• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εκρήξεις στη Βοστόνη

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι λαθεμένα γιατί δεν έχεις μάθει να σκέφτεσαι διαφορετικά απ' το ''φονιάδες των λαών αμερικάνοι''.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Οι βομβαρδισμοί 'αμάχων' πληθυσμών συνηθίζεται να πραγματοποιούνται σε εμπόλεμες περιοχές όπου ο πληθυσμός λαμβάνει καθημερινά μέτρα προφύλαξης για τη ζωή του πχ δε συμμετέχει σε μαραθωνίους ούτε συγκεντρώνεται μαζικά για να παρακολουθήσει μαραθωνίους.
Τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα πραγματοποιούνται σε μη εμπόλεμες περιοχές που ο κόσμος δε λαμβάνει μέτρα ασφαλείας άρα ενδέχεται να συμμετέχει σε μαραθωνίους ή να συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει μαραθωνίους.
Μα τι διαφορά έχουν οι θάνατοι δύο ανθρώπων στο κέντρο της Βοστώνης με το κέντρο του Ιράκ ας πούμε; έχει κάποιος μεγαλύτερη "αξία" από τον άλλον; δε μπορώ να το δεχτώ αυτό ρε σεις.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Οι βομβαρδισμοί 'αμάχων' πληθυσμών συνηθίζεται να πραγματοποιούνται σε εμπόλεμες περιοχές όπου ο πληθυσμός λαμβάνει καθημερινά μέτρα προφύλαξης για τη ζωή του πχ δε συμμετέχει σε μαραθωνίους ούτε συγκεντρώνεται μαζικά για να παρακολουθήσει μαραθωνίους.
Τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα πραγματοποιούνται σε μη εμπόλεμες περιοχές που ο κόσμος δε λαμβάνει μέτρα ασφαλείας άρα ενδέχεται να συμμετέχει σε μαραθωνίους ή να συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει μαραθωνίους.
Σε ευχαριστώ πολύ North66 για την επισήμανση αλλά μου ήταν ίσως περιττή...
Για να τελειώνω εγώ προσωπικά με αυτό το θέμα το γεγονός το βρίσκω τραγικό και το αποδοκιμάζω .- Νομίζω ήμουν σαφής από την πρώτη φορά και έναυσμα για το σχόλιο μου ήταν οτι ιερότερο όλων (σημαντικότερο θα προτιμούσα) είναι η ανθρώπινη ύπαρξη και η διαφύλαξη της.

Τώρα περί τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων (τυπικά δεν ξέρουμε αν είναι ακόμα) και βομβαρδισμών αμάχων πληθυσμών είναι ένα άλλο θέμα που δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να το θίξουμε εδώ απλά σκέψου οτι μπορεί να σου φαίνονται τελείως διαφορετικά, στην ουσία όμως να είναι ίσως κι αλληλένδετα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δεν είναι το ίδιο να ζεις σε μια χώρα που βομβαρδίζεται μερικούς μήνες επειδή γίνονται εχθροπραξίες είτε εμφύλιες είτε με ξένες δυνάμεις (άρα ζεις σε καταφύγιο μεγάλο μέρος της μέρας σου, άρα προσέχεις όταν βγαίνεις έξω, άρα προστατεύεις τα παιδιά σου) με το να παίρνεις κάθε μέρα το μετρό για να πας στη δουλειά και κάθε μέρα να έχεις το φόβο ότι θα συμβεί κάποιο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο μπορεί να βλάψει είτε εσένα είτε τα άτομα που αγαπάς. Πιο απλή εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι λαθεμένα γιατί δεν έχεις μάθει να σκέφτεσαι διαφορετικά απ' το ''φονιάδες των λαών αμερικάνοι''.
Σε εναν Βρετανοαμερικανοφιλο δεν στεκει να το λες αυτο. Αλλα η αραβοφοβια σου ειναι απεριγραπτη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν είναι το ίδιο να ζεις σε μια χώρα που βομβαρδίζεται μερικούς μήνες επειδή γίνονται εχθροπραξίες είτε εμφύλιες είτε με ξένες δυνάμεις (άρα ζεις σε καταφύγιο μεγάλο μέρος της μέρας σου, άρα προσέχεις όταν βγαίνεις έξω, άρα προστατεύεις τα παιδιά σου) με το να παίρνεις κάθε μέρα το μετρό για να πας στη δουλειά και κάθε μέρα να έχεις το φόβο ότι θα συμβεί κάποιο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο μπορεί να βλάψει είτε εσένα είτε τα άτομα που αγαπάς. Πιο απλή εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.
Τι ωραι ζωη η πρωτη!
Τι αγχωτικη η δευτερη!

Να σαι καλα που μας τα ξεκαθαρισες απλα. Ευχη ολων πλεον να ζουν σε εμπολεμες ζωνες. Γιατι να μπαινεις στο μετρο καθημερινα και να εχω το αγχος της τρομοκρατιας δεν παλευεται...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η θρησκεία είναι αυτή που υποκινεί τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα όχι η εθνικότητα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σορι, ισλαμοφοβια τοτε.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ούτε με ξέρεις προσωπικά ούτε σου έχω δώσει δικαίωμα για ποιο είναι το αγαπημένο μου θέμα και ποιο όχι.
Τις λοιπές παραινέσεις και συμβουλές θα σε παρακαλούσα να τις κρατάς για ανθρώπους που γνωρίζεις καλύτερα ή για ανθρώπους που θα ενδιαφέρονταν να τις ακούσουν.
Το δικαίωμα μου το έχεις δώσει - όπως και σε όλους τους άλλους - με την ιστορία που έγραψες για την Παλαιστίνη.
Εκεί για λόγους ευγένειας και τακτ, δεν θα μπορούσα να γράψω αρνητικό σχόλιο, επειδή σέβομαι τη σελίδα, αλλά και τις αναμνήσεις σου και δεν θα ήθελα να "κατεδαφίσω"μια ιστορία που είναι κατά τα άλλα, άριστα γραμμένη.
Εδώ όμως, μια και με προκάλεσες, μπορώ να πω χωρίς πρόβλημα ότι η ιστορία σου ήταν έντονα μη-αντικειμενική (πολύ επιεικής όρος, άλλη χειρότερη λέξη ήθελα να χρησιμοποιήσω, αλλά πάλι σέβομαι το χώρο). Όπως σου είχα αναφέρει έχω πάει στα μέρη εκείνα πολλές φορές και αποκόμισα εντελώς αντίθετη γνώμη από αυτά που εσύ έγραψες.
Δυστυχώς εσύ συνεχίζεις την ίδια τακτική και σε άλλα τραγικά θέματα, όπως είναι αυτό που θίγουμε σήμερα. Κάτι που κανένας συνήθως δεν κάνεισ'αυτό το φόρουμ, αναφέροντας φλεγόμενους ουρανοξύστες με χιλιάδες νεκρούς σε topics ή ιστορίες για αδικημένους λαούς που "βομβαδίζονται ανελέητα".

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βρε traveladdict οι ιστοριες και γενικοτερα τα οσα γραφονται στο φορουμ ειναι υποκειμενικα. Ουτε ιστορικοι, ουτε δημοσιογραφοι ειμαστε για να προσπαθουμε τα ποστ μας να εχουν αντικειμενικο χαρακτηρα και να δεχομαστε παρατηρησεις. Κι ακομα κι αν υπαρχουν καποια μελη με αυτην την ιδιοτητα δεν ειναι ο χαρακτηρας του φορουμ τετοιος για να επιβαλλει αντικειμενικη γραφη (που αμφιβαλλω αν ο ιδιος ο θεος γνωριζει πια ειναι η αντικειμενικη αποψη σε τετοια ζητηματα).

Ο Καθενας εδω γραφει λοιπον οποια αποψη θελει. Εδω ο αλλος παραπανω μας λεει εμεσως πλην σαφως πως στις εμπολεμες ζωνες οσοι αμαχοι πεθαονουν καλα κανουν, γιατι αυτοι φταινε, που δεν πηραν τα καταλληλα μετρα προστασιας. Και δεν σε βλεπω να αντιδρας.

Ειναι κλισε, αλλα το 2013 δυστυχως παρα πολλοι ακομα δεν το εχουν καταλαβει:

Η αξιοπρεπης ανθρωπινη ζωη ειναι το νουμερο ενα δικαιωμα και το μοναδικο ισως που κανεις και για κανενα λογο δεν εχει δικαιωμα να μας το αφαιρεσει. Ειτε αμεσα, ειτε εμμεσα.

karfitsa

Member
Συμφορουμιτες...peace;)!
Το χιλιοειπωμενο...ολοι καταδικαζουμε την βια απο οπου προερχεται και σε οποιον στοχευει....και ειναι η αληθεια.Ολοι συμφωνειτε,νομιζω...
Αλλα,εδω μιλαμε για το συγκεκριμενο γεγονος....για τον μαραθωνιο της Βοστωνης,ενα απο τα κορυφαια αθλητικα γεγονοτα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αλλα,εδω μιλαμε για το συγκεκριμενο γεγονος....για τον μαραθωνιο της Βοστωνης,ενα απο τα κορυφαια αθλητικα γεγονοτα.
Για να ξεφυγουμε λιγο απο το βαρυ κλιμα και να δωσουμε στο τοπικ ενα πιο ευδιαθετο τονο...

1) Απο που κι ως που ειναι απο τα κορυφαια αθλητικα γεγονοτα; Εχω χθες εμαθα την υπαρξη του, λογω της εκρηξης φυσικα.

2) Τελικα ποιος ηρθε πρωτος; Ή δεν προλαβε να τερματισει κανεις;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα