• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ελληνικο νησι που δε θα ξαναεπισκεφτοσασταν

Κάλυμνος! Το μόνο νησί που έχω ψάξει να φύγω πριν τελειώσουν οι μέρες μου εκεί και ευτυχώς έχει δίπλα της την Ψέριμο. Βασικά θα ξαναπάω στην Κάλυμνο μόνο αν ξαναπάω στην Ψέριμο. Χάλια δρόμοι, χάλια αρχιτεκτονική, σχεδόν καμία γραφικότητα, άμπαλοι με τον τουρισμό. Ωραίες καταδυτικές βουτιές και φοβερά σημεία για αναρρίχηση. Δεν περάσαμε χάλια ντααααξ διακοπές κάναμε αλλά δεν έχω λόγο να ξαναπάω

paefstra

Member
Κάλυμνος! Το μόνο νησί που έχω ψάξει να φύγω πριν τελειώσουν οι μέρες μου εκεί και ευτυχώς έχει δίπλα της την Ψέριμο. Βασικά θα ξαναπάω στην Κάλυμνο μόνο αν ξαναπάω στην Ψέριμο. Χάλια δρόμοι, χάλια αρχιτεκτονική, σχεδόν καμία γραφικότητα, άμπαλοι με τον τουρισμό. Ωραίες καταδυτικές βουτιές και φοβερά σημεία για αναρρίχηση. Δεν περάσαμε χάλια ντααααξ διακοπές κάναμε αλλά δεν έχω λόγο να ξαναπάω
Εμενες στην πρωτευουσα και δεν ειδες γραφικοτητα; Εμενα μου αρεσε, κλασικα Δωδεκανησα και το βραδυ αρκετος χαμουλης. Η Ψεριμος ειναι οντως must. Αν δεν ηταν τοσο μακρια, θα ηθελα να ξαναπαω για λιγο.

alma

Member
Η Αστυπάλαια προκαλεί θεωρώ αντικρουομενα συναισθήματα. Άλλοι τη βαριούνται και αλλοι πάνε κάθε χρόνο.
Δεν είναι άσχημο νησί μόνο που εμείς λίγο βαρεθήκαμε για 6 μέρες. Είμαστε άνθρωποι της εξερεύνησης γυρνάμε πάνω κάτω, δεν είχε πολλά το νησί. Παραλίες οκ κάθε μερα πηγαίναμε σε άλλη

Όμως μας αρέσουν καλύτερα νησιά με πολλά διαφορετικά χωριά όπως Χίος, Σάμος,Λέσβος.

Χίο 16 χρόνια πάω κι έχει τόσα αξιοθέατα,μεσαιωνικά χωριά, κατάλοιπα μεσαιωνικών εκκλησιών,δείγματα της γενοβέζικης παρουσίας αιώνων στο νησί που δεν τα έχω δει όλα.

Άνθρωποι είτε με πολλά παιδιά, είτε μεγαλύτερης ηλικίας οι ίδιοι μου λένε πως προτιμούν μικρά νησιά χωρίς πολλά αξιοθέατα γιατί έχουν ανάγκη ξεκούρασης.

Καθένας αποζητά κάτι διαφορετικό. Εμείς είμαστε ζευγάρι σε ηλικία που ακόμα θέλουμε να γυρνάμε πάνω κάτω.

bandit650

Member
Ανακαλω πως υπερχρεωνομασταν ενα δωματιο 10 τμ που με το ζορι ειχες χωρο να ανοιξεις βαλιτσες, πραγμα που διαπιστωσαμε εκει, το οποιο δηλωνε οτι εχει και κουζινα, για να μας ξεναγησουν τελικα σε σε ενα υποστεγο χωρις τεταρτο τοιχο,
εγω που δε ειμαι τοσο ταξιδευμενος και εμπειρος οσο εσυ δε εχω βρεθει ποτε σε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειδα και εκλεισα.
Εσυ πως τα καταφερες;;

alma

Member
Εμένα η Κάλυμνος μου άρεσε πάρα πολύ
Εντυπωσιακά τοπία αν και δεν κάνω αναρρίχηση. Οι άνθρωποι ευγενέστατοι έμπαινες σε μαγαζί,αγόραζες κάτι απλό και κοιτούσαν να σου κάνουν και δώρο,τα μουσεία συμπαθητικά , τα σημεία όπου μπορείς να δεις το ηλιοβασίλεμα εξαίρετα (αν και παρότι Σεπτέμβριος δεν έβρισκες πάρκινγκ έλεος),ο ναός του Αγίου Σάββα φοβερός και με θέα και το κυριότερο δεν έχει αλλοιωθεί από τον τουρισμό το νησί

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το παρελθόν της σπογγαλιειας ,μαθαίνεις πολλά στα μουσεία τους.
Μαζί με το Βόρειο Αιγαίο ,τα 12νησα είναι αγαπημένα..

Παρεμπιπτόντως κ η Ψέριμος συμπαθέστατο νησάκι @Μανολης Γκ. πας κ από Κω, αν δεν θες να πας Κάλυμνο.

Last edited:

paefstra

Member
εγω που δε ειμαι τοσο ταξιδευμενος και εμπειρος οσο εσυ δε εχω βρεθει ποτε σε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειδα και εκλεισα.
Εσυ πως τα καταφερες;;
Εμπιστευτηκαμε τη μεθοδο "απο το τηλεφωνο" που συστηνει ο @psilos3 για τα Κυκλαδονησια, αλλα εγω οχι, ειναι απατεωνες.

inspiring

Member
Συμφωνω απολυτα

Εμενες στην πρωτευουσα και δεν ειδες γραφικοτητα; Εμενα μου αρεσε, κλασικα Δωδεκανησα και το βραδυ αρκετος χαμουλης. Η Ψεριμος ειναι οντως must. Αν δεν ηταν τοσο μακρια, θα ηθελα να ξαναπαω για λιγο.
Ναι λόγω πρωτεύουσας είπα σχεδόν καμία! χαχα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ανακαλω πως υπερχρεωνομασταν ενα δωματιο 10 τμ που με το ζορι ειχες χωρο να...
Ομολογουμένως έχει ακριβή διαμονή, το υποστηρίζουν και οι ντόπιοι, όμως η άλλη οψη του νομίσματος είναι η πρώτη φορά που πήγα εγώ. Τρίκλινο με των 60, πεντακάθαρο, με κανονική κουζίνα αλλά και μια απο τις καλύτερες θεές του νησιού, πιάτο το κάστρο, η χώρα και οι ανεμομυλοι. Είναι και πως θα κάτσει.
Όχι όμως και Χαλκιδική η Αστυπάλαια, ύψιστη Ύβρις μα τον Ποσειδώνα!
Του χρόνου θα σε στείλω τουρ Σωζόπολη, Νέα Πλάγια, Αη Μάμα να δω τι θα λες μετά 😂

Εμενες στην πρωτευουσα και δεν ειδες γραφικοτητα; Εμενα μου αρεσε, κλασικα Δωδεκανησα και το βραδυ αρκετος χαμουλης.
Κι εδώ είναι το θέμα οπτικής που λέμε, καθιστώντας τέτοιες κουβέντες αρκετά υποκειμενικές. Εμένα μου άρεσαν αρκετά κάποια πραγματάκια και παραλίες στην Κάλυμνο, όχι όμως τα Ποθια, τίποτε από αυτά που περιγράφεις δεν έχω να θυμάμαι.

Εμπιστευτηκαμε τη μεθοδο "απο το τηλεφωνο" που συστηνει ο @psilos3 για τα Κυκλαδονησια, αλλα εγω οχι, ειναι απατεωνες.
Πρώτα τα βλέπουμε στις πλατφόρμες και μετά παίρνουμε τηλέφωνο κι αρχίζουμε τον κατάλληλο πρόλογο, τύπου «να τα βρούμε μεταξύ μας, εγώ δεν είμαι της τεχνολογίας και θέλω άμεση επαφή » & «Πέρυσι ήρθαν εδω φίλοι μου και ξετρελαθηκαν, τους εκανες και τιμή», μαζί με πολλές άλλες τέτοιες παπατζηδικες τεχνικές. Όλα εγώ θα τα λέω; 😁

Όμως μας αρέσουν καλύτερα νησιά με πολλά διαφορετικά χωριά όπως Χίος, Σάμος,Λέσβος.
Ε ούτε αυτό είναι δίκαιο όμως, να συγκρίνουμε την Αστυπάλαια και τη Σίκινο με Χίο, Σάμο, Λέσβο. Λογικό ίσως στα πρώτα να βαρεθείς μετά τις τέσσερις μέρες (δε μου συνέβη αλλά λεω), λογικό και να μη σου φτάνουν οι δέκα για τα υπόλοιπα που παίζει να ναι εικοσαπλασια σε μέγεθος.

alma

Member
Ε ούτε αυτό είναι δίκαιο όμως, να συγκρίνουμε την Αστυπάλαια και τη Σίκινο με Χίο, Σάμο, Λέσβο. Λογικό ίσως στα πρώτα να βαρεθείς μετά τις τέσσερις μέρες (δε μου συνέβη αλλά λεω), λογικό και να μη σου φτάνουν οι δέκα για τα υπόλοιπα που παίζει να ναι εικοσαπλασια σε μέγεθος.

Δεν λειτουργεί πάντα υπέρ των μεγάλων πάντως.Φίλοι πάνε κάθε χρόνο Αστυπάλαια γιατί λέει δεν αντέχουν τα μεγάλα νησιά Χίο, Σάμο, Λέσβο.

Μαλιστα μου είπαν"ωραία η Χίος είχα πάει παλιά,αλλά δεν τα μπορώ τα μεγάλα νησιά,κουράζομαι.." κ μένουν Αστυπάλαια 15 μέρες ετησίως...

Εννοω πως είναι ανάλογα τι ζητάς.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Το πρόβλημά μου είναι ότι κάποια κυκλαδονήσια τα γνωρισα στη νεότητά μου κι ως εκ τούτου προβληματίζομαι πώς θα είναι στο σήμερα.
Αν θυμηθώ το Άνω Κουφονήσι με μία ταβέρνα κι ένα σουβλατζίδικο, με τον ΟΤΕ στην κουζίνα ενός σπιτιού, τη παραλία στο Πορί άδεια με δυνατότητα για ελεύθερο κάμπινγκ. Έρωτας. Ξαναπήγα πριν 13 χρόνια ημερήσια από Αμοργό. Πληγώθηκα από αυτό που αντίκρυσα και είπα ποτέ ξανά.
Επίσης δεν θα ξαναπήγαινα στη Σίκινο παρεκτός για το οινοποιείο του Μάναλη.
Στη λίστα θα πρόσθετα και τη Κω αν και δεν πήγα ψαγμένος.
Για την Σαντορίνη που αναφέρθηκε είχα την σωστή απόφαση να πάω ενδιαμέσως των καραντινών. Ευλογημένη γη. Τη θέα στη Καλντερα δεν την χόρταινα, για να μη θίξω ότι έφυγα με ένα σκασμό μπουκάλια ασύρτικου. Ξαναπήγα την ίδια χρονιά. Πλέον δεν νομίζω να το αποτολμούσα καλοκαιρινούς μήνες με την επάνοδο του τουρισμού.
Επίσης επειδή διάβασα και για την Ύδρα. Μοναδική αρχιτεκτονικά, αλλά επειδή έχω ζήσει το νησί όλες τις εποχές, ποτέ καλοκαίρι. Ανοιξη/φθινόπωρο (άλλωστε δεν λέει για μπάνια) κι αν θέλετε αγγελοπουλικο σκηνικό να περπατάτε εντελώς μόνοι σας σε ένα άδειο από τραπεζοκαθίσματα λιμάνι, χειμώνα.
Ευτυχώς (ή δυστυχώς) υπάρχουν κάμποσα νησιά που δεν έχω πάει ακόμα (κυρίως Δωδεκάνησα) και δεν μπορώ να εκφέρω γνωμη. Παντως δεν θα επέλεγα Ιούλιο/Αύγουστο.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν θα πήγαινα σε κανένα απο αυτά που έχω πάει ήδη (με εξαίρεση αυτά που έχω πάει πάνω απο δύο φορές), γιατί υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν εχω πάει και έχουν προτεραιότητα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom