• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δικαιωνόμαστε σε λέω , αφού !!!!!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Tripakia, έχοντας ζήσει 6 χρόνια στο Θεσσαλονίκη, ξέρω πολύ καλά ότι και η μπουγάτσα πλασάρεται ως θεσσαλονικιώτικη, κι ότι οι παραλίες τις Χαλκιδικής πλασάρονται ως θεσσαλονικιώτικες (σα να είναι η Χαλκιδική προάστιο της Θεσ/νίκης ένα πράμα) και διάφορα άλλα... τι να πρωτοθυμηθώ!!! :D

Χρονια τις ηθελαν τις παραλιες οι Θεσσαλονικεις και τελικα τα καταφεραν με τον Καλλικρατη...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
2)Απευθύνομαι σε όποιον έγραψε εκείνη τη σοβαρή παράγραφο για την ορθότητα των γραμματικών τύπων κ.λπ(νομίζω, είναι η ΕΡΣΗ): Ας μη δίνουμε τόση σημασία σε σαχλαμάρες, όπως το ''με'' και το ''μου''. Δεν είναι, άλλωστε, καν χαριτωμένο. Έχεις, παρόλ'αυτά, δίκιο σε αυτά που λες. :rolleyes:
Η αληθεια ειναι οτι οταν αρχισα να γραφω την απαντηση μου δεν ειχαν ξασαλωσει ολοι τουτοι με τις μπουγατσες και τις παραλιες της Χαλκιδικης. Νομιζα οτι για κανα δυο σελιδες θα πηγαινε σοβαρα το θεμα και μετα θα αρχιζαν οι ιστοριες με το σουβλακι -καλαμακι, τυρι-κασερι-φετα, μπουγατσα τυροπιτα κλπ.
ΥΓ. Εγω παντως γουσταρω μπουγατσα με τουριστα! :haha:

chrisbd

Member
Όχι ρε να πάρει ευχή, πάνω που άρχιζα να συνηθίζω το μου και το σου εδω μακρυά στα ξένα......:D

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
εγω πάντως την βρίσκω πολύ χαριτωμένη ηχητικά την αιτιατική και γενικα μου αρέσει σαν ακουσμα αλλά για να ρίξω λιγο λαδι στην φωτιά το ολο θέμα μου βγάζει αλλη λίγη πικρία να το πω, κομπλεξ να το πω, πολλές φορες οι Θεσσαλονικείς προσπαθουν να αποδείξουν την ορθοτητα τους και την ανωτερωτητα τους εναντι των Αθηναίων.Μα ποιος σας είπε οτι σας θεωρουμε κατώτερους, οτι εμεις εχουμε σωστο και εσεις λάθος, δεν σας εριξε κανεις , τι να κανουμε , η Αθήνα εγινε πρωτεύουσα και πέρασε πολλά θεματα που συνηθίζωνται στην νοτιο Ελλαδα σαν δεδομενα,οπως είπε και η Ερση, δεν νομίζω να υπήρχε σκοπος να ρίξει καποιους, αποψη μου.

varioAthens

Member
Λοιπόν, μιας και το θέμα έχει ξεφύγει από την πορεία του, έχω να πώ το εξής: όταν πρωτοπήγα Θεσσαλονίκη είχα μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης... μία με τα σάντουϊτς, κασέρια, μπουγάτσες και μία με τις άγνωστες προς εμένα λέξεις "ντεμέκ" "ζαρτ" "οζα" και το κορυφαίο όλων "έπαθα φούϊτ"!!! :lol: Επίσης θυμάμαι στη Σχολή που κόντεψε να μαλλιοτραβηχτεί μια Θεσσαλονικιά με μια Πυργιώτισσα γιατί η 2η αποκάλεσε την 1η "μωρή"... Το "μωρή" κάτω από το αυλάκι είναι στην ημερήσια διάταξη ως συνώνυμο του "ρε"... έλα όμως που επάνω το θεωρούν βρισιά...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
και το κορυφαίο όλων "έπαθα φούϊτ"!!! :lol: ...
που θα πεί;

εμένα όμως πρώτη που μου εξήγησε το "μωρή" ήταν μία Πατρινιά ...με την έννοια ηλίθιος, κατυστεριμένος (από κάτι αρχαίο...μωρών αν θυμάμαι καλά...... αν το'πιασα καλά - είναι ένα στάδιο νοηματικής κατυστέρησης που το χρησιμοποιούμε και έμεις σε ίδια λεξική μορφή, προφανώς ελληνικής προέλευσης)

ωραίο το θεματάκι σας....

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
μωρός: -ή, -ό επίθ. (Κ -ά, -όν) ανόητος, κουτός

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)