίσης και για τα σιροπιαστά γλυκά μας, μου έχουν πει ξένοι ότι δεν καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση κι ότι αισθάνονται σα να τρώνε σκέτη ζάχαρη.
Ε και πάλι εξαρτάται που θα το φάνε. Μιλάμε για τα πιο δύσκολα γλυκά απ' όλα, που οι ισορροπίες σε γεύσεις και υλικά είναι πολύ λεπτές. Αν φας πχ σιροπιαστό με μάπα βούτυρο ή σιρόπι, είναι λογικό να μην αρέσει και να σου κακοφανεί. Μπορεί να πέσανε στη περίπτωση. Για να δοκιμάσουν κανένα Πολίτικο και μετά να δούμε τι θα έχουν να πουν.;)

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για τα γλυκα οπως ειπε ο φιλος παραπανω (θεμα συνηθειας) οπου και να φανε οι ξενοι σιροπιαστα δεν θα τους αρεσουν
τους φαινονται υπερβολικα γλυκα
τριγωνα πανοαραματος για παραδειγμα τους αρεσουν
αλλα σιροπιαστα πολυ σπανια

για παστες κλπ δεν ξερω...εχω χρονια να φαω στην ελλαδα

για τα κρεατα παλι ειναι μεγαλη κουβεντα
στο εξωτερικο στην σχαρα ως επι το πλειστον τα κρεατα δεν εχουν λιπος....οπως που.χ. οι παντσετες σε εμας
εινα πιο πολυ το αργεντινικο - αμερικανικο στυλ

ακομα και σε ελληνικο εστιατοριο που ετυχε να φαω εδω σε εμας, τα σουβλακια τους ητνα πολυ διαφορετικα απο αυτα που ηξερα απο ελλαδα (π.χ. Αγ. προδρομο)

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ειτε ετσι ειτε αλλιως βρεθηκαν 4 που εριξαν ψηφο σε γερμανια....αν δε περασει και την Ισπανια θα γελαμε
γιατι ομως δεν υπαρχουν και αλλες χωρες να ψηφισεις?

PS τωρα που ειπα ισπανικη , θυμηθικα τα Bocadillo και πεινασα

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Εδώ τον εσπρέσσο τους πήραμε, τον κάναμε τριπλό, του βάλαμε πάγο και τον σερβίρουμε
Ξέχασα να το αναφέρω! Κι έχουμε φτάσει στο σημείο να είσαι δακτυλοδειχτούμενος αν δεν το παραγγέλνεις. Οι παραγγελίες μου για φραπέ έχουν αντιμετωπιστεί με χλευασμό ή με το σοκαριστικό δεν σερβίρουμε φραπέ!

γιατι ομως δεν υπαρχουν και αλλες χωρες να ψηφισεις?
Γιατί θα πρεπε να βάλω καμιά 30αρια επιλογές τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Πιστεύω ότι σε αυτές τις χώρες έχουν πάει οι περισσότεροι κι έχουν μια ιδέα για την κουζίνα. Γιατί οι διαφορές με τα εστιατόρια της γειτονιάς μας είναι μεγάλες. Δεν είχα ιδέα ότι οι Μεξικάνοι χρησιμοποιούν τόσο πολύ κόλιανδρο, ότι οι Γαλλικές κρέπες είναι πιο άψητες κοκ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom