panpan
Member
ταπεράκια στέλνουμε αν χρειαστεί!
Ενδιαφέρον ακούγετε !!!!
ταπεράκια στέλνουμε αν χρειαστεί!
Ενδιαφέρον ακούγετε !!!!
Είχα ρωτήσει μια φορά την (πρώην) συνάδελφο που είναι από Βενετία ποιό είναι το τυπικό πιάτο τους και μου είχε πει αυτόSpaghetti al nero di sepia, Βενετια.
Με καλαμαρι και το μελανι του. Πολυ νοστιμο, αλλα βαρια γευση. View attachment 325665
Απο ό,τι είδα το μαγειρεύουν και χωρίς το σπαγγέτι, μόνο το καλαμάρι και το μελάνι. Αλλά ήταν υπερβολικά έντονη η γεύση για να το δοκιμάσω σε λίγες μόνο μέρες διαμονής. Τσάκισα τα λαζάνια.Είχα ρωτήσει μια φορά την (πρώην) συνάδελφο που είναι από Βενετία ποιό είναι το τυπικό πιάτο τους και μου είχε πει αυτό
Μήπως είναι με σουπιά?Με καλαμαρι και το μελανι του.
Ωστε σουπια ειναι! Μια στιγμη, θα ριξω εναν καυγα με την παρεα μου που ηταν μεγαλη σουπια και με δουλευε πως ειναι καλαμαρι!Μήπως είναι με σουπιά?
Χάχα. Το μελανι της σούπας χρησιμοποιείται συχνά σε ζυμαρικά και ρυζοτι και όπως είπες και με την ίδια τη σουπιά. Έχω φάει και τις 3 εκδοχές. Αλλά με καλαμάρι δεν μου έχει τύχει κάτι. Γκουγκλαρσ το seppia και μάλλον είναι σουπιά.Ωστε σουπια ειναι! Μια στιγμη, θα ριξω εναν καυγα με την παρεα μου που ηταν μεγαλη σουπια και με δουλευε πως ειναι καλαμαρι!
Για Ιταλούς μιλάμε, είναι ικανοί να το πουλήσουν και χωρίς το καλαμάρι (σουπιά είναι παρεμπιπτόντως) και μετά και χωρίς το μελάνι. Ιταλία είναι αφού.Απο ό,τι είδα το μαγειρεύουν και χωρίς το σπαγγέτι, μόνο το καλαμάρι και το μελάνι.