• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ελληνικο νησι που δε θα ξαναεπισκεφτοσασταν

chrisbd

Member
Αι ρε πρωι πρωι μου αναψατε τα "λαμπακια"..

"Δεν μου αρεσει η Αναφη γιατι πατησα αγκαθι"
"Ακουγα γαιδαρο να γκαριζει πρωι πρωι στο παραθυρό μου και για αυτο απογοητευτηκα απο την Σάμο"
"ο καλ(ή)ός μου αποδειχθηκε κακ(ή)ός μου στη Σκιάθο.. απαισιο νησί"

Δοξα τω θεω απο επιχειρηματολογια εδω τα μελη σελιδες μπορουν να αναπτυξουν..
Γραψτε λοιπον με σοβαρά επιχειρηματα γιατι δεν θα ξαναπάτε και οχι αστεια πραγματα που ειχαν να κανουν με την διαθεση σας.. μια πιο αντικειμενική ματιά..

Εχω κανει ταμα να πάω Αστυπαλαια και τωρα μου χαλάσατε το πρωινό.. μονο ο @psilos3 εχει δικαιωμα να μιλά.. Ψηλέ "μαστιγωνε" μην αφηνεις κανεναν ησυχο..

Παω να κοψω το γκαζον να συνελθω..

MVSylvia

Member
Δεν θα ξαναπήγαινα σε κανένα.
Antipopular opinion αλλά δεν μου αρέσει η φάση νησί εκτός αν είναι κάποιο με υψηλό πολιτιστικό ενδιαφέρον κ εναλλαγές. Και κυρίως δεν μου αρέσουν καθολου οι συνθήκες μετάβασης στα νησιά.
Άνετα θα μπορούσα να ήμουν αυτή που θα παίρνε το ασύρματο ηχείο να το ρίξει στη θάλασσα, για όσους έχετε δει το βιντεάκι 🤣

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Όντως;Νόμιζα πως μετά από τόσα κυκλαδονησια δεν θα με εντυπωσιάσει αν και νομίζω μόνο για την ανάβαση στο βράχο και τη θέα από το εκκλησάκι ίσως αξίζει επίσκεψη.
Πήγα 2η συνεχόμενη χρονιά και φέτος Ανάφη και ρίχνει σοβαρή υποψηφιότητα και για το καλοκαίρι του 2025. Πάντα για πρώτο 15ημερο Ιουλίου. (Δυστυχώς για τον Αύγουστο, κρατάω κάποιες επιφυλάξεις ακόμα και για την Ανάφη) Από τα λίγα κυκλαδονήσια που θυμιζουν ακόμα τις Κυκλάδες που αγαπήσαμε. Και btw, Ανάφη δεν είναι μόνο ο βράχος με το εκκλησάκι στην κορυφή. Προσωπικά και λόγω ηλικίας ακόμα δεν τον ανέβηκα, and so what? Για μένα η Ανάφη είναι πάνω απ'όλα η συνολική αίσθηση γαλήνης που σου βγάζει με την απίστευτη θέα από παντού, σε συνδυασμό και με τις παραλιάρες.
Απαντώντας και στο θέμα του νήματος, ειλικρινά δεν υπάρχουν νησιά που νοιώθω ότι δεν θα ήθελα να ξαναπάω- ακόμα και αν σε κάποια μπορεί όντως να πέρασα λιγότερο καλά. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι τους τόπους τους διαμορφώνουν οι άνθρωποι είτε είναι οι ντόπιοι, είτε "μέτοικοι" σε αυτόν. Περισσότερο υπό αυτό το πρίσμα, θα έλεγα ότι δε νοιώθω ιδιαίτερη "κάψα" να ξαναεπισκεφθώ- χωρίς όμως να τους ρίχνω και το τονίζω αυτό τελειωτικό "άκυρο"- τα εξής:
1. Την Χίο- αν και το νησί έχει αντικειμενικά πολλών ειδών ομορφιές, εμένα για κάποιο λόγο μου έβγαλε μια περίεργη "εσωστρέφεια". Ολίγον μουντρούχος, συντηρητικός - και μάλλον ακοινώνητος- ο ντόπιος κόσμος, παντελώς αδιάφορος στο να "ανοιχτεί" με κάποιον τρόπο. Ακόμα και τα μαστιχοχώρια μια αίσθηση αυτοπεριχαράκωσης μου έβγαλαν, παρά την αρχιτεκτονική μοναδικότητά τους Οι περισσότεροι ντόποιο τον "έχουν τον τρόπο" τους οικονομικά, χάρη στη θάλασσα και τη μαστίχα, αλλά αυτό προσωπικά δεν το είδα να μεταφράζεται ως κάνω τον "τόπο μου καλύτερο". Απεναντίας σε πολλά σημεία το νησί- και ειδικά η πόλη- μου έβγαλε κάτι το "αφημένο" και παρατημένο στην τύχη του. Το ίδιο και κάποια χωριά
2. Την Αστυπάλαια- αν και, όσο και να μην το θέλω, οι μνήμες φιλτράρονται και από το γεγονός ότι δεν πέρασα και τόσο καλά όταν πήγα, λόγω παρέας και της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκονταν κάποια μέλη της :cry:, οφείλω εν τέλει να πω ότι αντικειμενικά μου φάνηκε γενικώς "πολύ κακό για το τίποτα" και μάλλον "overrated" που λένε και στο χωριό μου. Θυμάμαι ότι γυρνώντας ένιωσα ότι θα μπορούσα να είχα πάει στη Χώρα της Σερίφου (ίδια σχεδόν μου φάνηκε η Χώρα της Αστυπάλαιας) και με τα μισά λεφτά και σε πολύ μικρότερη απόσταση από τη βάση μου να ένιωθα το ίδιο feeling (και btw και με καλύτερες και πιο προσβάσιμες παραλίες). Υπάρχουν με άλλα λόγια νησιά τα οποία είναι κάπως μακριά, αλλά όταν πας σου βγάζουν- θέλεις λόγω vibes, λόγω φύσης ή γεωμορφολογίας- την αίσθηση ότι "είσαι αλλού" και είσαι πραγματικά αλλού!!!! Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι η Κάρπαθος ή ακομα και η Ανάφη. Στην Αστυπάλαια αντίθετα ένιωσα ότι ταλαιπωρήθηκα μια νύχτα για να φτάσω για να αντικρύσω στο τέλος μια Σέριφο (στην οποία όμως το Κάστρο είναι εντυπωσιακά διατηρημένο, εν αντιθέσει με τη Σέριφο που είναι γκρεμισμένο) με μάλλον χειρότερες παραλίες. Ο εικόνες και αναφορές από γνωστούς που επισκέφθηκαν Αστυπάλαια πρόσφατα, δεν συνηγορούν σε κάποια πιο βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το 2010 που πήγα. Τουναντίον....!
3. Την Αντίπαρο- δεν ξέρω ειλικρινά τί περίμενα να δω, αλλά εν τέλει αρχιτεκτονικά δεν μου είπε απολύτως τίποτα ως νησί!!!! (πέρα από την πλατεία με τα γύρω καστρόσπιτα που όμως είναι ένα πολύ μικρό σημείο). Αμα φτάνεις σε ένα νησί και τελικά κάποιες βίλες περιμετρικά της Χώρας φτάνουν να σου κινούν περισσότερο το ενδιαφέρον από την ίδια τη Χώρα ενός νησιού, κάτι νομίζω δεν πάει καθόλου μα καθόλου καλά....Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω τί μπορεί να είδε ο Τομ Χανκς σε σχέση με άλλα κυκλαδονήσια και αποφάσισε εκεί να κάνει το "ησυχαστήριο" του! Αβυσσος η ψυχή του χολλυγουντιανού σταρ και της κυρίας Ρϊτας! Όσο για τις παραλίες: ότι πρέπει για 10 χρονα παιδάκια - τόσο ρηχές που ήταν!!!
4. Την Ανδρο- ως ιστορικά "καπετανονήσι", διέκρινα τις ίδιες νοοτροπίες στους ντόπιους που έμμεσα αναπτύσσω πιο πάνω για τη Χίο (ευτυχώς στο όχι τόσο "ακοινώνητο" και "περιχαρακωμένο") Μονο που δυστυχώς εδώ είδα και "αγιογδυτικές" νοοτροπίες στην τιμολόγηση των παρεχομενων υπηρεσιών. Ξεκαβαλήστε ρε....!!!! .Και το χειρότερο είναι ότι μέχρι πρόσφατα οι Ανδριώτες περηφανευόντουσαν για τη νοοτροπία "δεν θέλουμε τουρισμό". Για το γεγονός ότι έχουν ξεπουλήσει τη μισή γη τους για να χτιστούν αντιαισθητικές βίλες νεόπλουτων Αθηναίων στα χρόνια της ψευδής ευμαρειας και ότι- με εξαίρεση την πραγματικά υπέροχη και αυθεντικά αρχοντικότατη Χώρα του νησιού που προσωπκά λάτρεψα- το νησί έχει χάσει μέρος της αρχιτεκτονικής ομορφιάς του του νοιώθουν περήφανοι? Ευτυχώς που το νησί έχει ακόμα και φυσικές ομορφιές και κάποιες ωραιότατες ακρογιαλιές (όταν δεν φυσάει υπερβολικά- άλλο χαλαστικό θέμα και αυτό!)
Edit 1: Υπάρχει μια κατηγορία νησιών στα οποία με χαλάει να ξαναπατήσω καλοκαίρι, αλλά δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να πάω κάποια άλλη εποχή, όπως η Σαντορίνη, η Υδρα, και η Μύκονος.
Edit 2: Τέλος ναι θα το πω υπάρχει και μια κατηγορία νησιών στα οποία δεν έχω πάει, αλλά για κάποιο λόγο ούτε και θέλω να πάω. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η Σαμοθράκη, η Ικαρία και η Πάτμος, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το topic

Last edited:

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Εχω επισκεφτει περιπου 40 νησια, αρκετα απο αυτα πάνω απο μια φορες, απο αυτά νομίζω μονο Λευκαδα κ Σκιαθο, θα μπορουσα να πω οτι δεν θα με πειραζε να μην ξαναπαω. Οχι τοσο για λογους φυσικης ομορφιας, αλλά συνολικής εμπειριας που ειχα εκει σαν επισκεπτης.

alma

Member
Δε θα πήγαινα σε κανένα Ιούλιο και Αύγουστο, για μένα τα νησιά είναι για άνοιξη και χειμώνα, φέτος και του χρόνου θα δώσω ευκαιρία και στο φθινόπωρο. Αλλά δεν έχω βρεθεί ακόμη σε ελληνικό νησί που να μην πάθω την πλάκα μου, ειδικά όταν δεν έχουν ψυχή και δεν τσουρουφλάει ο τόπος (ομολογώ, αντιπαθώ πάρα πολύ τη ζέστη, είμαι χειμωνάκιας). Τέτοια μαγεία δεν τη βρίσκεις σε πολλά μέρη του κόσμου, μοναδικό πράγμα. Εξακολουθώ να απορώ που δεν είναι όλα μα όλα τους πανάκριβα κι όλο το χρόνο, αν και σιγά-σιγά μας παίρνουν χαμπάρι τα αλλοδαπά.

Τώρα η Λευκάδα τι το τόσο χάλι έχει ρε παιδιά; Δεν έχω πάει αλλά παραλιάρες έχει σίγουρα, πράσινη είναι... τι είναι αυτό που την κάνει πρωταθλήτρια στις αρνητικές ψήφους;
Συμφωνώ πολύ. Εγώ έχω βρεθεί βέβαια σε νησιά που δεν έπαθα πλάκα αλλά είναι ελάχιστα.
Οι αλλοδαποί μπορεί να τα πάρουν χαμπάρι και πριν τους Έλληνες σε πληροφορώ. Φθινόπωρο σε μεσαιωνικά χωριά της Χίου μέναμε μόνο εμείς ντόπιοι και Γάλλοι .

Ατμόσφαιρα το βράδυ σαν να είσαι στην εποχή της Γενουατοκρατιας φοβερά καλοδιατηρημενα.Ιδια ατμόσφαιρα και στα γενοβεζικα αρχοντικά στον Κάμπο

Στη Χίο,τη Σάμο,τη Λέσβο μας αρέσει ακριβώς αυτό. Πως οι ντόπιοι δεν περιμένουν να ζήσουν από τον τουρισμό, δεν σε γλείφουν,δεν σε πρήζουν να κάτσεις στα μαγαζιά τους....

Χιος πάμφθηνα φθινόπωρο 50 ευρώ μεσαιωνικό κεντρικό κτίσμα, 2 δωμάτια δικά μας, οι Γάλλοι έμειναν όλο το μήνα και μας είπαν πως πουθενά στην Ευρώπη δεν βρίσκεις τέτοια σχέση ποιότητας τιμής και σε άλλες χώρες τέτοια μέρη είναι πανάκριβα ,άσε που είναι η Νέα Μονή μνημείο Ουνεσκο σχεδόν δίπλα

Για τη Λευκάδα τώρα...θυμάμαι και παλιότερα στο φόρουμ πολλά μέλη να λένε πως δεν θα ξαναπήγαιναν,όποιος θέλει ας κάνει αναζήτηση μήπως το βρει..
Εμένα μου βγάζει μια μελαγχολία. Δεν τη θεωρώ άσχημο νησί..Οι παραλίες της θυμάμαι ήταν πιο ωραίες για φωτογραφίες πάρα για μπάνιο, κάποιες νομίζω βαθαιναν απότομα..
Όμως σε κανένα νησί δεν αποκλείω να ξαναπάω...
Ελλάδα και Πορτογαλία είναι οι χώρες που δεν έχω δει νησί τους να είναι άσχημο.
Για την εποχή συμφωνω
Εκτός καλοκαιριού καλύτερα. Λατρεύω Χίο το φθινόπωρο. Απλώς αν είσαι κρυουλιαρης δεν κάνεις μπάνιο. Εμείς κάνουμε σχεδόν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου αλλά είναι παγωμένα.
Τα νησιά μας ειναι υπέροχα άνοιξη και φθινόπωρο

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Φθινόπωρο σε μεσαιωνικά χωριά της Χίου μέναμε μόνο εμείς ντόπιοι και Γάλλοι .
Αυτό γενικά με τους Γάλλους είναι φοβερό εν τω μεταξύ, μπορείς να τους πετύχεις στο τελευταίο απομακρυσμένο χωριό και στην πιο κουλή περιπατητική διαδρομή να σκαρφαλώνουν ωσάν κρι-κρι.

MVSylvia

Member
Αυτό γενικά με τους Γάλλους είναι φοβερό εν τω μεταξύ, μπορείς να τους πετύχεις στο τελευταίο απομακρυσμένο χωριό και στην πιο κουλή περιπατητική διαδρομή να σκαρφαλώνουν ωσάν κρι-κρι.
Στο χωριο μου που δεν το ξερει ουτε Ελληνας εκτος απο τους συγγενεις των τελευταιων κατοικων, πετυχα Γαλλους στα ερειπια μιας εκκλησιας που μονο κατσικια πατανε.

alma

Member
Έχουν ανακαλύψει και την τελευταία ελληνική γωνία.

bandit650

Member
Αντιθετο με το θεμα ειναι οι ανθρωποι που τους αρεσει ενα νησι τοσο πολυ που πανε καθε χρονο. Για μια περιοδο εμενα μονιμα σε σκοπελο αλλονησο. υπηρχαν πολλοι, ξενοι κυριως ,αλλα και ελληνες που ερχονταν καθε χρονο και ειχαμε γνωριστει. Καποιοι μαλιστα ειδικα αλλονησο ειχαν φτιαξει και σπιτια.
υγ. απο τοτε που εφυγα δε εχω ξαναπαει....

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
@thanos75 Χειροκροτώ την περιγραφή σου για την Ανάφη, δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα με τίποτα.

Συμφωνούμε επίσης στα της Άνδρου, ειναι απο τα ελαχιστα μέρη που μου χτύπησαν άσχημα λόγω συμπεριφοράς στην Ελλάδα, κατά κανόνα μου συμβαίνει το αντίθετο, δεν είμαι όμως αρνητικός να ξαναπάω κάποια στιγμή.

Διαφωνώ όμως με τη Χίο, αν κι αυτά είναι τυχερά, δε ξέρεις που θα πέσεις, όπως επίσης κάθετα και για την Αστυπάλαια.

Δέχομαι, καταλαβαίνω και συμμερίζομαι κάποιους που μιλούν για Ικαρία και Σαμοθράκη (τις γουστάρω πολύ αμφότερες για διαφορετικους λόγους), ξέρω ότι τα νησιά αυτά δεν απευθύνονται σε όλους κι ενδεχομένως να μη σου «κάτσουν» από την αρχή, με τίποτα όμως δε περίμενα να διαβάσω τόσες αρνητικές εντυπώσεις από πολύ κόσμο για την Αστυπάλαια, που προσωπικά την έχω πολύ ψηλά, όπως και τα δύο άλλα νησιά που προείπα.

paefstra

Member
@thanos75
με τίποτα όμως δε περίμενα να διαβάσω τόσες αρνητικές εντυπώσεις από πολύ κόσμο για την Αστυπάλαια, που προσωπικά την έχω πολύ ψηλά, όπως και τα δύο άλλα νησιά που προείπα.
Ανακαλω πως υπερχρεωνομασταν ενα δωματιο 10 τμ που με το ζορι ειχες χωρο να ανοιξεις βαλιτσες, πραγμα που διαπιστωσαμε εκει, το οποιο δηλωνε οτι εχει και κουζινα, για να μας ξεναγησουν τελικα σε σε ενα υποστεγο χωρις τεταρτο τοιχο, δηλαδη υπαιθριο με εξωτερικη σκαλα παρακαλω, που ειχε μια γκαζιερα και παλια τηγανια και κατσαρολες, εννοω καταμαυρα απο τη χρηση στο γκαζι Η διαφημιση της θεας του δωματιου ατο καστρο ηταν τελικα θεα στον κηπο που με την ακρη του ματιου επιανες μια μυτουλα του καστρου. Υποψιν το κλεισαμε σε τιμη που θεωρουσαμε νορμαλ για δωματιο Ιουλιου, οχι γιατι ηταν παραπηγμα και το βρηκαμε φθηνα.
Στην πρωτη ταβερνα που καθησαμε να φαμε μας χρεωσαν πραγματα που δεν πηραμε και εγινε καυγας. Γενικα δεν ξερω πως την ειδαν εκει, φυγαμε τρεχοντας. Σε ολα αυτα που αναφερω στα οποια κυριολεκτικα εξαπατηθηκαμε, η αντιδραση δεν ηταν 'συγγνωμη" αλλα "ειστε πολυ απαιτητηκοι/ δεν ξερετε τι λετε" κλπ. Α και οι παραλιες τιποτε σπεσιαλ για να ανεχτεις ολα αυτα.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα