• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δικαιωνόμαστε σε λέω , αφού !!!!!!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Παντως ας ηταν ενα θεμα που να σχολιαζουμε μονο το γεγονός που αναφέρεται !
Μολις γύρισα από Αθήνα και πέρα από το πρόβλημα με το σουβλάκι το καλαμάκι και το τοστ με κασέρι ( ή αλλιώς ψωμάκι με τυρί και αν μπορείτε να μου το ψήσετε )
δεν εχω κανενα προβλημα με τα ιδιώματα και τις διαφορές. Εδω στη γειτονική χώρα Ιταλία έχουν εκατοντάδες διαφορετικές διαλέκτους , άσχετες η μία με την άλλη. Κι εμείς κολλάμε σε 5 λέξεις ??

έπαθα φούιτ = όταν το λάστιχο σκάσει και ο αέρας μέσα του κάνει φουυυυυυυυυυυιτ , κοινώς " έπαθα λάστιχο "

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και γιατί δηλαδή ο αέρας κάνει φούυυυυυυυιτ και όχι φσσσσσσσσστ;

varioAthens

Member
Παντως ας ηταν ενα θεμα που να σχολιαζουμε μονο το γεγονός που αναφέρεται !
Μολις γύρισα από Αθήνα και πέρα από το πρόβλημα με το σουβλάκι το καλαμάκι και το τοστ με κασέρι ( ή αλλιώς ψωμάκι με τυρί και αν μπορείτε να μου το ψήσετε )
δεν εχω κανενα προβλημα με τα ιδιώματα και τις διαφορές. Εδω στη γειτονική χώρα Ιταλία έχουν εκατοντάδες διαφορετικές διαλέκτους , άσχετες η μία με την άλλη. Κι εμείς κολλάμε σε 5 λέξεις ??

έπαθα φούιτ = όταν το λάστιχο σκάσει και ο αέρας μέσα του κάνει φουυυυυυυυυυυιτ , κοινώς " έπαθα λάστιχο "
Αντί για όοοολο αυτό, θα μπορούσες να το πείς απλά τοστ! :D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγω οταν ηρθα Θεσσαλονικη, δεκαοκτω χρονων, επαθα την εξης λαχταρα. Ανιδεα εντελως για το πως ειχε παιχτει εδω πανω το δραμα του εμφυλιου πολεμου, οταν μπηκε η ανοιξη πηγα στον μαναβη μου να ζητησω κερασια. Ειχε μονο πετροκερασα που δε μου αρεσουν και πολυ. Οποτε ρωτησα κατα τον τροπο που ρωτουσε η μητερα μου τον αθηναιο μαναβη της χωρις ποτε στα χρονικα να εχει συμβει διπλωματικο επεισοδιο: "Κερασια Βοδενων ποτε θα φερετε;" εγινε χαμος! Το τι ακουσα δε λεγεται! Εγω εχω μεινει ξερη, δεν καταλαβαινω γιατι αμφισβητειται ο πατριωτισμος μου, δεν καταλαβαινω ποιον εθιξα, ποιον προσβαλα και γιατι και επισης αγνοω που ειναι καν τα Βοδενα!
Μετα απο αυτην ιστορια με τον μαναβη, αρχισα να διαβαζω και λιγο πιο προσφατη ιστορια....

chrisbd

Member
Μαθήματα Γαλλικών fuite=διαρροή, διαφυγή

Απο κεί προέρχεται το φούιτ καθότι εμεις οι Σαλονικείς ρίχνουμε και κανα Γαλλικό να ούμε........

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αντί για όοοολο αυτό, θα μπορούσες να το πείς απλά τοστ! :D
αυτό είναι το θέμα , αν έλεγα τοστ θα μου φτιάχναν τετράγωνο, εγώ ηθελα τοστ όπως αυτό στα Εβερεστ ή στα Κολυμβητήρια τα σχολεια κλπ :haha:
με ψωμάκι - σαντουιτσακι

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Ωραία τα περισσότερα, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το ''φουίτ'' είναι ελληνοποιημένη γαλλική λέξη. la fuite σημαίνει διαρροή. Εν προκειμένω, διαρροή άερα. Οπότε, είναι καλύτερο να μην το σχολιάζουμε αυτό, γιατί τώρα τελευταία κάποιοι το ανακάλυψαν και έχουν απαντήσεις έτοιμες, όπως:
''c'est ne pas ma faute si tu ne sais pas le francais''. αχαχαχα

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όλα αυτά επειδή είπες Βοδενά;;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ