• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ελληνικο νησι που δε θα ξαναεπισκεφτοσασταν

noraki

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΛΤΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Σε ολα τα νησιά που εχω πάει μπορεί καποια στιγμή να ξαναπάω και όπως σε πολλά εχω πάει 4 και 5 φορές. Στο νησί που πήγα και έφυγα την δεύτερη μέρα ήταν η Σαμοθράκη, 25 χρονών τότε.... μπορεί τώρα που είμαι 40plus να την έδινα μια δεύτερη ευκαιρία.Στο νησί που πήγα με μεγάλες προσδοκίες ηταν η Αστυπάλαια,έκατσα και 12 μέρες τρομάρα μου, δεν θα ξαναπήγαινα με τίποτα , μεγάλη απογοήτευση.....Τέλος η Ικαρία την είδα με είδε και φτάνει! Εκτός από την Σαμοθράκη οπου εφυγα τρέχοντας, στην Ικαρία και στην Αστυπάλαια πέρασα πολύ όμορφα αλλά σαν νησι δεν.......

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μη κοιτας Wikipedia, τα περισσότερα είναι ακατοίκητα ή μη προσβάσιμα πάρα μόνο με δικό σου μέσο, όπως επίσης και αυτά που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Εδω μιλάμε για νησιά που πας με συμβατικά πλοία.

θεωρώ ότι είναι ένα νησί πλούσιο γεωμορφολογικά και πολιτιστικά και μπορεί να δώσει πολλά στον επισκέπτη που δεν θα μείνει στην επιφάνεια.
Τα καλύτερα δε μας λες, για τα πολύ όμορφα χωριά του!

Κύθνο κι εγώ.
Λέρο, Λειψούς, επίσης μάλλον Πάτμο και ακόμα (τώρα, ξέρω, το παρατραβάω) και Αστυπάλαια.
Σέριφο θα προσπαθήσω να μην πάω ξανά.
Σταματάω εδώ. Με έχει πιάσει ένα είδος παράνοιας. Δεν θέλω να ξαναπάω σε πολλά :haha:
ΥΒΡΙC 😵

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Εν αντιθέσει με οσα διαβάζω, τη βρήκα σαφώς πιο ωραία απο Ζάκυνθο - Κεφαλλονιά, ακόμα και Κέρκυρα (βγάζοντας έξω τις πόλεις) κάτι που δε περίμενα να συμβεί.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…
Ούτε οι Λευκαδίτες δεν το λένε αυτό.

Εύκολα κι αβίαστα μου βγαίνει να μην ξαναπάω Λευκάδα για πάρα πολλούς και διάφορους λόγους κι από Αιγαίο στην Σύμη που πέρα από την αδιαμφισβήτητη εξωτερική ομορφιά της με χάλασε η αγένεια και η φραγκοφών διάθεση των ντόπιων κι η σχεδόν παντελής έλλειψη παραλιών.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Γι' αυτό δεν είμαι απόλυτος με κανένα νησί, δίνω και δεύτερες ευκαιρίες.
Εντάξει, αμα με αρέσει και τρίτες, και τέταρτες και πάει λέγοντας... 😁

Last edited:

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Τα καλύτερα δε μας λες, για τα πολύ όμορφα χωριά του!
Αυτά βασικά είχα στο νου μου με αυτό που έγραψα. 😉
Καρυά, Εγκλουβή, Εξάνθεια, Σύβρος, Άη Λιας για παράδειγμα είναι πολύ όμορφα ορεινά χωριά που δίνουν μια αυθεντική γεύση της Λευκάδας και του πολιτισμού της. Συν του ότι η θέα στη διαδρομή είναι μοναδική, από το οροπέδιο και τα κατάφυτα βουνά βλέπεις όλο το αρχιπέλαγος με τα νησάκια.

Κανένας Λευκαδίτης (λογικά) δεν θα ισχυριστεί ότι, για παράδειγμα, η πόλη της Λευκάδας είναι ομορφότερη της πόλης της Κέρκυρας, που είναι άλλη κατηγορία έτσι κι αλλιώς. Για της Ζακύνθου δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω πάει, το Αργοστόλι μου φάνηκε αρκετά αδιάφορο. Πέραν της πόλης, ωστόσο, δε βλέπω πού υστερούν τα χωριά της Λευκάδας έναντι των αντίστοιχων των άλλων αυτών νησιών, που έχουν επίσης πολύ όμορφα χωριά αλλά με σαφώς λιγότερες εναλλαγές τοπίου αν σκεφτούμε την τάξη μεγέθους του κάθε νησιού.

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Δεν έχω δίλημμα εδώ, θα τη δώσω στυγνά: Ζάκυνθος...

Δεν έχω συναντήσει άλλο νησί με τη νοοτροπία "παράτα τον Έλληνα, θα μας δώσει τα λεφτά και ο ξένος" τόσο βαθιά ριζωμένη στη νοοτροπία τόσο πολλών επαγγελματιών του τουρισμού (δυστυχώς ανεξαρτήτως ηλικίας) όπως στο νησί αυτό. Κρίμα, γιατί αυτή η διάχυτη αρρωστημένη κοσμοθεωρία παίρνει μαζί της και τους υγιείς ανθρώπους που έχουν μείνει να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο σε αυτό το νησί.

Από όλα τα υπόλποιπα νησιά, κάποια μου άρεσαν περισσότερο (Κρήτη - Λήμνος - Λειψοί), κάποια λιγότερο (Σαλαμίνα - Σύμη), αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο που δεν θα ήθελα να ξαναπατήσω.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δε θα πήγαινα σε κανένα Ιούλιο και Αύγουστο, για μένα τα νησιά είναι για άνοιξη και χειμώνα, φέτος και του χρόνου θα δώσω ευκαιρία και στο φθινόπωρο. Αλλά δεν έχω βρεθεί ακόμη σε ελληνικό νησί που να μην πάθω την πλάκα μου, ειδικά όταν δεν έχουν ψυχή και δεν τσουρουφλάει ο τόπος (ομολογώ, αντιπαθώ πάρα πολύ τη ζέστη, είμαι χειμωνάκιας). Τέτοια μαγεία δεν τη βρίσκεις σε πολλά μέρη του κόσμου, μοναδικό πράγμα. Εξακολουθώ να απορώ που δεν είναι όλα μα όλα τους πανάκριβα κι όλο το χρόνο, αν και σιγά-σιγά μας παίρνουν χαμπάρι τα αλλοδαπά.

Τώρα η Λευκάδα τι το τόσο χάλι έχει ρε παιδιά; Δεν έχω πάει αλλά παραλιάρες έχει σίγουρα, πράσινη είναι... τι είναι αυτό που την κάνει πρωταθλήτρια στις αρνητικές ψήφους;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τώρα η Λευκάδα τι το τόσο χάλι έχει ρε παιδιά; Δεν έχω πάει αλλά παραλιάρες έχει σίγουρα, πράσινη είναι... τι είναι αυτό που την κάνει πρωταθλήτρια στις αρνητικές ψήφους;
Εδώ μας έχουν βγάλει σκάρτη την Αστυπάλαια, που ναι στολίδι από πάνω μέχρι κάτω, η Λευκάδα είναι το πρόβλημα;

Για την οποία να πω ότι ήμουν κι εγώ πολύ προκατειλημμενος πριν πάω είναι η αλήθεια, όμως άλλαξα γνώμη στο επιτόπου χωρίς βέβαια να πετάω και τη σκούφια μου, παραείναι μεγάλο νησί για τα δεδομένα μου. Νομίζω η πόλη είναι αυτη που τη χαλάει καθώς και η οδική πρόσβαση, με αποτέλεσμα να μαζεύει τεράστιο όγκο αυτοκινήτων και τουριστών, δημιουργώντας πρόβλημα σχεδόν παντού.

Mary Stardust

Member
Το μόνο νησί που πάω, ξαναπάω και θα πηγαίνω όσο ζω είναι η Νάξος.
Δε θέλω να ξαναπατήσω στα κατωθι:
Σέριφος (έφυγα νύχτα) δεν είχε ούτε νερό 3 μέρες.
Πάρος (ο αέρας μπορεί να με τρελανει)
Σαντορίνη (ένας πρώην είχε τέτοιο κόλλημα που τη σιχάθηκα)
Μύκονος (πηγα μια εβδομάδα για δουλειά, και δε θέλω να την ξαναδώ ουτε ζωγραφιστή)
Σίκινος (αδιανόητα και ανεξήγητα ακριβή για αυτά που προσφέρει)
Κεα (ο κόσμος που μαζεύει μου τη δίνει)
Ψαρά (παραπάνω όμορφα από όσο προσδοκούσα, όμως μια φορά έφτασε)
Τήλος (υπέροχο vibe, αλλά 15 ώρες με 7 μποφόρ στο Blue Star δεν αντέχεται δεύτερη φορά 🤣)
Ικαρία (ανάθεμα και αν καταφέρα να κάνω μια μέρα μπάνιο χωρίς τεράστια κύματα)
Σκιάθος (οι 3 φορές που πηγα όταν ήμουν 23 25 27, έφτασαν)
Λήμνος (πολυ ωραία νερά, όμως εντελώς ρηχα). Το γεγονός ότι για να πας να φας σε κάτι κατσικικοχωρια χρειάζεται κράτηση, με ξεπερνάει.
Πάτμος (πολυ δήθεν για τα γούστα μου)
Χίος (μεγάλη και κουραστική)
Θάσος (αδιάφορη)
Ζάκυνθος (όχι και παλι οχι)

mar85

Member
Δε θα ξαναπήγαινα στην Κέα. Μου άφησε δυστυχώς πολύ κακή εντύπωση, 7-8 χρόνια πριν, που την επισκέφθηκα.

Ιδίως το ύφος που είχαν παντού στην εξυπηρέτηση και η χαμηλή ποιότητα στις υπηρεσίες. Το κερασάκι στην τούρτα, οι κυρίες των Β.Π. με τα παιδάκια τους, που είχαν τα εξοχικά τους στο νησί. Δεν ήξερα μάλλον που πήγαινα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom