• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ελληνικο νησι που δε θα ξαναεπισκεφτοσασταν

pluss

Member
Μάλλον θα έλεγα την Κεφαλονιά (πήγα τον Ιούλιο). Προσωπικά, ενοχλήθηκα από τα εξής:
1. Μεγάλες οι αποστάσεις με πολλές στροφές και κακή η κατάσταση του οδικού δικτύου (βέβαια αυτό ισχύει σε πολλά άλλα νησιά).
2. Από παραλίες δεν ήταν και τίποτα το τρομερό (μου αρέσει να βλέπω πολλές και διαφορετικές και μόνο η Αντίσαμος με ενθουσίασε), καθώς επίσης οι παραλίες είχαν συνήθως κύμα και φύκια. Στις δημοφιλείς παραλίες ήταν τρελές οι τιμές για τις ξαπλώστρες (γενικά πάντως δεν είναι από τα "φθηνά" νησιά).
3. Τίποτα το ιδιαίτερο από χωριά/μέρη για να δεις (με εξαίρεση ίσως τον Άσο και το Φισκάρδο), χωρίς γραφικότητα, και γενικώς το περίμενα πιο πράσινο το νησί. Ο κεντρικός πεζόδρομος στο Αργοστόλι φοβερός, αλλά μόνο αυτός αξίζει, κατά τ' άλλα είχε κίνηση τύπου Αθήνας από αυτοκίνητα, δεν σου έδινε ιδιαίτερα την αίσθηση νησιού δηλαδή.
4. Οι τουρίστες που άφηναν τα κρουαζιερόπλοια, πλημμύριζαν το νησί. Ως εκ τούτου, την λίμνη Μελισσάνη δεν κατάφερα ποτέ να τη δω, εκτός κι αν στηνόμουν στην ουρά για ώρες (που και αυτό δεν είναι εγγυημένο μιας και "κλείνει" στις 3:30).

Last edited:

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Νομίζω η πόλη είναι αυτη που τη χαλάει καθώς και η οδική πρόσβαση, με αποτέλεσμα να μαζεύει τεράστιο όγκο αυτοκινήτων και τουριστών, δημιουργώντας πρόβλημα σχεδόν παντού.
Η οποία πόλη, πάντως, το έχει το χρώμα της και τον χαρακτήρα της αν χαθείς στα στενάκια πέριξ της κεντρικής αγοράς. Με μουσεία, εκκλησίες, όμορφα πολύχρωμα σπίτια, ωραία μαγαζιά κλπ. Αλλά ναι είπαμε, μέσα στο πικ της σεζόν είναι τέτοια η ταλαιπωρία με την κίνηση και τον χαμό που σου σπάει τα νεύρα.
Για αυτό λέω νόμισμα με δύο όψεις την οδική πρόσβαση. Γιατί από τη μία είναι πιο εύκολο να πας και παράλληλα θετικό να μπορεί κάποιος να ρίξει το μπάτζετ των διακοπών του γλιτώνοντας τα πανάκριβα πλέον ακτοπλοϊκά, από την άλλη έτσι αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των τουριστών.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Θα ηθελα την αποψη σας στο ερωτημα
Ειλικρινά με θλίβει το ερώτημα και δεν κατανοώ την σκοπιμότητα του σε ένα ταξιδιωτικό forum...
Θέλουμε να βγάλουμε το χειρότερο νησί στην Ελλάδα ή θέλεις να κάνεις κάπου επένδυση και φοβάσαι το ρίσκο μήπως τελικά είναι το χειρότερο νησί στην Ελλαδα και δεν μας έχεις πελάτες; 🤣😇
Αντίθετα θα περίμενα το αντίστροφο ερώτημα "Ποιο είναι το νησί που θα θέλατε να ξαναπάτε;"

Δεν έχω πάει σε πολλά νησιά της Ελλάδας (περίπου 23-25) και ιδιαίτερα των Κυκλάδων, αλλά στα περισσότερα από αυτά που αναφέρθηκαν εδώ έχω πάει ήδη 2 φορές και ευχαρίστως να ξαναπήγαινα και 3η εάν δεν είχα τόσα άλλα που δεν έχω πατήσει...
Όλα είναι θέμα συγκυριών και παρέας που μπορεί να σε κάνουν να αγαπήσεις ένα μέρος ή να μην θέλεις να το ξαναδείς.
Ειδικά για την Λευκάδα που αναφέρθηκε τόσες φορές έχω εντελώς την αντίθετη γνώμη έχοντας πάει 2 φορές από μια εβδομάδα και μάλιστα μέσα Αυγούστου την 2η φορά.
Εύκολη πρόσβαση, καταπληκτικές παραλίες, 2 ωραία χωριά, καταρράκτες, φύση, ωραίες ορεινές διαδρομές, μαγαζάρες με ωραία θέα, ωραίο φαγητό κλπ. Τι σε άλλο νησί πήγα εγώ ή πήγατε μόνο στο Πόρτο Κατσίκι με πολύ κύμα; 🤔🤔
Μόνο η πρωτεύουσα είναι αδιάφορη αλλά έχει και κάποια ωραίους δρόμους με χρώμα...

Τα ίδια θα έλεγα και για την Σκιάθο που πήγα 2 φορές μέσα σε 3 χρόνια (2021 και 2023) και ευχαριστηθηκα παραλίες!!! Ευχαρίστως ξαναπάω.
Οπότε, δεν θα απαντήσω στο ερώτημα σου γιατί δεν υπάρχει ελληνικό νησί που να έχω πάει και να μην θέλω να ξαναπάω.
Ειδικά σε αυτά του Ιονίου ευχαρίστως ξαναπάω σε όλα για τρίτη φορά εκτός ίσως από τη Ζάκυνθο...

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Κυθνος, Λημνος, Κως και Σαμοθρακη που μου φανηκαν τελειως αδιαφορες.
Απο την Αστυπαλαια επισης ειναι το μονο νησι που φυγαμε μεσα στη νυχτα γιατι δεν μου φανηκε οτι αξιζε καν την ευκαιρια. Γιατι να ξαναπαω;
Δηλαδή τόσο χάλια η Αστυπάλαια και φύγατε μέσα στη νύχτα ή δεν είχατε κατάλυμα;
Είναι από τα λίγα μικρά νησιά που θα ήθελα να πάω, αν και με τις τιμές των ακτοπλοϊκών προτιμάω να πετάξω Ευρώπη γιατι θα μου βγει πιο φθηνά... 😇

inspiring

Member
Ειλικρινά με θλίβει το ερώτημα και δεν κατανοώ την σκοπιμότητα του σε ένα ταξιδιωτικό forum...
Θέλουμε να βγάλουμε το χειρότερο νησί στην Ελλάδα ή θέλεις να κάνεις κάπου επένδυση και φοβάσαι το ρίσκο μήπως τελικά είναι το χειρότερο νησί στην Ελλαδα και δεν μας έχεις πελάτες; 🤣😇
Αντίθετα θα περίμενα το αντίστροφο ερώτημα "Ποιο είναι το νησί που θα θέλατε να ξαναπάτε;"

Δεν έχω πάει σε πολλά νησιά της Ελλάδας (περίπου 23-25) και ιδιαίτερα των Κυκλάδων, αλλά στα περισσότερα από αυτά που αναφέρθηκαν εδώ έχω πάει ήδη 2 φορές και ευχαρίστως να ξαναπήγαινα και 3η εάν δεν είχα τόσα άλλα που δεν έχω πατήσει...
Όλα είναι θέμα συγκυριών και παρέας που μπορεί να σε κάνουν να αγαπήσεις ένα μέρος ή να μην θέλεις να το ξαναδείς.
Ειδικά για την Λευκάδα που αναφέρθηκε τόσες φορές έχω εντελώς την αντίθετη γνώμη έχοντας πάει 2 φορές από μια εβδομάδα και μάλιστα μέσα Αυγούστου την 2η φορά.
Εύκολη πρόσβαση, καταπληκτικές παραλίες, 2 ωραία χωριά, καταρράκτες, φύση, ωραίες ορεινές διαδρομές, μαγαζάρες με ωραία θέα, ωραίο φαγητό κλπ. Τι σε άλλο νησί πήγα εγώ ή πήγατε μόνο στο Πόρτο Κατσίκι με πολύ κύμα; 🤔🤔
Μόνο η πρωτεύουσα είναι αδιάφορη αλλά έχει και κάποια ωραίους δρόμους με χρώμα...

Τα ίδια θα έλεγα και για την Σκιάθο που πήγα 2 φορές μέσα σε 3 χρόνια (2021 και 2023) και ευχαριστηθηκα παραλίες!!! Ευχαρίστως ξαναπάω.
Οπότε, δεν θα απαντήσω στο ερώτημα σου γιατί δεν υπάρχει ελληνικό νησί που να έχω πάει και να μην θέλω να ξαναπάω.
Ειδικά σε αυτά του Ιονίου ευχαρίστως ξαναπάω σε όλα για τρίτη φορά εκτός ίσως από τη Ζάκυνθο...
Το θεμα ειναι υποκειμενικο και εχει να κανει με βιωματα , συνθηκες και γουστα.Δε χρειαζεται να συμφωνουμε σε ολα αλλωστε θα ηταν βαρετο.Μεσα απο αυτη την ανταλλαγη αποψεων ισως καποιος βοηθηθει.
Δεν αρεσουν σε ολους τα ιδια πραγματα ουτε εχουν τις ιδιες προσδοκιες.Εννοειται οτι ειμαστε περηφανοι για τις ομορφιες του τοπου μας αλλα ειμαστε και διαφορετικοι μεταξυ μας οποτε αλλες εμπειριες κι αποψεις εχει ο καθενας.
Γιατι λοιπον να μην αναδειξουμε κι αυτη την πλευρα?

Kalliopi27

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις-Περού
Επειδή δεν έχω πάει σχεδόν καθόλου Δωδεκάνησα η άποψη μου αφορά κυρίως Επτάνησα, Κυκλάδες Αργοσαρωνικό και Σποράδες.
Κυκλάδες δεν θα ξαναπήγαινα Σύρο και Κύθνο
Επτάνησα δεν θα ξαναπήγαινα Ζάκυνθο
Σποράδες ξαναπήγαινα σε όλα.
Αργοσαρωνικό δεν θα ξαναπήγαινα Ύδρα.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Εδώ μας έχουν βγάλει σκάρτη την Αστυπάλαια, που ναι στολίδι
Επειδή και εγώ είμαι η ένοχη εδώ. Απάντησα σύμφωνα με ό,τι ρωτάει το θέμα. Στα Δωδεκάνησα που έριξα Χ (Πάτμο, Αστυπάλαια, Λέρο, Λειψούς) δεν πέρασα άσχημα και σίγουρα είναι όμορφα νησιά, αλλά τα επισκέφτηκα πιο παλιά, για πολλές μέρες και θεωρώ ότι δεν έχω "εκκρεμότητες". Άσε που, από φωτογραφίες που βλέπω, τα έχει χτυπήσει η "ανάπτυξη " και θα μου χαλάσει η καλή ανάμνηση. Προφανώς τα νησιά αυτά δεν μου "μιλησαν" όσο άλλα που επίσης έχουν ψιλοοκαστραφει αλλά θα έβγαζα εισιτήρια κάποια στιγμή να πάω. Στη Σέριφο έχω πάει πολλές φορές, έχω περάσει φίνα, αλλά η τελευταία φορά (2012), ελπίζω να ήταν η τελευταία, μετά από αυτήν την αλλοίωση που είδα στο νησί.

Last edited:

paefstra

Member
Δηλαδή τόσο χάλια η Αστυπάλαια και φύγατε μέσα στη νύχτα ή δεν είχατε κατάλυμα;
Είναι από τα λίγα μικρά νησιά που θα ήθελα να πάω, αν και με τις τιμές των ακτοπλοϊκών προτιμάω να πετάξω Ευρώπη γιατι θα μου βγει πιο φθηνά... 😇
Ειχαμε δωματιο, αλλα ηταν αρχες Ιουλη και οι παραλιες ηταν γεματες γιαγιαδες με παιδακια που τους φωναζαν "οχι στα βαθια, παιδι μου" ενω δεν ειχε κοσμο ουτε τα βραδια εκτος απο το γνωστο καφενειο στη Χωρα. Μειναμε 2 βραδια και το 3ο πηραμε το πλοιο για Αμοργο που την ξεραμε οτι εχει υφος νησιου, οχι Χαλκιδικης.

alma

Member
🙄 Ανεπίτρεπτο για σένα, ειδικά γισ την Ανάφη που είναι νησάρα!
Όντως;Νόμιζα πως μετά από τόσα κυκλαδονησια δεν θα με εντυπωσιάσει αν και νομίζω μόνο για την ανάβαση στο βράχο και τη θέα από το εκκλησάκι ίσως αξίζει επίσκεψη.

Κατοικήσιμα ίσως (και πάλι δε βγαίνει το νούμερο), επισκέψιμα όμως όχι, τουλάχιστον με συμβατικό τρόπο.
90 είναι τα προσεγγισιμα
Σωστά. Εμείς προσπαθούμε χρόνια να πάμε Κιναρο,Λεβιθα και ποτέ δεν τα καταφέρνουμε. Ή μας προτείνουν να νοικιάσουμε σκάφος με καπετάνιο και εξωφρενικές τιμές.

alma

Member
Εμένα δεν μου πολυαρεσε ή Κύθνος. Πολύ ξερονησι ,η Δρυοπιδα οκ αλλά πολύ κατώτερη απο οικισμούς άλλων νησιών...Τα καταλύματα μέτρια εκτός από 1-2 που όμως ήταν ακριβά.
Δεν είμαι όμως 100%βέβαιη πως δεν θα ξαναπήγαινα κάποτε.
Έχω επισκεφθεί πολλάκις τα υπόλοιπα κυκλαδονησια πλην Ανάφης ,Σχοινουσας,Ηρακλειας που για κάποιο λόγω δεν με πολύ ψήνουν

Από Επτάνησα δεν συμπάθησα τη Λευκάδα, κατάθλιψη με έπιασε..
δεν ξέρω γιατί...Αλλά δεν αποκλείω επίσκεψη ούτε εκεί..
Να προσθέσω πως δεν θα ξαναπήγαινα Αύγουστο στη Μύκονο πραγματικά εφιάλτης..
Αν τη βρήκαμε έτσι εμείς που φιλοξενήθηκαμε σε φίλους ,φαντάσου να πληρώναμε τι θα λέγαμε. Απαίσιο να σε σπρώχνουν λες κι είσαι στην Ερμού και χειρότερα..
Απορώ με αυτούς που πληρώνουν να πάνε Αύγουστο..
Μη χειρότερα

Last edited by a moderator:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Όντως;Νόμιζα πως μετά από τόσα κυκλαδονησια δεν θα με εντυπωσιάσει αν και νομίζω μόνο για την ανάβαση στο βράχο και τη θέα από το εκκλησάκι ίσως αξίζει επίσκεψη.
Έτσι νομίζω, είναι εκπληκτικό νησάκι στο οποίο δυστυχώς δε κατάφερα να πάω δεύτερη φορά ακόμα.
Θα το έβαζα σίγουρα μέσα στην τοπ δεκάδα μου με νησιά.

Σωστά. Εμείς προσπαθούμε χρόνια να πάμε Κιναρο,Λεβιθα και ποτέ δεν τα καταφέρνουμε. Ή μας προτείνουν να νοικιάσουμε σκάφος με καπετάνιο και εξωφρενικές τιμές.
Το ίδιο είχα προσπαθήσει κι εγώ για τη Ρω από το Καστελόριζο, ήταν εξωφρενική η τιμή για ένα άτομο όντως, αλλά αντε να βρεις κόσμο επιτόπου για να μοιραστείς τα έξοδα.

Φέτος στο Ιόνιο δε το απέφυγα, ήταν όμως ο μόνος τρόπος πρόσβασης τη μέρα που ήθελα για ενα νησί.

alma

Member
Έτσι νομίζω, είναι εκπληκτικό νησάκι στο οποίο δυστυχώς δε κατάφερα να πάω δεύτερη φορά ακόμα.
Θα το έβαζα σίγουρα μέσα στην τοπ δεκάδα μου με νησιά.

Το ίδιο είχα προσπαθήσει κι εγώ για τη Ρω από το Καστελόριζο, ήταν εξωφρενική η τιμή για ένα άτομο όντως, αλλά αντε να βρεις κόσμο επιτόπου για να μοιραστείς τα έξοδα.

Φέτος στο Ιόνιο δε το απέφυγα, ήταν όμως ο μόνος τρόπος πρόσβασης τη μέρα που ήθελα για ενα νησί.
Στην Αστυπάλαια φέτος ρωτήσαμε για εκδρομές..πέρα από Κουνουπες-Κουτσομυτη δεν είχε τίποτα..
Μας είπαν πως μόνο πριβε πανάκριβα είχαν...

Ένα ζευγάρι πήγαν πριβε με σκάφος ημερήσια Ανάφη και τους χρέωσαν 400 ευρώ συν τα καύσιμα όσο πάνε.:eek::eek::eek::eek::eek::eek: Έλεος....

Η υπάλληλος του ταξιδιωτικού δεν ήξερε καν τι είναι λέει Κίναρος,Λέβιθα...12νησια κ δεν τα είχε ακούσει... o_O o_O o_O o_O

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα