• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δικαιωνόμαστε σε λέω , αφού !!!!!!

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
το παχύ λλλλλλ πάντως ηχεί στα αυτιά μου πολύ άσχημα τώρα που το χω ξεσυνηθίσει..

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Στη Βουλγαρία όταν με ακούγαν να μιλάω στο τηλέφωνο με φίλους ή οικογένεια με ρωτάγανε αν μιλάω κάποια άλλη διάλεκτο, γιατί εκείνοι είχαν ακούσει το λλλλ το βορειοελλαδίτικο το οποίο το χρησιμοποιούν και εκείνοι και τους φάνηκε εξωγήινο που εγώ το λεγα έτσι "σπανιόλικο" :haha: Είχα προσπαθήσει ένα φεγγάρι να υιοθετήσω την αιτιατική σε φράσεις τύπου "με λες" κλπ, κυρίως επειδή μου άρεσε σαν άκουσμα ήταν ιδιαίτερο για εμένα, αλλά η καταραμένη συνήθεια δεν ήθελε να αλλάξει, όλο έμπαινε η γενική στη μέση!

Επίσης, αν δεν κάνω λάθος στη βόρεια Ελλάδα δε λένε οτιδήποτε απλώνουμε πάνω σε ψωμί κλπ, π.χ. μαγιονέζες, τυροσαλάτες και όλα τα συναφή "αλοιφές"; Και αυτό μου είχε κεντρίσει πολύ το ενδιαφέρον!

Όσο για τα Βοδενά νομίζω υπερβολική ήταν η αντίδραση σε ό,τι κι αν οφειλόταν... Με την ίδια λογική εγώ έπρεπε να κάνω διορθώσεις κάθε μια από τις 15380331 φορές που έχω ακούσει τη Θεσσαλονίκη ως Solun, το Κιλκίς ως Kukus και τη Φλώρινα ως Lerin. Τις έκανα μία, τις έκανα δύο, ε κάποια πράγματα για κάποιους ανθρώπους είναι γνωστά με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δεν αλλάζουν εύκολα τι να κάνουμε. Ειδικά όταν μιλάμε για παγιωμένες φράσεις όπως τα κεράσια Βοδενών - μα πού να ξέρει η χριστιανή που είναι τα Βοδενά; :p

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν ειναι ακριβως το ιδιο: εσυ το ακους απο ξενους, ο καημενος ο μαναβης το ακουσε απο ελληνιδα.

Και για την σαλλλλονικιωτικη προφορα ενας ειναι ανυπερβλητος:

Last edited by a moderator:

Pujol

Member
Επόμενο Ταξίδι
τωρα.......ΔΝΤ
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή
ααααααααααα δεν μας τα λλλλλλετε καλλλλα ;)

γιατι, εγω που σπουδασα Αθηνα δεν ειχα ποβλημα να φαω;;;; :cool:

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δεν ειναι ακριβως το ιδιο: εσυ το ακους απο ξενους, ο καημενος ο μαναβης το ακουσε απο ελληνιδα.

Και για την σαλλλλονικιωτικη προφορα ενας ειναι ανυπερβλητος: YpDxGSCjnUY[/media] - - Μαμά, κιοφτέδες να με κάνεις - Κώστας Βουτσάς
Mε την ευκαιρια ποιος ξερει τι θα πει "ζεβζεκα"?

Last edited by a moderator:

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Ωωχ με εκαψες η γιαγια μου με ελεγε ζεβζεκη μερικες φορες

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Ωωχ με εκαψες η γιαγια μου με ελεγε ζεβζεκη μερικες φορες
Και μένα το ίδιο...:roll:

Καιρός να μάθουμε τι εννοούσαν:
ζεβζέκης -α κ. -ισσα, -ικο = επίθ. ανόητος, ελαφρόμυαλος
[<τουρκ. zevzek]

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καλα εμενα μ' ελεγε κερχανατζη και σερσερη...

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Καλα εμενα μ' ελεγε κερχανατζη και σερσερη...
κερχανατζής (ο) ουσ. θαμώνας των πορνείων
[<κερχανάς]

σερσερη δεν βρήκα, αλλά αυτό μοιάζει:
σερσέμης (ο) ουσ. θηλ. σερσέμισσα ανόητος, χαζός
συνώνυμα: μάπας, μπουνταλάς
[<τουρκ. sersem]

Όπως βλέπεις τα αφήνω ασχολίαστα!:lol:

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Σωκρατη εσυ προτιμησε παντως την δικη μου μεταφραση!!Καλυτερα να σε λενε αναποδο παρα ανοητο:lol:

Borealis

Member
Σωκρατη εσυ προτιμησε παντως την δικη μου μεταφραση!!Καλυτερα να σε λενε αναποδο παρα ανοητο:lol:
Δεν γνωριζω την πραγματικη εννοια, παντως ειμαι σιγουρος οτι οταν το χρησιμοποιουσαν οι γιαγιαδες μας οντως εννοουσαν τον αναποδο και οχι τον ανοητο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom