• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δικαιωνόμαστε σε λέω , αφού !!!!!!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μου ξεχασες το Δημοτικο και θιχτηκα!:bleh:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τωρα μου γεννας τη δευτερη απορια :στο σχολειο τα παιδια στις εκθεσεις τι γραφουν?
με ειπε ή μου ειπε?
Οτι ναναι θα γραφουν. Το θεμα ειναι πως διορθωνουν οι δασκαλοι. Υποθετω οτι θα διορθωνουν ειτε με βαση την επισημη γλωσσα, ειτε με βαση τα δικα τους ακουσματα. Αλλα ως γνωστον οι δασκαλοι και αυτοι διοριζονται επισης οπου ναναι. Αρα, αναρωτιεμαι κατα ποσον ειναι πιθανον την γενικη που θα χρησιμοποιει ενα παιδακι στη σαντορινη να του τη διορθωνει σε αιτιατικη ο μακεδονας δασκαλος του.

Borealis

Member
Τωρα μου γεννας τη δευτερη απορια :στο σχολειο τα παιδια στις εκθεσεις τι γραφουν?
με ειπε ή μου ειπε?
Εξαρταται σε ποια παιδια αναφερεσαι, σε αυτα με τη πρασινη μυτη και τα πορτοκαλι αυτια η σε αυτα με τα τρια ποδια και τα δυο κεφαλια?

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αυτο Ερση ειναι ενα ζητημα αξιο συζητησεως!Φανταζεσαι να εισαι γονιος στην Πατρα και ο Μακεδονας δασκαλος να διορθωσει το μου-σου του παιδιου σου σε με-σε και το αντιστροφο στη Βορεια Ελλαδα?
Πραγματικα ειναι αποριας αξιον τι γραμμη θα δινεται απο το ιδιο το σχολειο στους διδασκοντες ή ο καθενας θα διορθωνει κατα βουληση?

Borealis

Member
Αυτο Ερση ειναι ενα ζητημα αξιο συζητησεως!Φανταζεσαι να εισαι γονιος στην Πατρα και ο Μακεδονας δασκαλος να διορθωσει το μου-σου του παιδιου σου σε με-σε και το αντιστροφο στη Βορεια Ελλαδα?
Πραγματικα ειναι αποριας αξιον τι γραμμη θα δινεται απο το ιδιο το σχολειο στους διδασκοντες ή ο καθενας θα διορθωνει κατα βουληση?
Αυτο δεν ειναι προβλημα του παιδιου αυτο ειναι προβλημα του ΔΑΣΚΑΛΟΥ.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οντως ,δεν ειναι του διδασκομενου,ειναι του διδασκοντος.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αυτα δεν αποτελούν άμεσα προβλήματα, τα παιδιά μας όταν γράφουν ξέρουν πιο είναι το σωστό και το κοινώς αποδεκτό.
Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα παιδιά της Νοτίου Ελλάδος όταν γράφουν ρήματα στον παρατατικό σε -αγα ενώ η κατάληξη είναι κανονικά σε - ούσα
πχ. νίκαγα αντί για νικούσα
μίλαγα αντί για μιλούσα
κοκ

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δε μου λες; Απο το ολο προβλημα της παιδειας μας εκει κολησες εσυ; Μακαρι να ηταν το μονο πραγμα που ενδεχομενως μαθαινουν λαθος στο σχολειο τα παιδια.

varioAthens

Member
Φοβουμαι την κοινωνικη κατακραυγη...

:haha::haha::haha:
Τώρα θυμήθηκα μια συμφοιτήτρια βορειοελλαδίτισα που γούσταρε έναν χαμουτζή και όταν του μιλούσε άλλαζε ανεξαιρέτως όλα τα με και σε, σε μου και σου .... οπότε κάποια στιγμή μιλούσαν στο κυλικείο και φεύγοντας αυτός, της λέει "άντε γεια, τα λέμε"... αυτή που της έπηζαν τα γάλατα να τον ξαναδεί, γυρνάει με απόγνωση και του λέει "θα μου πάρεις τηλέφωνο?" Ντόιιιιν!!! Ναι, κοπελιά, ποιά συσκευή??? :bleh:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτα δεν αποτελούν άμεσα προβλήματα, τα παιδιά μας όταν γράφουν ξέρουν πιο είναι το σωστό και το κοινώς αποδεκτό.
Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα παιδιά της Νοτίου Ελλάδος όταν γράφουν ρήματα στον παρατατικό σε -αγα ενώ η κατάληξη είναι κανονικά σε - ούσα
πχ. νίκαγα αντί για νικούσα
μίλαγα αντί για μιλούσα
κοκ
Ασε αυτο το προθεμα ε- μπροστα απο τα ρηματα: επηγα, εθεωρησα, εφιλησα, επονεσα, εγα**σα κλπ.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Οτι ναναι θα γραφουν. Το θεμα ειναι πως διορθωνουν οι δασκαλοι. Υποθετω οτι θα διορθωνουν ειτε με βαση την επισημη γλωσσα, ειτε με βαση τα δικα τους ακουσματα. Αλλα ως γνωστον οι δασκαλοι και αυτοι διοριζονται επισης οπου ναναι. Αρα, αναρωτιεμαι κατα ποσον ειναι πιθανον την γενικη που θα χρησιμοποιει ενα παιδακι στη σαντορινη να του τη διορθωνει σε αιτιατικη ο μακεδονας δασκαλος του.
είναι δυνατόν να μην τα διορθώνουν με βάση την επίσημη γλώσσα;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα