• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Εκρήξεις στη Βοστόνη

Traveller

Member
Σύντροφε παρασύρεσαι και σε ανακαλώ εις την τάξη... ο μεγάλος Λένιν είχε πει το γνωστό και πάνσοφο τσιτάτο περί οπίου των λαών... οι επίγονοι του μέσα στα δεκάδες κακά που έκαναν, έπραξαν και κάτι σωστό... ξερίζωσαν την μουσουλμανική πανούκλα από την Σοβιετική Ένωση... η νοοτροπία του κόσμου λοιπόν άλλαξε και η Κεντροασιατικές σοβιετικές δημοκρατίες γνώρισαν την ευημερία την στιγμή που τα γειτονικά κράτη ζούσαν στον Ισλαμικό μεσαίωνα...

Αδυνατώ να κατανοήσω λοιπόν, πως ένας προοδευτικός άνθρωπος σαν και εσένα, καταντάει να γίνεται ουρά των Αγιατολάχ, στο όνομα μιας ακατανόητης αντιαμερικανικής εμμονής... εμείς οι σοσιαλιστές σύντροφε αγκαλιάζουμε όλο τον κόσμο... δεν έχουμε εμμονές ούτε με τον Ιρανικό ούτε με τους Αμερικάνικο λαό... με τις κυβερνήσεις έχουμε κι εγώ καμιά διαφορά δεν βλέπω ανάμεσα στα πολεμοχαρή γεράκια του πενταγώνου και στους μισότρελλους μουλάδες του Αφγανιστάν ή του Ιράν... δεν πέφτω στην παγίδα που πέφτεις εσύ, να υποστηρίζω τους Ισλαμιστές φονιάδες για να κατηγορήσω τους καπιταλιστές φονιάδες... το ξαναλέω, τα ακραία Ισλαμικά καθεστώτα είναι επιζήμια για την ανθρωπότητα και αποτελεί πραγματικά, ντροπή στα πλαίσια ενός αρρωστημένου και μπασταρδεμένου σοσιαλισμού, να τα υποστηρίζουμε...

Και πάμε στο άλλο θέμα που έθιξες... από που κι ως που έβγαλες το συμπέρασμα πως έστω και σιωπηλά στοιχίζομαι πίσω από την θέση που υποστηρίζει τις βάρβαρες νατοϊκές επιδρομές? όταν λέω σύντροφε ότι τα Ισλαμικά καθεστώτα πρέπει να σαρωθούν, εννοώ πως ένα στρατευμένο, μαζικό, ενιαίο κίνημα πρέπει να τα σαρώσει και όχι οι αργυρώνητοι μισθοφόροι των Νατοϊκών... όταν εγώ, εδώ στο φόρουμ ΜΟΝΟΣ υποστήριζα με θέρμη τον Καντάφι, επισημαίνοντας τα άλματα προόδου που έχει πετύχει ο Λιβυκός λαός, εισέπραττα την θυμηδία σου σύντροφε... τότε εσύ δεν έπαιρνες καμία θέση, αρνούμενος να δεις το προφανές, ότι το καλοστημένο δυτικό σχέδιο ουσιαστικά διέλυε την χώρα και άνοιγε την πίσω πόρτα στον Ισλαμικό κίνδυνο... μήπως λοιπόν εσύ δεν μας τα λες καλά σύντροφε, όταν δίνεις συγχωροχάρτια στους παρανοϊκούς μουτζαχεντίν και στο όνομα ενός έστω και δικαιολογημένου αντιαμερικανισμού κλείνεις τα μάτια στην Ισλαμική βαρβαρότητα?

Υ.Γ. Πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορώ να έχω σοβαρή πολιτική κόντρα με κάποιον που έχει άγνοια βασικών πολιτικών θεμάτων, πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις και καταφεύγει σε ξεπερασμένα αίολα αριστερίστικα επιχειρήματα? Σοβαρέψου σύντροφε... κατήχηση προσπαθώ να κάνω μπας και ξεστραβωθεί...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δε καταλαβαίνω γιατί το κουράζουμε τόσο και ξαναλέμε πράγματα που έχουν χιλιογραφτεί.
Γιατι καποιοι βλεπουν στα ματια καθε μουσουλμανου εναν εν δυναμει αυριανο τρομοκρατη. Κι αυτο ειναι πιο επικινδυνο απο το να θεωρεις τον αμερικανο λαο πολεμοχαρη (που δεν συμμεριζομαι ουτε αυτην την αποψη).

Και σ' ολο αυτο ερχονται καποιοι που απο προσωπικη εμπαθεια πετουν λασπη οτι ταχα μου ειμαστε φανατικοι οπαδοι του μουσουλμανικου νομου. Πιο ακυρος πεθαινεις δηλαδη...

Τι να μην το κουραζουμε μου λες;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σύντροφε παρασύρεσαι και σε ανακαλώ εις την τάξη... ο μεγάλος Λένιν είχε πει το γνωστό και πάνσοφο τσιτάτο περί οπίου των λαών...
Μαρξ σύντροφε,Μαρξ!!!

δεν πέφτω στην παγίδα που πέφτεις εσύ, να υποστηρίζω τους Ισλαμιστές φονιάδες για να κατηγορήσω τους καπιταλιστές φονιάδες...
Δεν το έκανα πουθενά και ποτέ.Σε προκαλώ να μου το υποδείξεις.Το να αντιπαραβάλω δύο κακά δεν σημαίνει πως στοιχίζομαι πίσω από κάποιο.Με εκνευρίζει όμως να ακούω συνεχώς για την μια μπάντα του κακού ξεχνώντας την άλλη η οποία πολλές φορές κρύβεται και πίσω από τα Ισλαμικά καθεστώτα γιατί βολεύεται (βλ.Σ.Αραβία π.χ.)

όταν εγώ, εδώ στο φόρουμ ΜΟΝΟΣ υποστήριζα με θέρμη τον Καντάφι, επισημαίνοντας τα άλματα προόδου που έχει πετύχει ο Λιβυκός λαός, εισέπραττα την θυμηδία σου σύντροφε... τότε εσύ δεν έπαιρνες καμία θέση, αρνούμενος να δεις το προφανές, ότι το καλοστημένο δυτικό σχέδιο ουσιαστικά διέλυε την χώρα και άνοιγε την πίσω πόρτα στον Ισλαμικό κίνδυνο...
Ακόμα γελάω με αυτό.Το ότι η πτώση του καθεστώτος Καντάφι άνοιγε την πόρτα στους Ισλαμιστές σημαίνει αυτομάτως ότι το καθεστώς Καντάφι ήταν πολιτικά ορθό;Κούνα το κεφάλι σου σύντροφε γιατί κάτι έχει λασκάρει.
Βεβαίως και δεν έπαιρνα θέση γιατί τότε θα έκανα αυτό για το οποίο με κατηγορείς.Προκειμένου να αποφύγω τον ακραίο Ισλαμισμό,να υποστηρίξω έναν ημιπαράφρονα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το δε καταφανέστατο εγώ ποτέ δεν το είδα.Εκτός αν θεωρείς συντριπτικό ποσοστό μόνο το 95%.
Sorry εγώ σταματώ την κουβέντα εδώ, μετά από αυτό. Δε γίνεται να συζητάμε όταν λες τέτοια πράγματα. Δηλαδή κατ'εσέ τα 40-50-60% είναι συντριπτικά ποσοστά. Στην αρχή επικαλείσαι μάλιστα αυτά τα ποσοστά για να δικαιολογήσεις αυτά που λες, και μετά μου λες ότι μιλάμε για αθώους που πεθαίνουν.

Εντάξει, συνεχίστε, είμαι σίγουρος ότι θα ξαναμπώ στο τόπικ αφού κλειδωθεί για τον Χ,Ψ λόγο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Sorry εγώ σταματώ την κουβέντα εδώ, μετά από αυτό. Δε γίνεται να συζητάμε όταν λες τέτοια πράγματα. Δηλαδή κατ'εσέ τα 40-50-60% είναι συντριπτικά ποσοστά.
Γιατί Def μου;

Επέλεξες να δεις μόνο αυτά τα νούμερα,εγώ είδα κάποια άλλα που ακουμπούσαν το 80%.Επίσης μίλησα για την biased άποψη των Αμερικανικών media. aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_thumb_f_fa_Iraq_War_Mee9422911e29ea98f51fc6b05738cd4f4.png

Τέλος να σου πω πως οτιδήποτε πάνω από 60% είναι συντριπτικό αποτέλεσμα στις Δημοκρατίες κι ακόμα συντριπτικότερο όταν μιλάμε για στήριξη επέμβασης σε ξένη χώρα.

Traveller

Member
Μάρξ σύντροφε Μάρξ, με συγχίζεις και πέφτω σε ασυγχώρητα ατοπήματα...

Το καθεστώς Καντάφι ασφαλώς και ήταν πολιτικά ορθό, σύμφωνα φυσικά με τις γεωπολιτικές συνθήκες της περιοχής... έχω επιχειρηματολογίσει γιαυτό, αλλά εσύ συνεχίζεις να με αγνοείς και εκτίθεσαι... δες το βιωτικό επίπεδο των Λίβυων και ρίξε μια ματιά στις γείτονες χώρες και τα ξαναλέμε... εκτός αν μέσα σε όλα τα άλλα, είσαι και θαυμαστής του πρύτανη της δημοκρατίας Ιντρίς Ντεμπί και του Νέστορα του σοσιαλισμού Μουμπάρακ και των διαδόχων του...

Σύντροφε στο ξαναλέω... ο δικαιολογημένος αντιαμερικανισμός σου σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σκεπάζει τα ανομήματα των παρανοϊκών μουλάδων... εγώ έχω καταδικάσει πολλάκις τις εγκληματικές Νατοϊκές επιδρομές... περιμένω λοιπόν μια ξεκάθαρη απάντηση από εσένα... καταδικάζεις τους παράφρονες μουλάδες του Αφγανιστάν και τους μισότρελλους Αγιατολάχ του Ιράν που αποδεδειγμένα υποθάλπουν την τρομοκρατία ναι ή όχι?

Traveller

Member
Οι πιο μετριοπαθείς καταμετρήσεις μιλάνε για 110.000 απώλειες αμάχων στο Ιράκ εξαιτίας της επέμβασης των ΗΠΑ.Μόνο στο Ιράκ.Θέλετε να μου πείτε πια από τις αισχρές,αισχρότατες Ισλαμικές "Δημοκρατίες" ακουμπάνε τέτοιους αριθμούς εγκλημάτων;
Σύντροφε μπορείς να μου πεις κάτι το απλό? Πόσοι πολιτικοί κρατούμενοι υπάρχουν στο Ιράν και πόσοι στις ΗΠΑ? Πόσες εκτελέσεις για πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους γίνονται στο Ιράν και πόσες στις ΗΠΑ...

Και κάτι τελευταίο... αν έπρεπε να μετακομίσεις με την οικογένεια σου από την Ελλάδα που θα διάλεγες να πήγαινες και γιατί... στις ΗΠΑ ή στο Σουδάν... η προφανής απάντηση πιστεύω ότι κλείνει κάπου εδώ την κουβέντα...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μήπως θες να καταδικάσω και τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται;
Κάτι μου θυμίζει η φρασεολογία σου.
Να κάνω και καμιά δηλωσούλα;;;;

Πάντως έχω επανειλημμένως καταδικάσει τους φανατικούς ισλαμιστές και τα καθεστώτα τους όπως και κάθε είδους θρησκόληπτους και μέσα στα ποστ που έχουν προηγηθεί.Διαβάζεις τι γράφουμε ή έχεις έτοιμες απαντήσεις;

Σε ξανακαλώ να μου υποδείξεις που ακριβώς υποστήριξα την Ισλαμική τρομοκρατία και τα καθεστώτα των μουλάδων.Έλα τώρα ρε traveller,μη γράφεις χάρην εντυπωσιασμού,πέφτεις σε επίπεδα άλλων.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γιατί Def μου;

Επέλεξες να δεις μόνο αυτά τα νούμερα,εγώ είδα κάποια άλλα που ακουμπούσαν το 80%.
Αστειότητες. Εδώ είναι τα ποστ, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει να τα δει ποιος έχει γράψει τι.

I'm out.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και κάτι τελευταίο... αν έπρεπε να μετακομίσεις με την οικογένεια σου από την Ελλάδα που θα διάλεγες να πήγαινες και γιατί... στις ΗΠΑ ή στο Σουδάν... η προφανής απάντηση πιστεύω ότι κλείνει κάπου εδώ την κουβέντα...
Εντελώς λαϊκίστικο επιχείρημα.Σαν να μου λες ότι επειδή εγκληματεί εκτός συνόρων ο παγκόσμιος μπαμπούλας,αλλά εντός κρατάει κάποια ισορροπία (με παρακολουθήσεις,Γκουαντάναμο,θανατικές ποινές,90% των φυλακισμένων έγχρωμοι κλπ) τότε αυτομάτως αγιοποιείται.

Αν επιθυμείς απλώς αυτά που γράφεις να γίνονται αρεστά σε συγκεκριμένο ακροατήριο,έχεις κάθε δικαίωμα.Αν θες πάλι να κάνεις πιο σοβαρές πολιτικές τοποθετήσεις όπως γνωρίζω ότι μπορείς,κοίτα καλύτερα τι γράφεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αστειότητες. Εδώ είναι τα ποστ, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει να τα δει ποιος έχει γράψει τι.

I'm out.
Δεν αντιλαμβάνομαι σε τι ακριβώς αντιπαρατιθέμεθα εμείς οι δύο και έχεις εκνευριστεί.

Προφανώς αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τη διαχείριση της έννοιας των ποσοστών της κοινής γνώμης.

Στο ΒΠΠ για παράδειγμα,στη μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ,η στήριξη δεν ξεπέρασε ποτέ το 70-75%,η δε αρχική στήριξη κυμαινόταν κοντά στο 50%.Καμία απόφαση κυβέρνησης δεν πιάνει ποτέ 90% π.χ. εκτός αν πει ότι θα μοιράσει χρυσάφι σε όλους ή είναι το δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου.

awww.mark_carlile.com_d263c660.jpg

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα