• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δικαιωνόμαστε σε λέω , αφού !!!!!!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Μηπως να αλλαξουμε και την ορθογραφια του τιτλου; Γιατι εκει σιγουρα υπαρχει λαθος!
Το ρηματα που ληγουν σε -ωνω, ωνομαι χωρις καμια εξαιρεση γραφονται με ωμεγα.
Οχι οτι δεν υπαρχουν και αλλες ανορθογραφιες σε αλλους τιτλους, αλλα αυτος τουλαχιστον που αφορα τη γλωσσα ας ειναι σωστος.

ΥΓ. Η γλωσσα εχει στενη σχεση με την εξουσια και οποιος το αρνειται, εθελοτυφλει. Ας γινοταν η Θεσσαλονικη πρωτευουσα της Ελλαδας ας επεβαλλε οποια διαλεκτο ηθελε για επισημη γλωσσα του κρατους. Εφοσον εγινε η Αθηνα, η πελοπονησιακη διαλεκτος επικρατησε. Ολες οι αλλες εκδοχες ειναι σωστες συμφωνα με την διαλεκτο στην οποια υπαγονται, αλλα οχι με βαση την επισημη γλωσσα.
Το οτι καποιοι λογοτεχνες χρησιμοποιησαν την εκδοχη αυτη δε λεει τιποτε. Απλως χρησιμοποιησαν την διαλεκτο της καταγωγης τους. Και ο Καζαντζακης χρησιμοποιησε την κρητικη διαλεκτο σε πολλα εργα του, και πολλοι συγγραφεις διεσωσαν μεσα απο το εργο τους τυπους ομιλιας που δεν υπαγονται στην επισημη ελληνικη γλωσσα και το εργο τους ειναι πολυτιμο και γι αυτο. Και επισης πολλοι συγγραφεις εγραψαν τα εργα τους στην απολυτως τεχνητη γλωσσα της καθαρευουσας. Κανεις ποτε δεν ειπε οτι λογοτεχνια γινεται μονο στην επισημη γλωσσα του κρατους. Αλιμονο αν γινοταν κατι τετοιο. Ολοι οι τυποι ειναι απολυτως εγκυροι συμφωνα με την διαλεκτο στην οποια υπαγονται, δεν ειναι ομως "σωστοι" συμφωνα με την επισημη γλωσσα του κρατους.
μπράβο Έρση .
μου αρέσει που έχουμε ένα άτομο με υψηλή νόηση σε αυτό το τρελό forum ....

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι που ασχολούνται ακόμα με Βορρά και Νότο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι που ασχολούνται ακόμα με Βορρά και Νότο.
Μη θελεις αλλα υπαρχουν... το κακο ειναι πως ειναι νοημονες...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια

αγαπητέ ,η μονη σε 12 σελίδες που έγραψε την ουσία του εν λόγω topic είναι η Έρσι . Αν αυτό δεν δείχνει νοήμονα άνθρωπο που πιάνει την ουσία ,τότε ποιο είναι η μάχη της μπουγάτσας μέθη τυρόπιτα ? Εξάλλου η ίδια τιμάει με την παρουσία της το Βορρά από 18 χρονων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom