• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα

• Total voters
    145

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Οι παραγγελίες μου για φραπέ έχουν αντιμετωπιστεί με χλευασμό ή με το σοκαριστικό δεν σερβίρουμε φραπέ!
Μεγάλο πρόβλημα φίλε που χωράει ώρες κουβέντας.
Κι εγώ σαν λάτρης του φραπέ τον αποφεύγω πλέον, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα.
Αφενός αυτά τα καινούρια παιδιά που εργάζονται ως baristas (τρομάρα μας) δεν έχουν ιδέα πως να τον φτιάξουν, γιατί και ο φραπές είναι τέχνη -όσο επιπόλαιο κι αν ακούγεται αυτό, τέχνη που δε γνωρίζουν με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μη πίνεται.
Αφετέρου οι καφέδες που χρησιμοποιούν στα καταστήματα τις περισσότερες φορές δεν είναι nescafe, brand που καλώς ή κακώς έχουμε συνηθίσει, οπότε χτυπάει άσχημα και στη γεύση.
Συμπερασματικά καλύτερα στο σπίτι και στο γραφείο, όπως τον θέλουμε.

Σημειωτέον, οι τουρίστες τρελαίνονται για τον φραπέ όταν τον ανακαλύπτουν. Ήμουν Σεπτέμβρη μήνα σε ένα νησάκι με το 99% του κόσμου να μην είναι Έλληνες, έβλεπα τα φραπόγαλα να πηγαινοέρχονται και δε το πίστευα!

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Αφετέρου οι καφέδες που χρησιμοποιούν στα καταστήματα τις περισσότερες φορές δεν είναι nescafe, brand που καλώς ή κακώς έχουμε συνηθίσει, οπότε χτυπάει άσχημα και στη γεύση.
Συμπερασματικά καλύτερα στο σπίτι και στο γραφείο, όπως τον θέλουμε.
Αχ βρε ψηλέ, άγγιξες ευαίσθητη χορδή μου. Κοντεύω να ξεσυνηθίσω το φραπέ γιατί ουδείς ξέρει να φτιάχνει φραπέ πλέον σε cafe...όλοι νεροπλύματα με στιγμιαίους καφέδες μάρκα με έκαψες! Στο σπίτι μου βεβαια τα καλοκαίρια τιμάω το φραπεδάκι. Όσο για το φρέντο εσπρέσσο, νομίζω πάντως πως μας έχουν θαυμάσει οι Ιταλοί για την ευρεσιτεχνία μας. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με την πίτσα, ας μην ξεχνάμε ότι η πίτσα είναι ένα φαγητό που έχει αναπαραχθεί σε πάρα πολλές χώρες με πολλές παραλλαγές (από Ιταλούς κυρίως μετανάστες). Έχω ακούσει για παράδειγμα τον όρο American-style pizza (όπως είχε για παράδειγμα η Pizza Hut). Εάν κάποιος έχει συνηθίσει τέτοιου στυλ πίτσας (εγώ την απεχθάνομαι btw), λογικό είναι να μην απολαύσει την πίτσα με λεπτή ζύμη όταν παei Ιταλία

Last edited:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ο λογος που εκοψα τον φραππε (καποιααα μερα εδω και χρονια) ειναι γιατι παντα οταν επινα εξω με χτυπουσε στο στομαχι....ειναι γενικα δυνατος, αλλα αν δεν ειναι και καλη ποιοτητα αστα....

Δεν θα ξεχασω σε μια ασκηση στον στρατο μαζι με μια πυροβολαρχια απο Αμερικανους, που επινα φραππε και ενας αμερικανος ειχε εντουσιαστει.....με ρωτουσε πως τον φτιαχνεις κλπ
το αλλο πρωι εσκασε στο πεδιο με ενα μπουκαλι νερου 1,5 λιτρο με φραππε μεσα.....
μεχρι το απογευμα το ειχε πιει ολο....ποιος ξερει , μπορει να εβαλε ενα κουτι nescafe μες το μπουκαλι....

τον πετυχα μετα απο κανα δυο μερες και μου ελεγε "πω πωωωω ....δεν μπορεσα να κοιμηθω ολο το βραδυ.....τι ηταν αυτο"

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εμείς πάντως το φραπέ για τους ξένους το φτιάχνουμε με 5 κουταλιές ζάχαρη και μισό ποτήρι γάλα και πολλοί θέλουν και μια μπάλα παγωτό. Το σερβίρουμε σε φαρδύ ψηλό ποτήρι συνοδευόμενο με ψηλό κουταλάκι και καλαμάκι. Το καλαμάκι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους το πηγαίνουμε. Σπάνια το ανοίγουν, ανακατεύουν τον καφέ και το αφήνουν στην άκρη. Με το κουταλάκι τρώνε τον αφρό και τυχόν παγωτό. Δεν αφήνουν τίποτα. Έτοιμο το ποτήρι για πλυντήριο. Το δημοφιλέστερο ρόφημα για τους ξένους τουρίστες.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Εμείς πάντως το φραπέ για τους ξένους το φτιάχνουμε με 5 κουταλιές ζάχαρη και μισό ποτήρι γάλα και πολλοί θέλουν και μια μπάλα παγωτό. Το σερβίρουμε σε φαρδύ ψηλό ποτήρι συνοδευόμενο με ψηλό κουταλάκι και καλαμάκι. Το καλαμάκι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους το πηγαίνουμε. Σπάνια το ανοίγουν, ανακατεύουν τον καφέ και το αφήνουν στην άκρη. Με το κουταλάκι τρώνε τον αφρό και τυχόν παγωτό. Δεν αφήνουν τίποτα. Έτοιμο το ποτήρι για πλυντήριο. Το δημοφιλέστερο ρόφημα για τους ξένους τουρίστες.
ναι αλλα αυτο ειναι το iced coffee...

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πολλές φορές έχω κάνει τον εξής διάλογο με ξένους:

- Φοβερός ο καφές σας.
- Ο ελληνικός;
- Όχι ο φραπές!

Η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της! Αφήστε ρε μπαρίστας τον φραπέ να πετάξει!

alma

Member
Ψήφισα κι εγώ ελληνική.Τρομερή ποικιλία και για μένα στα πολύ συν πως στα περισσότερα πιάτα δεν βάζουμε κρέμες γάλακτος τις οποίες αποφεύγω. (Αποφεύγω βέβαια κ βούτυρα,λευκά άλευρα κλπ).

Δεν είναι πως δεν τα τρώω ποτέ, απλώς προσπαθώ να βρίσκω μαγαζιά που δεν χρησιμοποιούν κ ευτυχώς όπως είπε η @evaT στην Ελλάδα βρίσκεις.Κ ολικής άλευρα κ χωρίς βούτυρα κλπ.

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα έχω φάει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Όπως και στην Κρήτη. Επίσης εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινά κ όχι μόνο σε νησιά. Η Ήπειρος επίσης τρομερή σε σχέση ποιότητας-τιμής.

Γενικά δεν ξέρω που τους βρίσκουν όσοι λένε για Έλληνες παχύσαρκους, ειδικά σε ηλικίες κάτω των 35, ξέρω ελαχιστότατους. Αντίθετα, ξέρω πολλούς νέους παχύσαρκους από άλλες χώρες.

Οι νέοι Έλληνες προσέχουν-στην πλειοψηφία τους-τρομερά διατροφή και ασκούνται.(μια κ θίχτηκε το θέμα).

Από εκεί κ πέρα έχω φάει καλά κ με άψογη σχέση ποιότητας-τιμής σε Αρμενία, Γεωργία.

Κύπρος νοστιμότατα.

Η Πορτογαλία στα νησιά της έχει πολύ καλό φαγητό σε ταβέρνες(ειδικά σε αυτές που συχνάζουν ντόπιοι κ μπορεί να μην μιλούν καν αγγλικά). Όχι τόση ποικιλία όση στην Ελλάδα σε όλα, αλλά σε ψαρικά,θαλασσινά είναι άπαιχτοι.

Ας πούμε δοκίμασα θαλασσινά στην Ολλανδία κ όλα ήταν κατώτερα σε γεύση(δεν ξέρω αν φταίει το μαγείρεμα), από της Νότιας Ευρώπης.

Ιταλία,Ισπανία επίσης ποικιλία πιάτων.

Συμπαθητικά έχω φάει και σε Ουγγαρία, Τσεχία,Ρωσία.Όχι τοπ όμως.Οι σούπες τους πάντως σχεδόν πάντα ήταν καλές.
Κανενα γλυκό δεν μου άρεσε στην Ουγγαρία.

Από Βαλκάνια μου άρεσαν Βουλγαρία,Ρουμανία.Οι Ρουμάνοι πειραματίζονται, όλο και περισσότεροι μου λένε πως δέχονται επιρροές από ελληνική κουζίνα. Μερικές τις φέρνουν Ρουμάνοι μετανάστες που ζούσαν στη χώρα μας. Όμως γενικά στα Βαλκάνια η σχέση ποιότητας-τιμής είναι καλή θα έλεγα.

Κρίνω μόνο χώρες που έχω πάει και έχω φάει σε αυτές. Π.χ. νόστιμο νεπαλέζικο έχω φάει στην Ιρλανδία, αλλά δεν έχω πάει στο Νεπάλ για να κρίνω.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Το σερβίρουμε σε φαρδύ ψηλό ποτήρι συνοδευόμενο με ψηλό κουταλάκι και καλαμάκι. Το καλαμάκι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους το πηγαίνουμε. Σπάνια το ανοίγουν, ανακατεύουν τον καφέ και το αφήνουν στην άκρη. Με το κουταλάκι τρώνε τον αφρό και τυχόν παγωτό. Δεν αφήνουν τίποτα.
o_O o_O Γιατί δε παίρνουν απευθείας ένα παγωτό;
Έτοιμο το ποτήρι για πλυντήριο.
Έτοιμος κι ο ξένος για τουαλέτα σε χρόνο dt :haha:
Πολλές φορές έχω κάνει τον εξής διάλογο με ξένους:

- Φοβερός ο καφές σας.
- Ο ελληνικός;
- Όχι ο φραπές!
Μα δικός μας είναι κι αυτός, Ελληνική πατέντα! Ο άλλος είναι ίσως περισσότερο Τούρκικος, παρά Ελληνικός, να είμαστε δίκαιοι.
Οι νέοι Έλληνες προσέχουν-στην πλειοψηφία τους-τρομερά διατροφή και ασκούνται.(μια κ θίχτηκε το θέμα).
Ισχύει σε μεγάλο ποσοστό αυτό, ίσως για τους λάθος λόγους, ωστόσο νομίζω οτι κάτι γίνεται. Έχουμε δρόμο βέβαια για να φτάσουμε τους Ευρωπαίους, ακόμα και τους Βαλκάνιους στην άθληση.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για κατω των 35 δεν ξερω...μην ξεχναμε οτι σε νεες ηλικιες παιζει και το πως θα βγω στην παραλια
αλλα σε μεγαλες ηλικιες (που.χ. απο 40 ως 60) δεν νομιζω οτι ειμαστε και ο πιο γυμνασμενος λαος

alma

Member
για κατω των 35 δεν ξερω...μην ξεχναμε οτι σε νεες ηλικιες παιζει και το πως θα βγω στην παραλια
Όχι.Οι περισσότεροι που γυμναζόμαστε τακτικά,το κάνουμε κυρίως Χειμώνα.Το καλοκαίρι κάνει ζέστη κι επιπλέον κατακλύζουν τα γυμναστήρια όσοι πάνε για να το ανεβάσουν στα σόσιαλ και τα παρατούν σε μια-δυο βδομάδες. Οι υπόλοιποι (είτε στο σπίτι στο πάτωμα μας, είτε στο γυμναστήριο)γυμναζόμαστε τακτικότερα το χειμώνα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom