• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δικαιωνόμαστε σε λέω , αφού !!!!!!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μαθήματα Γαλλικών fuite=διαρροή, διαφυγή

Απο κεί πρεόρχεται το φούιτ καθότι εμεις οι Σαλονικείς ρίχνουμε και κανα Γαλλικό να ούμε........
πλακα με κανεις !!!!!!!!:clap::clap::clap:
έλα και το είχα απορία και ένας αθηναίος με λεγε το σκ ότι το φούιτ προέρχεται από τον ήχο που βγάζει ο αέρας !!!!!
Γαλλική κλάση ρε παιδί μου όμως ... :bleh:

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Καλά, εγώ γράφω χωρίς να διαβάζω απ'ό,τι φαίνεται...
Συγγνώμη που επανέλαβα αυτό που είπαν παραπάνω η αγαπητή Ινδή Βαριο και ο εκπεσών δικτάτορας.:rolleyes:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Η ΒάριοΛάρισα έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να πηγαίνει πέρα-δώθε για το φόρουμ.:(

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Παραφθορές λόγου και γλωσσικοί ιδιωματισμοί υπήρχαν και υπάρχουν σε πολλά μέρη της Ελλάδας και δεν είναι προνόμιο μόνο των Βορειοελλαδιτών... πχ οι Σπαρτιάτες έλεγαν ή ταν ή επί τας, όμως στην αθηναική διάλεκτο αυτό λέγονταν ή την ή επί της...

Τώρα γιατί δε διαμαρτύρονται οι σημερινοί Λάκωνες για την επικράτηση της αθηναϊκής διαλέκτου, αλλά μόνο οι συνήθεις ύποπτοι Θεσσαλονικείς μάλλον έχει να κάνει με τη γνωστή αντιδικία τους με την πρωτεύουσα...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τώρα γιατί δε διαμαρτύρονται οι σημερινοί Λάκωνες για την επικράτηση της αθηναϊκής διαλέκτου, αλλά μόνο οι συνήθεις ύποπτοι Θεσσαλονικείς μάλλον έχει να κάνει με τη γνωστή αντιδικία τους με την πρωτεύουσα...
Αντε παλι οι κακοι και γκρινιαρηδες Θεσσαλονικεις... εμενα παντως οι καλοι Αθηναιοι με πειραζαν για το παχυ μου λ (που συγκριτικα με αλλους δεν το λες και παχυ) και βεβαιως για τις οσες τοσες διαφορετικες λεξεις.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
τη μπουγάτσα με ψάρια την είπαμε?? (Θερμαϊκός..)
το φουιτ παιδιά πέρυσι κατάλαβα ότι το λέμε μόνο οι βόρειοι αν και μένω 10 χρόνια την Αθήνα.. και έμεινα άναυδη "μα καλά δεν ξέρετε το φουιτ?"
άλλη μεγάλη έκπληξη ήταν όταν έμαθα τη λέξη μανό..την οποία δεν μπορώ να την πω, και πάντα λέω βερνίκι νυχιών!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom